Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Vuksa_KC »

Mansell je napisao/la:Kad je bilo 24 sata Ringa onda sam bas promatrao porse kolko gripa ima i jel stvarno to tak bjezi na sve strane kad ono nista, nikakve korekcije potrebne i auto se drzao ko priljepak za stazu tako da se vidi ovdje kolko je to nerealan mod. O gran turismo govorim
Da Mans, ali serijski i race pripremljen porš baš nije jedno te isto. To kak je Ćale opisal vožnju, slično piše i u EVO-u dok su ga testirali. Rekao vozač da je stisnuo gas do kraja samo na potpuno ravnoj cesti i to samo na trenutak kako bi se mogao ostalima pohvaliti da je GT2 stisnuo do kraja:), inače ni u ludilu.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Nisam htio solit pamet ali na ringu sam se stvarno provezao sa kumovim M3 E46 ... nisam ga ganjao (kum na suvozačevom sicu) ali nisam opet išao kao zadnji turist - mod nije realan.

Malo mi je teško opisati jer ima svega po malo ali najveća zamjerka i nerealnost je ponašanje auta kad pređeš preko grbe ili prevoja u zavoju npr dionica flugplatz - schwedenkreutz - aremberg (prilaz arembergu) ili spustovi nakon hohe 8 ... auto predugo "visi" u zraku i kada prizemlji nerealno se "zbunjeno" ponaša ... niz pflantz sam se spustio sa preko 180 sa pravim M3 bez imalo nervoze auta dok u modu imam problema sa 160 ...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

nisam vozio GT2 niti bilo kakav Porš ali poznavajuči osnovnu Newtonovu fiziku može se lako pretpostavit kako će auto reagirat.
Čisto sumnjam da je serijski auto s motorom u guzici lagano vozit na limitu. Jer kao što sam spomenuo štap s utegom na kraju, ako ga recimo baciš kao koplje on će se u zraku preokrenut tako da će uteg letit prvi a štap će gledat iza (ko i pikado strelica s težinom u vrhu), tako će i porš nastojat da zadnji kraj pretekne prednji u zavojima a zato je tu vozač da volanom, kočnicom i gasom drži guzicu gdje joj je i mjesto. Na kočenju ga gubiš/zabacuješ, na gasu loviš/kontroliraš. Stoga ljudi cjene i vole elfer zbog specifičnog ponašanja.

Ne mislim ni ja solit pamet jer sam vozio fiću, bubu i staru škodu od kojih su imali motor u guzici, ono što mogu reć iz iskustva da ovi auti ne dozvoljavaju veliki kut powerslida. Max 30tak stupnjeva, sve preko toga se ne može uhvatit zbog inertne guzice dok s motorima sprijeda je druga priča, kut bježanja guzice je mnogo veći.

Pogledao sam ovaj video Kurosawe u starijem 911 Turbo, ono što djeli sličnosti s mojim videom da imamo korekcije na jednakim djelovima staze....samo što on vozi auto s manje snage i manje gripa

(ovo sve pišem jer imam respekta prema poršu i nedam pljuvat po nj :D )

@zvjerko, ja sam u videu niz onaj prvi spust-skok izgubio kontrolu nad autom zato je onako čudno se dočekao inače ide saliveno. Po onim pasicama prije mi je malo pobjeglo više gasa pa sam se tražio do skoka, u glavi mi je već bilo da je kraj kruga al nekako se izvukoh. Drugi (duži) skok , kako se postaviš tako ćeš sić
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Kolko ga vi prašite po tom Ringu, ja bi trebao prvo mjesec dana svaki dan peglati pa onda doći na server :D
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

dovoljno je da dođeš svaki dan na trening prije utrke :)

mislim da dečki znaju napamet svaku grbu i pasicu na stazi :D

milina za gledati kak majstori voze =D>
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

kad ste se vec uhvatili porscha..

