Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

automotofan
Ja sam: Vozač
Navijam za: Senna fan-Ferrari
Kontakt:

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la automotofan »

za potrebe guštanja ove staze stavio sam mod hgttc
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... ing%20Cars" onclick="window.open(this.href);return false;
i doživljaj je strašan, pogotovo sa alfom gta i fićo abart.
fps mi se kreče na cijeloj stazi od 52-75(75 mi je po def)
nemam bugova i temp grafe mi ne prelazi 59C

poželjno otvoriti server sa ovom kombinacijom,
alfe i fiće idu zajedno
slika
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja sam probao trećinu staza al mi je FPS dosta slab. Vozio sam s Renault 5 Turbo iz HRC moda, da je gušt vozit je ali mislim da bi online se grčevito borio s FPS-ima
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Ćale od Lewisa je napisao/la:ja sam probao trećinu staza al mi je FPS dosta slab. Vozio sam s Renault 5 Turbo iz HRC moda, da je gušt vozit je ali mislim da bi online se grčevito borio s FPS-ima
Koju grafičku imaš?

@automotofan - historx mi je jedan od najdražih modova ali mislim da ekipa baš nebi bila "za" da se vozi utrka od jednog kruga koji traje preko 40 minuta ... oni su više za par kraćih utrka gdje nemoraš vozit sam sa sobom nakon karambola, često neizbježnog u takvim utrkama kad stalno ideš na nož ... inače to baš i nevolim ali ekipu si upoznao pa nije problem "radi društva" ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ja imam 4850 i gdje mi sve staze rade iznad 100 fpsa, ovdje mi nije glatko..

ovo zvjerko sto kazes.. i ja bi da koji put odvozimo malo duze utrke.. barem 10 krugova..
evo sprema se valjda nevrjeme ovih dana pa ce se spustit malo temp pa bi mogli konacno malo vozit..
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja imam slabu grafičku neku ATi radeonku 128mb i još mi probleme stvaraju ove vrućine se pa se dosta grije. Do kraja ljeta će doć novi komp pa na jesen se nadam da ćemo rF2 svi moć igrat.

...što se tiče vožnje ja bi također rađe vozio s boksevima. Veliki faktor potrošnje guma i goriva tako da se mora malo taktizirat. Na ringu 5 krugova s nekim sporijim autima bi bilo zakon.

neki dečki rade veliki poso oko Super Touring 1.6 moda koji bi trebao izaći krajem mjeseca. Obuhvatit će gotovo sve touring sezone 90tih, čekam taj mod i veselim mu se :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vish, meni se ne svidja veci faktor potrosnje, pogotovo guma.. ako je cilj vozit sa zaustavljanjima, znaci da je utrka normalno duga, a ne forsirat jer onda nema bas smisla.. a i kada se grip mjenja iz zavoja u zavoj mi je prenerealno i uvijek me iznenadi :)
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:vish, meni se ne svidja veci faktor potrosnje, pogotovo guma.. ako je cilj vozit sa zaustavljanjima, znaci da je utrka normalno duga, a ne forsirat jer onda nema bas smisla.. a i kada se grip mjenja iz zavoja u zavoj mi je prenerealno i uvijek me iznenadi :)
a ne baš do te mjere da se osjeti svake minute pad gripa. Mi smo prije vozili Mercedes 190E cup iz TCL v1.0 moda s jačom potrošnjom goriva i guma. Bilo je zanimljivo jer je trajala trka cirka 30min (17 krugova na doningtonu) a pun tank izdrži 12 krugova tako da se moraš odlučit ako ideš punim tankom moraš na Hard gume, mogle su i medium ali je trebalo pazit. U boks ideš po soft i deri do kraja. Nismo si govorili tko je na kakvoj strategiji da bude zanimljivije. Sjećam se da sam na Brand Hatch-u imao loše kvale pa sam mislio da bi mogao na Hard izdržat cjelu trku, samo po gorivo (to skrati boks za nekih 15tak sec). Dobio sam time trenutno 2 pozicije ali zadnjih 5 krugova auto je bio do te mjere ne vožljiv da sam bio više od 3 sec sporiji po krugu. 'TTCO' me počeo stizat i skidat vrijeme po sektorima nešto kao danas u F1 kad nekom gume padnu u cliff pa se ne možeš ni branit. Ulovio me i prešao kilometar prije cilja. Nisam se ni pokušao branit jer na svako dodavanje gasa u zavoju vidio sam se u ogradi.
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Armanini je napisao/la:vish, meni se ne svidja veci faktor potrosnje, pogotovo guma.. ako je cilj vozit sa zaustavljanjima, znaci da je utrka normalno duga, a ne forsirat jer onda nema bas smisla.. a i kada se grip mjenja iz zavoja u zavoj mi je prenerealno i uvijek me iznenadi :)
a ne baš do te mjere da se osjeti svake minute pad gripa. Mi smo prije vozili Mercedes 190E cup iz TCL v1.0 moda s jačom potrošnjom goriva i guma. Bilo je zanimljivo jer je trajala trka cirka 30min (17 krugova na doningtonu) a pun tank izdrži 12 krugova tako da se moraš odlučit ako ideš punim tankom moraš na Hard gume, mogle su i medium ali je trebalo pazit. U boks ideš po soft i deri do kraja. Nismo si govorili tko je na kakvoj strategiji da bude zanimljivije. Sjećam se da sam na Brand Hatch-u imao loše kvale pa sam mislio da bi mogao na Hard izdržat cjelu trku, samo po gorivo (to skrati boks za nekih 15tak sec). Dobio sam time trenutno 2 pozicije ali zadnjih 5 krugova auto je bio do te mjere ne vožljiv da sam bio više od 3 sec sporiji po krugu. 'TTCO' me počeo stizat i skidat vrijeme po sektorima nešto kao danas u F1 kad nekom gume padnu u cliff pa se ne možeš ni branit. Ulovio me i prešao kilometar prije cilja. Nisam se ni pokušao branit jer na svako dodavanje gasa u zavoju vidio sam se u ogradi.
Na dosta modova sam primjetio da imaju loš model guma tj isto se troše vozio napadački ili samo krstario stazom ... ako se sjećaš spomenuo sam jedan mod (mislim ETCS) u kojem grafika nije bajna (možda namjerno) ali fizika i model guma su izuzetno dobri - osjetan nedostatak gripa dok su hladne gume i kako se griju (a ne zagriju se nakon 2 zavoja već treba radit na tome) ide sve bolje do dropoffa ... da imaju i dropoff tj slabije drže kad su potrošene ili pregrijane ... kao što sam se ja pregrijao jučer pa sad imam dobar izgovor za držati se hlada uz laptop... ma nijedan smajlić mi nepaše za izrazit se (jing/jang) ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

