Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

šteta što je u startu bio Hamilton previše mlak, na startu je mogao proć Vettela komotno da je malo kasnije kočio. Druga stvar nije smio tako lako pustit Schmahera napred jer u McLarenu očito nisu računali ni pod razno da će se Mercedes s 20kmh većim top speedom nać ispred njih. Ono što su računali i pripremili setup je lov RedBulla koji također ima manju krajnju brzinu i u šikani možda malo manje downforca. Mogao je puno više danas a i ne sviđa mi se to razmišljanje "želim završit utrku"!
Da je kojim slučajem prošao Shumahera krug prije prošao bi vjerojatno i Alonsa jer bi imao oba kruga prije kraja DRS na raspolaganju.
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Bio mi je poprilično smiren nakon utrke na BBC-u. U biti, više kao neka lažna smirenost. Prekrio oči onim ogromnim cvikama :D
A čini mi se da je ispod malo kipio! Kad su pitali za Schumija, odgovori su bili kratki i jasni, ali sa nekim kiselim smješkom.

Kao da je dobio direktivu kako se ponašati u intervjuu.

No dobro, u utrci je ostao cool, nije paničario ni živčanio. Čekao i dočekao priliku.
Bar nam je bilo zanimljivo :)
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ne znam dali je ovo samo iznimka, ali ovo je malo drugačiji pristup Hamiltona. Pametniji pristup.
Borba sa Schumijem bila je po meni borba sezone, bilo je super, agresivno ali pametno.
Do prije utrku dvije, siguran sam da bi se "bacio" pa kaj bude bude. Ispao ili prošao svejedno.

Dali je napokon shvatio da rulet vožnja ne prolazi? Vidjet ćemo u narednim utrkama.
Ono kaj ja mislim je da sa ovakvom vožnjom, do sada bi imao sigurno još jedan naslov prvaka.
Nije izgubio na atraktivnosti sa malo pametnijom vožnjom a završio je i uzeo bodove. To je način na koji treba vozit iduće sezone.

Bodovi se gledaju na kraju krajeva, a ne umjetnički dojam. On želi naslov prvaka, a ne liikovanja o atraktivnosti.
Michael is faster than you!!
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

damjan.cule je napisao/la:
Centurion je napisao/la:Evo ovako, koliko se ja sjećam, ta zabrana za više od 1 skretanja dok se braniš je uvedena BAŠ ZBOG TOG incidenta sa Petrovom, jer Hamilton (koliko se ja sjećam) nije bio kažnjen);
2. stvar, to što je to hamilton radio prije ne znači da je zabranjeno njemu da se žali,
3. stvar je mijenjao je više puta, prvo bi zatvarao vanjsku pa bi se pomaknuo u unutarnju pa vanjsku...
nemoj komentirati gluposti zato što mrziš hamiltona.....

1. Ta zabrana skretanja kao pravilo nije postojala nego je bio dogovor među vozačima. Istina je da je zbog Hamiltonovog incidenta prošle godine uvedeno u pravila
2. I tu se slažem. Ali ako radi nešto i onda se pravda da nije napravio ništa krivo, zašto se onda žali kad njemu netko istu tu stvar napravi?
3. Neznam dal smo gledali istu trku, ali ja sam primjetio da je Schumacher zatvarao unutarnju i onda prije nego počne kočit vraćao se na trkaću putanju na što je imao potpuno pravo s obzirom da Hamiltoni nije bio ni ispred ni pored nego skroz iza.

I da se razumijemo, ja ne mrzim nokog. Jedino što mrzim dvoličnost koja je ovdje opet pokazana od Hamiltona. A ja ću komentirat ako želim i napisat ću svoje mišljenje. Ako ti se moja mišiljenja ne sviđaju stavi me na ignore listu. To što ti navijaš za Hamiltona ne znači da je sve što nije u skaldu sa tvojim razmišljanjem glupost.