nije daleko tvoje objasnjenje, al to bi bilo tako da je guzica neproporcionalno teza prednjem djelu sto je daleko od istine..
porsch je jedan od najbolje rasporedjenih auta i izbalansiran je do granice..
ono sto je zeznuto kod njega je kolicina gripa koja je enormna i kad se ta granica predje onda je auto opasan jer je ta granica daleko i puno dalje od mnogih auta..
zato je i logicno da je puno teze savladat njega kad predje granicu mogucnosti nego neki drugi auto kojem je granica manja..
rFactor F1 HR server Info
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ćale od Lewisa je napisao/la: @zvjerko, ja sam u videu niz onaj prvi spust-skok izgubio kontrolu nad autom zato je onako čudno se dočekao inače ide saliveno. Po onim pasicama prije mi je malo pobjeglo više gasa pa sam se tražio do skoka, u glavi mi je već bilo da je kraj kruga al nekako se izvukoh. Drugi (duži) skok , kako se postaviš tako ćeš sić
Da nebude zabune, nisam pogledao tvoj clip (sad ću) i moje primjedbe nisu zbog onog što vidim kod drugih već kako sam ja doživio mod kad sam ga isprobavao.

@ Arma - porš baš nije tako dobro izbalansiran i količina gripa o kojoj pričaš je samo na startu ... ima dobru trakciju.

Ono što mene smeta kod svih modova/simulacija elfera je da ga se može voziti kao svaki drugi auto sa zadnjim pogonom što je daleko od realnosti. U tom slučaju doživljavaš teški understeer koji zna preći u snap oversteer (iznenadni) kod pravog elfera ... tehnika vožnje je drugačija + par sitnih trikova (npr Jason Plato preporuča da se lagano pikne i zadrži kočnica trenutak dva kad kreneš ubrzavati iz zavoja - obrnuto od overlapa kada prije stvarne točke kočenja, pri punom gasu lagano stisneš kočnicu)

btw ... jedan od realnijih modova serijskih auta je toyota supra mk 4 - bar meni...
Zadnja izmjena: zvjerko, dana/u 09 ruj 2011, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

iskreno ja ne kužim zašto se forsira ovaj TCL mod. Na kojoj god stazi da vozimo 3-4 maksimalno budu blizu a ostali svi zaostajemo previše. Ima puno boljih modova di se može puno ravnopravnije borbe voditi, ali njih se ne koristi...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

TCL mi je jedan od rijetkih modova u kojem uzivam vozeci ga jer mi realfeel radi perfektno sto nije slucaj u vecini drugih modova.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Shvaćam ja to. Ali je stvar u tome da svi brujimo o napetim utrkama punim borbe, a ovdje nakon 1 kruga ostanu 2-3, maksimalno 4 u borbi, ovisno o tome koliko nas se skupi dok mi ostali ostanemo daleko iza. A meni nije baš neki užitak sam kružit bez ikakve mogućnosti za borbu ili napredak. To mogu i na test dayu onda. Ovaj mod nije jednostavan. A meni je ekstra težak jer vozim sa gamepadom.

Ali evo, pošto su ovdje najvoljeniji, da se tako izrazim, touring modovi, našao sam 3, svaki na svoj način različit, a svi su fenomenalni. Pa se nadam da ćemo koji put barem neki od njih probati online.

1. Clio Cup Simulation 2011 (procurila verzija jedne neke francuske lige)
Screenovi:
slikaslikaslikaslika

Download: (46MB)
KLIK

Dakle radi se o modu koji simulira Renault Clio. Auto je fwd, ali nema onako izražen understeer kao što je to kod npr. WTCCX ili BTCC moda. Jedina mana po meni je to što postoje samo 3 skina za aute, žuti, plavi i bijeli. Zvuk i grafički dio su savršeni, fizika je po meni najbolji fwd koji sam probao u rF.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

2. Volkswagen Beetle
Screenovi:
slikaslikaslikaslikaslika

Download: (~80MB mod + ~8MB patch)
MOD
Patch

Ovo je rwd auto, strašno zabavan za vožnju. Ne simulira postojeće stvarno natjecanje nego su uključeni fantasy skinovi. Jako jednostavan i pregledan kokpit, zanimljiva fizika kad ga se gura do limita, samo 4 brzine i zadnji pogon. Dodajte tome još i zanimljive zvukove za sirenu koje možete "ugraditi" kroz upgrades i dobijete zabavan mod.

