Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la dmarijon »

Na tri utkre je bio sporiji. Znam da se hrpa ljudi tu neće složiti. Ja stojim iza toga. Ali to je ionako jedna petina cijele sezone.
A pole positioni na te tri utrke (na ovoj najočitije) su čista zasluga Vettela, a ne Red Bulla.
Samo neka se trkaju.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

dmarijon je napisao/la:Treći put ove sezone Vettel je pregazio Mclarovce iako je imao očito sporiji bolid za Kvalifikacije. No nikad tako jasno sporiji kao danas.
Schumacher u najboljim vremenima...
slažem se, vidjelo se koliko je bio puta na samom rubu staze u brzom krugu, fenomenalna vožnja i iščupan PP =D>
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dobro je odvozio... svaka cast... ovajputa sigurno njegova zasluga...
McLaren u <3
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Ne samo ovaj put. I kad je RBR najbrži Vettel sigurno donese dodatnih 0.2-0.3 sec, pa razlika tada bude oko 0,5-0,8 sec (primjer Webber u istom bolidu s vrlo nestalnim rezultatima). Nakon dobrih kvalifikacija slijede pametno odvožene utrke i mnogi drugi vozači bi mogli mnogo toga naučiti. Unatoč sjajnoj sezoni, Kanadu mu ipak ne mogu oprostiti (vjerojatno ni on sam sebi) iako mnogi ovdje svojim ljubimcima opraštaju mnogo više i dalje tvrde kako su "za klasu" bolji od Vettela.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Ma Webber njima sluzi da uvecaju rezultate Vettela. Koliko je samo puta startao sa zacelja zbog problema sa bolidom...a cisto sumnjam da imaju iste bolide. Naravno, Webber je totalno demoraliziran od samog pocetka sezone, a i to se odrazi na performanse.

RB7 (barem onaj Vettelov) je predobar bolid, a Vettel ga je mozda samo u 2-3 prilike trebao voziti do krajnjih granica, mi zapravo ne mozemo ni znati koliko taj bolid realno moze. Koliko je puta Vettel odjednom nasao 0.5s u zadnjem pokusaju u Q3?

Hamilton grijesi bas zato sto mora voziti bolid do krajnjih granica, Vettelu ima lufta barem 10% od kranjih mogucnosti bolida. To istovremeno ne znaci da Vettel ostavi tih 10%, mozda je to najbrze sto on moze, odnosno da bi Hamilton/Alonso s tim bolidom isli jos brze.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Vettel jest solidan vozač, ali za mene će to i ostati dok ne pokaže da može naslov osvojiti i u bolidu koji nije najbrži. Za sad je za mene samo solidan vozač koji je 2 naslova osvojio u bolidu koji je sekundu brži od svih ostalih.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

damjan.cule je napisao/la:Vettel jest solidan vozač, ali za mene će to i ostati dok ne pokaže da može naslov osvojiti i u bolidu koji nije najbrži. Za sad je za mene samo solidan vozač koji je 2 naslova osvojio u bolidu koji je sekundu brži od svih ostalih.
Pa evo danas je Vettel sa sporijim bolidom uzeo pole ;). McLaren je evidentno brzi na Suzuki.
slika
mcLuke
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mcLuke »

Nitrous Oxide Systems je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:Vettel jest solidan vozač, ali za mene će to i ostati dok ne pokaže da može naslov osvojiti i u bolidu koji nije najbrži. Za sad je za mene samo solidan vozač koji je 2 naslova osvojio u bolidu koji je sekundu brži od svih ostalih.
Pa evo danas je Vettel sa sporijim bolidom uzeo pole ;). McLaren je evidentno brzi na Suzuki.
Pitanje ako su brži na Suzuki. Rekli su da nisu donijeli niti jedan upgrade, a Red Bull je u prošloj utrci bio dominantan. Suzuka bi im još više trebala pasati zbog brzih zavoja. Ne znam kako je odjednom sada McLaren toliko brz bolid, a posle Q od Singapura se pisalo da je samo malo brži od Ferrarija.
Vettel ovaj krug nije vozio do samih granica kao što je znao. Imao je par greški. Dok je široko otišao jedan zavoj to je bila greška, a ne do samog ruba.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Red Bull je brži od svih sekundu najmanje. Zar je tako teško pretpostavit da su možda kiksali nešto sa setupom u RB-u??

Uostalom, ako je i brži McLaren, to je opet samo pole. Ja sam rekao NASLOV kao što su, ponovit ću se, to radili Schumacher 94., 2003., Hamilton 2008. (da Ferrari je bio brži), Alonso 2005. i 2006. (2005. je McLaren bio brži, a nakon početnog kiksa 2006. je Ferrari bio brži). To su slučajevi za koje sam siguran jer sam većinu odgledao (osim Schumachera 94. no taj dio sam vjerujem dobro obradio kroz razne reviewe i dokumentarce). Za starije neću diskutirat jer nisam toliko upoznat sa detaljima.

