Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

damjan.cule je napisao/la: Također, ja nikad ne navijam za jednog vozača..prije su mi najbolji bili Schumacher i Irvine, pa Schumacher i Barichello, pa Schumacher i Massa...dakle oni koji su u Ferrariju. Ja sam uvijek za ekipu i bio naslove osvajao Alonso, Massa, Maldonado (karikiram malo) ili netko četvrti meni je svejedno sve dok je crveni kombinezon sa konjićem...
Kolega, ja isto tako (iako mi je od vozača Schumacher bio broj 1) i to vjerojatno jer je vozio u Ferrariju i zato sam ga zavolio.
Ali danas, ja smatram da ono šta Massa pruža u zadnje 2 sezone nije dovoljno za vozača Ferrarija. Samo to, nemam ništa protiv Masse, dobar čovjek, nije bahat, ali ne vozi baš bogzna kako.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

glete dečki, vi ne cijenite to kaj imate, a to je vaš veliki problem

ako zadnjih godina upoređujete dva druga vozača u dvije ponajbolje momčadi kaj dobijete
- masa - koliko pobjeda?
- kovalainen - koliko pobjeda ?
u dvije godine obojica su imala vrlo kompetativne bolide približno jednake kvalitete
kakav su učinak imali?
Rezultat je vidljiv, masa i dalje vozi za ferari jer očito da se momčad može osloniti na njega (iako vi to ne cijenite)
kovalainen je dobio nogu u guzicu jer nije uopće opravdao svoj dolazak u McL
stoga prije pljuvanja, malo pogledajte i stanje u drugim momčadima

A kaj se tiće "i ja bih vozio bolje", pa probajte karting, pa kad vas klinac od 5 godina opere za dva kruga, onda budete imali drugačije mišljenje (ovo zadnje je opaska na subotnji miting koji smo imali u preluku, tamo klinac od 5 godina vozi bickil sa pomoćnim kotačima. ali karting vozi par desetinki ispod rekorda staze koji su seniori postigli)
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

darky je napisao/la:glete dečki, vi ne cijenite to kaj imate, a to je vaš veliki problem

ako zadnjih godina upoređujete dva druga vozača u dvije ponajbolje momčadi kaj dobijete
- masa - koliko pobjeda?
u dvije godine obojica su imala vrlo kompetativne bolide približno jednake kvalitete
kakav su učinak imali?
Rezultat je vidljiv, masa i dalje vozi za ferari jer očito da se momčad može osloniti na njega (iako vi to ne cijenite)

A kaj se tiće "i ja bih vozio bolje", pa probajte karting, pa kad vas klinac od 5 godina opere za dva kruga, onda budete imali drugačije mišljenje (ovo zadnje je opaska na subotnji miting koji smo imali u preluku, tamo klinac od 5 godina vozi bickil sa pomoćnim kotačima. ali karting vozi par desetinki ispod rekorda staze koji su seniori postigli)
Ja imam ogroman respect prema Massi, ono što je on radio 2008. bilo je za diviti se, ali sada jednostavno nmea više žara onog,
iako, tko god kaže "I ja bih vozio bolje" je prava budala, pa i vozači u onim zadnjim timovima u F1 su jedni od najboljih vozača na svijetu,
pa da netko vozi bolje od Masse od nas, zar ne bismo mi onda bili u F1? xD
jednostavno ne možete reći da biste bili bolji, iako je u Ferrariju i ima loše rezultate, još je uvijek on jedan od najboljih vozača (možda ne najambicioznijih ali najboljih, da)
EdijanH
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la EdijanH »

