Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

sennacher je napisao/la:Baš je zanimljivo čitati rasprave o tome da li aktualni svjetski prvak zna voziti u sezoni u kojoj od 8 utrka ima 6 pobjeda i 2 druga mjesta, u svojoj četvrtoj punoj sezoni u F1 na pragu je drugog naslova svjetskog prvaka, u 70 utrka osvojio je 16 pobjeda (preko 22 posto), 27 podija (preko 38 posto), 22 pole positiona (31 posto).
Nije u sve te 4 godine vozio RedBull (kao npr. Hamilton McLaren - 9 utrka više, jedna pobjeda manje, 15/79 ili oko 18%, 6 pole positiona manje 18/79 ili oko 22%).
U 167 nastupa Alonso ima 10 pobjeda više od Vettela (26/167 ili oko 15 %) i 2 pp-a manje (20/167 oko 11 %).

Dosta je učinkovit s obzirom kako ne zna vozit.
nitko ne kaže da on nezna vozit ili da slabo vozi već ima najbolji bolid. 6 pobjeda je imao i Button 2009. do polovice sezone zato jer je imao najbrži bolid u rukama. Da konkurencija nije napredovala Button bi možda do kraja sezone imao 12 ili više pobjeda pa bi se pričalo kako je jači od Alonsa, Hamiltona i ko zna koga još...
Isto tako kao Webber, Rubens je bio mrvicu sporiji te neki put imao malo manje sreće. Znači Button je rasturao dok sada ima timskog kolegu koji je malo jači vozač od njega. Kad Lewis uspije završit trku Button je redovito iza njega a tako je isto u kvalama. Znači da button nije vanzemaljac već je imao najjači auto i uzeo naslov, nažalost još jednu takvu sezonu gledamo trenutno.
slika
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Možemo mi pričati, analizirati, pretpostavljati - sve to pada u vodu jer Sebastian Vettel je siguran F1 prvak sezone 2011.
Ko se kladi na ovo može spucat kolko god da ima kuna jer je siguan dobitak.
Sljedeće bude možda zanimljivije prvenstvo, makar su i sad borbe u pozadini više nego dobre.
:)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Senna i Schumacher su bili vanzemaljci.Vettel je "samo" vrhunski vozač u najboljem bolidu. :P
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

sennacher je napisao/la:Baš je zanimljivo čitati rasprave o tome da li aktualni svjetski prvak zna voziti u sezoni u kojoj od 8 utrka ima 6 pobjeda i 2 druga mjesta, u svojoj četvrtoj punoj sezoni u F1 na pragu je drugog naslova svjetskog prvaka, u 70 utrka osvojio je 16 pobjeda (preko 22 posto), 27 podija (preko 38 posto), 22 pole positiona (31 posto).
Nije u sve te 4 godine vozio RedBull (kao npr. Hamilton McLaren - 9 utrka više, jedna pobjeda manje, 15/79 ili oko 18%, 6 pole positiona manje 18/79 ili oko 22%).
U 167 nastupa Alonso ima 10 pobjeda više od Vettela (26/167 ili oko 15 %) i 2 pp-a manje (20/167 oko 11 %).

Dosta je učinkovit s obzirom kako ne zna vozit.
Samo je Vettel odradio 2009, 2010 i sad ovu u RB-u koji je najbolji bolid na gridu (osim 2009 kad je Brawn bio mrvicu brži). Svoju prvu sezonu odradio u STR-u koji je tada imao bolid identičan RB-u.
Za usporedbu, Alonso je prvu sezonu vozio za Minardi, svoju 2. i 3. u ne baš konkurtentnom Renaultu, 2009. i 2009. u opet nekonkurentnom Renaultu...znači tu mu tako reći propalo 5 sezona. U ostalih 5, računajući i ovu osvojio je 2 naslova, 2 puta bio jako blizu i sada ova sezona još ni na pola nije.
Hamilton je odvozio 2 sezone u fantastičnom McLarenu tada, zatim 2009. nije imao nikakve šanse sa "smećem" od auta, prošle godine McLaren opet nije bio na razini, a nije ni ove.

