Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Djekson
Ja sam: Vozač
Navijam za: Felipe Massa

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Djekson »

The Greatest je napisao/la:
Djekson je napisao/la:Tako ti je to,baš bi sad volio da ih Red Bull demolira,jer iako navijam za Felipea neke stvari i odnosi su
i sljepcu jasni...
Koje stvari?

To što je Massa sporiji više od pola sekunde?
Ne mislim uopšte na odnos brzine Felipea i Fernanda,vec na odnose unutar FIA-e i uvijek elegantnih žabara...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Sad ce opet poceti priča o FIA-Ferrari teorijama zavjere, jedva cekam.
Samo da se zna iz Ferrarija tokom ovih gluposti sa difuzorom i promjenama pravila svake sekunde nije izašla niti jedna izjava niti je Ferrari radio neki pritisak. Mercedes & Renault su zakuhali ovu kašu.
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Dero je napisao/la:Sad ce opet poceti priča o FIA-Ferrari teorijama zavjere, jedva cekam.
Samo da se zna iz Ferrarija tokom ovih gluposti sa difuzorom i promjenama pravila svake sekunde nije izašla niti jedna izjava niti je Ferrari radio neki pritisak. Mercedes & Renault su zakuhali ovu kašu.
Da im nije odgovaralo oglasili bi se oni,ne sumnjaj u to,ogroman novac je u igri,tako da
ne budite naivni... [-X
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Djekson je napisao/la:
Djekson je napisao/la:Zar on nije rain master???
Sad samo pričaš gluposti.
Hajd prvo analiziraj pozt iznad mog kojeg si citirao!!! :lol:
Šta tu ima da se analizira?

Svako ko misli da neko može sa gumama za suho po mokroj stazi napraviti bolji krug od kruga po suhoj stazi, totalno je u krivu.
Avanti FER, Avanti!!!
Djekson

Post Postao/la Djekson »

A otkud zna da bi po suhoj stazi Alonso bio brži,i da bio bi brži,ali bi i Red Bullovi bili brži!!!Kapiš...
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

Pokvari kisa sve,ALONSO je imao sanse makar da ih razdvoji.MASSA odlican sto pokazuje veliki napredak FERRARI-a.SJUTRA SU GOTOVI,samo dobar start ALONSA i to je to.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Jel se to samo meni čini ili je Ferrari najviše profitirao ovim odlukama (ipak je predsjednik FIA-e JT :D)
a da su osim renaulta najviše popušili McLaren i Mercedes.. suprotno svim najavama da bi trebali profitirat
Michael is faster than you!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Djekson je napisao/la:A otkud zna da bi po suhoj stazi Alonso bio brži,i da bio bi brži,ali bi i Red Bullovi bili brži!!!Kapiš...

Al'...

O tome nisam ništa rekao. Tip iznad je iznosio što on misli. A ti si napisao glupost sa tendencijom da provociraš samo, a sve radi tvoje isfrustriranosti što Massica nije bio bolji. Rain master...

Kakav rain master čovječe za takve uvijete...
Avanti FER, Avanti!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

King iCool je napisao/la:Toliko ste cvilili prije kvala a sad ispada da su promjene najviše ferariju išle na ruku...Neki su pričali da više neće gledat F1...
Budući da je Alonso najbrži u 2. sektoru gdje dominiraju brze krivine, a Vettel u 3. gdje je više sporih logičnije je da se stvari što se tiče sporih krivina (a ova zabrana overrun mapa cilja baš to) i nisu baš puno izmjenile, nego u brzim krivinama (tu nema potrebe za overrunom jer je noga svakako na gasu) gdje je RBR bio dominantan. Po vremenima sektora onda ispada da je Ferrari ustvari profitirao od svog update-a, a ne od zabrana RBR-u.
Mada se ni iz toga ne može izvući neki 100% siguran zaključak. Sutrašnja utrka će pokazati kako stoje stvari. Ako Ferrari se bude mogao boriti za pobjedu, onda će na stazama sa mekšim gumama i drugačijom konfiguracijom biti brži od RBR-a.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Igor18 je napisao/la:Jel se to samo meni čini ili je Ferrari najviše profitirao ovim odlukama (ipak je predsjednik FIA-e JT :D)
a da su osim renaulta najviše popušili McLaren i Mercedes.. suprotno svim najavama da bi trebali profitirat
A...

Red Bull je djelomično izgubio svoju kvalifikacijsku formu. Bar znamo da su vjerojatno zbog tih puhanja u difuzor imali tako jak auto u kvalifikacijama. Iskreno, ja sam očekivao da će Red Bull imati 0.7 s brže vrijeme od svih ostalih. To se nije desilo. Znači da su radi ovih puhanja i mapa motora imali toliko bolja vremena u kvalifikacijama.
Avanti FER, Avanti!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

King iCool je napisao/la:Toliko ste cvilili prije kvala a sad ispada da su promjene najviše ferariju išle na ruku...Neki su pričali da više neće gledat F1...
Ja nisam za to da postoje različita pravila za pojedine momčadi i to nikad neću podržat. ;)
Takođe nisam ni za ovo usporavanje Red Bulla u sred sezone to su trebali napraviti za sljedeću sezonu, ali nekom očigledno ne odgovara da prvak i službeno bude poznat već sredinom sezone.
Ova dominacija Red Bull je produkt Fia-nih gluph pravila gdje 80% i više brzine bolida čini aerodinamika. ;)
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Igor18 je napisao/la:Jel se to samo meni čini ili je Ferrari najviše profitirao ovim odlukama (ipak je predsjednik FIA-e JT :D)
A...