3. Stock Cars V8
Screenovi:
slikaslikaslikaslikaslikaslika

Download: (107MB)
KLIK

Ovo su također rwd auti. Ovo je simulacija real life serije koja se vozi u Brazilu, a inače je konverzija istoimene igre koju su razvili ljudi iz Reiza studiosa. Fizika je vrlo realna jer su imali pristup podatcima ekipa koje se natječu u seriji. Natječu se 2 proizvođača automobila - Peugeot i Chevrolet. Motori ne koriste standardno gorivo već etanol. (isto kao i indy serija u SAD-u). Iako su dosta snažni, auti nisu pretjerano teški za voziti. Malo su nervozni prilikom ubrzavanja preko izbočina ili prolaska kroz travu.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Uz ovaj zadnji mod, mogu preporučiti i pripadajući trackpack (također konverzija.
Screenova nemam, ali unutra su najnoviji layouti slijedećih staza:
Brasillia - Koristi se skroz vanjska staza, dakle desno, desno, lijevo, desno, desno
Campo Grande
Curitiba - koristi se duži layout sa ove slike
Interlagos
Jacarepagua - layout koji se koristi označio sam zeleno
Londrina - koristi se kraći layout
Ribeirao Preto - ulična staza, crno na mapi
Salvador Bahia - najbolja mapa koju imam. Također ulična staza
Santa Cruz do Sul
Velopark

Download: (1,1 GB)
KLIK

Evo, možda neće biti ništa od ovog ikad korišteno, ali nadam se da bar mojih 30-40 minuta dok sam skupio cijeli ovaj post neće proći nezapaženo.

također, isprike što je sve stavljeno u 3 posta, ali nemogu više od 15 URL-ova po postu

slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

DC samo da te prvo malo ispravim - u pitanju je Touring Masters mod ... derivat TCL moda koji je meni puno bolji. Ideja je nekako izjednačiti aute ali ne doslovno da voziš istu fiziku sa različitim skinovima. To je više ligaški mod tako da bi trebao biti svima koliko-toliko OK. Najveći problem je što smo mi naoružani volanima tako da "realnost" i "zabavnost" moda ocijenjujemo sa malo drugačijim kriterijima.

Od modova šta si stavio linkove probao sam samo bubu i baš mi i nije nešto posebno no probat ću sad (čim ga skinem) clio dok stock cars sam probao kao demo (po kojem je mod napravljen) - šta reći ... mod je odličan ali ja, osobno, nevolim takav tip auta i vožnje jer, umjesto nekakvog privida vožnje pravih auta, utisak je kao da voziš pc game - razlika između simulacije i arkade ...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

stock cars su daleko od arkade. Najbolji moderi koji su radili na modovima za rFactor su zajedno oformili taj Reiza Studios, a osim toga imali su pristup momčadima i vozačima jer je igra potpuno licencirana. Također, neznam baš koliko je rFactorov engine arkada...

A evo i sa njihove stranice, pod Our goals:
Reiza has the means to deliver products and services that attend to the growing demand for professional driving and racing simulators, customizing the simulator as a training tool for whatever specific routines and environments the client may require. This allows professionals and novices alike to gather useful experience with their real life activity, for a fraction of the costs and none of the risks involved with real road / track testing.

I ono što općenito ne kužim: zašto sve što nije nemoguće za vozit odmah bude proglašeno arkadom?