Moj zaključak i savjet bi bio: Nemoj gledat samo statistike. Vettel je cijelu svoju karijeru proveo u vrlo konkurentnom bolidu (osim prve sezone) tako da ja ne mogu niti ne želim mu priznat da je na razini Schumachera, Alonsa, Hamiltona a poglavito ne na razini Senne. Kad se dokaže u nekom slabijem bolidu, kad kao Schumacher 2003. ili 1994. osvoji naslov u slabijem bolidu od konkurenta, kad bude u igri za naslov kao prošle godine Alonso i Hamilton koji su imali slabije bolide od njega, kad bude radio čuda sa slabim bolidom kao Senna e onda mu mogu priznat da zna. A do tad, dok samo pumpa statistiku u najjačem bolidu na gridu, on je samo vozač koji koristi priliku. Ništa više.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

A Alonso i Hamilton su osvojili naslove u nekonkurentnim bolidima,smiješno,možda njihovi bolidi nisu bili tako konkurentni kao ovaj RBR no on će imati više pobjeda u jednoj sezoni.Recimo Alonso u svoje dvije pobjedničke sezone u jako dobrom autu ima u svakoj sezoni po 7 pobjeda(15 podija) a Hamilton u svojoj pobjedničkoj sezoni 5 pobjeda(10 podija) Vettel sad ima 6 pobjeda do kraja ćemo vidjeti.
Oba ova vozača su sjedila ili sjede u dosta dobrim bolidima,Hamilton je cijelo vrijeme u vrhunskoj momčadi.

Ja bih ocijenio da je Vettel dosada u karijeri napravio više od Hamiltona,a treba mu još neko vrijeme da dostigne Alonsa.
To što Vettel vozi dobro auto nema nikakve veze,da ova dvojica voze takvo auto ne bi bilo priče o dobrom autu,već o njihovoj sposobnosti što je normalno i istina no to bi trebao biti slučaj i s Vettelom a ne podcjenjivati ga.
Ako svi kažu da je mali fantastičan onda što mi dalje imamo raspravljati.Nekima je trn u oku što on ne vozi za ove dvije momčadi nego proizvođače pića.
Ja samo tvrdim da je Vettel na razini Alonsa i Hamiltona ništa više,svaki od njih ima svoje prednosti.
Vettel je jednostavno sposoban napraviti taj pravi krug za pole a onda je uvijek u prednosti.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nisam rekao da su osvojili u nekonkurentnim. No Hamilton je imao cijelu sezonu Massu na repu u Ferrariju koji je po brzini bio tu negdje, na sličnoj razini. Alonso je 2005. imao Raikkonena, koji je istina imao brži, puno brži bolid ali i kvarljiviji, dok je opet Alonso 2006. imao Schumachera na repu i da mu se nije pokvario bolid u Japanu ko zna dal bi Alonso osvojio tada. Schumacher je 1994. imao Damona Hilla u Williamsu koji je bio liga za sebe, a 2003. je imao Montoyu i Raikkonena koji su u bržim bolidima i sa boljim gumama na kraju za mrvicu ostali kratkih ruku.

Suprotno tome, Vettel je imao Najbrži bolid prošle godine (valjda kvalifikacije to pokazuju) i pravo bi čudo bilo da je itko osvojio naslov osim njega. Imao je nekoliko kvarova i kiks u Turskoj i to ga je spriječilo da ne bude još uvjerljivije. Ove godine je bolid još dominantniji, pole svaku utrku...bez uvrede, al mislim da bi i Doornbos (sad mi je on pao napamet) u ovom bolidu mogao osvojiti naslov.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

I Webber je u istom bolidu pa uopće nije dominantan,no u redu svatko ima pravo cijeniti vozača kako se njemu sviđa.
Vettel je još mlad,bit će vremena da se dokaže baš svima.
Zasada se ja mogu sjetiti samo nekoliko utrka gdje je startao jako nisko pa se probijao, Brazil 2009. startao 16 završio 4. i Kina 2007 startao 17. završio 4. po kiši.
Bolid je predobar da bi počeo utrku niže od 4 mjesta,jedino neki neočekivani događaji u kvalama bi ga mogle baciti niže pa bi onda gledali probijanje.
No mislim da bi u budućnosti moglo biti tjesnije među momčadima po pitanju brzine,Ferrari i Mclaren bi ipak trebali znati sustići RB,tada ćemo vidjeti odlične borbe.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Raspravljate o tome je li Vetel na razini Hamiltona i Alonsa i onda ga uspoređujete sa Webberom, mislim da to nema svrhe. A i te utrke koje je @dady16 spomenuo (Brazil 2009 i Kina 2007) pokazuju to što svi (koji su protiv Vettela) kažu, može da se probija sa nižeg mjesta, to svako može, ali fali mu to malo da dostigne nekoga od prve trojice (u obe te utrke je stigao do 4. mjesta).
Sad, ne možemo odmah nagliti i govoriti da 'ne zna' ili 'ne može' pravih dokaza nema a činjenica je da nas mali pere ovu sezonu ko veliki.
slika
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Kad mi se odgovara ovdje spominjanjem Senne i Schumachera, samo želim dati na znanje da ste taknuli fana te dvojice vozača (vidi nick). Volim i Hamiltona, Alonsa baš i ne toliko (ne zbog njegovih vožnji nego nekih zakulisnih stvari), ali ga zaista cijenim.
E sad, koliko su svi oni postigli u nekonkurentnim bolidima - o tome bi se dalo, kao i o tome kakva je bila vozačka konkurencija.
Senna baš i nije bio rob statistike već dugo vjeran McLarenu i Hondi i onda kad više nije sve išlo kao u najboljim vremenima. Zbog toga je statistički po mnogim stavkama ostao čak i iza Prosta, ali njegove vožnje su nezaboravne, a ni ja zaista nisam rob statistike. Za njega se može reći "samo 3 naslova" s obzirom na ono što je sve donio F-1, ali prvi je osvojio u definitivno dominantnom bolidu, a najveći suparnik momčadski kolega Prost. Na kraju ga je izgurao iz McLarena (svaka čast Ronu Dennisu koji nikad nije olako davao status prvog vozača, kao i kasnije npr. Alonso-Hamilton) što je bila jedna briga manje za njega.
Schumi je osvajao naslove u relativno inferiornom Benettonu (osobito onaj prvi naslov), ali nije tajna da otkad je poginuo Senna nije imao prave konkurencije među vozačima ("fantastični" Damon Hill kao tatin sin F1 odmah je sjeo u bolid na kojeg su se veliki Senna pa i Prost itekako načekali). Kasniji naslovi u Ferrariju nikako nisu bili u slabom bolidu, uglavnom baš u superiornom.
Hamilton je napravio čudo kao debitant, prvu sezonu bez naslova ne može nitko zamjeriti, ali također je odmah sjeo u dominantni bolid. Druga sezona, prvi naslov, fantastično, ali glavni konkurent je ipak bio Massa. Mislim da je problem što Hamilton i danas izgleda kao kad je bio rookie - "kad završava utrke redovito je ispred Buttona", samo ih (pre)rijetko završava. Odličan vozač, fantastičan talent, ali loše stječe iskustvo i isto tako loše ga koristi.
Alonso je za svoj relativni učinak sasvim dovoljno proveo u vrhunskim ekipama i bolidima. Mislim da je njegov problem što nije timski vozač, dok je inače vrhunski.
Vettel je "dijete RedBulla" još iz vremena kad nije sve bilo baš tako bajno (i Schumi je dijete Mercedesa, ali Ron Dennis baš ne voli Švabe pa je završio u Ferrariju), ali sad se jednostavno mnogo toga poklopilo. Alonso godinama može birati ekipu, zašto nikad nije odabrao RedBull (ne vjerujem da bi bilo problema)?
Vettel se utrkuje se još od malih nogu, često je pomeo konkurenciju. Prošle godine ličio je na Hamiltona, naslov na jedvite jade koji je trebao davno spremiti u džep, ali ove godine pokazuje ipak određeno iskustvo.
Kad ćemo ga vidjeti kako se probija? Jednostavno, kad Alonso, Massa, Hamilton, Button, Webber ili bilo tko drugi osvoji bolju startnu poziciju. Možda već u Silverstonu kad se upravo RedBullu krešu krila...

