Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ne krivim ljude u Ferrariju za jučerašnji rezultat. Jednostavno je sve pošlo krivo. Start uopće nije trebao biti pod SC. A što se tiče sudara... Alonso je, možda, previše zatvorio. Ali je i Button bio malo optimističan da ga pretekne na tom mjestu.
Ferrari kao da je proklet ove sezone. Kad im idu kvalifikacije i imaju pravu šansu za pobjedu, Vettela spasi kiša. Ili SC. Ali, šta da se radi... Mora nekad krenuti.
Ferrari kao da je proklet ove sezone. Kad im idu kvalifikacije i imaju pravu šansu za pobjedu, Vettela spasi kiša. Ili SC. Ali, šta da se radi... Mora nekad krenuti.
Zadnja izmjena: The Greatest, dana/u 13 lip 2011, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
Avanti FER, Avanti!!!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Zašto Ferrari nije uzeo Bob Bella recimo? Radio je jako dobar posao u Renaultu, a za taktiku bi mogao biti zadužem Pat Symonds, on dobro poznaje Alonsa.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
izgubili smo puno bodova, a i mogucu pobjedu iz razloga jer je staza suha bila a znamo kakav je Ferrari bio na suhom

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
griješiš, staza je bila suha samo idealnom putanjom al to suha ne znači IDEALNO suha (kao u sunčanom danu) kad je temp staze 30 i više stupnjeva. Znači moglo se vozit al niti blizu na granici kako bi se moglo da je potpuno suha. Još netko spomenuo u Vettel temi da je McLaren bio brži na suhom, pa da je bio brži Hamilton i Button bi startali iz prvog reda. McLaren je upravo bio brži na ovim mješovitim uvjetima kad se staza suši jer su se kockali s malo 'zatvorenijim' setupom a i brže dovode gume na optimalno. Zato je Button mogao kasno kočit i imat više gripa kroz neke zavoje. Ovo je puno šakakljivija situacija kad je staza polu suha jer ne omogućava preticanja. Svaki pokušaj izlaska iz idealne putanje je ravan izletanju, nešto kao da juriš po seoskoj cesti te imaš s svake strane manje od pola metra luftaF1NAC je napisao/la:izgubili smo puno bodova, a i mogucu pobjedu iz razloga jer je staza suha bila a znamo kakav je Ferrari bio na suhom

- F1NAC
- Moderator
pa da znam al ono imam filing da bi vjerovatno bolje išao od vettela alonso

- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
ferrari dobro funkcionira na mekim gumama samo kada je staza vruca.. slicno kao i lani..
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
pajdo valjda ce se kolo srece malo okrenut i na Ferrarijevu i Alonsovu stranu,covjek ima peh ko niko do sadThe Greatest je napisao/la:Ne krivim ljude u Ferrariju za jučerašnji rezultat. Jednostavno je sve pošlo krivo. Start uopće nije trebao biti pod SC. A što se tiče sudara... Alonso je, možda, previše zatvorio. Ali je i Button bio malo optimističan da ga pretekne na tom mjestu.
Ferrari kao da je proklet ove sezone. Kad im idu kvalifikacije i imaju pravu šansu za pobijedu, Vettela spasi kiša. Ili SC. Ali, šta da se radi... Mora nekad krenuti.

