Nije moguće. Ferrari je prvi 2003. sa F2003GA pokrenuo da se zaobljuju bokovi, a ne da su kao kutije upravo da bi se što više poboljšao protok zraka oko njih. To bi zapravo bio lud, glup potez.F1NAC je napisao/la:Jel moguće da se na ferrariju sljedeće godine nađu sidepodovi slični Benettonovu b195 ?
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
a da al opet mozda nekako uspiju zaoblit al da je slican usisdamjan.cule je napisao/la:Nije moguće. Ferrari je prvi 2003. sa F2003GA pokrenuo da se zaobljuju bokovi, a ne da su kao kutije upravo da bi se što više poboljšao protok zraka oko njih. To bi zapravo bio lud, glup potez.F1NAC je napisao/la:Jel moguće da se na ferrariju sljedeće godine nađu sidepodovi slični Benettonovu b195 ?

Ferrari is building a 599 Alonso Edition.
The Ferrari 599 GTB Fiorano has been around since 2006, which means that Ferrari’s flagship grand touring car is getting up in years. In addition to the regular 599 GTB, Maranello has released the track-only 599XX, a street-legal version called the 599 GTO, and a topless variant called the SA Aperta.
If the chatter on the Teamspeed forums is correct, Ferrari isn’t done with the 599 GTB just yet. To honor former F1 world champion (and current Ferrari F1 pilot) Fernando Alonso, Ferrari is building a 599 Alonso Edition.
Details are somewhat lacking, but the car will be light in weight and limited in number. Reportedly, only 40 of the 599 Alonso Edition cars will be built, with production alleged to begin in January of 2012.
Ferrari is scheduled to replace the 599 in 2012, and its successor is rumored to use an aluminum frame with carbon fiber body panels. Power will come from a 6.3-liter V-12 engine, with output said to be in the 700 horsepower range.
As one astute Teamspeed member notes, Michael Schumacher bagged five of his seven world titles while driving for Ferrari, and never had a Ferrari model built in his honor (although he did get a Fiat named for him). Fernando Alonso's title, on the other hand, came behind the wheel of a Renault, which makes us wonder what Ferrari will do when Alonso actually wins his first F1 championship for Scuderia Ferrari.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
F1NAC je napisao/la:a da al opet mozda nekako uspiju zaoblit al da je slican usisdamjan.cule je napisao/la:Nije moguće. Ferrari je prvi 2003. sa F2003GA pokrenuo da se zaobljuju bokovi, a ne da su kao kutije upravo da bi se što više poboljšao protok zraka oko njih. To bi zapravo bio lud, glup potez.F1NAC je napisao/la:Jel moguće da se na ferrariju sljedeće godine nađu sidepodovi slični Benettonovu b195 ?![]()
Kad malo razmislim možda bi se i moglo. Da se npr. usis postavi skroz uz kokpit, ali onda vanjski dio ostaje neiskorišten, tj. samo drag stvara. Mislim da sa sadašnjim pravilima takve usise teško možemo očekivati jer nisu nikakav + (barem po meni) za aerodinamiku, a mislim da ni hlađenju nebi puno pomogli.

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ferrari opet prjeti napuštanjem F1 http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -formule-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Po meni je to pederski, čim im nešto neodgovara oni prjete napuštanjem F1. Uredu je kad neko predloži neke promjene, ali ovo nema smisla. Uredu je da predlože neke promjene pravila, pa ako se to odbaci radi na tome sa stigneš vodeće, ili se povuci iz F1.
Po meni je to pederski, čim im nešto neodgovara oni prjete napuštanjem F1. Uredu je kad neko predloži neke promjene, ali ovo nema smisla. Uredu je da predlože neke promjene pravila, pa ako se to odbaci radi na tome sa stigneš vodeće, ili se povuci iz F1.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Vuksa_KC
- Veteran
A tako tako, i je i nije u pravu. Ima istine u tome da nema baš smisla da neki komad plastike, karbona koji se miče ili nalazi par mm na drugom mjestu čini preko pola sekunde razlike. I u Mercedesu zato pretpostavljam imaju slične stavove kao i LDM.Kenny je napisao/la:Ferrari opet prjeti napuštanjem F1 http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -formule-1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kenny
- Legenda
Ko im kriv što nisu napravili ove sezone najbrži bolid? Siguran sam da se nebi bunili da imaju najbrži bolid, a to je sastavni dio F1 da komad plastike puno utječe na brzinu bolida, trebali bi ukinit zabranu razvoja motora i bilo bi bolje.Vuksa_KC je napisao/la:A tako tako, i je i nije u pravu. Ima istine u tome da nema baš smisla da neki komad plastike, karbona koji se miče ili nalazi par mm na drugom mjestu čini preko pola sekunde razlike. I u Mercedesu zato pretpostavljam imaju slične stavove kao i LDM.Kenny je napisao/la:Ferrari opet prjeti napuštanjem F1 http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -formule-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Koja im korist od testiranja ako neće testirat nove komade plastike bar u sadašnjoj F1?