i petrov je bio skroz izqa hamiltona pa sta onda , njega je trebalo kaznit??? normalna stvar se desila svi zele zadrzat svoje mjesto... a hamilton mi je djelovao pre mlak na utrci , nije to onaj lewis kojeg volim, koji bi pokusao naprijed pa makar se sudarili.... sve u svemu ajmo ovo zaboravit i idemo u singapur....
McLaren u <3
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

drago mi je što je hami stao na loptu i što je sada uzeo bodove, ali se ne bih složio sa @Igor18 da mu ovakva vožnja prolazi, jednostavno, preslabo je to, slabo na startu, slabo na restartu, slabo iza šumija (dobro ajde ovo za šumija nije mogao puno napraviti, ali mogao mu je uzeti poziciju puno ranije i nije je morao dati nazad šumiju kad ga je prvi puta uzeo). Naravno da je u ovoj utrci bilo bitno po svaku cijenu završiti nakon prošlih DNF i nadam se da će hami sa naučenim lekcijama polako da vraća svoj temperament.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Slažem se sa time da je zaspao na restaru i to je možda bio razlog zašto je tako lako izgubio poziciju protiv msc-a. Da je ostao odma iza vettela imao bi dobru zavjetrinu i možda bi se mogao obraniti od schumachera.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la: i petrov je bio skroz izqa hamiltona pa sta onda , njega je trebalo kaznit??? normalna stvar se desila svi zele zadrzat svoje mjesto... a hamilton mi je djelovao pre mlak na utrci , nije to onaj lewis kojeg volim, koji bi pokusao naprijed pa makar se sudarili.... sve u svemu ajmo ovo zaboravit i idemo u singapur....
Koliko god da nevoliš takvu vožnju ta vožnja donosi bodove, a na kraju sezone se gleda ko je skupiom više bodova, a ne ko je atraktivnije vozio i ko je imao više pretjecanja
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Kenny je napisao/la:
McLewis je napisao/la: i petrov je bio skroz izqa hamiltona pa sta onda , njega je trebalo kaznit??? normalna stvar se desila svi zele zadrzat svoje mjesto... a hamilton mi je djelovao pre mlak na utrci , nije to onaj lewis kojeg volim, koji bi pokusao naprijed pa makar se sudarili.... sve u svemu ajmo ovo zaboravit i idemo u singapur....
Koliko god da nevoliš takvu vožnju ta vožnja donosi bodove, a na kraju sezone se gleda ko je skupiom više bodova, a ne ko je atraktivnije vozio i ko je imao više pretjecanja
donosi ali koliko??? ove sezone ga njegova agresivnost neide, ali u vise navrata je dobivao s njom a ne gubio... a kada je bio "fin" nikad nista nije napravio... u brazilu 2008. isto bio tetkica pa skoro naslov izgubio....
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
donosi ali koliko??? ove sezone ga njegova agresivnost neide, ali u vise navrata je dobivao s njom a ne gubio... a kada je bio "fin" nikad nista nije napravio... u brazilu 2008. isto bio tetkica pa skoro naslov izgubio....
Prošle sezone pred kraj počeo radit gluposti i nije osvojio prvenstvo, treba imat dozu agresivnosti, ali je netreba ni previše, jer zbog nje on dosta često gubi bodove
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

McLewis je napisao/la:
Slažem se da ga ove godine ta njegova agresivnost neide, ali ja baš zato za njega navijam i ljepo mi ga je gledati, a kad je taktićar nešto napravi, ali to je sve jako slabo jednostavno još mora malo odrasti u toj taktićkoj vožnji. Makar ga je i ovako ljepo gledati...
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
Slažem se da ga ove godine ta njegova agresivnost neide, ali ja baš zato za njega navijam i ljepo mi ga je gledati, a kad je taktićar nešto napravi, ali to je sve jako slabo jednostavno još mora malo odrasti u toj taktićkoj vožnji. Makar ga je i ovako ljepo gledati...
potpisujem!!!!

evo nasao sam neki video na youtubeu, 11 minuta onboard naganjanja lewisa sa michaelom!!!!!
velik mu je problem bio nedostatak top speeda sta se jasno vidi ali mislim da je na krivi nacin cijelo vrijeme kers koristio, tj. na krivom mjestu da ga je ispucavao....

evo video...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gHTVwBkc ... r_embedded#![/youtube]
McLaren u <3
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Meni je super gledati ovo kad idu paralelno po startnoj ravnini, a ne može ga proć. :)
To tako i treba biti, a ne da samo prođe pored njega kao da ga nema (što je danas u većini slučajeva tako) kao na 4:40 kako Massa prolazi.

