Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dady16
Ja sam: Vozač
Navijam za: Felipe Massa

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la dady16 »

Sve po starom ali mora se priznati vozio je jako dominantno.Čini mi se da je trenutno na vrhuncu karijere.
Sad još samo možemo čekati Silverstone i promjenu pravila.
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Na vrhuncu karijere?

Njegovo vrijeme tek dolazi...
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Memphis
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Memphis »

ferrari ih dostiže, od silverstona se nadam općem potopu redbulla i domainaciji vettela
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Kažu komentatori na BH televiziji,ovaj decko je uvijek nasmijan,kontam u sebi mater vam j.... i ja bih bio sa ovakvim
autom,sretni ste što imate Blažička i Jergovića,nasi idioti na startu kontali da je Alonso pokušao uzeti Webbera,pa ni jednu radio
vezu ne znaju prevesti(sreca,kužim english),počnu pričati o novim pravilima,drugi ulijece u eter i vrišti hajmo reklame,prođu reklame,
kad sva petorica prvoplasiranih ušla u box...ne mogu da vjerujem,pratim f1 od 1996 i gorih komentatora nisam slušao...

Seb cestitke na pobijedi,al neces jos dugo...barem se ja nadam...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

kowalski je napisao/la:Na vrhuncu karijere?

Nažalost da..

Jedino se nadam da nebu imal tak dominantan auto..

I Hamilton je prve dvije sezone išo brutalno, trebala su biti 2 prvenstva zaredom, Alonso je 05 i 06 bio brutalan, dvostruki naslov... nadam se da bu tak i sa feteljom :D 2 sezone brutalne al da nebu bila i treća :badgrin:
Michael is faster than you!!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Igor18 je napisao/la:
kowalski je napisao/la:Na vrhuncu karijere?

Nažalost da..

Jedino se nadam da nebu imal tak dominantan auto..

I Hamilton je prve dvije sezone išo brutalno, trebala su biti 2 prvenstva zaredom, Alonso je 05 i 06 bio brutalan, dvostruki naslov... nadam se da bu tak i sa feteljom :D 2 sezone brutalne al da nebu bila i treća :badgrin:

Neću mu ni biti potreban najbolji auto.

Za 2-3 godine Vettel će biti najkompletniji vozač na gridu,

klasu iznad svih.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ma današnja F1 svodi se u 80 % na automobil, nije kao do 90-tih da je vozač taj koji radi razliku i pokazuje klasu..
Trenutačno Alonso je možda najbolji vozač na gridu pa bez automobila može se jebat.
Vettel je strašno brz vozač, još k tome u brutalnom autu i moš se slikat...
Iskreno se nadam da bu sljedeće sezone i Ferrari i Mclaren pa i Mercedes napravili aute koji će konkurirat Red Bullu...

Ovo me ubija, to njegovo drečanje nakon svakih kvala i utrke.. Yes, to vam govorim, bravo, super ste, ljubim vas sve, ovo je jebeno, yabadabadu, ringdingding i kaj sve ne :D
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Igor18 je napisao/la:Ma današnja F1 svodi se u 80 % na automobil, nije kao do 90-tih da je vozač taj koji radi razliku i pokazuje klasu..
Trenutačno Alonso je možda najbolji vozač na gridu pa bez automobila može se jebat.
Iskreno se nadam da bu sljedeće sezone i Ferrari i Mclaren pa i Mercedes napravili aute koji će konkurirat Red Bullu...

Ovo me ubija, to njegovo drečanje nakon svakih kvala i utrke.. Yes, to vam govorim, bravo, super ste, ljubim vas sve, ovo je jebeno, yabadabadu, ringdingding i kaj sve ne :D
=D> =D> =D>
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

kowalski je napisao/la: Neću mu ni biti potreban najbolji auto.

Za 2-3 godine Vettel će biti najkompletniji vozač na gridu,

klasu iznad svih.
bit će onoliko dobar koliko ga bude auto služio, ako bude imao odličan bolid kao ove sezone i dalje će pobjeđivat a ako bude pola sek sporiji od Ferr ili McL bit će to zanimljivo za gledat.

Što vrijedi Alonsu i Hamiltonu što su prvaci kad im auto nije za osvajanje prvenstva.
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Igor18 je napisao/la:Ma današnja F1 svodi se u 80 % na automobil, nije kao do 90-tih da je vozač taj koji radi razliku i pokazuje klasu..

