nitko nije rekao da je nemoguće izbjeć. Nemoguće je u slučaju da želiš zadržati mnogo prostora ispod bolida kao prošle godineMika_bar je napisao/la:Ne razumijem zašto su svi tvrdili da je grbu na nosu nemoguce izbjec, ovo izgleda prilično jednostavno rješenje?!
Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - McLaren
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ne izgleda nešto posebno spektakularno, ali to nije pokazatelj brzine i mogućnosti auta. Ono što bode oči je ispuh. Izgleda kao da puše prema difuzoru. Na to će druge momčadi imati šta reći.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Zašto nemoguće pogledaj koliko im je tu nos bio nizak http://www.google.hr/imgres?imgurl=http ... g&dur=5275" onclick="window.open(this.href);return false;Mika_bar je napisao/la:Ne razumijem zašto su svi tvrdili da je grbu na nosu nemoguce izbjec, ovo izgleda prilično jednostavno rješenje?!

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren

Manja galerija - http://www.skysports.com/gallery/detail ... ml#photo=0" onclick="window.open(this.href);return false;

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Prednji dio kokpita (tamo gdje je kučiste ovjesa)McLewis je napisao/la:šta znači AA sekcijaForza je napisao/la:Ne isplati se i zbog pozicije izpuha. A kokpit su povesili u AA sekciji, tako de je nos bez grbe. Dobrosu spodrezali stranice (vjerovatno je ostalo dosta prostora nakon ukidanja L stranica).

evo ovdje se bolje vidi izpuh usmjeren prema gore- moža prema beamwingu.
Zadnja izmjena: Forza, dana/u 01 vel 2012, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Zar zaista vjerujete da će takav ispuh biti na na prvom testu u Jerezu? Haha, moš mislit.....
- Mika_bar
- Početnik
Ma znam to, al nakon Caterhama cito sam dosta izjava vezanih za izgled novih bolida opcenito, pa su mnogi izjavljivali da ce izbjegavanje grbe biti gotovo nemoguce, cak mislim da je to bilo iz ferrarijevih redova, al iskreno nisam ni ocekivao od McM tako nesto ruzno ko na Caterhamu!Kenny je napisao/la:Zašto nemoguće pogledaj koliko im je tu nos bio nizak http://www.google.hr/imgres?imgurl=http ... g&dur=5275" onclick="window.open(this.href);return false;Mika_bar je napisao/la:Ne razumijem zašto su svi tvrdili da je grbu na nosu nemoguce izbjec, ovo izgleda prilično jednostavno rješenje?!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Kao i uvijek, kao i kod svih ostalih.McLewis je napisao/la:difuzor je skriven
- Kenny
- Legenda
Forza šta je to beamwing?
@mika: vjerovatno oni koji žele imat prostora ispod nosa više moraju radit nešto kao Catherham ja sam čito da će zbog tog prostora ispod imat taki nos
Jel to Mclaren više nesponzorira Johnie? i čini mi se da su dobili još nekog novog sponzora
@mika: vjerovatno oni koji žele imat prostora ispod nosa više moraju radit nešto kao Catherham ja sam čito da će zbog tog prostora ispod imat taki nos
Jel to Mclaren više nesponzorira Johnie? i čini mi se da su dobili još nekog novog sponzora

- Kenny
- Legenda
Kenny je napisao/la: @mika: vjerovatno oni koji žele imat prostora ispod nosa više moraju radit nešto kao Catherham ja sam čito da će zbog tog prostora ispod imat taki nos

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ovo meni nije nesto extra,kontam nije to jos to,sto ce biti u Melbourne...
Alonsista hasta la muerte..
- Kenny
- Legenda
tu ima slika od Mclarena http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/80 ... 0/#/191696" onclick="window.open(this.href);return false;

- Cuky
- Moderator
Grbu nije nemoguće izbjeć. Samo da bi se to napravilo kompletan prednji kraj bolida, a ne samo gornji dio nosa, treba spustiti. Naime, postoji pravilo koje propisuje minimalanu dozvoljenu površinu dijela di se nos spaja sa bolidom. Dakle, kad skineš nos sa bolida i gledaš ga sprijeda, ono što vidiš (inače skriveno ispod nosa) mora imati najmanje tu minimalnu površinu. Zadnje dvije-tri godine je postala moda podizati prednji dio bolida što je moguće više kako bi ispod njega zrak što neometanije strujio do podnice i difuzora. Sad je ove godine uvedeno pravilo o maksimalnoj dopuštenoj visini nosa, no maksimalna dopuštena visina ostatka bolida je ostala nepromijenjena. Pošto momčadi žele zadržati sav slobodan prostor ispod bolida onda se treba napraviti nagli prijelaz od 75mm između nosa i ostatka bolida i zato je ta grba.Kenny je napisao/la:Ma znam to, al nakon Caterhama cito sam dosta izjava vezanih za izgled novih bolida opcenito, pa su mnogi izjavljivali da ce izbjegavanje grbe biti gotovo nemoguce, cak mislim da je to bilo iz ferrarijevih redova, al iskreno nisam ni ocekivao od McM tako nesto ruzno ko na Caterhamu!
Beam wing ti je onaj "mali" komad karbona koji povezuje donji dio bočnih stranica stražnjeg krila i preko kojeg se krilo zapravo pričvršćuje na bolid.Kenny je napisao/la:Forza šta je to beamwing?
Ispuh ne može ni u kojem slučaju puhati prema difuzoru jer bi to bilo kršenje pravila. Ispuh mora biti usmjeren prema gore u nagibu od 10°do 30°u odnosu na horizontaluOne and only je napisao/la:Ono što bode oči je ispuh. Izgleda kao da puše prema difuzoru. Na to će druge momčadi imati šta reći.
A mislim da nema nekih revolucija, bar na ovom primjerku sa predstavljanja. O tome dosta govori to da su se dosta zabavili komentirajući drukčije pozicionirane retrovizore. Hamilton je rekao da je on to tražio i da se nada da će biti preglednije iza, na što je voditelj dodao da će Massa vjerojatno biti sretan sa tom promjenom

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Alonsista hasta la muerte..
- Kenny
- Legenda
Uspio sam se sjetit šta je todamjan.cule je napisao/la: Beam wing ti je onaj "mali" komad karbona koji povezuje donji dio bočnih stranica stražnjeg krila i preko kojeg se krilo zapravo pričvršćuje na bolid.

koliko sam ja razumio voditelja reko je da je to evolucija starog bolidadamjan.cule je napisao/la:A mislim da nema nekih revolucija, bar na ovom primjerku sa predstavljanja. O tome dosta govori to da su se dosta zabavili komentirajući drukčije pozicionirane retrovizore. Hamilton je rekao da je on to tražio i da se nada da će biti preglednije iza, na što je voditelj dodao da će Massa vjerojatno biti sretan sa tom promjenom

- gringo73
Ma meni se čini da je ispuh neki mamac. Ne vjerujem da će ono ostat, a privlačit će priče...
Večeras će Scarborough (scarbsf1) biti gost kod Windsora, pa ćemo čut njegove stavove..., a vjerojatnije će i napisat nešto na svom blogu do tada.

- Kenny
- Legenda
Jergovićevog dobrog prijateljagringo73 je napisao/la:Ma meni se čini da je ispuh neki mamac. Ne vjerujem da će ono ostat, a privlačit će priče...
Večeras će Scarborough (scarbsf1) biti gost kod Windsora, pa ćemo čut njegove stavove..., a vjerojatnije će i napisat nešto na svom blogu do tada.

- Cuky
- Moderator
- Mika_bar
- Početnik
Johnie je i dalje na retrovizorima, na straznjem krilu su neki novi, da.Kenny je napisao/la:Forza šta je to beamwing?
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- gringo73
A ono što su neki primjetili (ja nisam, iako je logo bio ogromanKenny je napisao/la: Jel to Mclaren više nesponzorira Johnie? i čini mi se da su dobili još nekog novog sponzora

http://www.f1fanatic.co.uk/2012/02/01/m ... -compared/" onclick="window.open(this.href);return false; - usporedne fotke 26 i 27

-
- Legenda
tek se pvdje dobro vidi koliko su mu stvarno uspjeli zadnji kraj suziti.
Samo neka se trkaju.
-
- Navijam za: Nikoga
Evo ja sam iskreno slabo uočio koju promjenu dok nisam pogledao ovu usporedbu, jednog kraj drugog.
No zanima me inaće nisam baš u toku zašto su toliko smanjili zadnji kraj?
No zanima me inaće nisam baš u toku zašto su toliko smanjili zadnji kraj?
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!