Evo video mene sa Beetle modom na stazi Jacarepagua iz tracpacka kojeg sam postavio gore

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

nebi se složio Arma da je dobro izbalansiran, to je kao da kažeš da je Audi A4 ili A6 dobro izbalansiran auto a motor mu stoji uzdužno ispred prednje osovine, dok je kod Porša uzdužno iza zadnje osovine. Ja niti ne poznam da postoji još koji auto danas s jednakom koncepcijom motora. Porš je vješto uspio s godinama ukrotit pretjerano bježanje. Većinom su novi elferi gotovo svi s pogonom na sve kotače što uvelike olakšava dinamičnu vožnju a za one entuzijaste postoje i dalje modeli GT2, GT3, RS koji su stražnji pogon a bokovi su im straga izbačeni do te mjere da je čak ružno za vidjet iz nekih kuta gledanja (gume 320+), to je sve s razlogom. On ima puno gripa s TC-om i Stability Controlom uključenim ali i dalje u lovu na vrijeme je brži bez pomagala samo onda treba bit VOZAČ za volanom. Kao prije kad sam stavio video onog starijeg RUF-a, onaj vozač nije vozio bočno jer se njemu prohtjelo već drugačije nije moguće.
Prvi porš 365 koji je rađen na bazi bube a je imao zadnju osovinu užu od prednje pa se dešavalo to da brzinom većom od 70kmh dođeš u zavoj i samo se okreneš bez ikakve šanse za poravnavanjem.

Evo još jedan napad na ring od mene, ovaj put u autu koji tjera strah :D bez po muke odmah je na 300kmh
Uz dvije greške 6:38
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Nisi dobro shvatio ... ne dovodim u pitanje realnost moda već osjećaj pri vožnji ... kao da je uključena sva sila elektroničkih pomagala u vožnji , a ja ne želim da kompjuter pegla moje pogreške ... zato su mi najdraži modovi historx, DRM ... sirova mehanika ...

btw probao clio - ide kao zaljepljen i mogao bi biti zabavan jer za prestić treba se laktati ili natjerati na pogrešku ... o realnosti drugi puta...
Antimon

Post Postao/la Antimon »

i šta se vozi večeras? :)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ako mogu slobodno komentirat ovo mjenjanje modova meni na valja . Taman pocnemo jedan mod uzivimo se i sve , i onda novi mod opet eksperimentirat s autima itd itd. TCL ne vozimo ni tjedan dana (bar ne ja) vec odmah drugi mod i poslije taj mod zaboravimo i nađemo noviji i noviji i tako u nadogled.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali ajmo onda neki mod koji ćemo svi uživat, a ne neki koji nekolicina uživa a nekima je tlaka...

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Tesko da cemo nac mod koji potpuno odgovara svima jer nismo svi na volanu i ne odgvora nam onda odredjeni mod. Meni je ovaj mod sto sad vozimo odlican bas zbog ponasanja realfeela.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a gle..ja ne mogu protiv većine...onda vi vozite pa kad se bude vozilo nešto drugo ću se i ja priključit. I problem riješen

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Meni je svejedno koji god mod bio ni problem se priviknut.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Antimon

Post Postao/la Antimon »

kak podešavate realfeel? danas sam priključio volan logitech driving force (obrisao silnu prašinu), nekek mi je prelagan osjećaj na volanu...pa malo sad prčkam po tome
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ma nije meni problem naviknut se na neki mod. problem je u tome da je meni na gamepadu jedan analog za volan i kvačilo a drugi koristim za gas i kočnicu. I jednostavno nemogu ove aute kontrolirat kad nemam istovremeno na raspolaganju gas i kočnicu. Dok sam volan imao bilo je drukčije, jer sam tada mogao koristit oboje zajedno za održat kontrolu u nekim zavojima, grbama i sl...

slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Antimon je napisao/la:kak podešavate realfeel? danas sam priključio volan logitech driving force (obrisao silnu prašinu), nekek mi je prelagan osjećaj na volanu...pa malo sad prčkam po tome
Pogledaj ovaj link ... imaš zadnji realfeel za skinuti + pojašnjenja za postavke.
Odgovori