Uvijek je vozač taj koji radi razliku.

Samo što ta razlika više nije toliko izražena kao 90-ih,

sada vozač donosi desetinku ili dvije (doduše jedan donosi 0.6sec :D ).

Uostalom, pogledaj odnos Vettel- Webber.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

mislio sam na situaciju da "loš" vozač u dobrom autu bez većih poteškoća završavat će na postolju i borit se za pobjede dok fenomenalan vozač tipa Alonso u slabijem autu nema nekih šansi da se bori za pobjedu bez obzira kaj je ispred njega po vozačkim kvalitetama puno slabiji vozač..

Da Chandock sjedne u RB vjerovatno bi kroz 2 utrke završio na pobjedničkom postolju :D

Nekada je vozač svojim kvalitetama mogao anulirati činjenicu da vozi smeće od automobila danas možeš biti kombinacija Schumachera u najboljim danima, Alonsa, Vettela i Hamiltona i nebuš mogo natjerat npr. Mercedes da se po suhoj stazi bori za pobjedu. :D

EDIT: ovo pod ovim "loš" ne mislim da Vettela.. da se nebi krivo protumačilo
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 26 lip 2011, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Vidjet ćemo, mislim da ljudi previše podcjenjuju Vettela i previše toga pripisuju najboljem autu.

Činjenica je, ima najbolji auto, ALI, savršeno ga i koristi.

Nastavi li biti ovako dobar, osvojit će naslov s ogromnom prednosti, u stilu MS-a 2004.

Prosječan vozač, koji je kako kaže ćale od lewisa 'dobar koliko mu je dobar i auto',

osvaja naslove kao Villenuve '97.

Znači, na jedvite jade.
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

A Alonso je to kao vrhunski vozač u lošem autu?
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Pa,u usporedbi sa Red Bullom,je puno lošiji,iako je i dalje vrh,u odnosu na sve ostale "manje" ekipe.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

kowalski je napisao/la:
sada vozač donosi desetinku ili dvije (doduše jedan donosi 0.6sec :D )

Pogledaj odnos Alonso-Massa,8-0 u kvalifikacijama,u normalnoj utrci ne može mu ni primirisati

Vettel vozi odlično ovu sezonu to se mora priznati,ali isto tako treba reći da ima daleko najbolji auto,pa čak bolji i od timskog kolege koji je par utrka imao problema s bolidom dok Vettelov bolid nije imao do sada nikakvih problema.
Dominantniji bolid nego što je Schumacherov 2004 bio.
...put u raj nije posut ružama...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kowalski je napisao/la: Uvijek je vozač taj koji radi razliku.

istina je da vozač radi razliku al s 0.6 pretjeruješ to bi značilo da je Webber totalni luzer dok je u kvalama zaostao 0.2 a u trci je vozio jednaka vremena kao Vettel dok ga nije počeo Alonso pritiskat. Za nijansu su se izmjenjivali al Webber-u je drugo mjesto uzeo tim s zadnjom izmjenom guma + imao je prob s mjenjačem tako da je i izašao ispred Alonsa bilo bi kritično.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Čestitam Vettelu na 2. uzastopnom naslovu svjetskog prvaka!
Mali je napravio odličan posao, nadam se da će se za sljedeću sezonu ostale ekipe bolje pomučiti i da ćemo imati zanimljivu sezonu barem do 9. mjeseca.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Pa možemo tako licitirati do besvijesti samo da bi dokazali da Vettel nije materijal.
Otkud znamo da je Ferrari baš toliko lošiji od RedBulla, dok je Alonso tako čisto oprao (tvog) Webbera direktno na stazi, a Vettel mu je teško bježao? Valjda prema Massi?
Ako prema istom ključu gledamo prema Webberu, kolika je stvarna ta prednost RedBulla prema ostalima, a koliko je u samom vozaču?
Otkud znamo da je McLaren baš toliko loš ili su njegovi vozači baš imali loš dan (Hamilton 3. u kvalama, a poslije tiha jeza)?
Het-trik, ljudi moji, pole, najbrži krug i pobjeda, šesta u osam utrka uz dva druga mjesta, što vam još taj mali mora dokazivati?
Pokažite malo poštovanja!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ćale od Lewisa je napisao/la:
kowalski je napisao/la: Uvijek je vozač taj koji radi razliku.

istina je da vozač radi razliku al s 0.6 pretjeruješ to bi značilo da je Webber totalni luzer dok je u kvalama zaostao 0.2 a u trci je vozio jednaka vremena kao Vettel dok ga nije počeo Alonso pritiskat. Za nijansu su se izmjenjivali al Webber-u je drugo mjesto uzeo tim s zadnjom izmjenom guma + imao je prob s mjenjačem tako da je i izašao ispred Alonsa bilo bi kritično.
Stavio sam smajlića iza 0.6. ;)

Naravno da Webber nije luzer, naprotiv, on je vrlo dobar vozač.

Upravo ta konstatcija daje na težini Vettelovoj kvaliteti.

Taj tip nakon 8 utrka bjezi kvalitetnom momčadskom kolegi za više od 3 pobjede!

Ako to nije dokaz da je top klasa, onda što jest?

Da je pretvorio i ona dva druga mjesta u pobjede, opet biste našli neku zamjerku.
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

kowalski je napisao/la:
Da je pretvorio i ona dva druga mjesta u pobjede, opet biste našli neku zamjerku.
Bi.Zašto uvik pokazuje kažiprst i dreči se ko debil posli svake pobjede. :biggrin:

Ne znan navijaš li za Vettela,ili ne,ali u svakom slučaju,mislin da bi mogao shvatiti zašto se polako javlja animozitet kod pratitelja F1 prema Vettelu i prema Red Bullu općenito (u puno manjoj mjeri prema Webberu,zato jer je već polako na zalazu karijere,ali ima i slabije podešen bolid koji je ima problema ove sezone par puta,za razliku od Vettelovog,mislin si danas,pa j*** mu sve,pa jel može jednom za promjenu Vettel imat probleme sa mjenjačem a ne Mark).Jednostavno,publika ne voli izrazitu dominaciju jednog vozača,tako su većina bili zasićeni i sa Schumijem,pa ga sprdali i srali,ali po meni je Schumi,naravno,puno veća faca,jer nije od početka karijere ima tu sriću vozit tako konkurentne bolide,čak je i ondašnji Jordan bija lošiji od Vettelovog Torra Rossa,i to puno.A da ne govorin da se ni Bennetton,a pogotovo ne Ferrari u 2. pol. 90tih,ne bi moga mjerit sa Red Bullom.Druga stvar,pitanje da li bi Vettel mogao osvojit 7 naslova prvaka,a i da osvoji,hipotetski,neće bit onaj mudonja ko Schumacher,onaj koji ne vozi krugove ka na playstationu,svaki u milistotinku i u metar kvadratni staze savršeno,već se lakoćom probija kroz promet i gužvu,i ostaje hladne glave u žešćim dvobojima,i napravi pravi potez u pravom trenutku,a sve te karakteristike je Schumi dokaza kroz sve svoje godine vožnje ovog oktanskog cirkusa.Sve ovo pišem,ne da bih omalovažio Vettela,već jer smatran da ga je još prerano uspoređivat sa Schumijem,kad Vettel završi karijeru,pa onda da,ali čisto statistički broj pobjeda,pole positionova,najbržih krugova i podija često ne otkriva punu sliku...

Da se sad,npr Kimi,koji mi je najdraži svih vremena,vrati ponovo na grid,i počne ovako dominirat,i meni bi bilo malo pun k*r*c,iako bi i dalje navija za njega.Ili da u budućnosti neki naš vozač napravi ovako nešto.O tome oću reć.
Zadnja izmjena: Spretni Pajkan, dana/u 26 lip 2011, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sennacher je napisao/la:Pa možemo tako licitirati do besvijesti samo da bi dokazali da Vettel nije materijal.
Otkud znamo da je Ferrari baš toliko lošiji od RedBulla, dok je Alonso tako čisto oprao (tvog) Webbera direktno na stazi, a Vettel mu je teško bježao? Valjda prema Massi?
Ako prema istom ključu gledamo prema Webberu, kolika je stvarna ta prednost RedBulla prema ostalima, a koliko je u samom vozaču?
Otkud znamo da je McLaren baš toliko loš ili su njegovi vozači baš imali loš dan (Hamilton 3. u kvalama, a poslije tiha jeza)?
Het-trik, ljudi moji, pole, najbrži krug i pobjeda, šesta u osam utrka uz dva druga mjesta, što vam još taj mali mora dokazivati?
Pokažite malo poštovanja!
Vettel je brži od Webbera na gotovo svim trkama do sad to se vidi iz aviona. Webber ga može pratit/lovit samo kad mu se sve posloži (uvjeti, temp, gume, setup bolida), čak bi ga usporedio s Massom jer su tu negdje po stilu otprilike. Vettel će vozit brzo i kad mu ne pašu 100% uvjeti.
E sad koliko je brži sam RB od ostalih teško je reć, znam samo da Hamilton i Alonso voze na nož u kvalifikacijama pa su vječito pola sekunde iza Vettela.
Danas je Massa bio brži od Buttona pa čak i Hamiltona samo što je imao prvi odlazak u boks u krivo vrijeme + jednom onaj problem s zadnjim ljevim kotačem što mu je uzeo vremena al inače bio bi ispred Hamiltona sigurno. To ti dovoljno govori da u vrućim uvjetima McLaren je spor a ne da je imao loš dan. A sve ostale staze su u europi s vrućim temp tako da se McLarenu loše piše dok Ferrari će bit puno bliže RB-u.

Malom svaka čast, vozi kako treba vozit takav bolid. Pole-najbrži krug i pobjeda kao što kažeš, isto što je radio i Schumi u najboljim danima. Ja kažem samo da sam protiv takvog UTRKIVANJA, ako to možemo tako nazvat. 2009. kad je McLaren u drugoj polovici imao najbrži bolid ja sam navijao za to da Hamilton ne uzme pole nego da starta iz drugog ili trećeg reda jer od vozača takvog kalibra ne želim gledat proceduru pole=fastest=pobjeda već okršaj na stazi! Ove sezone navijam za to da ulovi pole jer vozi sporiji bolid pa bi u trci imao posla obranit se kao što je Alonso u slabijem Ferr na Barceloni se pokušavao branit.
Ja sam protiv dominacije bilo koga/čega pa zbog toga čekam kad će 'mali' startat iz 2. i 3. reda pa se borit za pobjedu.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Ćale od Lewisa je napisao/la: Ja sam protiv dominacije bilo koga/čega pa zbog toga čekam kad će 'mali' startat iz 2. i 3. reda pa se borit za pobjedu.
Točno to, Webber je pokazal da se da probiti s praktički zadanjeg mjesta, a Vettla ovu godinu nisamo vidli da starta ispod 2 mjesta. Kad bude startal na nekoj trci recimo 6 i dosel do pobjede onda budem rekel e to je to. A sve dok on s P1 odjuri napred i nije ugrozen od nikoga to bi svaki od ostale 23 napravil u takvom bolidu
Darkness rises when silence dies
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Slash je napisao/la:Čestitam Vettelu na 2. uzastopnom naslovu svjetskog prvaka!
To. Ove godine je stvar zbilja rijesena.

To sto si McLareni i Ferrariji medjusobno otimaju bodove mu samo jos vise pomaze, prije ce osigurati titulu.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:
Pogledaj odnos Alonso-Massa,8-0 u kvalifikacijama,u normalnoj utrci ne može mu ni primirisati

Vettel vozi odlično ovu sezonu to se mora priznati,ali isto tako treba reći da ima daleko najbolji auto,pa čak bolji i od timskog kolege koji je par utrka imao problema s bolidom dok Vettelov bolid nije imao do sada nikakvih problema.
Dominantniji bolid nego što je Schumacherov 2004 bio.
Prošle sezone je Vettel imao više problema od Webbera koliko se sjećam, pa je uzeo naslov

Ćale od Lewisa je napisao/la: istina je da vozač radi razliku al s 0.6 pretjeruješ to bi značilo da je Webber totalni luzer dok je u kvalama zaostao 0.2 a u trci je vozio jednaka vremena kao Vettel dok ga nije počeo Alonso pritiskat. Za nijansu su se izmjenjivali al Webber-u je drugo mjesto uzeo tim s zadnjom izmjenom guma + imao je prob s mjenjačem tako da je i izašao ispred Alonsa bilo bi kritično.
Webber je sam reko da je on kriv za prerani ulazak u boks, da je on to odlučio tako da si je sam kriv za to
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Vi zaista mislite da svaki tim ima jednak odnos prema pripremi bolida oba vozača i da su jednako posveceni
uspjehu oba vozača???
Odgovori