MotoGP/WSBK/MotoE
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Lord of the Ring
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: sebe_i_MS
Re: MotoGP/WSBK
....a fak,...umiru u zadnje vrijeme ko u Staljingradu...ovdje nije bilo nikakve pomoci ni sanse, da je imao titanijsku kacigu ovo je bilo adios jer motor svojom masom ima toliko kineticke energije da tu jednostavno nist ne pomaze ako te pogodi u glavu, koliku masu je imao feder kad je strefio Massu (ovo sad zvuci ko bizarna igra rijeci) pa kaj se dogodilo - razvalio mu je kacigu i lubanju...puuuuuuuno srece taj tren...to je jednostavno tako, kad su takve brzine u pitanju vrijeme reakcije skoro ne znaci nista jer je uglavnom prekasno, nitko ne stigne reagirati i R.I.P.

- alien_ri
- Navijam za: MSC
Gledao sam snimku nekoliko puta, bojim se da si u pravu. UžasMcLewis je napisao/la:cini mi se da mu je rossi samo preko ruke presao.... sve u svemu katastrofa...

Ove sezone bilo je puno ozljedi. Rossi je imao problema na pocetku sezone sa ozljedom. Pedrosa je bio out par utrka, a i on je imao problema sa ozljedom pocetkom sezone, Lorenzo je propustio Maleziju zbog ozljede, Capirosi je isto se ozljedio pred par utrka, Ben Spies se ozljedio na treningu u Maleziji, propustio utrku... to je ono cega se sjecam iz glave... i sad jos i smrt Simoncelli-a. Mislim da je to puno ozljeda...
M.Schumacher:
"Those who have come into Formula One without experiencing cars devoid of electronic aids will find it tough. To control 800 horsepower relying just on arm muscles and foot sensitivity can turn out to be a dangerous exercise."
"Those who have come into Formula One without experiencing cars devoid of electronic aids will find it tough. To control 800 horsepower relying just on arm muscles and foot sensitivity can turn out to be a dangerous exercise."
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Prošle godine (Misano) je poginio Tomoizawa, tad je bio 7. u poretku Moto2. I njega su pregazili... Imaju oni kombinezone sa zračnim jastucima, ali oni mogu samo ublažit ozljede pri padu.Kenny je napisao/la:Jel i prošle sezone poginio neki vozač?
Kad malo razmislim ovo se dosta lako može desit na svim trkama sa motorima, vozač kad padne nije nikako zaštićen, a ako neko naleti na vozača koji je pao s motora teško da može preživit nažalost

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Yesterday Rossi paid his own tribute to Simoncelli on his Twitter account.
"Sic was like a younger brother to me," Rossi wrote. "He was as tough on the track as he was sweet in life.
"I still can't believe it, I'll miss him hugely

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- gringo73
Kad vidim ovakve tekstove bacio bi neutronsku bombu na redakciju!!!
http://autoklub.jutarnji.hr/marca-simoncellija/982872/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://autoklub.jutarnji.hr/marca-simoncellija/982872/" onclick="window.open(this.href);return false;

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Danijev post u aktualnostima sam shvatio ko da nemaju kombinezon sa zračnim jastucima, a kako ti kažeš oni samo ublaže ozljede pri padu, a u ovakim situacijama teško vozač može preživitgringo73 je napisao/la:Prošle godine (Misano) je poginio Tomoizawa, tad je bio 7. u poretku Moto2. I njega su pregazili... Imaju oni kombinezone sa zračnim jastucima, ali oni mogu samo ublažit ozljede pri padu.Kenny je napisao/la:Jel i prošle sezone poginio neki vozač?
Kad malo razmislim ovo se dosta lako može desit na svim trkama sa motorima, vozač kad padne nije nikako zaštićen, a ako neko naleti na vozača koji je pao s motora teško da može preživit nažalost

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
koja gamadgringo73 je napisao/la:Kad vidim ovakve tekstove bacio bi neutronsku bombu na redakciju!!!![]()

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- gringo73
Čitam na Autosportu da Gresini neće nastupiti zadnju trku, ni Moto2 ni MotoGP...a isto tako se po talijanskim medijima vrti neka glasina da Dorna razmišlja o tome da otkaže trku u Valenciji, ali samo za MotoGP koliko sam razumio.
Inače, Marcovo tijelo je stiglo u Italiju.
Inače, Marcovo tijelo je stiglo u Italiju.

