Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la goran007 »

Dani je napisao/la:Teško se pomiriti sa time da nije uspio pobijediti rookiea, pa tako kreću priče o sabotiranju. I Kovalainen je imao isto toliko voženih utrka, pa Nelson Piquet jr., ne vidim da su oni uspjeli parirati svojim kolegama, a kamoli napraviti poštenu karijeru.
ak je ovo replika meni onda cu odgovoriti i tu ce prestati moje pisanje na temu o 2007.g u McM-u(ma koju sam se uopce bezveze dao navuci)

tocno...nigdje nisam napisao da je pobijedio,ali niti ne smatram da je izgubio...no to vise nije bitno...govoriti o Kovalainenu i Piquetu jr. u postu u kojem se razgovara o dvojici vjerojatno(po meni sigurno) najboljih vozaca na gridu je potpuno glupo...ako im je i ta cinjenica pomogla oni nisu ni priblizno te kvalitete da bi im mogla donijeti znacajnu prednost...za razliku od najboljih gdje svaka sitnica donosi taj mali "jezičac" na vagi
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Gorane moj post se odnosio na tvoju tvrdnju da je na Hamiltonov blistav početak karijere ključan bio broj voženih utrka. Vidljivo je iz njihovog primjera da to nije dovoljno. Vrlo je jednostavno ili si dobar ili nisi, bez obzira na kilometre. Vettel je čak imao "gostovanje" na GP SAD-a 2007. gdje se baš nije proslavio, a kolega mu je bio Heidfeld. S druge strane Hamilton ima tada najboljeg vozača za kolegu, sa kojim je od početka izjednačen po vožnjama. Ne sjećam se niti jednog drugog vozača koji je imao tako teškog suparnika u prvoj sezoni i zato mu treba skinuti kapu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:Gorane moj post se odnosio na tvoju tvrdnju da je na Hamiltonov blistav početak karijere ključan bio broj voženih utrka. Vidljivo je iz njihovog primjera da to nije dovoljno. Vrlo je jednostavno ili si dobar ili nisi, bez obzira na kilometre. Vettel je čak imao "gostovanje" na GP SAD-a 2007. gdje se baš nije proslavio, a kolega mu je bio Heidfeld. S druge strane Hamilton ima tada najboljeg vozača za kolegu, sa kojim je od početka izjednačen po vožnjama. Ne sjećam se niti jednog drugog vozača koji je imao tako teškog suparnika u prvoj sezoni i zato mu treba skinuti kapu.
ti se s ovom izjavom nisi baš proslavio. vettel je tad imao 20 godina i nije nešto puno vozio bolid, možda na par slobodnih treninga. i završio utrku osmi dok je heidfeld odustao. a hamilton je već vozio 6-7 utrka + testiranja koja tad nisu bila zabranjena itd.
a to "ili si dobar ili nisi" nema veze s vezom. misliš da postoji vozač koji bi sad,u pola sezone mogao sjesti u npr. alonsov ferrari i odmah od prvog treninga biti brži od masse????
nekad me ovakva neobjektivnost natjera da napišem neki post i dam komentar.ali sama potreba da se na bilo kakav način u bilo kojoj temi pokuša obezvrijediti vettel samo govori da taj mali vrijedi
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

O čemu ti pričaš? Kojih 6-7 utrka?
On his debut at the Australian Grand Prix, he qualified fourth and finished third in the race, becoming the thirteenth driver to finish on the podium in his first F1 career race (excluding those in the first ever World Championship round).Kakva testiranja? Nije vozio Vettel bolid? A bio je u RB programu mladih voača.
"Despite this, he tested the Williams FW27 Formula One car on 27 September as a reward for this Formula BMW success. He then went on to test for the BMW Sauber team."

Vettel became BMW Sauber's third driver at the 2006 Turkish Grand Prix, when former incumbent Robert Kubica was called up to replace Jacques Villeneuve for the 2006 Hungarian Grand Prix.
Vettel impressed on his testing debut by setting fastest time in second Friday Free Practice before the race.[8] The young German also impressed on his second testing session in the 2006 Italian Grand Prix, setting the fastest time in both Friday practice sessions, a race weekend in which all the BMW cars were quick, with his predecessor Robert Kubica finishing on the podium in the race.
Činjenice, a ne želje.I nigdje nisam pokušao obezvrijediti Vettela.

