Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Cuky »

Forza je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:"McLaren have had a little problem this morning with burning on the floor just in front of the rear tyres. But that's the sort of thing that happens in testing and McLaren will get that fixed pretty soon" - Ted Kravitz je na licu mjesta (on d fejs of d plejs :D )
Sa drugim rječima tamo idu ispusni plinovi.
Teško da ispušni plinovi idu dolje kad po pravilima cijevi moraju biti usmjerene minimalno 10°prema gore u odnosu na horizontalu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

One and only je napisao/la:Najjača scena dana je bila kada je neki tip koji je kraj staze na testiranjima rekao da je Mac opet kao Andrea Moda (najsmješnija momčad ikad u F1). Nakon inicijalnog napada panike kod McM fanova ispostavilo se da tip misli na svoj Mac laptop :D
Zašto je to najsmjesnija momčad?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Alonso-champ je napisao/la:https://twitter.com/#!/TheFifthDriver/s ... 32/photo/1

jesuli mjenjali nos???
nekuzim da su ista mijenjali, ili sam corav??
McLaren u <3
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Niti ja ne vidim nikakvu promjenu... :roll:
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

Ćekaj malo znači oni voze s prošlogodišnjim prednjim krilom?
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pa i Ferrari, RB, Caterham...oni isto imaju prošlogodišnje krilo na ovom testu.

slika
hrcfaca (Lewis Hamilton)

damjan.cule je napisao/la:Pa i Ferrari, RB, Caterham...oni isto imaju prošlogodišnje krilo na ovom testu.
Ne ja sam možda krivo postavio pitanje šta mclaren nema novi cijeli prednji nos, mislim vidim da ferrari, rb i ostali imaju onu grbu ja jedino po tom mogu skužiti da oni imaju novi nos. A kod mcm tako nemogu jer njegov novi bolida hvala bogu nema tu grbu.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

aha. Nos je novi. McLarenov prošlogodišnji nos je za par mm (po procjenama) kršio pravila o maksimalnoj visini, tako da im nije bio problem ga spustit još malo niže. Jednostavno, McLaren je išao sa nižim prednjim krajem i izbjegao grbu, dok su ostali nastojali nos zadržat što je višlje moguće

slika
hrcfaca (Lewis Hamilton)

damjan.cule je napisao/la:aha. Nos je novi. McLarenov prošlogodišnji nos je za par mm (po procjenama) kršio pravila o maksimalnoj visini, tako da im nije bio problem ga spustit još malo niže. Jednostavno, McLaren je išao sa nižim prednjim krajem i izbjegao grbu, dok su ostali nastojali nos zadržat što je višlje moguće
Aha... Sad samo preostaje vidjeti kako će to funkcijonirati na testiranjima, nadam se da će biti sve ok jer još samo treba da i oni stave grbu.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

2. dan testiranja:

Laps completed - 85
Kilometres Covered - 376km
Best Lap Time - 1m20.688s at 12:18

Programme
Jenson’s second day of testing with MP4-27 and another day spent getting used to the new chassis and evaluating a series of braking, set-up and software changes made to the car – particularly the effect on balance and stability at both high and low speeds.
Vodafone McLaren Mercedes team manager David Redding said: “Despite the cold and windy conditions, Jenson was able to log further mileage with MP4-27 today. It’s still early days, and this was very much an exploratory day, but we were able to get a useful understanding of how the car behaves and reacts out on the track.
“It’s satisfying that Jenson’s been able to complete more than 600km of trouble-free running over the past two days; that puts us in a good position for the rest of the week.”
slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Dobro je...s obzirom na to kako je bilo lani, sada izgleda sve ide po planu...sutra je lewis na redu :driver:
hrcfaca (Lewis Hamilton)

A Lewis će valjda sutra odmah biti među prvih 5. :D
hrcfaca (Lewis Hamilton)

Evo mcm siguran u sebe.
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/mc ... osa-bolida" onclick="window.open(this.href);return false;
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

hrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:Evo mcm siguran u sebe.
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/mc ... osa-bolida" onclick="window.open(this.href);return false;
jaoooo njih čitati bože sačuvaj,
kao prvo nismo jedini krenuli ovako,
kao drugo nisu svi krenuli za Red Bull nego je riješenje jednostavno tako ispalo (sjetimo se da je red bull jedan od zadnjih momčadi koja je pokazala svoj auto)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ako se mene pita, Mclaren mi je (po ovih 2% podataka koje za sada imamo) možda i glavni faktor za prvenstvo. 1. Prošle godine su kiksali prije sezone, ali se ispravili i bili jedini konkurentni red bullu do kraja. Sada dobro zvuče već otpočetka. Red bull ima mali deficit zbog promjene pravila. Ferrari je kao slon u stakleniku. Merc... moralo bi se dogoditi čudo (čudo se dogodilo sa Brawn-om), ali čuda se događaju jakooo rijetko.
Samo neka se trkaju.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