Šteta da nemaju svi jednake aute, to bi tek bio pravi užitak za gledanje jer ovakvih dvoboja kao što je bio ovaj danas nema puno jer su razlike u bolidima očigledne. :doubt:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Njegov problem nije bio višak downforcea (to drs neutralizira) niti krivo korištenje kersa. Jel vi vidite da on tuče u limiter i jednostavno, makar bi mogao aerodinamički još povuć, motor neda. On je imao kratko podešene brzine i to ga je koštalo.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la:Meni je super gledati ovo kad idu paralelno po startnoj ravnini, a ne može ga proć. :)
To tako i treba biti, a ne da samo prođe pored njega kao da ga nema (što je danas u većini slučajeva tako) kao na 4:40 kako Massa prolazi.

Šteta da nemaju svi jednake aute, to bi tek bio pravi užitak za gledanje jer ovakvih dvoboja kao što je bio ovaj danas nema puno jer su razlike u bolidima očigledne. :doubt:
za tebe je GP2
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

damjan.cule je napisao/la:Njegov problem nije bio višak downforcea (to drs neutralizira) niti krivo korištenje kersa. Jel vi vidite da on tuče u limiter i jednostavno, makar bi mogao aerodinamički još povuć, motor neda. On je imao kratko podešene brzine i to ga je koštalo.
to ga je kostalo po startno ciljnoj ravnini, ali vidi se na snimci kada je sacuvao skoro cijeli kers za ravnicu poslije lesma 2 da je prosao naprijed kao metak....
McLaren u <3
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

McLewis je napisao/la:
hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
potpisujem!!!!

evo nasao sam neki video na youtubeu, 11 minuta onboard naganjanja lewisa sa michaelom!!!!!
velik mu je problem bio nedostatak top speeda sta se jasno vidi ali mislim da je na krivi nacin cijelo vrijeme kers koristio, tj. na krivom mjestu da ga je ispucavao....

evo video...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gHTVwBkc ... r_embedded#![/youtube]
Old school racing :) . Bez obzira za koga navijali odlična borba. Dosta one starinske "prljave" borbe, ali na kraju nikome nije falio nijedan dio s bolida.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma schumacher je odlično odvozio. svaki put kad je osjetio da bi lewis mogao na kočenju nešto napravit preventivno je zatvorio unutrašnju stranu. sve u svemu, super dvoboj do trenutka kad se hamilton žalio timu odnosno FIA-i, to stvarno nisam očekivao od hamiltona i mogu reć da sam malo razočaran, nisam mislio da je tolka pič..
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la: super dvoboj do trenutka kad se hamilton žalio timu odnosno FIA-i, to stvarno nisam očekivao od hamiltona i mogu reć da sam malo razočaran, nisam mislio da je tolka pič..
morao je to intervenirat jer nije lijepo kad ti neko ispred nosa zatvara. A ni Schumaher nije od jučer, da je ostao na unutarnjoj odnosno da nije promjenio još jednom smjer nakon kočenja bi otišao skroz na vanjsku po pasicama a Hamilton bi lakoćom prošao kraj njega. Prekrižile bi im se putanje a prolaz bi bio čist, odnosno dovoljno da se postave bočno sljedeći bi zavoj išao u Hamiltonovu korist. Tko normalan se nebi žalio? ...to je bila jedna od lakših prilika za proć Mercedes
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

A to je sve pritisak na sudce, vidi da ga nije mogao proći, Schumi je odlično iskorištavao postavke svog bolida na ravnom dijelu staze.
Na drugim dijelovima sjajno se postavljao i zaustavio svaki pokušaj napada u samom početku.

