Kimi Raikkonen [#7]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Lotus F1 team
Re: Kimi Raikkonen
citava frka se pravi oko toga sto se vratio u LRGP... pa trebao se vratiti u Williams... ma dajte deveta momcad u poretku sa pet osvojenih bodova... ne mozemo reci ni da nisu imali srece ni da nisu imali vozaca... jednostavno su deveti... LRGP je tim koji je stagnirao usred silnih promjena i vlasnika a i svih tih afera te promjena pravila pri kojim su momcad s ekstremnim inovacijama kao sto su double deck difuzor, blown difuzor, F-duct, dobivale ogromnu prednost... ipak odrzali su se na petom mjestu pored Mclarena, Ferrarija, Mercedesa i sada nepobjedivog Red Bulla... ocekujemo s novim pravilima i sasvim nove bolide, LRGP koliko pratim vec gotov od promasenog pocetka sezone ne razvija bolid, vec se okrenuo zasigurno razvoju novog, cekajuci povratak Kubice koji je upitan... trazili su plan B, odnosno nekog vozaca koji ce pomoci razvoju bolida a Kimi je pravi covjek za to... rookie poput Senne, Grosejana pa i samog Petrova nisu vozaci koji ce pomoci LRGP ka povratku u sami vrh... Kimi Raikonnen je pun pogodak... pa dobro nam dosao... vjerujem da cemo povratkom ovog covjeka jos vise uzivati u novoj sezoni...

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Ako Mercedes napokon ne složi bolid kak spada nagledat ćemo se dvoboja Schumacher - Kimi
Zadnji je prošao ovako
Zadnji je prošao ovako

Michael is faster than you!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Dobro došao natrag Kimi
Nadam se da će imati konkurentan bolid
Ne znam je li ikad bilo ovako jaka vozačka konkurencija kakva će biti sljedeće sezone
Nadam se da će imati konkurentan bolid
Ne znam je li ikad bilo ovako jaka vozačka konkurencija kakva će biti sljedeće sezone
...put u raj nije posut ružama...
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
najveci pijanac među vozacima i najbolji vozac medu pijancima. A od petrova tražili da nabavi za sponzora proizvođača vodki a vidi se da je uspio

- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
e sad pitanje, kako je Kimi došao imamo 6 svjetskih prvaka na gridu,
jel ikada bilo toliko prvaka? koliko ja znam nije... JEDVA ČEKAM

jel ikada bilo toliko prvaka? koliko ja znam nije... JEDVA ČEKAM

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Bilo je već o tome rječ da nijeCenturion je napisao/la:e sad pitanje, kako je Kimi došao imamo 6 svjetskih prvaka na gridu,
jel ikada bilo toliko prvaka? koliko ja znam nije... JEDVA ČEKAM![]()
![]()

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Pisalo se vec dosta o tome, ali ako te zanima baci pogled i na grid iz Austrije 1978, ako stavimo na stranu to sto su neki vozaci bili pocetnici (Rosberg, Piquet) na gridu je bilo 8 prvaka, normalno buducih tako da bas i nije za uporedjivanje sa ovim za 2012, gde ima 6 aktuelnih prvaka, a za buduce jos ne znamo
. Takodje uporedi i 1970, tada je bilo 5 sampiona na gridu, isto grid za respect.

KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Borit će se zajeno za siću bodovaIgor18 je napisao/la:Ako Mercedes napokon ne složi bolid kak spada nagledat ćemo se dvoboja Schumacher - Kimi
Zadnji je prošao ovako
- Centurion
- Test vozač
Evo moja teorija:
Red Bull je bio njegov tim u protekle 2 godine, jelda?
e, ja mislim da njega red bull sponzorira u tajnosti, 1 godinu dok se ne uhoda,
taman poslije sljedeće sezone Webberu novi ugovor ističe jelda?
Zašto mu nisu dali duži*? a znamo da je priča o raikonnenu već dugo živa...
možda ima veze između red bulla i raikonnena
eto to je moja teorija
Red Bull je bio njegov tim u protekle 2 godine, jelda?
e, ja mislim da njega red bull sponzorira u tajnosti, 1 godinu dok se ne uhoda,
taman poslije sljedeće sezone Webberu novi ugovor ističe jelda?
Zašto mu nisu dali duži*? a znamo da je priča o raikonnenu već dugo živa...
možda ima veze između red bulla i raikonnena
eto to je moja teorija
-
- Rezervni vozač
Možda čeka da stari ode pa dodje u Mercedes
- Kenny
- Legenda
Ljudi Kimi ima ugovor na 2 sezone, neznam čemu već razmišljate di će vozit za 2 godine

- Igor18
- Veteran
a red bull nema pametnijeg posla nego sponzorirat vozača suparničke ekipe..
pa nije on vozač iz njihove vozačke škole pa da mu plaćaju mjesto u nekoj ekipi kao HRT da se malo uhoda..
Kimi je prvak iz 2007. i starosjedioc u F1.
To za kog je on vozio rally nema nikakve veze.
Za 2 godine, Kimi možda produži sa Lotusom, a možda mu ponovo dopizdi F1 pa se ode utrkivat traktorima, kamionima ili sličnim napravama..
Red Bull nakon Webbera ima mnogo opcija za 2. mjesto. Npr. Rikardo kojeg filaju da stekne iskustvo vozači za HRT, pa ako bude sve OK Kubica, kojem krajem iduće sezone istiće ugovor sa Lotusom...
pa nije on vozač iz njihove vozačke škole pa da mu plaćaju mjesto u nekoj ekipi kao HRT da se malo uhoda..
Kimi je prvak iz 2007. i starosjedioc u F1.
To za kog je on vozio rally nema nikakve veze.
Za 2 godine, Kimi možda produži sa Lotusom, a možda mu ponovo dopizdi F1 pa se ode utrkivat traktorima, kamionima ili sličnim napravama..

Red Bull nakon Webbera ima mnogo opcija za 2. mjesto. Npr. Rikardo kojeg filaju da stekne iskustvo vozači za HRT, pa ako bude sve OK Kubica, kojem krajem iduće sezone istiće ugovor sa Lotusom...
- Kenny
- Legenda
Treba samo dodat da ni to nije bio Red Bullov tim nego Kimijev i Red Bull ga je sponzoriro

- Igor18
- Veteran
Former driver Derek Daly believes Kimi Räikkönen must refocus professionally if he and Lotus Renault GP are to succeed in F1. The 2007 World Champion makes his return to the sport after a two-year sabbatical although, prior to his departure, the Finn came under intense scrutiny for taking his eye off the ball when working for Ferrari.
Räikkönen entered Formula 1 with Sauber ten years ago, mounting convincing title attacks with McLaren in 2003 and 2005 before finally clinching the crown for Ferrari in 2007. He also led the standings early into the following season, but appeared to go off the boil and was duly swamped by team-mate Felipe Massa. Ferrari replaced him with Fernando Alonso for the 2010 campaign.
“Kimi was one of the fastest ever F1 drivers but he was never known for his dedication to the job,” Irishman Daly, who raced in F1 between 1978 and 1982, told GPUpdate.net.
“He also needed a lot of engineering and technical support because he never learned the discipline of car setup and indeed has proven to be not that interested in that aspect of a race weekend. Without this skill and dedication to the job and a two-year break, he will have an uphill climb.
Derek Daly
Derek Daly
“For Renault to be successful, they need to pair Kimi with a driver who is accurate with feedback and car development. They will need to operate at the outer limits of what might be possible, both mechanically and on the human level. The initial car design will have nothing to do with Kimi, but the in-season development will need considerable and accurate driver input.”
Daly stresses that driving skills alone will not be enough for Räikkönen to thrive.
“Kimi will have to be more than just fast,” he continues. “To return and be sharp again, he will need to do something that he has not done in the past: dedicate himself to doing what’s needed to operate at a world class level, meaning he'll have to be more than just fast. It will be a good human interest story that could become a human drama story.”
Question marks remain about Räikkönen’s new team-mate. Although Vitaly Petrov is still contracted to LRGP for one more season, the Russian’s future appears to be in doubt as both Romain Grosjean and Bruno Senna wait in the wings.
-
- Legenda
Upravo sam htio napisati ovo što je "Slash" napisao. Također - nadam se da sam u krivu. Osim toga, koliko god u Renault-u (Lotusu) govorili da nisu zadovljni ovom se sezonom, ja čisto sumnjam da će se 2012. biti uopće u tempu 2011. Imam predosjaćeja da teško da će do ijednog podija. Realna mi je borba s Toro Rossom i Sauberom. Što također nije samo po sebi loše, jer gdje je Kimmi, tu je i zanimljivo 

Samo neka se trkaju.
-
- Rezervni vozač
dmarijon je napisao/la:Upravo sam htio napisati ovo što je "Slash" napisao. Također - nadam se da sam u krivu. Osim toga, koliko god u Renault-u (Lotusu) govorili da nisu zadovljni ovom se sezonom, ja čisto sumnjam da će se 2012. biti uopće u tempu 2011. Imam predosjaćeja da teško da će do ijednog podija. Realna mi je borba s Toro Rossom i Sauberom. Što također nije samo po sebi loše, jer gdje je Kimmi, tu je i zanimljivo
Bi ce zanimljivo vidit njegove borbe sa starim rivalom Shumijem! Nadam se da ce lotus-renault bit u rangu mercedesa?!
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Uf!reka bi Mićo Dušanović-ferrari-F1- je napisao/la:definitivno najjaci grid u povijesti f1

6 svjetskih prvaka na gridu:Schumacher,Alonso,Raikkonen,Vettel,Button,Hamilton,stvarno impresivno.
@Igor18:sigurno,da ćemo se nagledat njihovih dvoboja.Nadams e da će bit što više ovakvih

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Kimi po prvi puta posjetio tvornicu Renaulta ( Lotusa )
KLIK-njemacki LINK !!!!
KLIK-njemacki LINK !!!!
Ovo je bio moj prvi posjet Enstoneu. Bilo je lijepo vidjeti tvornicu. Bio je jako ugodan osjecaj, i ja sam opusten, rekao je Finac. Nisam pratio ta uzbudjenja u novinama sto se tice mog povratka, ali to je normalno, zar ne? rekao je Iceman o mnogo-brojnim reakcijama na njegov povratak. Ne stvara mi to pritisak. Uvijek dajem sve od sebe, i ne dolazim pod pritisak. Bit ce uzbudljivo, da, ali nema nikakvog pritiska. Vidjet cemo, kako ce ici."Das war mein erster Besuch in Enstone. Es war sehr schön die Fabrik zu sehen. Es war ein angenehmes Gefühl und ich bin sehr relaxt", sagt der Finne. "Ich habe in den Zeitungen nicht die Aufregung mitverfolgt, aber das ist doch normal, oder?", sagt der "Iceman" über die weltweiten Reaktionen, die seine Rückkehr in die Königsklasse ausgelöst hat. "Das setzt mich aber nicht unter Druck. Ich gebe immer mein Bestes und setze mich nicht unter Druck. Es wird aufregend, ja, aber es gibt keinen Druck. Wir werden sehen wie es läuft."

- Igor18
- Veteran
David Coulthard believes his former McLaren team-mate Kimi Raikkonen will be better than ever when he returns to Formula 1 with the Lotus Renault team in 2012.
Renault - which becomes Lotus next year - announced this week that it had secured the services of 2007 world champion Raikkonen, who has spent the last two seasons focusing on the World Rally Championship.
Coulthard drove alongside Raikkonen at McLaren from 2002 to '04, and reckons the maturity and perspective the Finn has gained since his initial F1 stint will be hugely beneficial.
"I think he's more worldly now," Coulthard told reporters at the Race of Champions.
"He's had some changes in his private life and he's in a better place to have a perspective on what a great opportunity this is. Remember he came in straight from Formula Renault to Sauber, and when you go straight from being a kid in a lower formula to being immersed in Formula 1 and you're earning all this money and have all these various distractions, I think you can't really see the wood for the trees.
"So he's taken a step back, and I've no doubt he will communicate with the media better than he did the first time around and he'll give it his all. Good on him."
Now a BBC F1 commentator and DTM racer, Coulthard is sure that Raikkonen has plenty of motivation for coming back to F1.
"Kimi stopped too early in his career, there's no question about that," said Coulthard. "He's gone off and had some fun in rallying.
"I did an event with him earlier this year at the Red Bull Ring and he was just jumping on everything - whether it was motocross bikes or the different cars that were there, he just has a great feeling for pushing the limits. So I've got no doubt at all that he will be on the pace."
Jenson Button also backed Raikkonen's decision to return, though he admitted that news of his Renault deal had come as a surprise.
"It was a shock to me that he's going to be racing for the team he is," said Button. "I was really surprised when they announced Kimi. I thought he had a chance at Williams.
"I think it's really good for the sport. As a driver, he's very, very competitive. If he really wants to race, he's going to be quick.
"From what I've heard from the engineers at McLaren, he knows what he's doing in terms of engineering and setting up the car.
"It's good to have him back and the races will be more fun and obviously the evenings after the races will be more fun..."

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
lol za rozberga 

- Centurion
- Test vozač
hahhahaha Schumi >_<
Svaka čast onome tko je ovo napravio, zaslužuje 5
Svaka čast onome tko je ovo napravio, zaslužuje 5

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ne uspjevam skužit ko je golum?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.