Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Alonso-champ »

Dani je napisao/la:Majstore ne treba meni bbc, imam maxtv, a mišljenje je kao i govno, ima ga svatko. Ovdje je prisutna doza licemjerja kod određenih forumaša. Dok su kažnjavali Hamiltona za manje ili jednake incidente, sada bi proglasili trkaći incident. Moje mišljenje je da se nije trebali ni onda ni sada kažnjavati. ali ako već postoje standardi onda neka vrijede za sve.
Ok,mozda si u pravu,ali ajmo reci da vise vjerujem DC i MB nego tebi ;)
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Tko je od njih dvojice bio na trkaćoj putanji?
Tko je od njih dvojice bio ispred prilikom ulaska u zavoj?

Hamiltonov svaki napad je takav da očekuje da ovaj drugi odustane od borbe,Massa to nije napravio(niti je bio dužan) i svaka mu čast na tome
...put u raj nije posut ružama...
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Chuck Norris je napisao/la:Tko je od njih dvojice bio na trkaćoj putanji?

Hamiltonov svaki napad je takav da očekuje da ovaj drugi odustane od borbe,Massa to nije napravio(niti je bio dužan) i svaka mu čast na tome
Nebi se bas slozio s tobom, sve price da ga ga nije videl su glupost jer se vidi tocno da je znao gde se hamilton nalazi. Svi ste pljuvali po Hamiltonu poslje incidenta u japanu, a massa je sad isti vrag napravil.
Darkness rises when silence dies
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Tko je poravnat ?
Tko ima vanjsku stranu?
Tko je sporiji?
Tko je nabrijan da ne pusti mrskog neprijatelja?
Tko nema mozga?
Tko zatvara zavoj?

Odgovor je : Massa.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Tko je nabrijan da napravi sranje? hamilton
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran

elder je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:Tko je od njih dvojice bio na trkaćoj putanji?

Nebi se bas slozio s tobom, sve price da ga ga nije videl su glupost jer se vidi tocno da je znao gde se hamilton nalazi. Svi ste pljuvali po Hamiltonu poslje incidenta u japanu, a massa je sad isti vrag napravil.

Nigdje nisam rekao da ga Massa nije vidio,vidio ga je i?Pa nije mu dužan propuštati ga,Massa je bio ispred i samo se držao svoje putanje,i ovo nije slična situacija s Japanom
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

neznam samo kako se lewis uspijevao u koreji sa webberom utrkivat paralelno pola kruga i nedodirnut se.... bas cudo posto je lewis izgleda tempiran samo da u massu namjreno udara i da glumi budalu...
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:neznam samo kako se lewis uspijevao u koreji sa webberom utrkivat paralelno pola kruga i nedodirnut se.... bas cudo posto je lewis izgleda tempiran samo da u massu namjreno udara i da glumi budalu...
ocito je lewis frustriran cinjenicom da ga button pere iz trke u trku
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Normalno da je mogao kada je >Webber iako agresivan vozač dovoljno pametan da zna kako se fajta ( izuzev grešaka kod kočenja ). Massa je blagorećeno nabrijan zbog ugovora i nedavnih sukoba sa Hamiltonom odlučio ne propustiti ga, pa i pod cjenu sudara.
Pa baš ga i ne pere, Vettel da ali Button ne. Možda si prespavao Koreju?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la:Tko je poravnat ? Pa ako su poravnati onda su oba a ne samo Massa :biggrin:
Tko ima vanjsku stranu? Misliš ko ima trkaću putanju,pa valjda massa
Tko je sporiji? Hamilton jer dolazi u zavoj s ne trkaće putanje i mora puno ranije kočiti od Masse
Tko je nabrijan da ne pusti mrskog neprijatelja? Obojica
Tko nema mozga? Obojica :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:Normalno da je mogao kada je >Webber iako agresivan vozač dovoljno pametan da zna kako se fajta ( izuzev grešaka kod kočenja ). Massa je blagorećeno nabrijan zbog ugovora i nedavnih sukoba sa Hamiltonom odlučio ne propustiti ga, pa i pod cjenu sudara.
Pa baš ga i ne pere, Vettel da ali Button ne. Možda si prespavao Koreju?
pa nisu bili ni toliko daleko u koreji :)
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Massa uvijek ide do kraja i nikada neodustaje...bori se...u tome ponekad i pogrješi no baš zbog toga ga volim....da nam ovako dosadne utrke zapapri :)
1982 UCV 1919
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Massa izgleda kao da nije Brazilac, u stara vremena kad je neko učinio ovako nešto Piquetu ili Senni to nije moglo proći bez obračuna!
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Massa se potpuno legitimno držao svoje putanje. Taj zavoj je jako uzak i zato se čini da je skrenuo u Hamiltona. Sve u svemu, Lewis preoptimističan, Massa ne želi da popušta nikom i eto.
Avanti FER, Avanti!!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Kakve veze ima to što je Massa na trkaćoj putanji kad je mogo vozit pored Hamiltona, a ne ić u njega da se slupaju? po meni je tu Massa kriv jer se zabio u Hamiltona, šta je Hamilton trebo da napravi, mogo je da koči i da pusti da Massa ostane ispred.