- gringo73
Kako su svi ljuti/žalosni zbog Marcove smrti tako se gleda šta se sve nije smjelo dogodit. I mi smo se vjerojatno svi zapitalo kako to da je kaciga spala...ali ovakve stvari su; uhhhh. Uz napomenu da se ista stvar dogodila i Tomizawi, pogledajte:

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Nisam neka jako emotivna osoba ali mi je stvarno bila muka nakon što sam vidio kacigu kako se kotrlja. Prva asocijacija je bila na već viđeno i nada da je vozač preživio ali ...
... neću vas ohrabrivati no potražite na youtubeu Franco Uncini crash 1983 ... ispada da je bio sretan što je pogođen samo u glavu.
A šta reći, komentara je i previše, šta suvislih šta nesuvislih no sve to je nesretan splet okolnosti, pad sa situacijom 1 od 1000 i tragičan ishod ... najteže je Marcovoj obitelji ali i Colinu i Valeu i, koliko god netko rekao da nisu mogli ništa učiniti (istina jedna jedina) to si moraju sami složit u glavi da nebi bila još veća tragedija - ostali smo bez Marca no bilo bi previše da ostanemo i bez njih tj da prekinu karijeru. Gardner zna šta prolaze ...
R I P Super Sic
... neću vas ohrabrivati no potražite na youtubeu Franco Uncini crash 1983 ... ispada da je bio sretan što je pogođen samo u glavu.
A šta reći, komentara je i previše, šta suvislih šta nesuvislih no sve to je nesretan splet okolnosti, pad sa situacijom 1 od 1000 i tragičan ishod ... najteže je Marcovoj obitelji ali i Colinu i Valeu i, koliko god netko rekao da nisu mogli ništa učiniti (istina jedna jedina) to si moraju sami složit u glavi da nebi bila još veća tragedija - ostali smo bez Marca no bilo bi previše da ostanemo i bez njih tj da prekinu karijeru. Gardner zna šta prolaze ...
R I P Super Sic
- gringo73
Marcov otac je reagirao na kritike o ponašanju stewarda na stazi (onaj youtube klip iznad):
Paolo Simoncelli just defended and reacted to criticism abort the marshals behavior (dropping the stretcher and moving #58) "Controversy in the treatment? I was nearby, Marco was already dead.I was there at 10 meters, would not change anything, in this case - still - when they came up I took Marco's hand, I tried to greet him, but he was already gone, there was nothing to do, would not be nothing changed. That is all people who try to do your best. ... If he had left the bike did not because he was a warrior.I would like to thank the Malaysian authorities, the Italian ambassador and the guys of the circuit that we were never left alone in these two days that passed between hospitals, autopsies and the flight. also when we all arrived in Rome , from CONI president Gianni Petrucci, hundreds of people who have stopped working to greet Marco. I cannot say I am happy I say bullshit, but I'm pleased, it's a beautiful thing. Marco was a special person, people understood that he was, if he had to say bad word to say and then he was honest, was a pure. They say that God calls in heaven the best, I do not know, maybe he does ... With all the press Marco has always been available, even when people disturb him while he ate and even complained to me if I said something to them to wait. He lived the simple things, his dog, grass. Before leaving for a race and we always hugged, He said on Saturday that he was tired and wanted to go home, preparing for the race in Malaysia has always been difficult. "
Paolo Simoncelli just defended and reacted to criticism abort the marshals behavior (dropping the stretcher and moving #58) "Controversy in the treatment? I was nearby, Marco was already dead.I was there at 10 meters, would not change anything, in this case - still - when they came up I took Marco's hand, I tried to greet him, but he was already gone, there was nothing to do, would not be nothing changed. That is all people who try to do your best. ... If he had left the bike did not because he was a warrior.I would like to thank the Malaysian authorities, the Italian ambassador and the guys of the circuit that we were never left alone in these two days that passed between hospitals, autopsies and the flight. also when we all arrived in Rome , from CONI president Gianni Petrucci, hundreds of people who have stopped working to greet Marco. I cannot say I am happy I say bullshit, but I'm pleased, it's a beautiful thing. Marco was a special person, people understood that he was, if he had to say bad word to say and then he was honest, was a pure. They say that God calls in heaven the best, I do not know, maybe he does ... With all the press Marco has always been available, even when people disturb him while he ate and even complained to me if I said something to them to wait. He lived the simple things, his dog, grass. Before leaving for a race and we always hugged, He said on Saturday that he was tired and wanted to go home, preparing for the race in Malaysia has always been difficult. "