Alonsista hasta la muerte..
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Naravno da su krivi.The Greatest je napisao/la:Ne krivim ljude u Ferrariju za jučerašnji rezultat. Jednostavno je sve pošlo krivo. Start uopće nije trebao biti pod SC. A što se tiče sudara... Alonso je, možda, previše zatvorio. Ali je i Button bio malo optimističan da ga pretekne na tom mjestu.
Ferrari kao da je proklet ove sezone. Kad im idu kvalifikacije i imaju pravu šansu za pobijedu, Vettela spasi kiša. Ili SC. Ali, šta da se radi... Mora nekad krenuti.
Zašto su Alonsu stavljali intermediate gume kada su očekivali da će početi da pada jaka kiša.
Kada su startali pod SC Smedley je javio Massi da za 15-20 krugova očekuju jaču kišu, jedino ako Smedley i Stella nisu gledali u isti radar.
Zanima me kad je izašao SC Alonso je bio na intermediate gumama i otišao je u box po wet gume, da li je on to morao da učini jer su takva pravila, s obzirom da je izašao SC i na veliku količinu kiše ili je to bila odluka Ferrari-jevog pitwall-a. Ako Alonso nije imao obavezu da uđe u box po wet gume pitwall Ferrar-ja trebao je da ostavi Alonsa na intermediate gumama da vozi iza SC. I pored jake kiše mislim da bi Alonso bio sposoban da održi bolid iza SC na intermediate gumama i da se nadaju u Ferrari-ju da će biti prekid utrke, kad su već zabrljali sa pozivanjem Alonsa u box po intermediate gume.
- Dero
- Profesionalni vozač
I Button je otisao i po intermedie i po Wet gume u istom trenutku odnosno zajedno sa Alonsom i baš mi ne izgleda da su mu usrali utrku, dapače nitko ne pljuje po Mclarenu za taktiku ( a zadnji put kad sam vidio Alonsa bio je ispred Buttona, mozemo samo sanjat što bi bilo da nije doslo do sudara )F2004_the_best_ever je napisao/la: Naravno da su krivi.
Zašto su Alonsu stavljali intermediate gume kada su očekivali da će početi da pada jaka kiša.
Kada su startali pod SC Smedley je javio Massi da za 15-20 krugova očekuju jaču kišu, jedino ako Smedley i Stella nisu gledali u isti radar.
Zanima me kad je izašao SC Alonso je bio na intermediate gumama i otišao je u box po wet gume, da li je on to morao da učini jer su takva pravila, s obzirom da je izašao SC i na veliku količinu kiše ili je to bila odluka Ferrari-jevog pitwall-a. Ako Alonso nije imao obavezu da uđe u box po wet gume pitwall Ferrar-ja trebao je da ostavi Alonsa na intermediate gumama da vozi iza SC. I pored jake kiše mislim da bi Alonso bio sposoban da održi bolid iza SC na intermediate gumama i da se nadaju u Ferrari-ju da će biti prekid utrke, kad su već zabrljali sa pozivanjem Alonsa u box po intermediate gume.
Isto tako u priči sa prelaska sa Wet na Int mislim da je veci pritisak odigrao Alonso na Pit wall nego sami takticari jer je on htio i startat na Int gumama, pogotovo ako uzmes u obzir da Ferrari naginje konzervativnijim metodama taktike.
Isto tako nitko nije u trenutku SC mogao garantirati red flag i odlasak u boks je bio sasvim normalan jer da su ostali na stazi i potom otisli u boks zavrsili bi na začelju.
Lako je sad pametovat i reci sto je kada trebalo napravit.
Jedino pozitivno iz cijelog vikenda je forma bolida viđena u petak i subotu na suhom.