Meni se Massa u zadnjih par trka čini jako nabrijan kad je blizu Hamiltona, a Hamilton cjelu sezonu :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Kenny je napisao/la:Kakve veze ima to što je Massa na trkaćoj putanji kad je mogo vozit pored Hamiltona, a ne ić u njega da se slupaju? po meni je tu Massa kriv jer se zabio u Hamiltona, šta je Hamilton trebo da napravi, mogo je da koči i da pusti da Massa ostane ispred.

Meni se Massa u zadnjih par trka čini jako nabrijan kad je blizu Hamiltona, a Hamilton cjelu sezonu :biggrin:
Ovo je i meni upalo u oči. Nisam profi vozač, ali mislim da je mogao ostaviti više prostora Hamiltonu i doći prvi na šikanu ispred, jer je imao bolju (trkaću) putanju i većom bi brzinom prošao krivinu. Hamiltonov pokušaj je definitivno bio preoptimističan, ali Massa je trebao gledati svoju utrku, a ne reagovati u fazonu "Nećeš razbojniče!".

Da se radi o bilo koja dva druga vozača rekao bih da je ovo čisti trkači incident. Ovako ne mogu reći da je trkači incident, jer znamo kakvo "prijateljstvo" vlada među njima dvojicom.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Eto, baš me zanima kako bi ovo završilo da je Massa bio naprijed.

Da nijedan vozač nikada nikome ne ostavi mjesta pretjecanja NE BI BILO, bilo bi samo sudara. Amen.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

sorry, ali ovo nije ni slično. Hamilton je u ovom slučaju sa Kimijem bio ispred u trenutku kad se skreće u zavoj.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Felipe Massa says he cannot understand why the Indian Grand Prix stewards chose to give him a drive-through penalty for his collision with Lewis Hamilton.

The pair came together for the sixth time this year in today's race at the Buddh International Circuit, clashing as Hamilton tried to pass Massa on the inside into Turn 4. The McLaren sustained a broken front wing and finished seventh, while Massa was penalised then retired with broken suspension after clipping a kerb.

The Brazilian was adamant that he was not the one at fault.

"My view is that I was in front, I braked later than him and I was in front, I was on the grippy area as well and then I started to turn and I didn't see him on the left as he was behind," said Massa. "He touched my rear wheel. So, to be honest I don't understand why I have the penalty. It is not really understandable."

Asked if he felt he was now part of a 'feud', Massa replied: "Maybe for him. Because all the incidents are that he touched my car. So, I didn't do anything wrong."

He added: "If it is Lewis or not Lewis, whatever the driver is there, I would do the same."

Massa also denied that he had looked in his mirrors to see where the McLaren was and then deliberately turned in on his rival.

"I know he was on my side. But when I braked, this is the important place, not when you are on the straight, when I braked, he was not on my side," he said.

"So, I turned because I braked later than him. I cannot understand why I am supposed to back off and let him by, no? I braked later. He was on the dirty side.

"And then I turned and he touched me from behind. He did not touch on my side, or wheel-to-wheel. If it was wheel-to-wheel I would not try to close the door."
Michael is faster than you!!
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

F1NAC sad mi je jasno zasto imas tolko postova. Pitam se samo kako bi reagirao da je Hamilton vozio Ferrari, a Massa McLaren.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Johny Herbert is adamant Felipe Massa deserved the penalty he got for his clash with Lewis Hamilton in the Indian Grand Prix.

Ferrari driver Massa was given a drive-through penalty for having made contact with Hamilton when the Briton was trying to overtake.

The Brazilian said after the race that he didn't understand why he had been penalised for that.

But Herbert, who acted as a steward in India, said Massa deserved the penalty, as he knew Hamilton was beside him but did not leave the Briton enough room.

"The decision to penalise Felipe Massa for his contact with Lewis Hamilton came down to one simple fact - it could have been avoided," Herbert wrote in his column for The National newspaper.

"I know Massa was upset by our decision, but I believe we made the right call. After looking at it from different camera angles and studying all the data available to us, it was clear that Massa knew where Hamilton was before he chose to turn across him.

"There was nothing Hamilton could have done to avoid it. He did try to get out of the move, but it was too late and the contact was made."

Herbert also said Hamilton was very upfront when he admitted he had made a mistake during practice on Friday, when he was given a three-place penalty for having ignore yellow flags.

"Hamilton was very upfront when he came to see us. He held his hands up and admitted that he had made a mistake," he added.

"Double yellow flags are a serious thing - they indicate danger ahead on track and are a warning for drivers to slow down.

Neither Hamilton or Sergio Perez did that. Safety is paramount in motorsport and double yellow flags must be respected - there could be marshals on the track dealing with the problem, and their work is dangerous enough without having cars fly past them at top speed."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma smiješan je , pogotovo one kazne na treninzima
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

damjan.cule je napisao/la:sorry, ali ovo nije ni slično. Hamilton je u ovom slučaju sa Kimijem bio ispred u trenutku kad se skreće u zavoj.
velika je razlika u tome sto bi massa skrenuo vjerojatno na lewisa kad bi mu ovaj vec prisao s boka.... kao sta je lewis njemu skrenuo u japanu!!!! najveca pogreska svakog vozaca po mome je dozvolit ovome drugome ta ti udje u nutarnju stranu.... tim je vec pola pozicije izgubljeno....

na ovom videu se vidi na 00:25 massa je bio isto na idealnoj trkacoj putanji pa nije uletio lewisu kao neki dan....
McLaren u <3
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

da ali razlika je, kao što DC kaže.. u indiji onaj zavoj vozi se sa 150-160 km/h u 4. brzini i kočenje je jedva sekundu, dok na ovoj situaciji u maleziji ide se niz startnu ravnini i snažno se koči do 2. ili 1. brzine.
Tu je vozač na unutrašnjoj strani u velikoj prednosti. Da je tu kojim slučajem brzi zavoj kao u Indiji, Massa tu dobiva poziciju, jer sa unutrašnje strane nema šanse da prođeš onakav zavoj.

Ono objašnjenje Herberta mi je pomalo glupo, pa velika večina sudara u F1 može se izbječi (jedino onakve kao u Italiji na 1. zavoju nemreš). Po tome kriteriju svaki sudar trebalo bi nekog kaznit.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Igor18 je napisao/la:da ali razlika je, kao što DC kaže.. u indiji onaj zavoj vozi se sa 150-160 km/h u 4. brzini i kočenje je jedva sekundu, dok na ovoj situaciji u maleziji ide se niz startnu ravnini i snažno se koči do 2. ili 1. brzine.
Tu je vozač na unutrašnjoj strani u velikoj prednosti. Da je tu kojim slučajem brzi zavoj kao u Indiji, Massa tu dobiva poziciju, jer sa unutrašnje strane nema šanse da prođeš onakav zavoj.

Ono objašnjenje Herberta mi je pomalo glupo, pa velika večina sudara u F1 može se izbječi (jedino onakve kao u Italiji na 1. zavoju nemreš). Po tome kriteriju svaki sudar trebalo bi nekog kaznit.
a onda ako si vec pustio vozaca sa desne strane na unutarnju stranu popusti... trebao se ranije sjetit zatvorit tu stranu.... pa nebi lewis sigurno nista pokusao...
McLaren u <3
Odgovori