Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Formula 1 team - Ferrari
Kenny...onda ti nama objasni kakav je bolid koji kasni iza pobjednika 55 sekundi???dali je to dobar bolid mozda prosjecan ili je kanta od bolida???
Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
I šta se dobije sa padanjem glava? Ne treba sada opet mijenjat, jer oni svake godine nešto mijenjaju. Ekipu treba sakupiti i držat ih zajedno, jer tek kad se upoznaju bolje će svi zajedno moć vući u istom smjeru. Ovako možda netko nešto dobro zamisli, ali ga neznaju jer je nov pa onda od nekog starijeg člana prihvate ideju koja se nakraju pokaže kriva. Znam da u tako ozbiljnim firmama možda i nije tako, ali ko zna..
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
Tjeranje vozača?Pa da bi vozač osvojio naslov treabalo bi mu dati ako ne najbolji bolid onda bar konkurentan bolid.Mislim da je svima jasno da Alonso odlično radi posao ove 2 sezone i da tjera bolid do maximumaDomi je napisao/la:Iskreno me zanima hoće li Ferrari biti dosljedan svojoj politici tjeranja vozača ukoliko ne osvoje naslov više sezona. Kimija su otjerali kao psa nakon 1 relativno neuspješne sezone a baš se pitam što će biti ukoliko alonso opet ne osvoji naslov i 2012.
Za razliku od njega Kimi je gubio jednu sezonu od Masse,a i 2007 nije bio toliko bolji od njega,dok Alonso je u 90% utrka i kvalifikacije ispred Masse.To je dovoljno dobar pokazatelj,iako neki tvrde da kao Massa nije više onaj(s čime se apsolutno ne slažem) da je Alonso itekako opravdao povjerenje i koliko god meni Kimi bio drag ovaj potez s Alonsom je pun pogodak Ferraria
...put u raj nije posut ružama...
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ja mislim da massi nisu legle promjene jos iz 2009 .

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- dady16
- Navijam za: Felipe Massa
Ma njega slickovi ubijaju,kao uostalom i Scumija.F1NAC je napisao/la:ja mislim da massi nisu legle promjene jos iz 2009 .
Jednostavno ne može izvući maksimalno iz tih guma,ili se pregriju i unište ili se ne pregriju pa nije dovoljno brz.
Oni prijašnji manji bolidi su njemu više odgovarali kao i gume.
Što se tiče Ferrarija,mogu oni obećavati da će sljedeće godine nešto napraviti ali čisto sumnjam u to.
Kad čitam ove najave za sezonu 2012. Ferrari obećaje promjene i slično no sve što naprave je kopiranje Red Bulla u svemu.
Ne može se tako raditi,kako ćeš nešto napraviti bolje od originala.Ima tri godine kopiraju difuzore,f-duct,ispuhe,pod i krila od Mclarena i Red Bulla.
Čovjek se zapita jesu li oni donijeli išta svoje revolucionarno.
Ne vidim na koji način oni mogu skinuti Vettela s trona.Svake godine obećanja i od svega toga ništa,mada su prošle godine bili blizu no zbog gluposti Red Bulla a ne sposobnosti.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ja gledam kakvi su u odnosu na sve, a ne samo Red Bull nije samo Red Bull u F1

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
Ferrari je 2009. išao striktno po pravilima izraditi bolid i to ih je nazadovalu zbog neimanja DDD-a. Prošle godine su bolid opet išli na sigurno, ali je taj bolid čak i bio brz na nekim stazama. A ove godine neznam di im je pamet bila kad su oni uspjeli sve dobro što je imao F10 (trakcija prije svega) negdje zagubit.
Ja se nadam da će dogodine biti bolji, jer neznam dal bilo tko od nas koji navijamo za Ferrari može ponovo čekat 20 godina na naslov...
Ja se nadam da će dogodine biti bolji, jer neznam dal bilo tko od nas koji navijamo za Ferrari može ponovo čekat 20 godina na naslov...

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
pitaj nas koji smo za mclaren kako je lijepo cekat konstruktorskidamjan.cule je napisao/la:Ferrari je 2009. išao striktno po pravilima izraditi bolid i to ih je nazadovalu zbog neimanja DDD-a. Prošle godine su bolid opet išli na sigurno, ali je taj bolid čak i bio brz na nekim stazama. A ove godine neznam di im je pamet bila kad su oni uspjeli sve dobro što je imao F10 (trakcija prije svega) negdje zagubit.

McLaren u <3
- -ferrari-F1-
- Početnik
i tih je 55sek napravio u pola utrke...uzmi u obzir da je bio safety car...sta bio bilo da on nije izaso na stazuAlonso-champ je napisao/la:Kenny...onda ti nama objasni kakav je bolid koji kasni iza pobjednika 55 sekundi???dali je to dobar bolid mozda prosjecan ili je kanta od bolida???
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
- F1NAC
- Moderator
ma ja polazem velike nade u 2012. Nema više EBD vraćaju se periskopski ispuhi + vraća nam se Rory Byrne koji je bio i na sastanku FOTe već . Skupljaju se novi ljudi slaze se novi tim ako i onda budemo loši onda treba Domenicallija pomalo smjestit na cestovnjake

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Ma umjesto Masse Buttona ili Sutila u Ferrari i gg.
- Cuky
- Moderator
Uašto Sutila?? Ja bih radije ako već odbace Massu da dovedu Pereza, Bianchija ili nekog trećeg iz njihovog pogona. Ili neka vrate Raikkonena

- Armanini
- Svjetski prvak
ja nisam bas pretjerano za dovodjenje pereza..
radije bi di restu unutra..
- Dero
- Profesionalni vozač
Di Resta sigurno nece preci u Ferrari, on je Mercedesovo otkrice i najvjerojatnije ga čeka mjesto u Mercedesu nakon što Schumacher ode.Armanini je napisao/la:ja nisam bas pretjerano za dovodjenje pereza..
Prelazak Pereza 2013. u Ferrari usudio bi se reci je gotova stvar.
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Ja se ne bih htio zaletavat i govorit već o 2013. a kamoli da je prelazak nekog vozača gotova stvar. Treba vidjet tek slijedeću godinu u ovo vrijeme konkurentnost i rezultate vozača da bi se moglo govoriti o novim licima.
Poznavajući Ferrari nebih se začudio da Kimi ponovo osvane u crvenom bolidu što bi naravno bilo ispunjenje mojih snova
Poznavajući Ferrari nebih se začudio da Kimi ponovo osvane u crvenom bolidu što bi naravno bilo ispunjenje mojih snova

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Dero
- Profesionalni vozač
A gle na Perezu Ferrari upotrebljava isti razvojni proces kao i na Massi prije nego što su ga uzeli. 2 sezone u Sauberu te sva testiranja u Ferrariju. Sigurno ne bi uložili toliko u vozaca a da ga ne misle uzeti.Domi je napisao/la:Ja se ne bih htio zaletavat i govorit već o 2013. a kamoli da je prelazak nekog vozača gotova stvar. Treba vidjet tek slijedeću godinu u ovo vrijeme konkurentnost i rezultate vozača da bi se moglo govoriti o novim licima.
Prije 2 tjedna nakon Ferrarijevog testiranja na kojem su bili Bianchi i Perez prštale su samo lijepe izjave o Perezu. Još jedna stvar je ogromno latinoameričko tržište koje Perez donosi sa sobom ( zamjena za brazil). A svemu ovome još nadodaj jadna izdanja Masse.
- Armanini
- Svjetski prvak
apsolutno sve stoji sto si napisao..
pogotovo ovo u trzistu jer ja sam uvijek misljenja da je najveci razlog tolikog drzanja masse upravo to sto je brazilac..
i plan je kao sto kazes isti kao i s massom..
samo kazem, ja bi radije nekog vozaca koji bi bio zanimljiv i atraktivan u nekom drugom smislu jer posto je alonso tu duze vrijeme, sa perezom opet imam tim za kojeg navijam, a bez vozaca koji mi je drag i za kojeg cu se veselit pobjedama..
iako.. u nekim situacijama i potezima (duduse rijetkim, posto vecinom ima taktiku cuvanja guma i pasivne voznje) perez mi je izgledao kao vozac koji je dosta agresivan i nepopustljiv sto je svakako dobra kvaliteta..
a i u intervjuima izgleda vrlo siguran za buducnost sto dodatno daje naslutit da je mjesto rezervirano..
pricu sa buttonom nisam pusio ni sekunde, jer sam uvjeren kako je to samo dizanje vrijednosti od strane njegovog menadjera..
bilo kako bilo, alonso je nakon ove utrke rekao da ce im ostatak sezone posluziti kao testiranje bolida za sljedecu godinu, tako da se ima zasto bit optimistican, iako cesto, mozda i precesto to ispadne sasvim suprotno.. dokaz je eto i ova godina i razvoj ferrarija koji je takodjer poceo polovicom prosle sezone i kao kontrast mcm koji je uvijek strasan po pitanju razvoja u zadnji tren..
slicna je stvar sa ducatijem, pa tko zna.. mozda nas sljedece godine ceka talijanska dominacija u obje serije sto bi bilo fantasticno!
pogotovo ovo u trzistu jer ja sam uvijek misljenja da je najveci razlog tolikog drzanja masse upravo to sto je brazilac..
i plan je kao sto kazes isti kao i s massom..
samo kazem, ja bi radije nekog vozaca koji bi bio zanimljiv i atraktivan u nekom drugom smislu jer posto je alonso tu duze vrijeme, sa perezom opet imam tim za kojeg navijam, a bez vozaca koji mi je drag i za kojeg cu se veselit pobjedama..
iako.. u nekim situacijama i potezima (duduse rijetkim, posto vecinom ima taktiku cuvanja guma i pasivne voznje) perez mi je izgledao kao vozac koji je dosta agresivan i nepopustljiv sto je svakako dobra kvaliteta..
a i u intervjuima izgleda vrlo siguran za buducnost sto dodatno daje naslutit da je mjesto rezervirano..
pricu sa buttonom nisam pusio ni sekunde, jer sam uvjeren kako je to samo dizanje vrijednosti od strane njegovog menadjera..
bilo kako bilo, alonso je nakon ove utrke rekao da ce im ostatak sezone posluziti kao testiranje bolida za sljedecu godinu, tako da se ima zasto bit optimistican, iako cesto, mozda i precesto to ispadne sasvim suprotno.. dokaz je eto i ova godina i razvoj ferrarija koji je takodjer poceo polovicom prosle sezone i kao kontrast mcm koji je uvijek strasan po pitanju razvoja u zadnji tren..
slicna je stvar sa ducatijem, pa tko zna.. mozda nas sljedece godine ceka talijanska dominacija u obje serije sto bi bilo fantasticno!
-
- Veteran
Zar ne slusamo to svake godine??
Ferrari says 2012 car will be "much more aggressive"
Fernando Alonso, FerrariFerrari's chief designer Nikolas Tombazis is hopeful a much more aggressive approach to the design of next year's car will pay off and help the team start the season strongly.
"I hope the results will speak for themselves when we launch the car and more importantly, as we tackle the first few races on the calendar," Tombazis said on Ferrari's website.
"A more aggressive approach has come about as the result of the analysis we carried out of the defeats we suffered over the past few years.
"We realised we had been a bit too conservative and had closed our minds to some strands of development. So for next year's car, we have sanctioned a much more aggressive approach on the aero front, which has required a much closer working relationship with those developing the structure of the car.
"It might make it harder when considering other aspects of the car, but it allows more room for aerodynamic development.
"The other element of the new approach is in how we make use of the wind tunnel: it involves not just developing and optimising what we have, but also introducing to every wind tunnel session some new concepts, which sometimes might not work, but sometimes can produce interesting results," he added.
Ferrari has endured a disappointing season, having won just one race on the way to third place in the constructors' championship.
Tombazis said all of the team's focus is already on 2012, with the new car already in production.
"We are currently at the stage of finalising the main components, the larger parts with a requirement for the longest production time. That means the chassis, the general layout of the car, the suspension and gearbox.
"Some of these components are now at the production stage, while others are at the final part of the design process. We are right in the middle of development for the aerodynamic elements and it's fair to say we are now totally concentrated on the new car."
He admitted Ferrari may experiment with different elements aimed at 2012 in the remaining five races of the season.
He added: "Having accepted for a while now that this year's championship titles are beyond our grasp, our main effort is aimed at next year. The technical rules have not changed that much, with general stability prevailing, apart from the area involving the exhaust system. Therefore there are areas on the 150º Italia that are relevant for next year. That means in the remaining races, we will be experimenting with this in mind.
"For example, we could try a new front wing that represents a different approach in terms of how it works. We can therefore try and learn as much as possible right away. Clearly, we also hope it will be beneficial for this year's car too in the races that are left.
"Even on the exhaust side there are lessons to be learned from what we have done so far, because any in depth study also brings benefits. Our rivals were ahead of us in developing this area and that gave them a big advantage. The lessons we have learned from this and other similar situations in the past, always have a benefit for us in the end."
Tombazis said Ferrari boss Stefano Domenicali was surprised by the car design when he first saw the model, which he says is quite different from the current machine.
"I think that visually, the new car is fairly different to its predecessor but if it has a wow factor, as our team principal Stefano Domenicali thought, when he first saw the model, then I hope the wow factor will also be evident from the results.
"We have set ourselves ambitious targets, which we intend to maintain and so, on this front, I am quite optimistic."
Alonsista hasta la muerte..
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
nažalost, a uz Domenicallija i ovu garnituru bojim se da je Ferrarijev maksimum borba za 2. mjesto u poretku i pokoja sretna pobjeda kao što je slučaj i u zadnje 3 godine ali i jednim dijelom drago mi je jer im se i tako osvećuje ono tjeranje Kimija
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ovo treba ući u antologiju.Domi je napisao/la:nažalost, a uz Domenicallija i ovu garnituru bojim se da je Ferrarijev maksimum borba za 2. mjesto u poretku i pokoja sretna pobjeda kao što je slučaj i u zadnje 3 godine ali i jednim dijelom drago mi je jer im se i tako osvećuje ono tjeranje Kimija
Avanti FER, Avanti!!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari News n.20, između ostalog i interviju sa Tombazisom.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TcNDvtijx4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TcNDvtijx4" onclick="window.open(this.href);return false;
- F1NAC
- Moderator
Tek sad postaje Ferrari malo kompetitivniji na tvrđim gumama pri kraju trke

- Cuky
- Moderator
i to sad kad ne rade više na ovom bolidu. Možda treba kod njih bolid biti isti 2-3 utrke pa se onda taman posloži da odgovara gumama