slika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

@Dani
potpuno netocno si me citirao...nigdje nisam napisao da je za odlican Hamiltonov pocetka broj ranije odvezenih utrka bio KLJUČAN(niti to smatram)...to je u svakom slucaju bila jedna olakotna okolnost,ali isto tak je tocno da slicne okolnosti imaju i drugi(no ocito ne i takvu kvalitetu)...nigdje u svojim postovima nisam omalovazavao Lewisa(isto tak nisam napisao o pobjedniku jer mislim da ga nije bilo) i iskreno sam napisao svoj subjektivni stav da su mi on i Alonso(ciji sam navijac) najbolji na gridu...
i ovo o broju odvozenih kilometara...naravno da ne znaci da ce los vozac postati odlican jer ima puno odvozenih trka,ali da ce odlicnim pomoci da postanu jos bolji i jaci i sad smatram...
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Onda sam te krivo shvatio. NHF.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:O čemu ti pričaš? Kojih 6-7 utrka?
On his debut at the Australian Grand Prix, he qualified fourth and finished third in the race, becoming the thirteenth driver to finish on the podium in his first F1 career race (excluding those in the first ever World Championship round).Kakva testiranja? Nije vozio Vettel bolid? A bio je u RB programu mladih voača.
"Despite this, he tested the Williams FW27 Formula One car on 27 September as a reward for this Formula BMW success. He then went on to test for the BMW Sauber team."

Vettel became BMW Sauber's third driver at the 2006 Turkish Grand Prix, when former incumbent Robert Kubica was called up to replace Jacques Villeneuve for the 2006 Hungarian Grand Prix.
Vettel impressed on his testing debut by setting fastest time in second Friday Free Practice before the race.[8] The young German also impressed on his second testing session in the 2006 Italian Grand Prix, setting the fastest time in both Friday practice sessions, a race weekend in which all the BMW cars were quick, with his predecessor Robert Kubica finishing on the podium in the race.
Činjenice, a ne želje.I nigdje nisam pokušao obezvrijediti Vettela.
i sad ti kažeš da je vettel imao dovoljno iskustva jer je u 2 godine vozio na 3-4 treninga za BMW. Program mladih vozača u Red Bullu ne znači da je on vozio bolide formule 1 ekipe Red Bull u nižim serijama nego je vozio bolide iz tih serija. bolid formule 1 je ipak drugi svijet, a utrka formule 1 pogotovo jer te utrke iz nižih serija su dosta kraće nego utrke formule 1.
i ti kažeš da se čovjek koji u svojoj prvoj utrci, s 20 godina, koju je vozio kao zamjena za ozlijeđenog vozača, nije proslavio...

6 utrka je trebalo hamiltonu da ostvari prvu pobjedu...zašto nije odmah pobjeđivao od početka sezone ? ako je alonso mogao u maleziji zašto nije on?? imali su iste uvjete i jednako su testirali pred početak sezone... da li postoji šansa da je ipak hamiltonu falilo malo iskustva u formuli 1 ili se moglo odmah reći : "ili je dobar ili nije" jer je prve dvije trke sezone gubio od timskog kolege??
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Očito me nisi shvatio. Poanta mog posta je da je Hamilton radio fenomenalan posao pored Alonsa. To je kao da si Vettela stavio pored Schumachera ( u ferrarijevim danima ) u bolid.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:Očito me nisi shvatio. Poanta mog posta je da je Hamilton radio fenomenalan posao pored Alonsa. To je kao da si Vettela stavio pored Schumachera ( u ferrarijevim danima ) u bolid.
s ovim se slažem. al opet treba stvari malo uzeti s rezervom jer su 2007. obojica tek došli u mclaren pa su ,recimo to tako, krenuli od nule.iako je alonso dvostruki prvak mislim da su što se tiče međuljudskih odnosa u mclarenu ipak bili malo više orijentirani prema hamiltonu jer je britanac. koliko god se trudili ostati profesionalni, ljudi ne mogu protiv emocija i naravno da ti je lakše i komotnije raditi uz nekoga tko priča istim jezikom kao ti i dolazi iz iste kulture. i to je anuliralo "prednost" koju je imao alonso kao dokazani prvak koji je donio jedinicu na mclaren. na kraju su završili izjednačeni u bodovima, što je i realno jer su obojica top vozači.
a tko zna, možda bi vettel mogao parirati schumacheru da su obojica u isto vrijeme došli u ferrari i da nije bilo klauzule o prvom i drugom vozaču. ali mislim da nijedan vozač ne bi mogao parirati schumacheru da je došao u ferrari primjerice 2001. godine pa makar bio prirodno brži i talentiraniji, barem ne prvih nekoliko utrka. svakom vozaču ipak treba malo vremena da se uklopi u ekipu,da se opusti, da upozna ljude jer i to daje jedan dodatni motiv. nitko nije robot pa da kaže: "E to je to,ja imam brz bolid i idem pobjedjivati".
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

