Formula 1 team - Caterham F1

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Formula 1 team - Caterham F1 (ex. Team Lotus)

Post Postao/la K1M1 »

Ma Trulli je bio loš prošle sezone (Heikki ga je razbio) i mislim da je ovo dobar potez Caterhama. Prvo zato jer je Petrov solidan vozač koji neće bit ništa lošiji od Trullija, a drugo jer uz to dovodi i novac u ekipu.
Jedino što me smeta u cijeloj priči je to na koji sramotan način su se riješili Trullija, koji je očito do jučer bio siguran da će vozit... Ne kužim uopće zašto su onda išli produžit njegov ugovor tamo pri kraju sezone. :? Uostalom vozio je i sad u Jerezu, i govorio kako je bolid dobar i da više nema onih problema s volanom koje je imao... A i iz ekipe su još prije par dana govorili da će Trulli sigurno vozit.. da bi ga sad odjednom nogirali.. :?
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Alonso-champ je napisao/la: He..he..he..bas si duhovit..moras prvo nauciti sta znaci rijec "legenda" tek onda ces znati sta sam mislio,Petrov,ce biti legenda mozda za 15.godina,ali bude li ovako upadao u F1 zbog novca ni tad,a sto se tice tebe,mozda i ti jesi legenda u tvom selu-neznam,ne poznajem te ;)
Legenda zbog toga što je dugo u F1? Trulli je meni u početku bio sasvim dobar vozač, ali poslje toga mi i nije bio nešto dobar znao je bit dobar u kvalifikacijama, zadržat brže vozače iza sebe i to je sve ok, ali kad se našo u timu s Alonsom nije ga nigdje bilo. Od Ralfa je isto bio izgubio od Glocka nije bio neznam koliko bolji, a mislim da Glock i nije baš neki vozač, a ja nisam nikaka legenda :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Barry je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/97552 trulli out, petrov in.
Bye bye Trulli, i njegova tema izgleda moze u podforum " Povijest "
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

K1M1 je napisao/la:Ma Trulli je bio loš prošle sezone (Heikki ga je razbio) i mislim da je ovo dobar potez Caterhama. Prvo zato jer je Petrov solidan vozač koji neće bit ništa lošiji od Trullija, a drugo jer uz to dovodi i novac u ekipu.
Jedino što me smeta u cijeloj priči je to na koji sramotan način su se riješili Trullija, koji je očito do jučer bio siguran da će vozit... Ne kužim uopće zašto su onda išli produžit njegov ugovor tamo pri kraju sezone. :? Uostalom vozio je i sad u Jerezu, i govorio kako je bolid dobar i da više nema onih problema s volanom koje je imao... A i iz ekipe su još prije par dana govorili da će Trulli sigurno vozit.. da bi ga sad odjednom nogirali.. :?
Ma, evo čitam na stranom forumu, da je vlasnik Caterhama Tony Fernandes, vjerovatno zadovoljan sa ovakvim ishodom. Em, ne mora plaćati vozača, em ovo mu je super reklama za njegovu avio kompaniju, jer je Rusija veliko tržište. Pogodak, samo takav. Još da hoće Vitaly dobro voziti. Iako ja njega uopće ne doživljavam kao nešto jako sposobnog drivera.

A zato što je na ovaj način upao u Caterham, dođe mi da svaki put pljunem na ekran TV-a, kad ga vidim u utrci. Al' jbg, to je realnost danas. Lova je premoćna stvar - pogotovo, kad je nemaš.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Pa to nije nikakva novost u F1 da timovi koji nemaju love uzmu vozača koji će dovuć svoje sponzore, ili platit mjesto prije nego nekog sličnog ko nema tu lovu, pogledajte da je sa Alonsom Santander došao u Mclaren, pa odma poslje s njim u Ferrari. Ovdje je jedino bezveze da su potpisali ugovor sa Trullijem, pa mu dali otkaz prije početka sezone
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ne znam kaj se čudite!?
Pa danas se u F1 ne gleda talent vozača, nego koliko para može donjeti.

