Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: VN Kanade, Circuit Gilles Villeneuve, 10.-12.6.2011.

Post Postao/la Chuck Norris »

Kenny je napisao/la:Sranje od trke 3 sata gledat, mehaničare, vozače i neke kretene koji nemaju veze sa f1 i šetaju se po boksu nema smisla. Čim su 2 kapi kiše pale odma izlazi SC. Bilo je dosta prestizanja i akcije, ali mi je SC i čekanje to sve nekako ubilo, napokon odlična trka za Schumachera, Button isto odličan, da se nije slupo sa Hamiltonom mislim da bi imali 1-2. Hamilton je prije par sezona dobio kaznu kad je Malo kasnije vratio mjesto Kimiju u Belgiji, a sad se Webbera nije kaznilo, a dosta kasno je vratio mjesto Schumacheru (nije da želim da ga se kazni, samo usporedba).
Nadam se da će direktor trke dobit otkaz poslje ovoga
Nije ga se imalo šta kazniti uredno je vratio poziciju
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

dosta kasno? pa vratio mu je odmah lol..
rFactor F1 HR server Info
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Kenny je napisao/la:Sranje od trke 3 sata gledat, mehaničare, vozače i neke kretene koji nemaju veze sa f1 i šetaju se po boksu nema smisla. Čim su 2 kapi kiše pale odma izlazi SC. Bilo je dosta prestizanja i akcije, ali mi je SC i čekanje to sve nekako ubilo
Samo bi se nadovezao na tvoju jako dobru analizu sa komentarom jednog pravog F1-strucnjaka: "Ova trka je trebala biti povijesna, a ispala je lakrdija".
Zadnja izmjena: Piquet20, dana/u 13 lip 2011, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Sranje od trke 3 sata gledat, mehaničare, vozače i neke kretene koji nemaju veze sa f1 i šetaju se po boksu nema smisla. Čim su 2 kapi kiše pale odma izlazi SC. Bilo je dosta prestizanja i akcije, ali mi je SC i čekanje to sve nekako ubilo, napokon odlična trka za Schumachera, Button isto odličan, da se nije slupo sa Hamiltonom mislim da bi imali 1-2. Hamilton je prije par sezona dobio kaznu kad je Malo kasnije vratio mjesto Kimiju u Belgiji, a sad se Webbera nije kaznilo, a dosta kasno je vratio mjesto Schumacheru (nije da želim da ga se kazni, samo usporedba).
Nadam se da će direktor trke dobit otkaz poslje ovoga
Nije ga se imalo šta kazniti uredno je vratio poziciju
Pročitaj do kraja, ni neželim da ga se kazni samo uspoređujem sa situacijom od prije par sezona kad je Hamilton prestigao Raikkonena i isto kasnije vratio mjesto pa ga se kaznilo, a Webbera sad nije

EDIT:
Mislim da su ga zgog ovoga kaznili

@Piquet: Ko god da je reko mislim da ima pravo
Zadnja izmjena: Kenny, dana/u 13 lip 2011, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Kenny je napisao/la:Pročitaj do kraja, ni neželim da ga se kazni samo uspoređujem sa situacijom od prije par sezona kad je Hamilton prestigao Raikkonena i isto kasnije vratio mjesto pa ga se kaznilo, a Webbera sad nije
Nije mu vratio poziciju ako se ne varam. ;)

EDIT:
Zasto se slazem sa onima koji kazu da je utrka upropastena?
Sjetite se Doningtona 1993. Da je tada SC izlazio svaka dva kruga i da je crvena zastava prekinula trku na dva sata u trenucima kada je Senna letio stazom, a Williamsi su stalno bili na travi, Prost i/ili Hill bi pobijedili bez prevelikih problema, a Donington 1993. nikada nebi usao u povijest kao jedna od najboljih utrka F1. Eto, zato je ova trka propustila priliku da udje u povijest uz bok Doningtonu i ostalim velikim trkama. Stvorila se umjetna zanimljivost od trke koja nije mogla biti dosadna.
slika
dadanadal
Navijam za: Michael Schumacher

Post Postao/la dadanadal »

Ima li ko sliku fotofinisha masse i kamuija ja mislim? ako neko nađe samo neka ovdje stavi da vidimo,hvala
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ocjena 8 zbog glupog DRS-a zbog kojeg je schumacher izgubio podij i razvlačenja s restartom utrke
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo da svoj glas prokomentiram.
Dakle utrku sam ocijenio sa 2. Zašto?? Prvo zato jer je trajala 4!?!?!? sata iako je pravilima određeno da je maksimum 2 sata (sad neznam dal se kod crvene zastave vrijeme zaustavlja, al mislim da to nije slučaj). Druga stvar je što utrke gotovo da i nije bilo. Pola, ako ne i više, utrke je prošlo iza SC-a, a to je po meni procesija a ne utrka. Druga stvar su užasni suci danas. Svaku sitnicu su kažnjavali (najbanalnije D'Ambrosio koji je malo prerano ušao u boks i bio na "krivim" gumama). Jedino što je moju ocjenu sa 1 podiglo na 2 je zadnjih nekoliko krugova jurnjave Buttona za Vettelom, borba Button-Schumacher-Webber i Massino nadoknađnivanje pokoje pozicije nakon udarca u zid.