- gringo73
Gledao sam danas prijenos sprovoda, koji je bio sve samo ne tipičan. Mnoštvo svijeta, bivših/sadašnjih vozača...puno pljeskanja, pjesme, ali i suza. Šteta što ne razumijem talijanski, ali ono je bilo posebno. Pored lijesa, u crkvi su bili parkirani Gilera iz 2008. s jedne strane, i ovogodišnja Honda s druge.

- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- gringo73
Bliži nam se zadnja trka sezone...vikend koji ni po čemu neće biti običan, uobičajen. Prvi vikend nakon Simoncellijeve smrti. Svi vozači su najavili da će dati najbolje od sebe, i svoju vožnju posvetiti SuperSicu. Gresini je ipak odlučio da će sudjelovati ovaj vikend, jer je to najbolji način da odaju Marcu počast. Marcov otac Paolo je izrazio želju da umjesto minute šutnje sjećanje na Marca bude obilježen minutom buke. Svi motori, to znači 125, Moto2 i MotoGP bi zagrmili u isto vrijeme. Mislim da bi to bio poseban osjećaj, i nadam se da će mu Dorna izaći ususret. Druga stvar koja obilježava ovaj vikend je, nadam se ne samo za mene, posebna jer Capirossi vozi svoju zadnju trku i povlači se iz sporta. Iako je prvotno bila zamišljena neka fešta, sada to nije moguće. Iako mi je žao što ga više neću gledati, mislim da je odluka na mjestu. I ovaj vikend će se voziti zadnja trka 125cc. I to je bila dobra stvar...
Edwards neće voziti zbog ozljede, a zamijenit će ga Josh Hayes (zadnje dvije godine prvak AMA Superbike).
U međuvremenu jedno pismo je podiglo dosta buke, to je bilo pismo Chicho Lorenza, Jorgeovog oca, koji je rekao kako Simoncelli nije bio dovoljno mentalno pripremljen za ovu klasu, kako je bilo za očekivat da se ovako nešto dogodi prije ili kasnije. Jorge se javno izjavio da se srami očevih riječi.
Edwards neće voziti zbog ozljede, a zamijenit će ga Josh Hayes (zadnje dvije godine prvak AMA Superbike).
U međuvremenu jedno pismo je podiglo dosta buke, to je bilo pismo Chicho Lorenza, Jorgeovog oca, koji je rekao kako Simoncelli nije bio dovoljno mentalno pripremljen za ovu klasu, kako je bilo za očekivat da se ovako nešto dogodi prije ili kasnije. Jorge se javno izjavio da se srami očevih riječi.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
ludost... a sta ce bit sa 125 klasom???gringo73 je napisao/la:Bliži nam se zadnja trka sezone...vikend koji ni po čemu neće biti običan, uobičajen. Prvi vikend nakon Simoncellijeve smrti. Svi vozači su najavili da će dati najbolje od sebe, i svoju vožnju posvetiti SuperSicu. Gresini je ipak odlučio da će sudjelovati ovaj vikend, jer je to najbolji način da odaju Marcu počast. Marcov otac Paolo je izrazio želju da umjesto minute šutnje sjećanje na Marca bude obilježen minutom buke. Svi motori, to znači 125, Moto2 i MotoGP bi zagrmili u isto vrijeme. Mislim da bi to bio poseban osjećaj, i nadam se da će mu Dorna izaći ususret. Druga stvar koja obilježava ovaj vikend je, nadam se ne samo za mene, posebna jer Capirossi vozi svoju zadnju trku i povlači se iz sporta. Iako je prvotno bila zamišljena neka fešta, sada to nije moguće. Iako mi je žao što ga više neću gledati, mislim da je odluka na mjestu. I ovaj vikend će se voziti zadnja trka 125cc. I to je bila dobra stvar...
McLaren u <3
- gringo73
Slična sudbina kao i sa 250cc. Ovo sad postaje Moto3, evo ti okvirno za motore:McLewis je napisao/la: ludost... a sta ce bit sa 125 klasom???
Engine Specification
1.1 4-stroke reciprocating piston engines only.
1.2 Engine capacity: maximum 250cc.
1.3 Single cylinder only.
1.4 Maximum bore size: 81mm. Oval pistons are not permitted (refer to Art. 2.3.1 of the FIM Grand Prix Regulations).
1.5 Engines must be normally aspirated. No turbo-charging, no super-charging.
1.6 Crankshaft speed limited to maximum: 14,000 rpm.*
1.7 Maximum of 1 ignition driver.*
1.8 Pneumatic and/or hydraulic valve systems are not permitted.
1.9 Valve timing system drive must be by one chain. An intermediate drive gear which rotates on only one axle or rotation centre is allowed in the system (refer to ANNEX1 for some examples of permitted systems).
1.10 Variable valve timing and/or variable valve lift systems are not permitted.
- detaljnije

- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
boze svasta..U međuvremenu jedno pismo je podiglo dosta buke, to je bilo pismo Chicho Lorenza, Jorgeovog oca, koji je rekao kako Simoncelli nije bio dovoljno mentalno pripremljen za ovu klasu, kako je bilo za očekivat da se ovako nešto dogodi prije ili kasnije. Jorge se javno izjavio da se srami očevih riječi.
nije ni cudno da je lorenzo tako antipatican lik uz takvog oca..
a moto gp.. neznam vise.. ako se ducati poslozi za drugu sezonu oke, ako ne.. - neznam vise za sto gledat tih 10 motora na stazi..
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
gringo73 je napisao/la:Slična sudbina kao i sa 250cc. Ovo sad postaje Moto3, evo ti okvirno za motore:McLewis je napisao/la: ludost... a sta ce bit sa 125 klasom???
Engine Specification
1.1 4-stroke reciprocating piston engines only.
1.2 Engine capacity: maximum 250cc.
1.3 Single cylinder only.
1.4 Maximum bore size: 81mm. Oval pistons are not permitted (refer to Art. 2.3.1 of the FIM Grand Prix Regulations).
1.5 Engines must be normally aspirated. No turbo-charging, no super-charging.
1.6 Crankshaft speed limited to maximum: 14,000 rpm.*
1.7 Maximum of 1 ignition driver.*
1.8 Pneumatic and/or hydraulic valve systems are not permitted.
1.9 Valve timing system drive must be by one chain. An intermediate drive gear which rotates on only one axle or rotation centre is allowed in the system (refer to ANNEX1 for some examples of permitted systems).
1.10 Variable valve timing and/or variable valve lift systems are not permitted.
umiru 2-taktne 125-ice polako....
- detaljnije
McLaren u <3
- gringo73
Kako misliš 10? Uvođenje CRT pravila bi trebalo imati baš taj učinak, na popunu grida. Tko ima vremena evo detaljno pojašnjenje kako i šta:Armanini je napisao/la: a moto gp.. neznam vise.. ako se ducati poslozi za drugu sezonu oke, ako ne.. - neznam vise za sto gledat tih 10 motora na stazi..
Noyes’ Notebook - What Is A CRT? Pt. I
Noyes’ Notebook - What Is A CRT? Pt. II
Noyes’ Notebook - What Is A CRT? Pt. III
Noyes’ Notebook - What Is A CRT? Pt. IV
Za ovaj vikend vidim da LOrenzo neće voziti, a upravo čitam da ni Marquez najvjerojatnije neće voziti (99,9%)...stoga; Bradl je prvak Moto2!

