Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Dodi_napalm »

statistike preticanja ima možda tko?
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

TheLastEmperor je napisao/la:
ivan599 je napisao/la:Kišne gume – narančasta
Intermedij – svijetlo plava
Supermekane – crvena
Mekane – žuta
Srednje – bijela
Tvrde - srebrna
da a MS je bio na zutili ili bijelim tesko se razlikuje u pokretu...na crvenim nije sigurno bio....
E pa bio je na crvenima sigurno

slika

slika
slika
mrad350
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la mrad350 »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ja ne znam o cemu vi pricate i zasto se u ekstazi kad sumi nije nista spektakularno danas uradio?
to sto je prosao masu i kamuija kad su oni bili van trkace putanje i barem 50kmh sporiji i nije nesto za divljenje
deda se nasao tu ge jeste samo zbog okolnosti kakve su se izdesavale danas
Ja sam u skladu sa pravilima ovog foruma napisao osobni stav, dakle ono što se meni sviđa, ne ulazeći u analiziranje svake sekunde utrke, jer me to zamara. Nadam se da vas ovim svojim pisanjem nisam ničime povrijedio, a ako jesam, ispričavam se jer smatram da sa svojih 45 godina i 27 godina praćenja Formule 1 itekako znam što pričam.
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

darky je napisao/la:
kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ja ne znam o cemu vi pricate i zasto se u ekstazi kad sumi nije nista spektakularno danas uradio?
to sto je prosao masu i kamuija kad su oni bili van trkace putanje i barem 50kmh sporiji i nije nesto za divljenje
deda se nasao tu ge jeste samo zbog okolnosti kakve su se izdesavale danas
Gle voziti po kiši jako brzo je umjetnost (ako ne vjeruješ pitaj masu, vetela, heifilda i hamiltona) i ako samo malo fulaš eto te u grabi
MS je savršeno vozio s obzirom da ima loš auto, u bilo kojoj normalnoj suhoj utrci ferariju ne bi ni prismrdio, a čak je i sauber veliki izazov za merđu, a o RB ili McL neću ni pričati
pa je pametnom i sigurnom vožnjom došao do takve pozicije i to je divljenja vrijedno.
Da se staza nije osušila ja vjerujem da bi vidjeli pravi obračun za prvo mjesto u režiji MC, vetela i butona (weber ipak nije toliko dobar na mokrome)
ja ne volim MS, ali jučer nisam ni računao da buton može nešto sa 21 pozicije, a MS je opasno stizao vetela, i bogme sam navijao da ga i prestigne
naravno da je voznja po kisi daleko teza nego po suvom ali to onda vazi za sve ucesnike a ne samo za one koju su tebi/ostalima srcu dragi
po meni je mnogo veci utisak na mene ostavio kamui koji je u odnosu na ms tek zeleni guster u svetu f1 (a i losiji mu je auto od merca) ili alguersuari koji je startao iz boxa na pocetku trke pa se domogao 8.mesta
cak je i petrov, gledajuci ono sto je sumi a sta petrov u f1, po meni vecu stvar napravio
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Onda trk do topica o Petrovu i to tam napiši.. ;)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Algersuari je imo dobru utrku, al on je i jedini vozač koji je bio na full wet setupu. To je u onakvim uvjetima velika prednost bez obzira koji bolid voziš (osima ka nije hrt ili virgin), no nevezano za to odličan rezultat.
Ne vidim kaj je to Kamui napravio? Do 2. mjesta došao je zahvaljujući činjenici da nije išao niti jednom u box, dok su svi ostali već bili 2. puta...
Nakon restarta nikog nije prošao jedino je padao u poredku, tako da uspoređivati njegovu utrku sa Buttonovim i Schumacherovom....
To je ko ono 1. mjesto Winkelhocka 2007. :D
Od Kamuija sam očekivao više nakon restarta sa 2. mjesta
Michael is faster than you!!
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo da nakon dugo vremena i ja napišem nešto u ovoj temi :D.
Dakle, ja sam bio prvi koji je rekao da će Schumacher biti loš i ove sezone i da više jednostavno nema ''ono nešto''. Jučer je pokazao suprotno.
Maestralna utrka za majstora, molio sam u jednom trenutku da prođe Vettela, mislio sam da ima šanse za pobjedu, dok nisam vidio da mu je Vettel vrlo brzo odmaglio. Vjerujem da je bila i dalje mokra staza da bi ga prošo Schumy. Jednostavno očito ovaj Mercedes nije dobar auto po suhom, a Schumacher je dokazao po 1000. put koliko je dobar vozač. I dalje mi je enigma Rosberg koji je s tim ''lošim'' autom brži od njega po normalnim uvjetima, ali OK dečko je očito isto vrhunski vozač.
Još da spomenem da mi je gospodin Schumy jer je stao u obranu Hamiltona nakon Monaca (jedan od rijetkih); kad bi svi vozači bili kao on i Hamilton cijela F-1 bi bila bolja. Kad sam se već dotako ovog, samo da spomenem da nitko nije primjetio da Hamilton, usprkos tome što uvijek napada beskompromisno kad je brži, nikad ne brani poziciju ''do krvi''. Kad vidi da je sporiji jednostavno pusti, ne tvrdoglavi se pri obrani - dokaz tomu je kad je pustio Schumia u Loewsu; a Schumacher je pokazao da je on isto takav (isto u Monacu). Iako, dobro mlađi Schumi je bio druga priča :D. Uglavnom, kod kritiziranja Hamiltona nitko se nije osvrnuo da je uvijek korektan prema ostalim vozačima što se tiče prekasnog zatvaranja itd. i sve one teze da ugrožava druge vozače na stazi padaju u vodu.
A sad da se vratim na topic, svaka čast majstoru za jučer, šteta što nije dohvatio postolje !
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