Dobro su rekli da ce bolid biti spreman za pobjedu u Kanadi, očito updejti na bolidu funkcioniraju i veselim se Valenciji
- Armanini
- Svjetski prvak
nije li webber prvi otisao po inter i radio puno brza vremena, nekih 3 sekunde brze krugove od vettla?
po meni su alonsa i prekasno pozvali po inter.. ili su mogli massu prije..
al su zaje posto su ih obojicu pozvali u isto vrijeme, gdje je alonso spusio nekih 5 sek..
al su zaje posto su ih obojicu pozvali u isto vrijeme, gdje je alonso spusio nekih 5 sek..
-
- Veteran
Tu se slažem trebali su Alonsa ili Massu pozvati krug ranije a ne zajedno,pogotovo kad su neki vozači već prije njih išli i to je izgledalo dobroArmanini je napisao/la:nije li webber prvi otisao po inter i radio puno brza vremena, nekih 3 sekunde brze krugove od vettla?
...put u raj nije posut ružama...
-
- Legenda
Ma Ferrari je zakon! Rules. Samo neka ovako ostane.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mali tračak nade za Ferrari.....
http://www.motorsport-total.com/f1/spli ... 61304.html" onclick="window.open(this.href);return false;Motorsport-total.com) - provided, the technical working group agrees on Thursday in London, a ban on the controversial Blipping diffuser mappings could be approved for Silverstone. "This will all affect vary - us less than others", believes Ferrari technical Chief Pat FRY.
That which his team calculated in Montreal, so on a routethat would have to actually be Ferrari, suffered a bitter defeat, FRY takes left:"there will be other opportunities, we will further improve." "We have a few odds and ends for Valencia and then a few more updates for Silverstone", he announces.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ja mislim da će Ferrari i Mclaren uhvatiti priključak u kvalifikacijama kada zabrane taj blown jebeni diffuser.
Avanti FER, Avanti!!!
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
Mislim da su dosta bolji tim sada kada su pokupili Pat Fry-a od Mclarena i bice velika prijetnja u buducnosti,jedino sto ih sprecava da briljiraju je klasicna talijanska slampavost koja je dosla s Domenicalijem
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Nije ona došla sa Domenicalijem. Ona je tu bila stalno. Čučala i čekala da odu Šumi, Brawn i Todt koji su je fino pripitomili.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
sa ovime se slažem u potpunostiDani je napisao/la:Nije ona došla sa Domenicalijem. Ona je tu bila stalno. Čučala i čekala da odu Šumi, Brawn i Todt koji su je fino pripitomili.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Taktika je bila promašenai tu nema diskusije i njegovim uspjehom nema veze sa odabirom taktike. Zašto? Zato što je samo brdo SC-ova pomoglo Buttonu da smanji zaostatak i anulira određene krive ulaske u boks. Alonsov prvi ulazak u boks po intermediate je bio krivi jr je par krugova nakon toga počela padati kiša i Alonso je zbog toga izgubio drugo i pao na deveto mjesto. Da nisu išli u boks bio bi drugi i tada bi bio ohoho ispred Buttona i tko zna šta bi bilo do kraja, ali ostaje činjenica da je prvi ulazak u boks bio velika greška, ponovo.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- Armanini
- Svjetski prvak
o jebo vas, sto bi bilo kad bi bilo, mozda bi bilo da je bilo..
taktika ferrarija je bila pogresna u smislu sto nisu malo agresivnije reagirali i pozvali massu prije po inter, a i alonsa koji krug prije.. zaje su time sto su ih pozvali u paketu gdje je alonso spusio 5 sekundi..
to sto je dosla kisa utjece na ispravnost odluke isto ko i sudar lewisa i buttona..
pogrjesili su taktiku jer je poslije bio sc? ma lol..
taktika ferrarija je bila pogresna u smislu sto nisu malo agresivnije reagirali i pozvali massu prije po inter, a i alonsa koji krug prije.. zaje su time sto su ih pozvali u paketu gdje je alonso spusio 5 sekundi..
to sto je dosla kisa utjece na ispravnost odluke isto ko i sudar lewisa i buttona..
pogrjesili su taktiku jer je poslije bio sc? ma lol..
-
- Legenda
Ferrari je najeksponiraniji tim u F1, i najveći je pritisak na njima. Ja ne znam koji je drugi logičan razlog zašto uvijek kada postoji mogućnost da se u nečemu pogriješi - oni uspiju pogriješiti. I vozači, i tim i momčadske odredbe, ulasci u boks.
No svejedno, dobri su. neće se većina s ovime složiti ili prihvatiti, no budite sretni s Ferrarijevim ovogodišnjim borbama. Nije realno očekivati da će za godinu dve tri Ferrari gaziti sve pred sobom. Svijet ne ide u tom smjeru. Oni su neka vrsta posljednih mohikanaca.
No svejedno, dobri su. neće se većina s ovime složiti ili prihvatiti, no budite sretni s Ferrarijevim ovogodišnjim borbama. Nije realno očekivati da će za godinu dve tri Ferrari gaziti sve pred sobom. Svijet ne ide u tom smjeru. Oni su neka vrsta posljednih mohikanaca.
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
sve u svemu zaboravimo Montreal i radujmo se eto tome sto imajo koliko-toliko dobar bolid,pa se radujem iducim utrkama a i nadajmo se da ovi na pitt-wallu nece vise tako "briljirati"sa odlukama.....
Alonsista hasta la muerte..
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
Samo da ne upadnu u "Toyota" sidndrom... Imaju novaca i previše, a rezultata nigdje, u tom slučaju tonu brže od kamena.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

-
- Legenda
U "toyota sindrom", ipak ne mogu upasti (ako ništa- zbog alonsa), a ti si - alonso champ - dao savršeni zaključak!Alonso-champ je napisao/la:sve u svemu zaboravimo Montreal i radujmo se eto tome sto imajo koliko-toliko dobar bolid,pa se radujem iducim utrkama a i nadajmo se da ovi na pitt-wallu nece vise tako "briljirati"sa odlukama.....

Samo neka se trkaju.
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Pat Fry = Ferrarijev ekvivalent Fredija FiorentinijaF2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari je u totalnom rasulu, najbolji primjer je Pat Fry, koliko čovjek ima funkcija mislim da ni on sam više ne zna, još samo fali da počne vozit i bolid.

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- F1NAC
- Moderator

jedan od mogucih updateova za Valenciju koji je testiran u montrealu. taj dio zadnjeg ovjesa bi trebao spustiti auto na kocenjima i pruzit sto bolju stabilnost time i trakciju iz zavoja