Ako se baš gleda iz perspektive navijača Ferrarija, onda je Massa najmanji problem, jer, istini za volju, čak i da Vam se ostvari da u crveni bolid dođe Vettel ili već koga želite, šta to Ferrari ima da mu ponudi... Trenutno je problem bolid koji je lošiji od suparničkih i vjerujte mi, ako Alosno u njemu nemože doći do pobjede, onda nemože nitko, ipak, pobjedio je u R28mici ( ako baš želite zanemariti Singapur, onda gledajte Japan )... Nevezano za priču, šta je fazon... Očigledno bi nekima bilo lijepo gledati Vettela u crvenom bolidu, ali zašto, da imamo još jednog odličnog vozača u bolidu s kojim se nemože pobjediti!? Trenutni problem, barem u topicu Ferrari je sami Ferrarijev zaostatak, ponajviše na kvalama, a zatim i na tvrđim gumama i o tome bi trebalo ''kukati''... A Massa, heh... Kada se bolid posloži, onda se o tome može pričati, činjenica je da je prošle godine Massa bio katastrofalan i osim utrkom u Njemačkoj, ničim drugim nije pomogao ekipi u borbi za neku od titula... Prošle godine je zakazao, pa idem toliko daleko da ću reći da imam osjećaj da bi bilo ko od vozača iz TOP12 učinio mnogo više u prošlogodišnjem Ferrariju... A ova sezona... Radi Massa greške, ali i dalje je sve to nebitno... Problem je bolid... Iako nema one vatre u sebi i dalje on nije kriv za svoje bodove, jer, čak i uz svoje greške, Massa bi u RBR-u do sada imao barem 60 bodova! Stoga netreba toliko navaljivati na njega, barem ne dok se nepređe u drugu polovinu sezone... Ili jednostavno shvatite da Alonso radi s onim što ima, izvuče uvijek maksimum iz bolida i vozi ga onako kako nitko drugi nemože, zato, nemojte to očekivati od Masse jer pod onim nitko drugi se podrazumjeva i Massa...

Volio bih i nadam se tome da u Ferrari neće doći nijedan vrhunski vozač sve dok je Fernando tu, jer, nema tu one draži, Vettel je rival u RBR-u, Hamilton u McM-u i to tako treba ostati, jer, Vettel u Ferrariju više nije onaj Vettel zbog kojeg nam se živci dižu i kojeg želimo gledati poniženog! Čak i da slijedeće sezone dođe i da Ferrari napravi vrhunski bolid i da Alonso bude prvak, meni nebi značila pobjeda nad Ferrarijevim Vettelom koliko pobjeda nad RBR-ovim Vettelom... Stoga, ako ikad Massa zaista ode, ja bih volio da ga zamjene talentiranim rookijem, koji je željan dokazivanja, utrkivanja, koji će se truditi i voziti srcem, pa za par godina možda i postati Ferrarijev broj 1... Do tada, zaglavili smo ovako i nećemo lagati da je Massa jedini i najveći problem, jer nije!
Schumy.d
Legenda
Legenda

darky je napisao/la:glete dečki, vi ne cijenite to kaj imate, a to je vaš veliki problem

- masa - koliko pobjeda?
kakav su učinak imali?

Ti si našao Kovalainena za usporedbu...
Ajmo usporedit 2010. sa Buttonom. Razlika je bila 70 bodova, itekako puno i jako važno za momčadski poredak jer je Mclaren bio za 58 bodova ispred Ferrarija - Massinih 58. Alonso je ostvario 108 više od njega (daleko najveća razlika između 2 vozača unutar timova iz top 3).
A kad se pogleda Kubicu u Renaultu koji je imao samo 8 bodova manje od Masse, a Renault sve skupa čak 233 boda manje od Ferrarija, onda to baš ne izgleda blistavo? Slična stvar je s Rosbergom.
Djekson
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la Djekson »

Schumy.d poredi zvijer od Mclarena i kantu od Ferrarija...realno nema šta...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari proposes V6 ahead of Todt meeting

neka bar to projde umjesto onih trubeka
Renault is keen on Todt’s plan, but - in light of the opposition, powered by F1 chief executive Bernie Ecclestone - Ferrari has thrown a spanner in the works with a proposal for V6 turbos.

It is suggested the manufacturers will argue that a V6 can only be designed in time for 2015.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Schumy.d
Legenda
Legenda

Djekson je napisao/la:Schumy.d poredi zvijer od Mclarena i kantu od Ferrarija...realno nema šta...
Govorim o 2010. godini ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa ako ćemo iskreno, McLaren je 2010. imao bolji bolid nego Ferrari. To što nisu imali sreće sa sudarima i izljetanjima u 2. polovici sezone i što je Alonso vozio ko da ga netko puškom goni ne znači da su bili sporiji od Ferrarija
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...da se malo vratite na temu evo nekakvih vijestica iz omraženog tabora:
-Fry tvrdi da ste počeli bolje "shvaćati" gume i da očekuje pomak naprijed
-neki novi "djelovi" na bolidu - "It is a normal constant stream of updates, and there are a few different parts coming through - a few little bits on the diffuser and a few bits on the rear wing," he said. "A reasonable performance step hopefully, if everything goes to plan."
-"vjeruje" u dobar rezultat u Kanadi
LINK NA ČLANAK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Schumy.d
Legenda
Legenda

damjan.cule je napisao/la:pa ako ćemo iskreno, McLaren je 2010. imao bolji bolid nego Ferrari. To što nisu imali sreće sa sudarima i izljetanjima u 2. polovici sezone i što je Alonso vozio ko da ga netko puškom goni ne znači da su bili sporiji od Ferrarija
Pa ako ćemo iskreno, baš i nije imao puno bolji bolid jer je Alonso ostvario isti broj pobjeda kao oba Mclarenovca. Znači da se moglo. ;)
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Schumy.d je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:pa ako ćemo iskreno, McLaren je 2010. imao bolji bolid nego Ferrari. To što nisu imali sreće sa sudarima i izljetanjima u 2. polovici sezone i što je Alonso vozio ko da ga netko puškom goni ne znači da su bili sporiji od Ferrarija
Pa ako ćemo iskreno, baš i nije imao puno bolji bolid jer je Alonso ostvario isti broj pobjeda kao oba Mclarenovca. Znači da se moglo. ;)
mclaren je imo bolji bolji do hockenheima prosle godine, a od hockenheima pa do kraja sezone ferrari je imo bolji bolid
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Schumy.d
Legenda
Legenda

-ferrari-F1- je napisao/la: mclaren je imo bolji bolji do hockenheima prosle godine, a od hockenheima pa do kraja sezone ferrari je imo bolji bolid
Pa to ja taman pola prvenstva.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Neke prognoze kazu da ce past kisa za vikend tako da neznam dal ce bit dobro za ispitat ove updateove :-k
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ako ništa, vidjet će se u petak; barem donekle na treningu. Za petak ne najavljuju.
Samo neka se trkaju.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

LOL, znao sam da će do ovoga doći :biggrin:
http://www.index.hr/sport/clanak/bomba- ... 55897.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Schumy.d
Legenda
Legenda

A neka dođe. :D
Gori od ovog sad ne može bit...
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Ali Briatore se nemoze vratiti u F1 prije 2013. :doubt:
slika
Pop
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Pop »

pa ako baš mora neka Flavio dođe...mada nisam oduševljen :(
drsrle
Navijam za: ferrari

Post Postao/la drsrle »

ne vjerujem u dolazak Briatore-a i ne vjerujem da je ovo pouzdana informacija, a za razliku od ovoga očekujem prvu ovogodišnju pobjedu Ferrarija u Kanadi
Forza FERRARI
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

darky je napisao/la:LOL, znao sam da će do ovoga doći :biggrin:
http://www.index.hr/sport/clanak/bomba- ... 55897.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
pa ovo je super vijest :) Benvenuto Flavio =D> =D>
Alonsista hasta la muerte..
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

nek malo uvede reda u ferrariju
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Briatore kao šef Ferrarija, to mi je još uvijek izgleda predaleko.
Bolje da dovedu Pat Symondsa, mislim da je on bio najzaslužniji za dobre rezultate Renaulta 2005. i 2006.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

hm.. naknap je to sve, a i vrlo izgledno..
jos je uvijek tu flavio kao jedan od nasljednika bernia, iako je meni tesko vjerovat da bi se takva pozicija dala nekome poput flavia sa svim svojim konotacijama..
bernie jos 3 godine tu, flaviu ce taman istec njegova kazna, ha..

flavio u ferrari - ja radije ne bi, iako dosta odgovara..
mah.. zivi bili pa vidjeli..
rFactor F1 HR server Info
slika
Odgovori