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ma dobro, ono "bez nas neće bit..." je preseravanje, ali on cilja dobro. F1 je vrhunski sport, i ide se s tim da tehnologije koje ovdje vide prvi put svjetlo dana, budu implementirane u određenu širu opotrebu...uključujući i sigurnosne stvari. Zabranom razvoja svega onoga što bi trebalo bit "vrijedno", sport se razvija u nekom drugom smjeru...ajmo reć "neupotrebljivom",a to je gola aerodinamika. F1 gubi svrhu onoga šta je trebalo predstavljati, uvjetno rečeno. Tako da je njegova primjedba na mjestu.

- Vuksa_KC
- Veteran
F1 bi se prvenstveno trebala baviti napretkom i razvojem motora i biti pokazatelj budućih trendova u autoindustriji pošto je tehnološki najnaprednije natjecanje (uz LeMans). Ferrari i Mercedes uglavnom žele pobjeđivati na snagu i biti nadmoćni radi motora. Zato sumnjam da Ferrari i Mercedes imaju koristi i interesa od 'komada plastike'.Kenny je napisao/la:Ko im kriv što nisu napravili ove sezone najbrži bolid? Siguran sam da se nebi bunili da imaju najbrži bolid, a to je sastavni dio F1 da komad plastike puno utječe na brzinu bolida, trebali bi ukinit zabranu razvoja motora i bilo bi bolje.Vuksa_KC je napisao/la:A tako tako, i je i nije u pravu. Ima istine u tome da nema baš smisla da neki komad plastike, karbona koji se miče ili nalazi par mm na drugom mjestu čini preko pola sekunde razlike. I u Mercedesu zato pretpostavljam imaju slične stavove kao i LDM.Kenny je napisao/la:Ferrari opet prjeti napuštanjem F1 http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -formule-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Koja im korist od testiranja ako neće testirat nove komade plastike bar u sadašnjoj F1?
EDIT - slažem se sa Gringom
- Kenny
- Legenda
Slažrm se s vama da treba testirat nove stvari, da se motor razvija... ali zbog čega bi se umanjio utjecaj aerodinamike, to je od uvjek bilo bitno u F1, samo je sad puno bitnije, a vjerujem i da su dozvoljena razvijanja motora i novih tehnologija da bi i dalje aerodinamika bila jako važna u F1

- F1NAC
- Moderator
Red Bull are looking for an exit as effective as the F150 º which is a serious concern for Newey, and more if it improves
Certainly, the effective output system F150 º, advance as a rumor (among others) prior to submission and fulfilled
The redesign of the pontoons of 663 will be even more radical than the RB7, freeing apparently quite flat background space.
This will allow the passage of clean air flow over the diffuser and rear wing lower level [beam wing?] and therefore generate more downforce.
Ferrari to imitate as well RB7 to eliminate all hot air outlets of the pontoons and pass a greater flow through engine cover.
The new cooling system would circulate the heat more quickly and remove the cover to improve airflow.
If Ferrari really manages to have this design on the pontoons and not suffer overheating it could be a great step forward.
Ferrari to use revised front wing in the Abu Dhabi Grand Prix
Ferrari will bring a modified version of its Red Bull Racing-style front wing to the Abu Dhabi Grand Prix, on the back of the bizarre problems that Felipe Massa encountered in India recently.

- Cuky
- Moderator
Massa je na FP3 vozio staro krilo voženo u Singapuru, Alonso nastavlja koristiti novo uvedeno u Koreji.

- F1NAC
- Moderator
Massina verzija flexi krila je neka eksperimentalna , vjerovatno zbog struganja su stavili staru verzijudamjan.cule je napisao/la:Massa je na FP3 vozio staro krilo voženo u Singapuru, Alonso nastavlja koristiti novo uvedeno u Koreji.