cale to je vec oke, 30 min je taman sredina..
ja imam samo problem sto sam zbrljavio nesto sa komandama pa nemogu u voznji stelat sto bi u pitu.. space izbaci "pit izbornik" ali mi strelice ne rade, ne mogu nis mjenjat..
mislim da sam bio mjenjao strelice za upravljanje kamerom pa mozda zato..

zvjerko, heh.. mislim da mi nisi ni do koljena, (ako pricas o tome) ja sam bio prosli petak prvi put na moru i to u caletovom rapcu.. evo tek se danas poceo guliti.. nikad u zivotu nisam bio ni blizu toliko izgoren (a izgorim cesto).. svi su mislili da cu zavrsit na hitnoj, mislio sam i ja jer je bilo prestrasno..
tek mi je danas malo lakse se okretat u krevetu..
ugl.. necu tako brzo prije 16h na sunce..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

meni paše ca god :D samo da skinen prah s volana :D otkad smo zadnji put vozili ..

Što se tiče onog super touring moda koji je cale najavljivao moglo bi bit super :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la: zvjerko, heh..
Znam kako ti je ... :(
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:cale to je vec oke, 30 min je taman sredina..
ja imam samo problem sto sam zbrljavio nesto sa komandama pa nemogu u voznji stelat sto bi u pitu.. space izbaci "pit izbornik" ali mi strelice ne rade, ne mogu nis mjenjat..
resetiraj u setings komande pa si naštimaj ponovo. Večeras neću stić al sutra bi se mogli dog nešto ozbiljno odvozit.

Armanini je napisao/la: zvjerko, heh.. mislim da mi nisi ni do koljena, (ako pricas o tome) ja sam bio prosli petak prvi put na moru i to u caletovom rapcu..
lol... pa ti si s mora, valjda znaš kako se izlagat :D
kud si baš u Rabac došao. Šta te dovelo? Najčišće more ili ležanje na plaži dok te ne pregazi bager :lol:
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

resetiraj u setings komande pa si naštimaj ponovo. Večeras neću stić al sutra bi se mogli dog nešto ozbiljno odvozit.

