Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - McLaren
Sezona je stvarno gotova za McLaren. Sad je valjda jasno. Bolje je izgledalo u prvoj utrci sezone nego sad.
- Dero
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
U Mclarenu se javlja isti problem kao i 2010. Bolid izgleda jako konkurentno u početku sezone i ima potencijala do polovice sezone a onda kada razvoj bolida igra presuđujuci faktor jednostavno nisu tu.
-
- Profesionalni vozač
Ma ovaj put to nije slucaj, nego imaju problema sa downforceom straznjeg dijela bas kao prije pocetka sezone. EBD im je bio jako bitan element za straznji downforce.
Poznato je da McLaren (zapravo svi sa Mercedesovim motorima) koristi hot-blow sistem, gdje se gorivo spali bukvalno u ispusnom sustavu, dok je kod Renaultovih motora drugacije i efekat zapravo nije toliko velik. Zato Red Bull i dalje radi dobro.
Dok je Ferrari bio jos blazi sa implementacijom ovakvog sistema i brzina im nije ovisila o tome, pa sad imaju odlicne performanse.
Poznato je da McLaren (zapravo svi sa Mercedesovim motorima) koristi hot-blow sistem, gdje se gorivo spali bukvalno u ispusnom sustavu, dok je kod Renaultovih motora drugacije i efekat zapravo nije toliko velik. Zato Red Bull i dalje radi dobro.
Dok je Ferrari bio jos blazi sa implementacijom ovakvog sistema i brzina im nije ovisila o tome, pa sad imaju odlicne performanse.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Nemojte zaboravit da ste u trci u valenciji zaostali 40 sekundi iza vodeceg gdje nije bilo toliko brzih zavoja ... Neznam sto ste vi ocekivali .. pobjedu ?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da jer je staza više slična Barceloni gdje smo bili jako dobri. Uspoređivati Valenciju i Silverstone je nezahvalno.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
Razumijem al i sami vozaci su se bunili da im fali downforcea. Pravilo i je vas sjeb*lo al ne sad toliko da je u potpunosti zasluzno za takav rezultat koji i nije tako los ..

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Točno tako. U barceloni Ferrari nije mogao niti RBR-u niti Mclarenu prismrditi a Catalunia je aerodinamička staza a sad od jednom su 20sec ispred...mogu oni pričati koliko hoćeju o svojim updateovima ali činjenica je da su najviše profitirali od promjena, ali neka...nisu ništa zabranjeno napravili.Dani je napisao/la:Da jer je staza više slična Barceloni gdje smo bili jako dobri. Uspoređivati Valenciju i Silverstone je nezahvalno.
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Kada malo bolje razmislim možda čak i ovo pravilo i nije toliko utjecalo na Mclaren. Jučer u kvalifikacijama Button je završio 5. što je ajmo reći konstanta za njega dok su Lewisu stavili korišteni set soft guma za prvi brzi run što je rezultiralo onakvom plasmanu jer nije bilo vremena za drugi brzi run po suhom.
I u utrci ovo sve je manje više plod okolnosti i loših odluka a ne toliko brzine bolida.
I u utrci ovo sve je manje više plod okolnosti i loših odluka a ne toliko brzine bolida.
- F1NAC
- Moderator
Od Barcelone je prošlo puno vremene i trku po trku su padali updateovi .. Nemozes rec da je Ferrari pobijedio samo zbog pravila ... Zasluzili su i borili su se za prvo mjesto . (jest da ces me pokopat ili nesto posto sam Ferrarijev navijač al ono ..)King iCool je napisao/la:Točno tako. U barceloni Ferrari nije mogao niti RBR-u niti Mclarenu prismrditi a Catalunia je aerodinamička staza a sad od jednom su 20sec ispred...mogu oni pričati koliko hoćeju o svojim updateovima ali činjenica je da su najviše profitirali od promjena, ali neka...nisu ništa zabranjeno napravili.Dani je napisao/la:Da jer je staza više slična Barceloni gdje smo bili jako dobri. Uspoređivati Valenciju i Silverstone je nezahvalno.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Ukupno gledajuci ne bas uspjesna trka za Mclaren, Button zajeb mehanicara događa se, hamilton krivi proracun goriva radi nedostatka long runova u petak. Bit ce bolje na sljedecoj trci
Darkness rises when silence dies
-
- Profesionalni vozač
Bit ce bolje jedino ako preko noci naprave radikalne izmjene i uspiju napraviti da radi ona hobotnica sa pocetka sezone, ako je ona uopce u skladu sa novim pravilima.
Ili nek sad prekopiraju straznji kraj Ferrarija kao sto su iskopirali RB na pocetku sezone.
Ili nek sad prekopiraju straznji kraj Ferrarija kao sto su iskopirali RB na pocetku sezone.

- McRambo
Treba Martinu dat nogom u dupe i nek nešto hitno poduzme. Nije moguće da inžinjeri samo odlaze, a nitko ne dođe. Lowe, Neale i Goss -> u HRT, a nama nek se vrati Tombazis.
Lewis, najbolji vozač današnjice da vozi ovakav trabant
Lewis, najbolji vozač današnjice da vozi ovakav trabant

- Dani
- Legenda
Nikakava noga u dupe, samo treba vratiti Dennisa da vrati vojničku disciplinu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Po meni ovaj koncept bolida dosta ograničava McM. Čini mi se da je jedini veći update koji je na ovom bolidu stvarno radio ono kopiranje auspuha RBR-a s početka sezone. Sve ostalo što su iskopirali s RBR-a ili napravili sami na stražnjem kraju jednostavno nije radilo. Siguran sam da će se iduće sezone vratiti konvencionalnom dizajnu. A Whitmarsh je bio na razgovoru kod nadzornog odbora McM-a tako da njegova smjena možda i ne zvuči nemoguće ako se rezultati ne poprave.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Profesionalni vozač
Navodno bi se Ron htio vratiti na svoju staru poziciju.
- F1NAC
- Moderator
McLarenov špijun

EDIT :
'Whitmarsh's job on the line'

EDIT :
'Whitmarsh's job on the line'
The Daily Mail claims that "there is growing discontent among engineering and design staff at McLaren about Whitmarsh's leadership".
The 53-year-old, who is also CEO of McLaren Racing and Chief Operating Officer of the McLaren Group, is under pressure following a catalogue of blunders at the British Grand Prix.
Lewis Hamilton finished fourth at Silverstone while his team-mate Jenson Button's afternoon came to a disappointing halt after the pit crew failed to attach his right-front wheel properly during a stop. Button wasn't the only one to suffer at his home GP as Hamilton was left frustrated after being told he shouldn't challenge too much for a podium finish as he was running out of fuel.
What will be of bigger concern to Hamilton, Button and McLaren fans is the fact that the British GP wasn't an exception as errors on the pit wall also cost the team in Malaysia, Turkey and Monaco.

- ostoja
Hahahaha,a šta ti misliš čija je sada zadnja kod nas.Hehe,neda se stari lisac tako lako.A ja mislim da ništa posebno spektakularno nije se ni desilo.Ferrari je konstantno napredovao u zadnjih par utrka a vidimo i da je većina timova sa Mercedesovim motorima napravila bolje rezultate nego do sada.A naš rezultat,pa ni u zadnjih par utrka nismu nam rezultati bili bolji,a da je Buton uspijeo da završi bili bi još bolji.Ništa radikalno se nije desilo,samo konstantno sivilo u našem timu.Svi ostali sa Mercedesovim motorima su profitirali osim nas,znači da sve ovo nije zbog promijene pravila,nešto drugo je u pitanju.Dani je napisao/la:Nikakava noga u dupe, samo treba vratiti Dennisa da vrati vojničku disciplinu.

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
- F1NAC
- Moderator
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Kako ferrarijevci odma visoko lete čim su pobjedili na jednoj utrci. Haha
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
nije rijec u pobjedi nego "osjecamo"da je Ferrari opet onaj stari i da ce biti tu jos po koja pobjedaKing iCool je napisao/la:Kako ferrarijevci odma visoko lete čim su pobjedili na jednoj utrci. Haha

Alonsista hasta la muerte..
- Centurion
- Test vozač
hmmm ili su to samo puste riječi ili stvarno imaju nešto ozbiljno,
mislim da su pokušavali nešto revolucionarno napraviti za silverstone ali jednostavno nisu uspjeli, nisu imali vremena pa su odgodili za sljedeću,
jedva čekam, još 3 danaa
mislim da su pokušavali nešto revolucionarno napraviti za silverstone ali jednostavno nisu uspjeli, nisu imali vremena pa su odgodili za sljedeću,
jedva čekam, još 3 danaa
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ko je rekao da Mclaren podcjenjujem? Samo su me nasmijali dobro.F1NAC je napisao/la:nemoj McLaren podcjenjivat
Costa dobio nogu iz Ferrarija. Kako je krenulo, otići će u Mclaren garant.
Avanti FER, Avanti!!!
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
I mene iskreno zanima kaj su smiksali sad nadam se neke poštenoga
Bilo bi ljepo videti Mclaren na P1 i P2 u Njemačkoj

Darkness rises when silence dies
- F1NAC
- Moderator
mozda malo pretjeruju .. Vozaci su se i prije silvera bunili na nedostatak downforcea neznam hm.. Preostaje nam jedino cekat da vidimo