- Armanini
- Svjetski prvak
mozes ti to meni objasnit u par recenica? 
al kod motora su mi bitniji vozaci, a od ovih mamlaza jedino mi se bautista cini oke..

al kod motora su mi bitniji vozaci, a od ovih mamlaza jedino mi se bautista cini oke..
- F1NAC
- Moderator
- gringo73
CTR...ajd, u nešto više od par rečenicaArmanini je napisao/la:mozes ti to meni objasnit u par recenica?

Svi znamo da je i u MotoGP-u, kao i u F1, ova trka u razvoju motora otišla toliko daleko da neki proizvođači ne mogu pratiti taj tempo. Pri tom se misli na financijsku konstrukciju. Kawasaki je otpao, Suzuki je pred provalijom....svelo se sve na Hondu, Yamahu i Ducati. Troškovi su doveli do toga da su motori došli toliko skupi da satelitske momčadi sve teže funkcioniraju, a ulazak nekih novih je postao praktično nemoguć. I sad Dorna dolazi do ideje da se pokrene jedan novi "program" koji bi bio skoro kao podklasa unutar MotoGP-a. Ideja je sljedeća; da se pruži određena pogodnost onima koji imaju želju (i nešto sredstava) ući u MotoGP, a nemaju mogućnost priuštiti agregate jedne od ovih 3 (+Suzuki) momčadi. CRT (Claiming Rule Teams) je zamišljen da se unutar prototip šasije ubaci "serijski" motor. Najvjerojatnije će to biti motori koji se koriste u WSBK, i očekuje se ulazak BMW, Aprilije, Kawasakija, KTM, Nortona... Bilo bi to nešto kao Moto2, ali bez istog pogona. Kako bi to trebalo zaživit? Satelitske momčadi, koji bi po logici trebali biti bolje od CRT, izgubit će financijsku potporu koju dobijaju od Dorne, a to bi ih stavljalo u težak položaj. Novonastalom situacijom privatnici bi više koristili/prelazili CRT jer je financijski višestruko lakši. Aspar je već najavio takvu stvar jer si ne može priuštiti Ducatijev motor. E sad; ugrubo izgleda da ćemo imati 3 "klase"; tvorničke momčadi, satelitske i CRT. Razlike u preformansama između tvorničkih i satelitskih su već sad dobro vidljive, i kad se pogleda CRT ispada da će ovi biti kao Lotus/Virgin/HRT spram ostatka F1 grida. Dorna će CRT-u pružiti neke pogodnosti; umjesto 6 motora (sadašnje MotoGP momčadi), CRT će imati pravo na 12 motora. A sami motocikli će imati razliku u rezervaru; sadašnje momčadi će imati limit od 21 litre za trku, dok će CRT momčadi imati pravo na 24 litre. CRT je zamišljen, i trebao bi biti brži od WSBK zbog same činjenice da će imati lakšu šasiju, da će koristiti carbonske kočnice... Sam odnos MotoGP i WSBK smo već predstavljali ovdje, ali evo opet:
Misano
Winner's average speed MotoGP: 160.633 (Lorenzo)
Winner's average speed SBK: 156.138 (Checa)
SBK winner Carlos Checa in Misano would have placed 15th, next to last, with that average in the MotoGP race.
Fastest Lap MotoGP: 1.33.906 (Lorenzo, Yamaha M1)
Fastest Lap SBK: 1.36.344 (Biaggi, Aprilia RVS4)
Difference 2.438seconds
Biaggi's fastest SBK lap would have been 16th fastest beating two GP bikes.
Assen
Winner's average speed MotoGP: 169.736 (Spies, Yamaha M1)
Winner's average speed SBK: 167.589 (Rea, Honda CBR1000RR)
SBK winner Jonathon Rea would have finished fifth in MotoGP splitting the factory Ducatis of Valentino Rossi (4th) and Nicky Hayden (5th)
Fastest Lap MotoGP: 1,35.240 (Spies, Yamaha M1)
Fastest Lap SBK: 1.36.476 (Rea, Honda CBR1000RR)
Difference 1.236
Rea's fastest SBK lap would have been 7th fastest MotoGP lap, behind Edwards and in front of Rossi.
Sama ta razlika u potrošnji CRT-u bi omogućilo više slobode u snazi/potrošnji, kao i ova količina motora koji bi bili na raspolaganju. Mislim da je sigurno da će prve godine CRT biti vidljivo daleko od top momčadi, ali da će se sljedećim sezonama te razlike smanjiti, moguće čak i pravilnikom (nagađa se o max. težini). I dalje ostaje mogućnost da CRT momčadi angažiraju nekog stručnjaka za određne preinake na motoru (agregatu) i sve dok je to unutar tehničkog pravilnika i dok nije prototip to je dozvoljeno. Ako se uzme da je cijena sat. momčadi oko 4.5 miliona (Honda), 2.5-3 miliona (Yamaha/Duc), a CRT bi mogao biti oko milion, očito je da bi CRT trebao biti budućnost zbog same pristupaćnosti. Za satelitske momčadi je postolje ionako bilo dokučivo jedino ako vozači tvorničkih momčadi imaju loš dan, tako da ostaju na istoj poziciji. Kao primjer daje se usporeda kako je Moto2 prve godine bio sporiji od Supersport klase, a sljdeće već brži...tako se i ovome ne može, i ne bi trebalo, suditi prvu sezonu. Ono što će dodatno "udaljit" CRT od MotoGP momčadi prve godine je i sam izbor/kvaliteta vozača. Tu će biti vozača iz nacionalnih kategorija, wss ili wsbk vozača srednje kvalitete. Imat ćemo Edwardsa (doduše vremešnog vozača) koji bi nam trebao biti mjerilo. Pretpostavlja se da će na gridu biti minimalno 20 motora ...
Eto, ako sam šta zaboravio ili ako koga šta dodatno zanima nek pita.