Schumi možda i je u jednoj situaciji napravio ja bi rekao 1,5 potez. Ali to je napravio jako pametno. Blokirao unutrašnju stranu i onda se u zadnji trenutak vratio u putanju kojom je mogao proći zavoj. Pametan potez, vožnja na rubu (ali ne preko njega), vožnja kakvu smo od Schumija naviknuli gledati u danima kada je imao bolid s kojim je mogao raditi točno ono što želi, bolid u koji ima maksimalno povjerenje.
Schumacher kad ima bolid kolko tolko ravnopravan s ostalima je vozač kojeg treba prestići, za prolazak treba se naraditi i pokazati neki ekstra potez. To nije vozač koji će ti se makniti samo zato jer ti imaš brži bolid i možeš ići brže od njega, pogotovo kada se bori u vrhu poredka. On se ne miče bez borbe, na mahanje rukama ili neka jadikovanja.

Iskreno, malo sam razočaran kukanjem Hamiltona. Dobro, vjerovatno takvih pritužbi ima i od drugih vozača u njihovim borbama diljem staze ali ih ne čujemo..
No Hamilton nije nikakvo nevinašce, što je pokazao tijekom karijere i ja kao ljubitelj F1 ostajem lagano razočaran slušajući kukanja zbog nemoći, na poteze koji nisu niti za razmatranje od strane sudaca, kamoli za neke kazne..

Svi želimo hard core borbu na stazi, a kad se pojavi vozač kojem je to u krvi, boriti se do samih granica i utrkivati, onda se kuka, plaće i danima o tome govori. Umjesto da se slavi utrkivanje, to je bit svega, utrkivati se na rubu!

Nažalost, zadnjih godina od pravog utrkivanja napravili su sprdačinu, i na svaki potez se kuka i plaće. Tome je kriva FIA zbog kažnjavanja zadnjih sezona za svaki k*r*c, kad netko kihne kaznilo ga se jer time ometa koncentraciju drugog vozača, i zbog toga vozači su se naviknuli na laganini pristup, i pritužbe. (mislim na sve vozače, ne samo Hamiltona).

Gledali smo 20 minuta čistog utrkivanja, dva velika vozača. A danima nakon toga u medijima ne govori se o fantastičnoj vožnji nego o nekim "promjenama smjera" i dali je sve bilo regularno? Ma sterajte se u krasan..
Vratite sve na staro, da gledamo procesije.
Michael is faster than you!!
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Svidjela mi se borba, iako sam grizao usne cijelo vrijeme sve dok nakraju Hamilton nije završio ispred njega,
mislim je bilo jako prljavo od Schumachera, ali ne vidimo u zadnje vrijeme takve borbe, uglavnom sporiji vozači ne žele risk i puštaju ispred brže, ali eto Schumacher se sjetio starih dana kada se svako bojao njega...
Baš lijepa borba, opet ne baš poštena, ali lijepa...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
vidc je napisao/la: super dvoboj do trenutka kad se hamilton žalio timu odnosno FIA-i, to stvarno nisam očekivao od hamiltona i mogu reć da sam malo razočaran, nisam mislio da je tolka pič..
morao je to intervenirat jer nije lijepo kad ti neko ispred nosa zatvara. A ni Schumaher nije od jučer, da je ostao na unutarnjoj odnosno da nije promjenio još jednom smjer nakon kočenja bi otišao skroz na vanjsku po pasicama a Hamilton bi lakoćom prošao kraj njega. Prekrižile bi im se putanje a prolaz bi bio čist, odnosno dovoljno da se postave bočno sljedeći bi zavoj išao u Hamiltonovu korist. Tko normalan se nebi žalio? ...to je bila jedna od lakših prilika za proć Mercedes
pa da,ali s obzirom na to da lewis još nije ni napao nego se držao u zavjetrini mislim da je situacija čista. schumacher zatvorio, vidio ovaj ne može ništa i vratio se na trkaću putanju. ok, očekivao bih od alonsa i recimo webbera da se žale, ali od hamiltona nisam jer i on vozi uvijek do samih granica
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la: pa da,ali s obzirom na to da lewis još nije ni napao nego se držao u zavjetrini mislim da je situacija čista. schumacher zatvorio, vidio ovaj ne može ništa i vratio se na trkaću putanju. ok, očekivato bih od alonsa i recimo webbera da se žale, ali od hamiltona nisam jer i on vozi uvijek do samih granica
nije se držao u zavjetrini nego po vanjskoj je vozio a Schmui po unutrašnjoj, odnosno pripremao se kad Šumi nakon apexa ode šire van ja ću pun gas postavit mu se bočno. U nekim normalnijim situacijama takvo bi utrkivanje trebalo bit. Vozač iza prati putanju ovog ispred i po procjeni njegove putanje postavlja se za čim bolji izlaz sa svojom putanjom. Ja bar tako mislim da vozači znaju/mogu predvidjet svoje i tuđe putanje (2 zavoja unapred) po postavljanju prije kočenja. Ne vjerujem da se u svim situacijama zaletavaju usijane glave.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ćale od Lewisa je napisao/la: za tebe je GP2
A gle, ako je tebi ovo danas zanimljivije nego prije, onda gledaj.