vidc je napisao/la:
Dani je napisao/la:Očito me nisi shvatio. Poanta mog posta je da je Hamilton radio fenomenalan posao pored Alonsa. To je kao da si Vettela stavio pored Schumachera ( u ferrarijevim danima ) u bolid.
s ovim se slažem. al opet treba stvari malo uzeti s rezervom jer su 2007. obojica tek došli u mclaren pa su ,recimo to tako, krenuli od nule.iako je alonso dvostruki prvak mislim da su što se tiče međuljudskih odnosa u mclarenu ipak bili malo više orijentirani prema hamiltonu jer je britanac. koliko god se trudili ostati profesionalni, ljudi ne mogu protiv emocija i naravno da ti je lakše i komotnije raditi uz nekoga tko priča istim jezikom kao ti i dolazi iz iste kulture. i to je anuliralo "prednost" koju je imao alonso kao dokazani prvak koji je donio jedinicu na mclaren. na kraju su završili izjednačeni u bodovima, što je i realno jer su obojica top vozači.
a tko zna, možda bi vettel mogao parirati schumacheru da su obojica u isto vrijeme došli u ferrari i da nije bilo klauzule o prvom i drugom vozaču. ali mislim da nijedan vozač ne bi mogao parirati schumacheru da je došao u ferrari primjerice 2001. godine pa makar bio prirodno brži i talentiraniji, barem ne prvih nekoliko utrka. svakom vozaču ipak treba malo vremena da se uklopi u ekipu,da se opusti, da upozna ljude jer i to daje jedan dodatni motiv. nitko nije robot pa da kaže: "E to je to,ja imam brz bolid i idem pobjedjivati".
Iskreno tesko da bi Vettel dosao do izrazaja pokraj Schumachera u njegovim najboljim danima jer je Ferrari i Mclaren nemaju istu politiku. U Ferrariju se je onda znalo od pocetka ko je br.1 a ko br.2.
Darkness rises when silence dies
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ima tu jedna ogromna razlika,i Alonsu je Mclaren bio novi bolid a pogotovo je razlika bila prelaz s Michelina na Bridgestone
...put u raj nije posut ružama...
ostoja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ostoja »