samo da pohvalim gornji post, od a do z.. i to iz protivnickog tabora..
jako nice!!
rFactor F1 HR server Info
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Slash je napisao/la:Evo da nakon dugo vremena i ja napišem nešto u ovoj temi :D.
Dakle, ja sam bio prvi koji je rekao da će Schumacher biti loš i ove sezone i da više jednostavno nema ''ono nešto''. Jučer je pokazao suprotno.
Maestralna utrka za majstora, molio sam u jednom trenutku da prođe Vettela, mislio sam da ima šanse za pobjedu, dok nisam vidio da mu je Vettel vrlo brzo odmaglio. Vjerujem da je bila i dalje mokra staza da bi ga prošo Schumy. Jednostavno očito ovaj Mercedes nije dobar auto po suhom, a Schumacher je dokazao po 1000. put koliko je dobar vozač. I dalje mi je enigma Rosberg koji je s tim ''lošim'' autom brži od njega po normalnim uvjetima, ali OK dečko je očito isto vrhunski vozač.
Još da spomenem da mi je gospodin Schumy jer je stao u obranu Hamiltona nakon Monaca (jedan od rijetkih); kad bi svi vozači bili kao on i Hamilton cijela F-1 bi bila bolja. Kad sam se već dotako ovog, samo da spomenem da nitko nije primjetio da Hamilton, usprkos tome što uvijek napada beskompromisno kad je brži, nikad ne brani poziciju ''do krvi''. Kad vidi da je sporiji jednostavno pusti, ne tvrdoglavi se pri obrani - dokaz tomu je kad je pustio Schumia u Loewsu; a Schumacher je pokazao da je on isto takav (isto u Monacu). Iako, dobro mlađi Schumi je bio druga priča :D. Uglavnom, kod kritiziranja Hamiltona nitko se nije osvrnuo da je uvijek korektan prema ostalim vozačima što se tiče prekasnog zatvaranja itd. i sve one teze da ugrožava druge vozače na stazi padaju u vodu.
A sad da se vratim na topic, svaka čast majstoru za jučer, šteta što nije dohvatio postolje !
Svaka čast! Jedino kaj mogu napisati =D>
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja sam bas cekao njegovu izjavu nakon trke, a ono 5 sekundi :)
ocekivao sam da ce bit extra kritican prema drsu, al izgleda da imaju vozaci naredbu da ne kenjaju po fiinim izmisljotinama..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Malo kasnim al bolje ikad nego nikad. PUno njih je diglo prasinu kad se Alonsu aktivirao DRS u Kini tamo di nije trebao. Evo jos jedna greška u Monacu. previse steti taj DRS

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:Malo kasnim al bolje ikad nego nikad. PUno njih je diglo prasinu kad se Alonsu aktivirao DRS u Kini tamo di nije trebao. Evo jos jedna greška u Monacu. previse steti taj DRS

[ http://ww4.sinaimg.cn/small/8170bc9djw1di5owd95dvj.jpg ]
Meni se čini da sam vidio i juče na početku trke da se nekom na trci aktiviro DRS, samo neznam kom
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

jel ima koja manja slika, ova mi je malo prevelika pa nis ne vidim :)
slika
Saša
Navijam za: USF1

Post Postao/la Saša »

Samo nek Mercedesi produže Šumiju ugovor na još 2-3 godine i biti će pobjednička ekipa...
Bolje biciklom u kurvanje,nego Mercedesom na utrku
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Utrka po kiši između bliskih zidova pokazala je mnogo toga što je mnogima i inače jasno.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Saša je napisao/la:Samo nek Mercedesi produže Šumiju ugovor na još 2-3 godine i biti će pobjednička ekipa...