- gringo73
Nešto me zeza video na motogp.com pa ne mogu odgledat tko je šta rekao na konferenciji danas, ali vidim da će Loris svoju zadnju trku voziti s brojem 58!
Od ostalih vijesti, staza u Misanu će nositi ime Marco Simoncelli World Circuit, to je danas objavljeno na službenoj stranici staze.
Od ostalih vijesti, staza u Misanu će nositi ime Marco Simoncelli World Circuit, to je danas objavljeno na službenoj stranici staze.

- Armanini
- Svjetski prvak
ajde neka.. lijepa vijest..staza u Misanu će nositi ime Marco Simoncelli World Circuit
sto se tice crt-a.. hvala ti zaista na objasnjenju, stvarno si se potrudio

neznam jos sto da mislim.. treba to prvo vidjet pa onda sudit.. iako mi se ne svidja ideja da se sport unazaduje, al kakvo je vrijeme danas, sve je to nazalost razumljivo..
mozda bude utrkivanja, ako se pogodi par tolplih vozaca, par timova koji ce doc da napreduju a ne da se vrte, mogli bi dat novu dimenziju..
- gringo73
Danas je bilo mokro cijeli dan, kiša malo padala malo ne, ali staza je bila mokra. Cijeli vikend je najavljen kao kišni iako prema prognozama koje ja pratim nedjelja bi mogla biti s najmanje kiše. Moto2 je odlučen jer Marc ne vozi, a u 125 još nije zaključen slučaj. Terolu ne smije završit trku slabije od 11. mesta da bi osigurao titulu, tj. Zarco mora pobijediti i to je sve što može napravit u svoju korist. Vremena su bila šarena i ne big izvlačio neke zaključke. Ono što se čeka su budućnost Bautista i Suzukija. Bautista je rekao da će u nedjelju obznaniti gdje će voziti 2012. Što se Suze tiče, glasine su da će biti na gridu dogodine i to najvjerojatnije će započet s ovim 800cc motorom (dozvoljeno) i negdje se za vrijeme sezone prebaciti na tisućicu. Aoki je izjavio da je testirao (shakedown) Suzukijev 1000cc u Motegiju. Očekuje se da zadrže Bautistu i dogodine... bumo videli.
Zadnji vikend za ovaj broj, i za ovog vozača!

Zadnji vikend za ovaj broj, i za ovog vozača!