dmarijon je napisao/la:Ako se mene pita, Mclaren mi je (po ovih 2% podataka koje za sada imamo) možda i glavni faktor za prvenstvo. 1. Prošle godine su kiksali prije sezone, ali se ispravili i bili jedini konkurentni red bullu do kraja. Sada dobro zvuče već otpočetka. Red bull ima mali deficit zbog promjene pravila. Ferrari je kao slon u stakleniku. Merc... moralo bi se dogoditi čudo (čudo se dogodilo sa Brawn-om), ali čuda se događaju jakooo rijetko.

sory na off topic ali za ovo boldovano iz tvojeg pera u božije uši.
nije mi toliko stalo sada da mclaren bude klasu iza svih nego više mi je da se tvornicu pića pobijedi i skinu se sa trona.nadam se da će mclaren to napraviti a mada ne volim ferrari isto tako želim im svu sreću i da izađu iz staklenika i razbiju bikove.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jbg... meni je od ta četiri tima daleko najmanje simpatičan Mclaren, ali moram im priznati: Uz red bull, imaju daleko najorganiziraniji tim i tehničare i jedini imaju dva top vozača (po mom skromnom mišljenju).
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

3. dan testiranja je izgledao ovako:

Laps completed - 80
Kilometres Covered - 354km
Best Lap Time - 1m19.464s at 12:14

Programme
Lewis Hamilton stepped into MP4-27 for the first time today, taking over from Jenson Button, who had conducted the previous two days’ testing.
As with Jenson, the first day was about acclimatising Lewis to the new car, finding a workable set-up direction and ironing out a few minor issues following Lewis’s initial feedback.

After completing 80 laps, and setting a 1m19.464s best, Lewis declared himself happy and comfortable with the new car.
He said:
“Today felt pretty good considering it was my first time in the new car. My initial feelings are pretty positive, despite going through a long, tough programme of initial tests – there were no nasty surprises, which is pleasing.
“This year’s car feels a bit different from last year’s: in 2011, we had so much stability from the rear-end, particularly in the high-speed corners – but we’re now having to find that grip elsewhere, or, at least, take grip off the front and somehow offload it at the rear.
“This car’s baseline is something we can really work with. I know the men and women back at the factory will take a lot from this test and translate it into something new and even better for the next test. The car feels reasonably quick – and that’s a nice feeling.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Mali rezime svih 4 dana zajedno. Znači, odvozili smo ukupno 313 krugova (LH 166, JB 147), 1,385.96km, više od Ferrarija i Red Bulla. Bolid nije imao nikakvih problema sa pouzdanošću i to je jako dobro. Najbrže Lewisovo vrijeme je 1:19.464, Jensonovo 1:20.688.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ma gotov je Button ove godine. :D
Hamilton bez ženske i problema. Kako bi rekao Marley: "No women, no cry."
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Ma gotov je Button ove godine. :D
Mislim da će tako bit, a prjevod ove pjesme je na radiu u mom selu bio nema žene u mom kraju :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Dani je napisao/la:Ma gotov je Button ove godine. :D
Nema ni Alonso ženu više :biggrin:

Još da Mc i Ferrari daju auto i imamo masakr
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

alonso ima alimentaciju, što je bolnije :jezik:
hamilton malo je malo nije sa nicole - ta se trakavica bude i dalje nastavljala :biggrin:
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

kaže naš dobri i pomalo pošteni Peter Sauber ovo:
Svi bolidi, osim McLarenovog, imaju stepenicu, koja potpuno narušava estetski dojam.

"Nepostojanje stepenice kod McLarena ne znači ništa drugo nego da imaju nižu šasiju. To mi je interesantno jer takvo rješenje u aerodinamičkom smislu nije učinkovito," pojasnio je Sauber.

"No, jasno je da se McLaren nikad ne bi odlučio za takvo rješenje, a da nisu pronašli drugi način da generiraju jednaku količinu downforcea," zaključio je.

što znači da u aerodinamičkom smislu njihova interpretacija samog nosa nije učinkovita dok sa druge strane su generirali jednaku količinu downforcea.
to sam odavno pitao tu na forumu i zato mi nije jasna Scarbsova analiza .Sad mi je još nejasnije zašto Mclaren nije korigirao sami nos bolida (zašto i oni nisu stavili grbu) i jesi li se u mclarenu malo pogubili neki konci.kad k tome dodamo da su iz mclarena otišli neki čelni ljudi bojim se da će mclaren ovu sezonu biti katastrofa.ili igraju na neku kartu koja će biti pobjednička.nadam se ovom drugom mišljenju.
slika
Odgovori