Ubuduće kad bude kiše ja gasim F1, jer nije mi cilj gledati procesije nego utrke. Vozači ako misle da nisu sposobni voziti po kiši neka lijepo parkiraju u garažu, uzmu sokić ili sladoled i gledaju one koji imaju hrabrosti kako se UTRKUJU. Eto toliko od mene
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

vidc je napisao/la:ocjena 8 zbog glupog DRS-a zbog kojeg je schumacher izgubio podij i razvlačenja s restartom utrke
Mislim da je on izgubio podij, a možda ček i nešto više ne toliko zbog DRSa jer se i od ranije znalo da Mercedes ne može parirati Red Bullu i Mclarenu po suhom, već, po mom mišljenju odluke da se ne vozi čitava 2 sata dok je kiša padala. Jednostavno, nedostatke na Mercedesu Schumi anulira odličnom vožnjom po kiši. Tako mu je i lani propala prilika za postolje u Koreji zbog slične stvari.
Sherpa
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Sherpa »

Prvo malo o utrci. Ovo je formula 1, najprestižnije auto-moto natjecanje na svijetu u kojem trenutno ima mjesta samo za 24 vozača, neki će reći najbolji vozači na svijetu i odluka da se starta pod sejfti karom je smiješna, pogotovo zato što u tim trenutcima nije bilo kiše na stazi. Sada će se naći dežurni dušebrižnici i reći kako je bilo opasno na stazi. Možda je bilo malo opasnije nego inače no ljudi moji oni dobar dio utkre voze preko 250 km/h na sat što je samo po sebi opasno - u ovom sportu rizik je stalno prisutan. Govorite o njima kao o najboljim vozačima svijeta? Onda im dajte... NE... naredite da voze, jer ako WRC dečki mogu voziti po nekad suludim uvjetima neka voze i oni. Ako postane preopasno onda prekidajte, onaj treći sejfti kar ušao je jedno tri kruga prerano.

Ako zanemarimo reguliranje utrke iz kontrolne sobe, sudačko delegiranje apsolutno svakog dodira i pauze od dva sata ovo je bila jedna jako dobra utrka, no na žalost ovo ostalo je kvari. Žalosno je što se to događa na svakoj utrci i to već više sezona. To je loše za ovaj sport. Ipak moram skinuti kapu Buttonu, imao je dva sudara, sigurno nije ušao u utrku s planom da tako što napravi (kao neki dotični vozač prije desetak godina :)) imao je peha no bio je najbrži i najbolji na stazi danas, nije se prestao boriti i zasluženo je pobijedio.

Meni nije jasno što toliko ljudi imaju protiv drs-a. Pogledajte ovu sezonu, nikada nije bilo više pretjecanja, a ako su dva bolida jednako brza prvi krug će jedan moći koristit drs te ako pređe suparnika onda će protiv njega biti korišten drs u idućem krugu. Ovi najbolji bolidi su tu podjednako brzi i koliko god ti bio dobar ako se ovaj kvalitetno brani možeš se cijelu utrku voziti iza njega i nećeš ga preći. Ako ćemo micati drs ajmo micati aerodinamiku i svu elektroniku, vratiti se samo na motor volan i ručni mjenjač.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Moglo se završiti tragično #-o
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7ZmbscogQM" onclick="window.open(this.href);return false;
Massa-Kobayashi, poslednji metri
http://pulta.net/video/2968/Massa-Kobay ... C3%A1-2011" onclick="window.open(this.href);return false;
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Moglo se završiti tragično #-o
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7ZmbscogQM" onclick="window.open(this.href);return false;
Massa-Kobayashi, poslednji metri
http://pulta.net/video/2968/Massa-Kobay ... C3%A1-2011" onclick="window.open(this.href);return false;
ova anegdota s ovim debelim redarom će sigurno završit u nekom videu highlights sezone 2011. :lol:
trbaju zaposlit mlade japance koji će s spojlerom u rukama u ovakvim situacijama preskakat bolide koji jure na njih a ne ove redare s pivskim škembama,
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Ovaj se uduši sto je komentirao Massu i Kobayashi-ja :D
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Baš svaki kontakt se razmatra after the race :S
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ocjena utrke 4. Tri faktora koja su utjecala na trku FIA - čista jedinica; kukavice u bolidima - čista jedinica; sama napetost utrke - čista 10 (1+1+10=12; 12:3=4)...apsolutno se slažem sa mišljenjima da su jednu prekrasnu utrku uništili...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

Vuksa_KC je napisao/la:Baš svaki kontakt se razmatra after the race :S
Incident involving all cars(even safety car) will be investigated after the race.
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

dakle vi niste vidjeli koliko vode je bilo na stazi i po vama bi se po tom jezeru trebalo vozit?
pa daj budite malo realni..
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la:dakle vi niste vidjeli koliko vode je bilo na stazi i po vama bi se po tom jezeru trebalo vozit?
-vjerojatno nitko ne govori o momentima kada je bio potop i tu je apsolutno u redu...prije svega se govori o startu pod SC (idiotizam), preranom prvom ulasku SC (prije prave kiše) i predugom zadržavanju SC prije nastavka utrke...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:dakle vi niste vidjeli koliko vode je bilo na stazi i po vama bi se po tom jezeru trebalo vozit?
nemoguće je vozit pa lokvama. Ja se slažem da vozači ne trebaju vozit jer recimo autom (1300kg) pri brzini 100km/h naletiš na lokvu dobiješ takav udarac da jedva zadržiš volan u ruci a često se desi to da se raširi trap ako se jednim kotačom uleti. Ako može auto koji je duplo teži i vozi 4x sporije izbacit iz putanje te ostavit posljedice kako neće bolid s 650kg pri 250kmh potrgat?
To na TV-u izgleda jednostavno ali držat volan u takvom iznenadnom naletu je nešto sasvim drugo.
Ono što se slažem da ne trebaju radit ceremoniju od trke već napravit staze s odvodima i bit spremni za sušenje a ne da bolidi moraju tjerat vodu.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

malo sam prebrzo reagirao.. ma da jasno.. sve stoji..
eventualno se ne bi slozio oko preranog prvog sca, jer tesko je imat dojam preko tva kakvi su zapravi njima uvjeti..

jedini je kova rekao da je zabavno :) i na kraju jadan nije ni kruga odvozio..
slika
spojler
Početnik
Početnik

Post Postao/la spojler »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Moglo se završiti tragično #-o
bilo bi dobro vidjeti onboard kameru s ovog saubera
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Utrkom u globalu sam zadovoljan, zbilja se mora priznati da je u regularnom dijelu (znaci onda kada su vozili, pogotovo bez SC-a) bilo pregrst akcije, ali...

Realno gledano DRS na Kanadi nema smisla, uzasno je gledati jedan od najduzih pravaca gdje se kroz povijest desavalo toliko super preticanja bez ovog cuda da se doslovno unakazava čar utrkivanja. Druga stvar je DRS na stazama gdje bi to moglo imati smisla, ala Mađarska ili Valencija, ali po meni staze tipa Monza, Kanada i Spa definitivno ne trebaju taj umjetni push-up.

Nadalje, FIA je s ovim kaznjavanjima, razmatranjima i pretjeranom bojazljivoscu od 3 kapi kise doslovno krenula sa sustavnim unistavanjem sporta. Daleko od toga da ja opravdavam neke kamikaza poteze, ali obican trkaci incident koji se desi automatski se ide kaznjavati i sl. Po meni sasvim nepotrebno i stvara ruznu sliku o vozacima koji na kraju krajeva sve cesce i cesce ce izbjegavati preticanja ako ona nisu 200% sigurna i pod DRS-om.

Uzasno mutava odluka da se 2x starta pod SC-om definitivno ide kao jos jedan minus na konto ove utrke i opcenito mutavih odluka u reziji FIA. Slazem se s Jergovicem kada je spomenuo da su ovo svi vise manje iskusni vozaci koji znaju u takvim uvjetima voziti.

Sada malo o utrci, velika pohvala Buttonu, zbilja je dosao do pobjede apsolutno zasluzeno i na bizaran nacin (ne mislim ovdje pod bizaran kao nesto negativno) i drago mi je da ipak nije i ova utrka zavrsila s jos jednom Vettelovom pobjedom. Nadam se da ce decki odozada (Button, Webber, Alonso i Hamilton) malo cesce biti u prilikama pritiskati Vettela jer mi se cini da ne vozi isto kada ima bolid iza sebe koji ga ugrozava te kada ima izgradjenu prednost i visak vremena za boxove, ovako cim je pod pritiskom pocinje grijesiti a toga nam definitivno treba ukoliko zelimo da prvenstvo bude koliko-toliko jos neizvjesno.