goran007 je napisao/la:@ Armanini
kazes-nije Aloso pokazao zube
bodovi 109-109...pob:4-4...drugi:5-4 Ham...treci:4-3 Alo
kak bi onda tek izgledalo da je pokazao zube
@igor
tocno da je rookie,ali tocno da je i Mclarenovo dijete i Britanac...uzmi u ruke F1Racing s pocetka 2007.g pa procitaj najava tak da ne bude zablude da je neko ozbiljan smatrao da bude Lewis topovsko meso...Mossova ili Stewartova izjava(ne znam tocno napamet) je bila da Lewis vec sad ima vise odvozenih utrka nego on u karijeri...i kad ovak rezolutno tvrdis ko je kriv bilo bi lijepo da das neke argumente,al nisi jer ih nemas i ne mozes imati...nakon cijele sage akteri su ostali zakopcani do grla
@Darky
to nisu indenticne situacije...team radio gdje inzinjer govori svojem vozacu je nesto drugo od izjave celnika momcadi nakon utrke...
nadalje,to je situacija iz Kine i uopce nije samo Alonso bio prijetnja Hamiltonu...
a i da se vratim na trening za VN Kine kad Alonso bez greske u krugu zaostaje skoro 7 desetinki za Lewisom i pojavljivanje price o tlaku u gumama...i da je sve bilo tak cisto ne bi FIA u Brazilu slala svog covjeka u McM...iako svima je jasno da taj covjek nije mogao nista osim biti neki psihicki pritisak na McM
Potpuno se slažem sa tobom.Po meni je Alonso i doveden u kod nas da bi Hamilton u očima javnosti ispao kao čudo od vozača jer u svojoj prvoj sezoni rastura svjetskog prvaka.A kao što i sam kažeš bolid je konstruisan prema njegovom stilu vožnje i imao je odvezenih kilometara u McLarenu više nego Alonso,i na kraju čitava ekipa je bila okrenuta njemu samo da bi što veći efekat postigao u javnosti.Svi zaboravljate da je on McLarenov projekt od dijetinjstva,i da je Ron Denis uložio u njega ko zna koliko para .A sve to sa jednim ciljom da se on McLarenu u budućnosti isplati,i ništa bolje u F1 nego kad početnik dođe i u istoj ekipi ubije svjetskog prvaka.Samo što Alonso zarad para nije htio sve to da trpi,zato svi oni incidenti sa njim i na kraju razne afere.I ja mislim da se taj Ronov projekt zvani Hamilton sada nama razbija o glavu,potpuno suprotno od onog što je bilo planirano.I Gorane pripazi malo šta pišeš jer ćeš biti banovan kao i ja par puta do sada zato što se moje mišljenje razlikuje od mišljenja pojedinih moderatora,a vidim i tvoje.Kažem nije Hmilton loš vozač,samo je loš pristup koji su naši odabrali da što prije vrate pare koje su uložili u njega i dijete se slomilo pod pritiskom.A nemože ni biti loš vozač posle godina obuke kroz koje je prošao u McLarenu.
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Ferrarijevi dani su došli u to vrijeme jer je ferrari 4-5 godina prilagođavao bolid Mihaelovom stilu vožnje.I on je samo njemu odgovarao,svi ostali bi se samo mučili u njemu.Isto kao i on sada što se muči u Mercedesu.Tako se i Alonso mučio u McLarenu koji je skrojen po Hamiltonovom stilu vožnje,il ti zaboravljaš od kada je Hamilton prisutan u McLarenu-od svog dijetinjstva.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