obzirom na njegovu izjavu da ne shvaca zasto ljudi ocekuju da ce bit mercedes dovoljno kompetentan bolid odmah u prve dvije sezone, posto je njemu u ferrariju trebalo 5 godina razvoja do prvih uspjeha, i rbr koji je 5 godina cekao za brz bolid, mislim da cemo docekat i pobjedu msa..

sto se tice ugovora, tu nema straha, ms je u mercedesu koliko god on to zeli, a unatoc poodmaklim trkacim godinama, zelje ima, a siguran sam da bi i on volio zacepit usta haterima kojom pobjedom..
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Sve ovisi kakav će bolid biti sljedeće sezone.
Ak ove sezone padne neko postolje, sljedeće sezone pobjeda(e) ne sumnjam da će produžit ugovor. Mislim da je sve na njemu. Ako će mu pružiti konkurentan bolid s kojim će i po suhom moći pružati onakve vožnje kao u nedjelju dok je staza bila mokra siguran sam da će produžiti.
U suprotnom, ako Merc podbaci sa bolidom iduće sezone nekako ne vjerujem da će htjeti nastavit..
No daleko je još to pitanje.. treba se koncentrirati na nastavak sezone, slijedi Valencija, ni sam ne znam što očekivati.
U Monacu bile su dobre kvale - grozna utrka. U Montrealu - solidne kvalifikacije, fenomenalna utrka (schumachera) po mokrom, kad se počelo sušiti Mercedes koda je stao... E sad, šta zaključit na temelju toga?! Pojma nemam..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Igor18 je napisao/la:Sve ovisi kakav će bolid biti sljedeće sezone.
Ak ove sezone padne neko postolje, sljedeće sezone pobjeda(e) ne sumnjam da će produžit ugovor. Mislim da je sve na njemu. Ako će mu pružiti konkurentan bolid s kojim će i po suhom moći pružati onakve vožnje kao u nedjelju dok je staza bila mokra siguran sam da će produžiti.
U suprotnom, ako Merc podbaci sa bolidom iduće sezone nekako ne vjerujem da će htjeti nastavit..
No daleko je još to pitanje.. treba se koncentrirati na nastavak sezone, slijedi Valencija, ni sam ne znam što očekivati.
U Monacu bile su dobre kvale - grozna utrka. U Montrealu - solidne kvalifikacije, fenomenalna utrka (schumachera) po mokrom, kad se počelo sušiti Mercedes koda je stao... E sad, šta zaključit na temelju toga?! Pojma nemam..
Da im je brzina i dalje ista ? :D Osim ako padne par kapi kiše onda su konkurentni
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sto ocekivat? nis.. ko ni do sad.. mecka je i dalje kanta od bolida..

ovdje su bile dobre kvale jer je mercedes brz bolid, to im je sve sto imaju..
eventualno monza jos koji dobar bod, al sve je to li la..

ne mogu oni puno toga popravit kad je bolid iz temelja los.. barem ja tako mislim..
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

A čuj... u kvalifikacijema za Kanadu bili su na 8 desetinki od RB-a, po mokrom Schumacher je bio najbrži vozač na stazi, da bi kada se staza počela sušiti Vettel u jednom krugu odjurio 2 sekunde ispred Schumachera, isto tako Button i Webber..
Nigdje nisam našao neko objašnjenje kaj se dogodilo, zašto odjednom toliki pad performansi.. dal je došlo do problema sa gumama?

EDIT: Ili jednostavno to kaj veliš, Mečka se nemre nosit po suhim uvjetima sa RB-om i McLarenom
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

po mokrom se bolidi dosta izjednacavaju, nesto naravno nosi i setup, sto povecavanjem performansi bolida, al isto bitno - vecoj sigurnosti i pouzdanju vozaca u bolid i mogucnosti, al najbitnije - muda vozaca.. neznam koliko si primjetio, al schumi je skakao po pasicama u sikani ko lud, takodjer kad su ga ovi ganjali, on je izlazio iz zavoja po pasici sto je vrlo riskantno i daje dobru sliku vozaca..

a i naravno, uvijek ostaje onda - po mokroj stazi se pokazu pravi vozaci..

a sto se tice tih 2 sekunde koje si spomenuo.. mecka i je sporija toliko od rbra, a i od onako raspolozenog buttona..
u kvalama je to manje jer mercedes nema tolikih problema sa brzinom kruga, al im je race pace koma..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

požderala mečka gume kad se osusilo
slika