Drugi junak dana mi je definitivno Michael, odvozio je uvjerljivo najbolju utrku u zadnjih 2 sezone i iskreno se nadam da ce napokon i koje postolje pa cak i pobjeda doci ove sezone. Preticanje Masse i Kobayashia je zbilja momenat utrke i vjerojatno jedno od lijepsih preticanja u zadnjih par godina.

Ferrari izgubljen u prostoru i vremenu, Massa za promjenu prvi dio utrke jako dobar bio, drzao prikljucak, no kasnije se totalno pogubio. Alonso danas stvarno neprimjetan, par preticanja nakon prvog boxa i to je to. Mada mi jos uvijek nije jasno cemu odluka da idu na intermed gume tako rano, tu je izgubio dosta pozicija, plus sto ga je Webber hladno prosao kroz box, trebao je malo sacekati iskreno. Fight s Buttonom mi je bio dobar, cuvao je poziciju i mislim da nitko od njih tu nije kriv, na kraju krajeva Alonsu koliko se dalo vidjeti, bolid i nije bio nesto ostecen, no izletio je na nezgodno mjesto i ne znam kako bi uopce mogao vratiti se na stazu preko one visoke pasice. U svakom slucaju mislim da su sada njegove sanse za prvenstvo skoro pa nikakve.

Treba pohvaliti i Jergovica, frajer melje 4 i kusur sata bez bilo kakvih gluposti i trudi se uvijek ubaciti pokoji detalj, zgodu i pricu dok se cekalo, svidja mi se to i recimo za razliku od Novaka i Blaza koji na kraju krajeva pola grida nisu poznavali Jergovic je preporod, fali mu jedino malo dinamike u komentiranju pri startu i recimo kod ovih okršaja, no hajd' i ovako je super. Sopekica 3 klase bolja nego ona sto je prije bila, dobar potez u svakom slucaju.

Sveukupno utrka 8/10. Da nije bilo glupih SC startova, ocjena bi bila i veca.
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Kao prvo Button mi je trenutno najdrazi vozac na gridu, ali ako su kaznili Di Reastu za onaj incident onda su trebali i Buttona, bez obzira sto smatram da je ono sa Alonsom bio trkacki incident, sa Hamiltonom je vec diskutabilno, verujem mu da ga nije video ali opet..... Di Reasta sebi unisti trku i jos dobije kaznu, ista trka je u pitanju, mogli bi da budu bar malo dosledni, a inace ni vozaci im nesto preterano ne pomazu, malo malo pa neki sudar, ne pamtim kad sam poslednji put video da vozaci paralelno prodju par krivina a da neko nekog ne izbaci sa staze.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

DRS jedan -

Mislio sam da ce se u toj dvostrukoj zoni moc onaj koji je napadnut i branit a kad ono ovaj ga iza napadne i još poslije moze koristiti u drugoj zoni DRS i udaljit se .. Totalno bezveze
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kimi the best je napisao/la:Kao prvo Button mi je trenutno najdrazi vozac na gridu, ali ako su kaznili Di Reastu za onaj incident onda su trebali i Buttona, bez obzira sto smatram da je ono sa Alonsom bio trkacki incident, sa Hamiltonom je vec diskutabilno, verujem mu da ga nije video ali opet..... Di Reasta sebi unisti trku i jos dobije kaznu, ista trka je u pitanju, mogli bi da budu bar malo dosledni, a inace ni vozaci im nesto preterano ne pomazu, malo malo pa neki sudar, ne pamtim kad sam poslednji put video da vozaci paralelno prodju par krivina a da neko nekog ne izbaci sa staze.
slažem se iako sebi na štetu da je trebao bit kažnjen jer su htjeli i Hamiltona za Webbera kaznit da nije kasnije odusto. S tim da je Lew-Webb bio blaži slučaj, Hamilton nije okončao trku Webberu a također su do apexa skupa ušli u zavoj. Krivica je FIA-e i sudaca za ovakve scenarije te to što odmah ne reagiraju a još gluplje bi bilo oduzet pobjedu ili spuštat nekog u poretku. Mogli bi na takve stvari koje ne rješe dok traje trka rješit tako što će na sljedećoj trci startat +5 ili više pozicija. Ostaje mu pobjeda + odradit kaznu, svi zadovoljni.

EDIT: ovo drugo boldano sam i ja primjetio u zadnje vrijeme. Očito više ne vrijedi stara škola utrkivanja već su se prilagodili kažnjavanju. Lakše se pravit glup da nekog nisi vidio u retrovizorima i pustiš da te kvrcne jer znaš da će dobit kaznu nego mu otvorit mjesta da te slučajno nebi pretekao.
slika
Zaključano