- Cuky
- Moderator
Nažalost u krivu si. Na BBC-u je Lee McKenzie rekla da je razgovarala sa Domenicalijem i da novo krilo dovedeno u Koreji imaju ovdje, kao i u Indiji u 3 primjerka. Problem je što se žurilo sa proizvodnjom tog krila da bi ga se kroz završnicu stiglo što više testirati da bi se bolje shvatio princip na kojem radi tako da je zapravo svaki od primjeraka ispao drukčije, tj. postoje "neke greške" koje nisu očiite dok se ne vozi. Krilo se naime cesti približi puno više nego što je planirano i onda (bio je malo detaljniji opis tako da nisam sve popamtio) se izgubi dio sile koja krilo povlači dolje i ono se vrati natrag, a zatim ga ponovno počne pritiskat dolje. Uglavnom, to se pojavljuje na tom jednom primjerku valjda. Onaj koji je kod Alonsa već 3. utrku zaredom se čini ispravan.

- F1NAC
- Moderator
kod alonsa je ocito da je flexibilan , al čita san na nekin forumima i bilo je govora da je massin rađen od malo drukcijih materijala pa valjda zato . ako on tako kaze onda je takodamjan.cule je napisao/la:Nažalost u krivu si. Na BBC-u je Lee McKenzie rekla da je razgovarala sa Domenicalijem i da novo krilo dovedeno u Koreji imaju ovdje, kao i u Indiji u 3 primjerka. Problem je što se žurilo sa proizvodnjom tog krila da bi ga se kroz završnicu stiglo što više testirati da bi se bolje shvatio princip na kojem radi tako da je zapravo svaki od primjeraka ispao drukčije, tj. postoje "neke greške" koje nisu očiite dok se ne vozi. Krilo se naime cesti približi puno više nego što je planirano i onda (bio je malo detaljniji opis tako da nisam sve popamtio) se izgubi dio sile koja krilo povlači dolje i ono se vrati natrag, a zatim ga ponovno počne pritiskat dolje. Uglavnom, to se pojavljuje na tom jednom primjerku valjda. Onaj koji je kod Alonsa već 3. utrku zaredom se čini ispravan.

- Cuky
- Moderator
A čuj, ovo je "službeno" jer je ipak šef ekipe tako rekao. A sad, šta oni zapravo rade sa krilima mislim da nezna nitko osim Fry-a, Tombzaisa i ekipe koja "peče" krila 

- F1NAC
- Moderator
mozda oni tuneli nisu usklađeni ispod krila ?:D

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Déjà vu (franc. "već viđeno") déjà vu doživljaj ili déjà vu pojava - označava psihološku pojavu koja se izražava u smislu da se nova situacija već dogodila, viđena ili u snu doživljena. Termin je stvorio francuski filozof, parapsiholog i promotor Esperanita, Emile Boirac.
...i svaki puta isto...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Dero
- Profesionalni vozač
E da ja mogu izvući 100mil$ od Bernia 

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ukupno zaustavljanje Alonsa u boxu 41.525 a Hamiltona 38.789, ne msilim da je ovo odlučilo utrku, ali u Ferrari-ju moraju nešto poduzeti po ovom pitanju, ovo je neprihvatljivo za Ferrari-jeve standarde.
- Kenny
- Legenda
To je neprihvatljivo za standarde dok je neka druga ekipa bilau Ferrariju, sjeti se da ni oni uvjek nisu bili najbolji, a to je normalno da svaki tim mora imat i slabije sezoneF2004_the_best_ever je napisao/la:Ukupno zaustavljanje Alonsa u boxu 41.525 a Hamiltona 38.789, ne msilim da je ovo odlučilo utrku, ali u Ferrari-ju moraju nešto poduzeti po ovom pitanju, ovo je neprihvatljivo za Ferrari-jeve standarde.

- F1NAC
- Moderator
Pat Fry
Now we have three days of very important testing, the only ones we have between now and February: it presents a great opportunity to try out new ideas, to resolve some problems we still have and above all, to give a talented youngster like Jules Bianchi some more experience.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ne očekujem toliko novih dijelova na bolidu koji su vidljivi, sigurno će biti ponovo ekperimentisanja sa prednjim krilom, ali zato očekujem mnogo novih dijelova koji neće biti vidljivi, koji će se nalaziti po "oklopom" bolida. 

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- F1NAC
- Moderator
ova kaciga me tako podsjeca na kimija nutra
đ
EDIT: