Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Mansell
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Mansell »

To su mu samo u boksu stavili intermediate jer su trenirali pit stop
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

upravo to što je Mansell rekao. Nije ni čudo što dijele 1. mjesto sa RB-om u brzini boksa u cijeloj sezoni kad oni skoro svaki put kad na treningu vozač uđe usput treniraju promjenu. Rad, rad i samo rad.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

MS o svojoj utrci :
Ich hatte einen ordentlichen Start und dann ein schönes Duell mit Nico", beschreibt Schumacher die ersten Meter des Abu-Dhabi-Rennens. "Ich wollte ihn aber nicht zu sehr beschäftigen. Ich wusste, dass er die besseren Reifen hatte, also versuchte ich, mich einfach auf das noch Kommende zu konzentrieren."
Imao sam dobar start, i lijep dvoboj s Nicom,opisuje Schumacher prve metre utrke u Abu-Dhabiju. Nisam ga htio previse zaposljavati. Znao sam, da je imao bolje gume, tako da sam se koncentrirao na svoju utrku.

EDIT. Sedam je bodova razlika izmedju njega i Rosberga, moze ga stici u zadnjoj utrci u Brazilu.
Auf geht's Schumi :)
slika
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Tesko da bu ga stigo treba bit šesti a da mali ne osvoji ni bod!
Jos jedna promašena sezona!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

O čemu ti pričaš? Promašena sezona? Pa čovjek nije ni jednu utrku loše odvozio (po mojem mišljenju), u svakoj je nadoknađivao nekoliko mjesta u odnosu na kvalifikacije. Samo ga je nekoliko odustajanja (a nije za sva on kriv) spriječilo da nema više bodova u prvenstvu. A da ne govorim da naspram RB-a vozi bicikl.

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Ma pusti provokatora, jednostavno prijavit post i to je to, pitam se je li se tako naslađivao nad svojim pulenom 2008.i 2009. u onim promašenim sezonama
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Nije to uopce provokacija to su realne cinjenice s kojima se vi nemozete pomirit. Uglavnom ispricavam se ako sam nekog uvrijedio jer promasena sezona se nije odnosilo samo na Shumija nego na cijeli Mercedes!
E da i sto se tice pulena, 2008 i 2009 su bile katastofalne godine ali kad vidim sta radi prosle i ove godine u tek trecem bolidu mogu samo rec BRAVO MAESTRO!
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

deda je napisao/la:Nije to uopce provokacija to su realne cinjenice s kojima se vi nemozete pomirit. Uglavnom ispricavam se ako sam nekog uvrijedio jer promasena sezona se nije odnosilo samo na Shumija nego na cijeli Mercedes!
E da i sto se tice pulena, 2008 i 2009 su bile katastofalne godine ali kad vidim sta radi prosle i ove godine u tek trecem bolidu mogu samo rec BRAVO MAESTRO!
Mercedes promašaj? Što to znači da bilo koji tim koji ne konkurira RBR-u Ferrariju i Mclarenu su promašaji?
NE nemogu se složiti s tobom,
da bili su prvi prije 2 godine, no onda je došlo do promijene, jako se puno toga promijenilo,
novi vođe, novi sponzori... rekao je i sam Schumacher i Brawn da će trebati 2-3 godine da se skontaju kamo će krenuti,
nekako imam osjećaj da će oni sljedeće godine dostići... a i treba imati jedan tim koji će spajati prvu trojicu sa ostalima,
jer da mercedes ne postoji imali bi onda prvu šestoricu koji su po 2 sekunde brži...
a i Schumacher je super, nekako mu neidu kvale baš ali sve to nadoknadi na startu i dalje u utrci...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma slabo je ovo danas bilo, rosberg je bio puno brži
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Cijeli protekli vikend Rosberg je bio brži.
Pronašao je puno bolji setup za ovu stazu.
Šta je je, Schumi jednostavno nije imao brzine u utrci niti u kvalifikacijama.
U Brazilu će vjerovatno biti druga priča, jedino kaj sumnjam da će nadoknaditi 7 bodova za Rosbergom jer ako ne bude neke kiše opet će biti na kraju utrke jedan ispred drugog.

EDIT:
A kaj se Mercedesa tiče. Svi su na početku imali velika očekivanja, zbog šampionske sezone Browna.
Očekivale su se odmah pobjede,ali realnost je ipak nešto drugačija.
Brown je u toj sezoni pronašao "ono nešto" što im je u prvom dijelu sezone nabildalo bodovnu prednost.
Na tom bolidu tijekom sezone nije bilo nekih update-ova, i kako je sezona odmicala oni su padali u performansama, ali dok je konkurencija uspjela kopirati taj dio na svoj auto već je bilo prekasno.

To nas je vjerovatnos ve zavaralo, i smatralo se da će i Mercedes biti odmah šampionski no realno treba vremena. Ne može se tek tako nadoknadit niti 0,5 sekunde, a kamoli sekunda ili sekunda i pol...