Ja sam uživao u prvih 5 krugova i u ovom dvoboju Lewis-Michael. Ostalo ništa posebno uzbudljivo, taman da te uspava.
Prije to nije bilo toliko izraženo.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

One and only je napisao/la: Bez obzira za koga navijali odlična borba. Dosta one starinske "prljave" borbe, ali na kraju nikome nije falio nijedan dio s bolida.
;)
slikaslikaslika
Mc Dietz
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la Mc Dietz »

Igor18 je napisao/la:A to je sve pritisak na sudce, vidi da ga nije mogao proći, Schumi je odlično iskorištavao postavke svog bolida na ravnom dijelu staze.
Na drugim dijelovima sjajno se postavljao i zaustavio svaki pokušaj napada u samom početku.

Schumi možda i je u jednoj situaciji napravio ja bi rekao 1,5 potez. Ali to je napravio jako pametno. Blokirao unutrašnju stranu i onda se u zadnji trenutak vratio u putanju kojom je mogao proći zavoj. Pametan potez, vožnja na rubu (ali ne preko njega), vožnja kakvu smo od Schumija naviknuli gledati u danima kada je imao bolid s kojim je mogao raditi točno ono što želi, bolid u koji ima maksimalno povjerenje.
Schumacher kad ima bolid kolko tolko ravnopravan s ostalima je vozač kojeg treba prestići, za prolazak treba se naraditi i pokazati neki ekstra potez. To nije vozač koji će ti se makniti samo zato jer ti imaš brži bolid i možeš ići brže od njega, pogotovo kada se bori u vrhu poredka. On se ne miče bez borbe, na mahanje rukama ili neka jadikovanja.

Iskreno, malo sam razočaran kukanjem Hamiltona. Dobro, vjerovatno takvih pritužbi ima i od drugih vozača u njihovim borbama diljem staze ali ih ne čujemo..
No Hamilton nije nikakvo nevinašce, što je pokazao tijekom karijere i ja kao ljubitelj F1 ostajem lagano razočaran slušajući kukanja zbog nemoći, na poteze koji nisu niti za razmatranje od strane sudaca, kamoli za neke kazne..

Svi želimo hard core borbu na stazi, a kad se pojavi vozač kojem je to u krvi, boriti se do samih granica i utrkivati, onda se kuka, plaće i danima o tome govori. Umjesto da se slavi utrkivanje, to je bit svega, utrkivati se na rubu!

Nažalost, zadnjih godina od pravog utrkivanja napravili su sprdačinu, i na svaki potez se kuka i plaće. Tome je kriva FIA zbog kažnjavanja zadnjih sezona za svaki k*r*c, kad netko kihne kaznilo ga se jer time ometa koncentraciju drugog vozača, i zbog toga vozači su se naviknuli na laganini pristup, i pritužbe. (mislim na sve vozače, ne samo Hamiltona).

Gledali smo 20 minuta čistog utrkivanja, dva velika vozača. A danima nakon toga u medijima ne govori se o fantastičnoj vožnji nego o nekim "promjenama smjera" i dali je sve bilo regularno? Ma sterajte se u krasan..
Vratite sve na staro, da gledamo procesije.
Slažem se sa kolegom, želim gledati utrkivanje nije bitno ko gubi ko dobiva(oni uvijek dobivaju)jedino mislim da Hamy nije baš kukao več više konstatirao kako stvari stoje.
Meni je uredu da za to nema kazne(imaju retrovizore neka ih koriste)
Odgovori