to mi je zadnje sto cu napravit :) ponovno sve stelat.. jok..
kud si baš u Rabac došao. Šta te dovelo? Najčišće more ili ležanje na plaži dok te ne pregazi bager :lol:
hehe, fitnes u vodi :) jao koji smjeh je to bilo gledat..
ma cure htjele malo dalje pa eto.. nisam bas dobio dojam o cistom moru.. dapace..
cak smo i pedalinu uzeli i zapeli preko bove, vozili se neko vrijeme s njom dok se nije posteno zamotala pa ni simo ni tamo :)

nego highlight dana mi je bila kava od 100 kn za nas petoro :)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Armanini je napisao/la:

to mi je zadnje sto cu napravit :) ponovno sve stelat.. jok..
hehe, fitnes u vodi :) jao koji smjeh je to bilo gledat..
ma cure htjele malo dalje pa eto.. nisam bas dobio dojam o cistom moru.. dapace..
cak smo i pedalinu uzeli i zapeli preko bove, vozili se neko vrijeme s njom dok se nije posteno zamotala pa ni simo ni tamo :)

nego highlight dana mi je bila kava od 100 kn za nas petoro :)
ki nezna, nezna :biggrin: amater :D ni ti to rFactor da kad stisnes escape se vratis nazad :biggrin:

ps. mogli bimo neki kupanac organizirat rulja :D
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

A jel, to se tu ekipa s mora bahati kupanjem :-P
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vuksa_KC je napisao/la:A jel, to se tu ekipa s mora bahati kupanjem :-P
da ti vidiš kako je more toplo .. ufff lipo onako brckat se u vodi :D skakat, radit kaos ... :biggrin:
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

F1NAC je napisao/la:
da ti vidiš kako je more toplo .. ufff lipo onako brckat se u vodi :D skakat, radit kaos ... :biggrin:
Mršš, neka izgorio tako da te i mraku peće :D
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vuksa_KC je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Mršš, neka izgorio tako da te i mraku peće :D
Pffffffffffff... ja sam non stop u vodi :p ne stojim ja vani :biggrin:
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pazinjan kade se ti kupas?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Armanini je napisao/la:pazinjan kade se ti kupas?
plava laguna :D (i doma u kadi s patkicom :biggrin: )
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

F1NAC je napisao/la:
A ja potegnem do Ugljana (Kali) na gradele, a mogao sam to riješit doma na terasi .... ok, nemam patkicu ali lako je nabavim :biggrin:

... upravo mi bolja polovica objasnila da nije ona žuta plastična... :oops:
Haris KTM

Post Postao/la Haris KTM »

ej moze jedno pitanje nabrzaka, neko je spominjao da je cistio potenciometre u svojih papucica, ja sam to radio u nekim drugim volana, otvarao isti i cistio nakupnine, e sad to nebi rizikovao sa svojim g25 ali stvarno moram, malo mi break ostaje, stavim deadzone 5 ali nekad ni to nije dovoljno, kako je naj bezbolnije da to rijesim, primijetili ste onu noc da mi stopovi blicaju ponekad...
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja sam otvarao postolje pedala ali nisam čistio potenciometre nego popravljao federe. Pojavio mi se problem koji sam već pojasnio da kad sam odvojio pedalu od potenciometra (a morao sam zbog zamjene opruga) da se potenciometar malo pomaknuo (za jedan zub) pa kad sam vratio pedalu i sve spojio imao sam cijelo vrijeme pedalu stisnutu za 5% cirka. Opet sve otvarat i vrtit ručno potenciometar dok nisam ubo nulu. Za kočnicu sam čak malo sputio ispod -2% da ne grize odmah čim naslonim nogu al zato gas reže čim propuh puhne. Kod mene je takav sistem s malim zupčanicima, ako je tako kod tebe označi na kojem zubu prije nego odvojiš pedalu se trenutno nalazi pa okreni potenciometar za jedan +/-
...i da, ispred tih potenciometara su opruge koje su pune neke tolatne masti (podmazivanje), tako da ne otvaraš to u sobi na tepihu ili nečem što ćeš zaprljat jer ruke ćeš sigurno.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zvjerko je napisao/la: A ja potegnem do Ugljana (Kali) na gradele, a mogao sam to riješit doma na terasi .... ok, nemam patkicu ali lako je nabavim :biggrin:

:lol:

zvjerkec budi oprezan da ne bi dobio "zagrljaj" po spaljenim ledjima ;)

haris, ne boj se otvarat.. nemas sta zbrkat.. 15-ak sarafa odvidas, malo ocistis prasinu i prljavstinu i vratis lagano natrag..
ako ima koja caka ce ti zvjerko rec..
ako te strah pogledaj malo po netu slike il koji video pa se uhvati posla..

alternativno mozes pokusat prije toga sa DXTweak programcicem resetirat kalibraciju, mislim da je prog za sve logitech volane.. mozes i u njemu probat namjestit deadzone..
slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

zvjerko je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
A ja potegnem do Ugljana (Kali) na gradele, a mogao sam to riješit doma na terasi .... ok, nemam patkicu ali lako je nabavim :biggrin:

dečki, jeste li sigurni da ste na pravom forumu ?? :biggrin: slika
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Odgovori