ostoja je napisao/la:
Ferrarijevi dani su došli u to vrijeme jer je ferrari 4-5 godina prilagođavao bolid Mihaelovom stilu vožnje.I on je samo njemu odgovarao,svi ostali bi se samo mučili u njemu.Isto kao i on sada što se muči u Mercedesu.Tako se i Alonso mučio u McLarenu koji je skrojen po Hamiltonovom stilu vožnje,il ti zaboravljaš od kada je Hamilton prisutan u McLarenu-od svog dijetinjstva.
Potpuno kriva pretpostavka. Dapače graniči sa ludilom. Krojiti bolid prema rookie-u, a plaćati dvostrukog svjetskog prvaka i tada daleko najveću zvijezdu f1.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Dani je napisao/la:
ostoja je napisao/la:
Potpuno kriva pretpostavka. Dapače graniči sa ludilom. Krojiti bolid prema rookie-u, a plaćati dvostrukog svjetskog prvaka i tada daleko najveću zvijezdu f1.
Dani šta se trudiš uopće pa pogledaj tko je napiso post i sve ti je jasno.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ostoja je napisao/la:Tako se i Alonso mučio u McLarenu koji je skrojen po Hamiltonovom stilu vožnje,il ti zaboravljaš od kada je Hamilton prisutan u McLarenu-od svog dijetinjstva.
kad je Alonso prešao u McL prije početka sezone u zimskim testiranjima su pokušali bolid čim više prilagodit Alonsovom stilu vožnje. Istina u zimskim testiranjima je bilo jako malo vremena da nešto previše poslože tako da bi ja rekao da je bolid bio više neutralan. Neznam samo kako nekom može past na pamet da su prema jednom vozaču koji se dokazao u nižim kategorijama i nikad odvezo krug s f1 kao takvom spremali bolid. Ono što su stigli do početka sezone Hamiltonu složit je vjerojatno sic i položaj vozača u bolidu, dakle samo fizičku građu vozača prilagodit bolidu. Tko je mogao znat da će se prve sezone borit za naslov?
Neću reć da je Hamilton ili Alonso izgubili naslov jedan zbog drugog ili zbog Dennisa, momčadi itd... pravu istinu ćemo valjda jednom saznat.
Jedno je sigurno s McLarenovom politikom utrkivanja ne smiju se sresti u istom bolidu 2 najbolja vozača (naročito ako su temperamentni). Za Alonsa se do tad znalo da je najbolji vozač na gridu ali se i Hamilton vrlo brzo izborio za isti status tako da ih poštujem oba. Neka pobjedi bolji :)
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
ostoja je napisao/la:Tako se i Alonso mučio u McLarenu koji je skrojen po Hamiltonovom stilu vožnje,il ti zaboravljaš od kada je Hamilton prisutan u McLarenu-od svog dijetinjstva.
kad je Alonso prešao u McL prije početka sezone u zimskim testiranjima su pokušali bolid čim više prilagodit Alonsovom stilu vožnje. Istina u zimskim testiranjima je bilo jako malo vremena da nešto previše poslože tako da bi ja rekao da je bolid bio više neutralan. Neznam samo kako nekom može past na pamet da su prema jednom vozaču koji se dokazao u nižim kategorijama i nikad odvezo krug s f1 kao takvom spremali bolid. Ono što su stigli do početka sezone Hamiltonu složit je vjerojatno sic i položaj vozača u bolidu, dakle samo fizičku građu vozača prilagodit bolidu. Tko je mogao znat da će se prve sezone borit za naslov?
Neću reć da je Hamilton ili Alonso izgubili naslov jedan zbog drugog ili zbog Dennisa, momčadi itd... pravu istinu ćemo valjda jednom saznat.
Jedno je sigurno s McLarenovom politikom utrkivanja ne smiju se sresti u istom bolidu 2 najbolja vozača (naročito ako su temperamentni). Za Alonsa se do tad znalo da je najbolji vozač na gridu ali se i Hamilton vrlo brzo izborio za isti status tako da ih poštujem oba. Neka pobjedi bolji :)
Pa nijedan od njih dvojice nemože da se pohvali da je najbolji,pogotovo sada Hamilton koji je napravio ovoliko grešaka u ovoj sezoni.Ja mislim da ima mnogo vozača trenutno koji su bolji od njih,a zaboravljaš da je Hamilton i te kako imao prilike da vozi McLarenov bolid prije te svoje prve sezone i da je McLaren dugo pripremao njegov dolazak.Inače kad je McLaren uzeo jednog početnika u bolid a da nije prošao neke slabije timove.Ne interesuju me rane faze formule1 dok se još nije komercijalizovala i formula i timovi.A ovaj gospodin iznad može da nas naziva sve ludacima i da prođe bez bana i kazne a mene banuju samo zato što mi se mižljenje ne poklapa sa mišljenjem pojedinih moderatora.Svaka vam čast.
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Dani je napisao/la:
ostoja je napisao/la:
Svaka čast uvaženi članu foruma,vidi se kako si kulturan i parlamentaran i spreman da uvažiš i tuđe mišljenje.I svaka čast moderatorima koji ovaj forum vode u pravcu parlamentarnosti.Nadam se da će da me banuju zbog ovako ludačkog mišljenja.
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ja bih molio moderatora ili administratora da se kolega ostoja upozori jer mi nije normalno da se netko ovako ponaša na ovom forumu.navija za mclaren a govori protiv vozača koji vozi za taj tim.mislim ovo nije prvi put i smatram da je prevršio mjesru normalnog komuniciranja.
osobno mislim da je lewis hamilton fetiš kolegi ostoji.oprosti kolega ali ostavio si takav dojam.
lujo je za tebe lik i djelo.ako več navijaš za mclaren (u što čisto sumljam) onda piši kako treba ili se distanciraj.
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Lewis Hamilton se ženi (autosport.hr)
imat ćemo još jednog obiteljskog čovjeka u F1 :D
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ma tek su se zaručili daleko je još do svadbe. :biggrin:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Lewis Hamilton se ženi (autosport.hr)
NicoleScherzy
Lewis and I woke up this morning and read we were engaged! Sorry to disappoint u all but its not true:)

http://twitter.com/#!/NicoleScherzy" onclick="window.open(this.href);return false;
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Lewis Hamilton se ženi (autosport.hr)
Nije da se bavim tim tračevima, ali nije li Lewis sam u zimi rekao da su zaručeni i da se žene u proljeće/ljeto? :D
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
godzillaa
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la godzillaa »

kakvi su čevapi kod mrvice
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Meni je samo znakovita ova tatina izjava da će morati raditi na braku da bi bio sretan ..ok na svakoj vezi treba radit , ali ovako baš skupa sa izjavom da uskoro ulaze u bračne vode , mislim da ovo tata više navija i gura nego što bi to klinci htjeli !?
@ godzillaa , nekontan čevape , ali dobro i nemoram , samo se nadam da nisam jedina
... Forza Massa ...
Odgovori