Indikativno je to kaj Schumacher čeka sa potpisom ugovora. I on je svjestan da nije onako kako je on očekivao kada se vratio. Možda nisu očekivali odmah pobjede, ali postolja siguran sam da je očekivao.
Sezona bez ijednog postolja za Mercedes ipak je razočaranje, ne baš i promašaj jer ove godine nema rasipanja bodova od strane vodećih ekipa i zato se Mercedesi stalno nalaze oko 6. mjesta.
Nema poklona od strane vodećih.

Nažalost, ako se mercedes ne popravi iduće sezone, siguran sam da će to biti posljednja sezona u karijeri Michaela Schumachera.
Ipak on nema više 20 godina pa da može čekati i graditi ekipu. :(
Makar je tjelesno pripremljen kao dvadesetgodišnjak, godine idu (iako se to na njemu baš i ne primjeti) :D
Michael is faster than you!!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Igor18 je napisao/la:Cijeli protekli vikend Rosberg je bio brži.
Samo jedna opaska,kad je MS brži onda baš niko ne spominje setup ;)
Bez ljutnje ali prije bih rekao da je to normalna situacija zadnje dvije godine da je Rosberg brži
...put u raj nije posut ružama...
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

U zadnjih 6 utrka je Schoo bil bolji, pa nek je i Rosberg u jednoj. Ne lezi svakom svaka staza.. Eto Rosbergu lezi Abu Dhabi dok Schumacher razvaljuje na Spa. To je ok.
U Brazilu ocekujem opet Schoo ispred Rosberga.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

Schumacheru je ovo i zapravo bila prva trka na ovoj stazi dok Rosbergu treća, i to sigurno nešto znači ali nema smisla tražit neke isprike nego jednostavno priznat, bio je sporiji i vjerojatno mu ne leži staza :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Misliš druga utrka? Pa vozio je par zavoja prošle godine.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

namjerno sam napisao prva jer tih par zavoja ne smatram voženom trkom :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Chuck Norris je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Cijeli protekli vikend Rosberg je bio brži.
Samo jedna opaska,kad je MS brži onda baš niko ne spominje setup ;)
Bez ljutnje ali prije bih rekao da je to normalna situacija zadnje dvije godine da je Rosberg brži
Pa ne znam baš da je normalna situacija.
Pogledaj malo njihove vožnje u utrkama ove sezone. MS je uglavnom konstantno brži vozač.
Ovdje je od prvog kruga slobodnih treninga bio sporiji i to dosta sporiji.
I to ne u jednom brzom krugu, gdje je poznato da Schumi Pirelijeve gume jednostavno ne može dovesti u situaciju da izvuče maximum iz njh tijekom cijelog kruga, negu u dugim stintovima, simulacijam utrke.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Domi je napisao/la:namjerno sam napisao prva jer tih par zavoja ne smatram voženom trkom :biggrin:
Vozio je dosta prošle sezone na treninzima i kvalifikacijama da pozna stazu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

istina. samo bolid sa gorivom za 10-ak krugova inonaj sa gorivom za cijelu utrku nisu ni slični po ponašanju.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:istina. samo bolid sa gorivom za 10-ak krugova inonaj sa gorivom za cijelu utrku nisu ni slični po ponašanju.
Pa zato imaju simulaciju trke, a u Abu Dhabiju Schumacher nije bio brz ni u kvalifikacijama sa praznim bolidom i zato nema nikakog opravdanja da nije vozio tu trku
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Schumi moze postati prvak ove sezone u pretjecanjima.

Do sada je skupio 111 pretjecanja, drugi je, vodi Buemi sa 112.
:)
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Michael Schumacher is hopeful of being able to take the fight to Ferrari during the Brazilian Grand Prix after an encouraging start to the weekend.

Mercedes has been the fourth fastest car in recent races, but has not been able to mount a serious challenge to the top three teams on pace.

But after ending today's running just 0.125s off Fernando Alonso and ahead of the second Ferrari of Felipe Massa, Schumacher believes that it could be possible to do so.

"It is an interesting question," he told AUTOSPORT when asked whether today's practice pace showed Mercedes could be a potential Ferrari-beater.

"Everything is a little bit more close together here, so there is definitely a small opportunity with a perfect weekend."

Schumacher, who still has a chance of beating team-mate Nico Rosberg (who was eighth fastest today) to seventh place in the championship was pleased with the progress made by Mercedes at Interlagos on Friday.

The team had little trouble finding a good setup and Schumacher was upbeat about the work done.

"It was a good Friday without trouble," he said. "The circuit made it relatively easy to find a balance at least."
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ne kužim zašto schumacher nije napravio mjereni krug u q3?
slika
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Koliko sam ja skuzio , on sutra moze odabrati dali ce na startat sa kisnim ili suhim setup-om.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

To sto je danas uradio on (radili su u proslosti i drugi,a i nemu nije prvi put)ja bi to zabranio i kaznio,to je nedopustivo.
Alonsista hasta la muerte..
Odgovori