Uglavnom, kao što sam rekao, Vettel je jedan jako pametan, talentiran i sretan klinac koji se u pravo vrijeme našao na pravom mjestu. No da bi dokazao svoju "veličinu" neka osvoji naslov sa bolidom kojem bar još 2-3 mogu bez problema parirati pa ću onda reći: "vettel je pravi majstor". Prije toga ne.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

no comment... :)
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Super mu je Alonso očitao lekciju . Slazem se s culetovom rečenicom "neka osvoji naslov sa bolidom kojem bar još 2-3 mogu bez problema parirati pa ću onda reći: "vettel je pravi majstor"." Mislim da su mu rekli da ne riskira vjerovatno da se ne blamira više fingerboy , unatoč bržem bolidu i DRSu nije mogao niš . PS . čestitke na vec davno osvojenom naslovu .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
sale
Site Admin
Site Admin
Navijam za: F1
Kontakt:

Post Postao/la sale »

I to bi bilo to, Vettelu pobjeda na Suzuki i naslov.
Da čujem, tko više neće gledati preostale utrke ove sezone? :)
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor

Post Postao/la wolfman »

čestitke vettelu =D> lakše osvojeno neko lani al nijedan naslov nije lako osvojit ;)

i zašto nebi gledali utrke do kraja, moglo bi bit zanimljivo u borbi za vice-prvaka koliko god neki tvrdili da ih to nezanima :D
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:Super mu je Alonso očitao lekciju . Slazem se s culetovom rečenicom "neka osvoji naslov sa bolidom kojem bar još 2-3 mogu bez problema parirati pa ću onda reći: "vettel je pravi majstor"." Mislim da su mu rekli da ne riskira vjerovatno da se ne blamira više fingerboy , unatoč bržem bolidu i DRSu nije mogao niš . PS . čestitke na vec davno osvojenom naslovu .
Pogledaj da RBR nije brži od ostalih sa DRSom
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Naravno da ću gledati, pa sad tek postaje uzbudljivo kad su si tu negdje prva trojica :D.
Vettelu svaka dala, čovjek je superiorno osvojio naslov 4 utrke prije kraja, na kraju će imat prednost pred drugim minimalno 100 bodova.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Umjesto da čestitate momku na ovakvom fenomenalnom uspjehu, neki ljubomorni se opet našli tražit dlaku u jajetu i pokušat umanjit njegove uspjehe. Uvrstio se u društo najvećih velikana ovog sporta a ovo sve nekako miriši na početak 2000ih i još jednog Nijemca ;)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Domi je napisao/la: ovo sve nekako miriši na početak 2000ih i još jednog Nijemca ;)
Nadam se da si u krivu 8)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Čestitke prvaku. Odvozio je mirno i pametno, bez nekih velikih potreba za borbu (baš čudno zar ne?). Uglavnom, on može sad odmorit, a ostali nek se bore za 2. mjesto i nadaju da RB neće biti toliko brz dogodine.

Čestitke još jednom!

slika
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Koja glupost zakaj nebi gledo idalje?
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Zar nevidite da se čovjek zahebava?

Danas je na startu Vettel napravio glupost, treboje malo pripazit gdje se Button nalazio
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
sennacher
Početnik
Početnik

F1NAC je napisao/la:Super mu je Alonso očitao lekciju . Slazem se s culetovom rečenicom "neka osvoji naslov sa bolidom kojem bar još 2-3 mogu bez problema parirati pa ću onda reći: "vettel je pravi majstor"." Mislim da su mu rekli da ne riskira vjerovatno da se ne blamira više fingerboy , unatoč bržem bolidu i DRSu nije mogao niš . PS . čestitke na vec davno osvojenom naslovu .
Alonso nije održao nikakvu lekciju (ne želim umanjiti njegovo zasluženo drugo mjesto) već je profitirao od gubitka brzine RedBulla uslijed prevelike potrošnje mekših guma, anuliranja razmaka u SC-fazi i katastrofalne Vettelove pozicije na stazi nakon izlaska iz boksa gdje je izgubio dodatno vrijeme.
Vidjelo se već tada da je Vettelova pozicija ispred Alonsa ugrožena, dok sam ja cijelo vrijeme zbrajao razmake svih vozača da bih izračunao koliko je između njih dvojice prije Alonsovog ulaska u boks (naravno režija ovog katastrofalnog prijenosa toga se nije sjetila) Jergović i Dijaković su tu situaciju shvatili tek kad ih je (mnogo prekasno) režiser stavio u zajednički kadar.
Utrka i nije bila toliko loša koliko prijenos bilo da pričamo o japancima ili našim komentatorima.

Vettelu samo =D>
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

A ma smirite se, zasluženo je osvojio svjetsko prvenstvo, da bilo je sumnjivih situacija,
da bio je u dominantnom bolidu, ali opet, takva je formula 1, nije Red Bull kriv što druge momčadi nisu mogle biti brže, ili što nisu pametno zaobilazile zakone :)
čestitam, ali se nadam da će sljedeće godine ipak Hamilton biti na tom 1. mjestu ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Čestitke Vettelu na naslovu,odlična vožnja i superioran bolid tokom cijele sezone.Zasluženo vozio je perfektno cijelu sezonu
Nadam se da dogodine neće imati tako dominantan bolid

@sennacher

Totalno neobjektivan si po pitanju Alonsa
Zar trošenje guma,SC,gužva na stazi nisu sastavni dio utrke?Kad je Alonso imao problema u ranijim utrkama sa tim stvarima nisam primjetio da si to potencirao
...put u raj nije posut ružama...
sennacher
Početnik
Početnik

Ispričavam se, a i napisao sam da ne želim umanjiti Alonsovo drugo mjesto koje je potpuno zasluženo. Samo sam reagirao da se ne može baš reći da je "održao lekciju" Vettelu nego se jednostavno (kako ti kažeš) dogodilo "utrkivanje".
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Čestitke Vettelu na naslovu.
Odgovori