Red Bull je djelomično izgubio svoju kvalifikacijsku formu. Bar znamo da su vjerojatno zbog tih puhanja u difuzor imali tako jak auto u kvalifikacijama. Iskreno, ja sam očekivao da će Red Bull imati 0.7 s brže vrijeme od svih ostalih. To se nije desilo. Znači da su radi ovih puhanja i mapa motora imali toliko bolja vremena u kvalifikacijama.
Nije ni čudo. Neki dan je neko stavljao ovdje neku sličicu i pisalo je tamo da iz auspuha zrak izlazi brzinom zvuka. Taj blown difuzor ako se dobro odradi (a Newey je sigurno vrhunski odradio) daje ogromnu prednost.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Sve je sutra moguće, SC, kiša, naravno nepoznanica je kako će se gume ponašati ako bude suho, niko nije radio simulaciju race pace. ;)
Djekson

Post Postao/la Djekson »

Djekson je napisao/la:A otkud zna da bi po suhoj stazi Alonso bio brži,i da bio bi brži,ali bi i Red Bullovi bili brži!!!Kapiš...

Al'...

O tome nisam ništa rekao. Tip iznad je iznosio što on misli. A ti si napisao glupost sa tendencijom da provociraš samo, a sve radi tvoje isfrustriranosti što Massica nije bio bolji. Rain master...

Kakav rain master čovječe za takve uvijete...
Šta se onda javljaš na pitanje postavljeno drugom forumašu??? =D>
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

Ste vidjeli kako je Ferrari brz na tvrđoj komponenti guma? Po meni su ovi updateovi senzacija i jedva čekam sutrašnju trku. Red Bull nije puno izgubio al se Ferrari unaprijedio i to je bitno za ovu i iduću sezonu. Mijenjanje pravila usred sezone ne podržavam a pogotovo jer je razlog mijenjanja sabotiranje vodeće momčadi što nije dobro za sport. Kako sam čuo Jergovića on je govorio kako je Red Bullov bolid koncipiran s tim blown difuzorom (znači nije kao kod ostalih momčadi da se to naknadno stavljalo) i da se taj postotak koji je sad na 10% ili 20% (ni Bog ne zna šta on sve nije reko) definira preko računala, a to znači da se može napraviti sistem da oni to mogu mijenjati bežično iz boksa tokom trke. Kako to (ma)FIA nadgleda?
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ne može se mijenjati bežično!
prilično sam siguran da laptop mora biti spojen (nekim kabelom) u bolid.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Slika govori vise nego 1000 rijeci :) ovo izgleda vrlo vrlo dobro,ja mislim da Alonso sutra prolazi pokraj oba na startu...
Alonsista hasta la muerte..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

ja mislim da bu Massa projuril pokraj Alonsa na startu :D
i možda se ubaci između 2 RB-a.. idu mu startovi u zadnje vrijeme
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Alonso-champ je napisao/la:Slika govori vise nego 1000 rijeci :) ovo izgleda vrlo vrlo dobro,ja mislim da Alonso sutra prolazi pokraj oba na startu...
ja bi bio sretan da prode barem jednog
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

A...

ustvari si dobro očekivao. izbaci fa i fm iz jednadžbe i svi ostali su preko sekundu i pol sporiji. fm je na tvojih sedam desetinki zaostatka. ako se sjetimo općepoznatih rečenica tipa "fm je pokazatelj prave brzine ferrarija" i "ja donosim šest desetinki" sve se savršeno poklapa. :biggrin:

šalu na stranu, rekao bih da ove izmjene nisu bitno unazadile rb. njihov auto je odličan paket, a ova promjena pravila je utjecala samo na jedan dio toga. ferrari je napredovao, došao blizu, a fa je odvezao sjajan krug
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Ova kanta od Ferrarija, kada se zagrije, čini čuda.
Avanti FER, Avanti!!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

samo ako ovo uspiju danas izgubit svaka im čast onda
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Bravo Nando.Ferrari konkurentan kad se zagrije ali je zaista previse 3-4 kruga da se gume zagriju.
Podhitno treba bolji drugi vozac,jer s ovakvom masinom danas da Masa nije uspio dohvatiti Hamiltona koji jue vozio na stakama zadnju trecinu utrke je sramota.
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

kako je jedan lik napisa na forum.hr: "je*en je dan kad je Ferrarijev boks najbolji"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:Bravo Nando.Ferrari konkurentan kad se zagrije ali je zaista previse 3-4 kruga da se gume zagriju.
Podhitno treba bolji drugi vozac,jer s ovakvom masinom danas da Masa nije uspio dohvatiti Hamiltona koji jue vozio na stakama zadnju trecinu utrke je sramota.

Molim?? Pa Massa je danas odlično vozio! Ako je današnja Massina utrka loša onda stvarno nemam riječi...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori