Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: NOVOSTI - Studeni 2011.
pa nije fer . Ferrari je uspio iskopirat flexi krilo i zadnjih 3 trke testira samo to i onda ovaj šamar od fie . MOgli su odmah na pocetku kad su se svi bunili , a ne sad .

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Znam da nije zado sam i napiso da mi to nije jasno čemu zabrana toga tek sad, ili tu trebali čim je to RBR to napravio, ili se nije trebalo diratF1NAC je napisao/la:pa nije fer . Ferrari je uspio iskopirat flexi krilo i zadnjih 3 trke testira samo to i onda ovaj šamar od fie . MOgli su odmah na pocetku kad su se svi bunili , a ne sad .

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Znači nešto što je već 2 godine "legalno" sad postaje ilegalno kad su mnogi uložili novaca i novaca da to istraže, naprave i usavrše. Sad očito TV snimke jesu dovoljan dokaz da se nešto zabrani, dok prošle sezone to nije bio slučaj.
No ja sam, ako se ne varam, bio napisao da možda Ferrari ide sa svojim krilom toliko u ekstreme jer ne mogu to napraviti toliko efikasno, pa da se bar zabrani. Ako je to slučaj onda svaka im čast na predstavi. Ako su pak uspjeli razviti kako treba, onda im je ovo još jedna pljuska u facu.
No ja sam, ako se ne varam, bio napisao da možda Ferrari ide sa svojim krilom toliko u ekstreme jer ne mogu to napraviti toliko efikasno, pa da se bar zabrani. Ako je to slučaj onda svaka im čast na predstavi. Ako su pak uspjeli razviti kako treba, onda im je ovo još jedna pljuska u facu.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Sjećate se ovog:
Morali su ga doraditi. Baš me zanima zašto.
Morali su ga doraditi. Baš me zanima zašto.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
To nije bila strašna dorada, samo su morali osigurati sa komadićem karbona da se taj dio ne svija, makar da, sjećam se.
Isto je tako i za Ferrari bilo 2006. pa su morali modificirati krilo
Isto je tako i za Ferrari bilo 2006. pa su morali modificirati krilo

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Milan - 27 Nov 2011 21:39 UTC
2011 PIRELLI FORMULA ONE STATISTICS
Tyres
• Total number of tyres provided for the season (dry and wets): Race tyres: 24,000 dry tyres; 4,600 wet tyres plus an additional 6,000 for the tests
• Total numbers of tyres used: Dry tyres: 21,100; wet tyres: 2,900
• Total kilogrammes of rubber deposited on track in 2011: 10,200
• Number of tyres recycled during 2011: All, i.e. 28,600 race tyres plus 6,000 test tyres
• Average life span of a dry compound this season: 120 km
Tracks and Races
• Tracks which puts the most energy into a tyre per km (lateral, braking, traction, etc.): Barcelona and Suzuka
• Track which puts the least energy into a tyre per km (lateral, braking, traction, etc.): Monza
• Longest continuous energy input into a tyre: Istanbul (Turn 8 )
• Track with the ‘easiest’ corners in terms of tyres: Montréal
• Longest race of the year: Montréal with 4hrs 04min 39.537s
• Shortest races of the year: Monza with 1hrs 20min 46.272s
• Pole position lap records broken: 11
• Race lap records broken: 2
• Most laps led on Pirelli tyres: 739 (Sebastian Vettel)
• Highest speed reached by a P Zero F1 tyre: 349.2 kph (Sergio Perez in Monza Qualifying)
Pit stops
• Total number of pit stops for the year: 1111 (really! – of which 22 were a Drive Through and 4 a stop-go penalty)
• Total average number of stops per race: 58.4, i.e. 2.25 per driver
• Most pit stops in a race: Hungary (88 – of which 3 were a Drive Through)
• Least pit stops in a race: Italy (35)
• Fastest pit stop time: 2.82 seconds (Mercedes GP, Chinese Grand Prix)
Overtaking
• Number of overtaking manoeuvres (most in World Championship history): 1120 (after Abu Dhabi)
• Most overtaking manoeuvres in a dry race (= most ever): 126 at the 2011 Turkish Grand Prix
• Most overtaking manoeuvres in a wet race (= most ever): 125 at the 2011 Canadian Grand Prix
Other interesting numbers
• Total number of F1 drivers to have driven on P Zero compounds: 57 (including third drivers and young drivers)
• Oldest driver to have driven a P Zero F1 tyre: Martin Brundle (51 years old)
• Youngest driver to have driven a P Zero F1 tyre: Kevin Ceccon (18 years old)
• Total kilometres driven by all the P Zero compounds in 2011: 307,657 km (races and tests)
• Coldest track/ground temperatures Pirelli P Zero tyres have run: German Grand Prix at 13 degrees Celsius; coldest overall: Valencia winter testing at 6 degrees
• Hottest track/ground temperatures Pirelli P Zero tyres have run: Abu Dhabi Grand Prix at 43 degrees Celsius; hottest overall: Abu Dhabi Young Driver Test 49 degrees Celsius
• Total weight of tyres each fitter handles during a season: 16,389 kgs
• Average time taken for a Pirelli fitter to fit an F1 tyre from scratch: 2m30s
• Time taken for Sebastian Vettel to fit an F1 tyre from scratch: 5m13s
Pirelli F1 and its people
• Total number of Pirelli people travelling to a race: 52
• Total number of nationalities within the Pirelli F1 team: 10
• Total number of languages within the Pirelli F1 team: 14
• Number of hours that Paul Hembery has been interviewed at GP events: 61 hrs, 25 min
• Total number of goals scored by Paul’s favourite football team, Bristol City, during the season: 18
Pirelli’s F1 Trucks & Hospitality
• Total amount of trucks at European races: 12
• Total kilometers travelled by Pirelli’s trucks in 2011: 925,326
• Number of hours needed to put up and take down Pirelli’s hospitality unit in Europe: 10 hours to put up; 8 hours to take down
• Number of people required to put up and take down Pirelli’s hospitality unit in Europe: 6
• Numbers of meals served at the Pirelli F1 hospitality (incl tests): 28,612
• Number of cups of espresso served by Pirelli hospitality during the season (incl tests): 43,250
• Kilogrammes of pasta cooked by Pirelli’s chef during the season (incl tests): 1,220 (all types combined!)
Pirelli in Formula One overall (since 1950)
• Races started: 222
• Wins: 63
• Pole positions: 66
• Podium places: 196
• Fastest laps: 70

- F1NAC
- Moderator
Pole position lap records broken: 11 lol

- Cuky
- Moderator
Fastest pit stop time: 2.82 seconds (Mercedes GP, Chinese Grand Prix)

- Kenny
- Legenda
Nije za pohvaluTotal number of pit stops for the year: 1111 (really! – of which 22 were a Drive Through and 4 a stop-go penalty)

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
impresivnoFastest pit stop time: 2.82 seconds (Mercedes GP, Chinese Grand Prix)

Ali samo još jedna potvrda koliko savršeno ova mašinerija i ekipa oko Schumija može funkcionirat, samo da ih još auto posluži druge godine

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Kenny
- Legenda
Pic će vozit za Marussiu
http://www.marussiavirginracing.com/news/514/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.marussiavirginracing.com/news/514/" onclick="window.open(this.href);return false;

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Renault confirms Kimi Raikkonen will return to Formula 1 in 2012
Šteta je što je mala vjerovatnoća da će Kimi imati konkurentan bolid.
Kolega F1NAC će morati da mjenja opciju za koga navija.
Šteta je što je mala vjerovatnoća da će Kimi imati konkurentan bolid.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Istovremeno sam oduševljen ali i zgrožen ovom vijesti, oduševljen zato jer nam se Kimi vraća a zgrožen zato jer mi se ovaj ''Renault'' jednostavno gadi skupa s Boullierom i nadam se da ćemo Kimija već 2013. vidjet u nekom drugom timu.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- vidc
- Veteran
šest prvaka na gridu

sljedeća sezona bi trebala biti sjajna, samo da vettelu malo padne forma i da bude malo neizvjesnije...

sljedeća sezona bi trebala biti sjajna, samo da vettelu malo padne forma i da bude malo neizvjesnije...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Najbolje bi bilo da im daju 6 jednakih bolida, nije važno da li Red Bull-a ili HRT-a, pa da vidimo ko je najbolji.vidc je napisao/la:šest prvaka na gridu![]()

- Armanini
- Svjetski prvak
• Number of cups of espresso served by Pirelli hospitality during the season (incl tests): 43,250

interesantne statistike i podaci..

interesantne statistike i podaci..
- Kenny
- Legenda
Ekskluzivno Bernie prolupo
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2723 ... cclestone/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2723 ... cclestone/" onclick="window.open(this.href);return false;

- F1NAC
- Moderator
ne Ferrari uvijekF2004_the_best_ever je napisao/la:Renault confirms Kimi Raikkonen will return to Formula 1 in 2012
Šteta je što je mala vjerovatnoća da će Kimi imati konkurentan bolid.![]()

edit:
sapunica se nastavlja
Texas track ‘ready’ to pay Ecclestone’s fee
‘Circuit of The Americas has responded to Formula One Management’s contract requirements by agreeing to an immediate cash payment of the sanctioning fee for the 2012 United States Grand Prix (USGP),’ reads a Thursday statement.
‘In addition, Circuit of The Americas has offered to establish an advance payment schedule for USGP races beyond 2012. The offer comes after several weeks of talks and, once accepted, will secure the USGP on the Formula 1 race calendar.’

- Armanini
- Svjetski prvak
http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/au ... finca.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je neka veteranka
ovo je neka veteranka

- Kenny
- Legenda
Ferrari i RBR izlaze iz FOTAe
http://www.autosport.com/news/report.php/id/96614" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosport.com/news/report.php/id/96614" onclick="window.open(this.href);return false;

- Cuky
- Moderator
Evo i zašto se ferrari ne slaže sa ostalima:
Ferrari will continue to work with the other teams to make the current RRA, Resource Restriction Agreement, aimed at controlling costs, more effective and efficient, modifying it to make it more stringent in key areas such as aerodynamics, to rebalance some aspects such as testing and to expand it to areas currently not covered such as engines.
Formula 1, like the rest of the world in fact, is currently going through a delicate period. Ferrari wants to work with all parties for the future of a sport that expresses the highest level of motor sport technology. We must return to a situation where Formula 1 is really a test bed for advanced technological research, the results of which can be transferred to Granturismo cars. In addition, we must not forget that this sport must become more user friendly and more accessible to the general public and furthermore, it cannot be the only professional sport where it is practically impossible to do any training: the number of days of testing must be increased so that the drivers, especially the young ones who lack experience and the teams, can be adequately prepared, as well as providing more opportunities for them to come into contact with spectators and sponsors.

- Dero
- Profesionalni vozač
FOTA mi nikada nije ni imala smisla.
Znači do raskola je došlo jer RB želi sve pare trošiti na aero razvoj dok sa druge strane Ferrari ipak želi da oslonac u F1 bude mehanika i motori koji se lako mogu iskoristiti u cestovnim automobilima i tu vecinu buđeta uložiti.
Mislim da se tu i slažem sa Ferrarijevim razmišljanjem, zašto bi vecina para isla na razvoj aerodinamike koja je tvorničkim momčadima totalno beskorisna trenutno u autoindustriji dok na ostatak mehanike uopće ne trošiti pare.
Iskreno više bi volio da utrke pobjeđuje onaj tko ima bolji mjenjač nego komad fleksibilnog karbona na prednjem krilu.
Znači do raskola je došlo jer RB želi sve pare trošiti na aero razvoj dok sa druge strane Ferrari ipak želi da oslonac u F1 bude mehanika i motori koji se lako mogu iskoristiti u cestovnim automobilima i tu vecinu buđeta uložiti.
Mislim da se tu i slažem sa Ferrarijevim razmišljanjem, zašto bi vecina para isla na razvoj aerodinamike koja je tvorničkim momčadima totalno beskorisna trenutno u autoindustriji dok na ostatak mehanike uopće ne trošiti pare.
Iskreno više bi volio da utrke pobjeđuje onaj tko ima bolji mjenjač nego komad fleksibilnog karbona na prednjem krilu.
- Kenny
- Legenda
Pa jel im neko brani da razvijaju bolju mehaniku osim motora? a za to je kriva FIA ove godine je Williams razvijo neki super dobar mjenjač, pa su im rezultati nikaki. Ako neko misli da će bit najbolji zbog nekog mjenjača nek ga razvija, ali se to tako nemože jer u F1 treba im bio najbolji

- Dero
- Profesionalni vozač
Pa to je i srž problema. Jel tebi normalno da najelitnije natjecanje MOTOSPORTa ima zamrznut razvoj svih komponenata kojih se prvo sjetiš kada netko kaže auto dok sa druge strane ima razvoj aerodinamike u razini razvoja zrakoplova?Kenny je napisao/la:Pa jel im neko brani da razvijaju bolju mehaniku osim motora? a za to je kriva FIA ove godine je Williams razvijo neki super dobar mjenjač, pa su im rezultati nikaki. Ako neko misli da će bit najbolji zbog nekog mjenjača nek ga razvija, ali se to tako nemože jer u F1 treba im bio najbolji
- Cuky
- Moderator
Problem je što su današnji bolidi preovisni o aerodinamici. 2009. su pravila promijenjena da bi se omogućilo lakše praćenje bolida ispred sebe, no meni se čini da je to nekako otežano. Istina, imamo više pretjecanja ove i prošle sezone, ali ove je to zbog guma i DRS-a, a prošle je bilo samo kad bi neki od jačih zapeo u kvalifikacijama pa se morao probijati kroz poredak.
Moje je mišljenje da bi se trebalo u nekim stvarima vratiti prošlosti (npr. niska, široka stražnja krila) a neke stvari kakve su sada malo modificirati (npr. prednje krilo ostaviti nisko ali ga suziti) te dati više slobode momčadima a ne ih ograničiti u svemu novom što otkriju (F-Duct, EBD, mass damper) Također mislim da bi trebalo dozvoliti razvoj motora bez ograničenja u okretajima i konjaži. Šteta je da ove osmice koje su trenutno u bolidima koje su 2006. u svojoj prvoj godini pokazale da bez problema mogu preko 20000 okretaja/min svoje dane provode na jedva 18000. Istina da to nije "zeleno", ali autosport po meni neće biti zelen dok god se koristi gorivo kakvo se koristi.
Moje je mišljenje da bi se trebalo u nekim stvarima vratiti prošlosti (npr. niska, široka stražnja krila) a neke stvari kakve su sada malo modificirati (npr. prednje krilo ostaviti nisko ali ga suziti) te dati više slobode momčadima a ne ih ograničiti u svemu novom što otkriju (F-Duct, EBD, mass damper) Također mislim da bi trebalo dozvoliti razvoj motora bez ograničenja u okretajima i konjaži. Šteta je da ove osmice koje su trenutno u bolidima koje su 2006. u svojoj prvoj godini pokazale da bez problema mogu preko 20000 okretaja/min svoje dane provode na jedva 18000. Istina da to nije "zeleno", ali autosport po meni neće biti zelen dok god se koristi gorivo kakvo se koristi.