Iako, kad je napadao prošle godine (sasvim nepotrebno) prvu poziciju direktno na stazi, uglavnom je proglašen budalom.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

po meni bas i nema neke briljatne poteze kojima je preuzeo vodstvo trke ... Jest da ovo zvuci kao cjepidlaka al volio bi po 3012313 put da se najde u sredini pa da vidimo di je taj RB orksaj na stazi
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Kad se dokaže u nekom slabijem bolidu, kad kao Schumacher 2003. ili 1994. osvoji naslov u slabijem bolidu od konkurenta, kad bude u igri za naslov kao prošle godine Alonso i Hamilton koji su imali slabije bolide od njega, kad bude radio čuda sa slabim bolidom kao Senna e onda mu mogu priznat da zna. A do tad, dok samo pumpa statistiku u najjačem bolidu na gridu, on je samo vozač koji koristi priliku. Ništa više.
Ferrari 2003 nije bio ni malo nekonkurentan bolid, bio je podjednako dobar ko i Mclaren, a 1994 nemožeš gledat da je osvojio prvenstvo sa slabijim bolidom jer je Williams vozio Hill koji je puno slabijo vozač od Schumachera, da je 1994 Senna preživio Schumacher te sezone nebi osvojio prvenstvo, ili da je neko bolji vozač vozio za Williams, a dalje ko zna kako bi sve izgledalo
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

@ sennacheru

necu analizirat cijeli post,ali dotaknut cu se jednog malog dijela...Schumi naslov 1994 nije osvojio u inferiorniem bolidu...poluilegalni Briatoreov Benetton je bolji auto(pogotovo u prvom dijelu sezone)...Williamsu su oduzeli aktivni ovjes i traction control na cemu su njegovi pobjednicki auti bili bazirani...samo zahvaljujuci kaznjavanju se prvenstvo zakuhalo...a 1995.g je Williams jaci(unatoc kaj imaju i ovi Renault),a tad naslov osvaja Michael jer je jednostavno bolji od Hilla....
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
slavecar
Navijam za: alonso

Post Postao/la slavecar »

Možemo mi pričati, analizirati, pretpostavljati - sve to pada u vodu jer Sebastian Vettel je siguran F1 prvak sezone 2011. [-X
ja se ne slažem baš sa ovom izjavom vjerojatnost je velika ALI dostiže se brzina RB
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

zasto bi majstorcina probala na stazi kad ima super red bull pa bolje ode u box da na novim gumama prodje....
McLaren u <3
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

svejedno sad da ga vidimo
hamiltona nije uspio preteći, a dali će se usuditi napasti alonsa?
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

darky je napisao/la:svejedno sad da ga vidimo
hamiltona nije uspio preteći, a dali će se usuditi napasti alonsa?
pa zasto bi kad mu je dosta drugo mjesto i gubi 7 bodova od ajmo rec manje bitnog protivnika...
McLaren u <3
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Alonso je njegov glavni suparnik do kraja sezone. Lako moguce da Ferrari bude nadmocan i u nastavku zbog promjena u pravilima.
Memphis

Post Postao/la Memphis »

pokazao je i dokazao da u dritektnoj borbi nije dobar ni 50% kao u kontroli utrke
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

mark keep the distance..... jadno....
McLaren u <3
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

nije on još dorasao vilikim deckima , malo zelen ili ipak nije klasa ... Videla se razlika i to velika danas izmedzu Hamiltona Alonsa i Vettela... netreba i puno komentirat
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

prejadno, tolko o ravnopravnosti i webberovom položaju u ekipi..
nemoj prestizat malog... mrš
Michael is faster than you!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:mark keep the distance..... jadno....
Kad Se u Mclarenu treba pustit Hamiltona to već nije jadno? :roll:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Kenny je napisao/la:
McLewis je napisao/la:mark keep the distance..... jadno....
Kad Se u Mclarenu treba pustit Hamiltona to već nije jadno? :roll:
navedi primjer????? ajde vec znam turska prosle godine... ali to nije dokazano... a ja nisam nikad cuo direkt buttonu da je zabranjeno napadati lewisa ili obrnuto....
McLaren u <3
Odgovori