Način na koji su se riješili Trulija je jadan al tak stvari funkcioniraju u formuli 1.

Petrov nije neka klasa, al nije ni lošiji od Trulija + donjel je gro para u ekipu i veliko tržište za vlasnika ekipe.

Čudilo bi me da je Tony Fernandes propustio tu priliku
Michael is faster than you!!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Igor18 je napisao/la:Ne znam kaj se čudite!?
Pa danas se u F1 ne gleda talent vozača, nego koliko para može donjeti.

Način na koji su se riješili Trulija je jadan al tak stvari funkcioniraju u formuli 1.

Petrov nije neka klasa, al nije ni lošiji od Trulija + donjel je gro para u ekipu i veliko tržište za vlasnika ekipe.

Čudilo bi me da je Tony Fernandes propustio tu priliku
Pa, gdje i kako će F1 završiti, ako se ovaj trend nastavi!? :!: :?: #-o

Užas! #-o #-o

:gori:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ne bih ja ovu rošadu popratio baš s toliko dramatike. Nit je bio Trulli toliko dobar, nit je Petrov toliko loš da bi ova promjena bila toliko čudna. Da sam ja Tony Fernandes najvjerojatnije bi isto učinio; jednu prosječnost koja ne donosi dolare, zamijenio s onom drugom koja donosi dolare. Uz napomenu da od Trulje stvarno više ne očekujem ništa, dok od Petrova mogu. Trulli šta je imao pokazat - pokazao je. Rus je 10 godina mlađi i ipak se možeš nadat nečemu, iako ničemu spektakularnom. Stoga, za Caterham, je ovo poslovni potez koji nije loš, po meni nimalo loš.
A s druge strane (globalno gledajući) se možemo zapitat jel Trulli baš taj (možda čak i Rubens) koji nije zaslužio bit u F1? Pored Pedra koji će vozit, pored nekog Karthikeyana i sličnih...vjerojatno ne. Bezvezna stvar je da je Trulli pao na guzicu između dva testiranja, i da se to prije nije rasčistilo, iako mislim da oni (i vozači momčadi) itekako znaju kako koji ugovor i klauzule u njemu "dišu".
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la:Ne bih ja ovu rošadu popratio baš s toliko dramatike. Nit je bio Trulli toliko dobar, nit je Petrov toliko loš da bi ova promjena bila toliko čudna. Da sam ja Tony Fernandes najvjerojatnije bi isto učinio; jednu prosječnost koja ne donosi dolare, zamijenio s onom drugom koja donosi dolare. Uz napomenu da od Trulje stvarno više ne očekujem ništa, dok od Petrova mogu. Trulli šta je imao pokazat - pokazao je. Rus je 10 godina mlađi i ipak se možeš nadat nečemu, iako ničemu spektakularnom. Stoga, za Caterham, je ovo poslovni potez koji nije loš, po meni nimalo loš.
A s druge strane (globalno gledajući) se možemo zapitat jel Trulli baš taj (možda čak i Rubens) koji nije zaslužio bit u F1? Pored Pedra koji će vozit, pored nekog Karthikeyana i sličnih...vjerojatno ne. Bezvezna stvar je da je Trulli pao na guzicu između dva testiranja, i da se to prije nije rasčistilo, iako mislim da oni (i vozači momčadi) itekako znaju kako koji ugovor i klauzule u njemu "dišu".
Točno to što si napiso, jedino se neslažem za De La Rosu čovjek ima iskustva što može pomoć HRTu, koliko se sjećam da je Rubens izjavio da neće vozit za HRT i slične, a u tom trenutku je Trulli imo ugovor sa Caterhamom, tako da im je Pedro čist dobar potez, a i donosi novce od nekih sponzora.
Sad sam se sjetio izjave da je rekao da neželi da njegov sin vozi F1 ako inžinjeri zarađuju više od vozača, ili je to možda Fisichella rekao
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Jarno ima zavidan prirodni talent za upravljačem bolida a njegove pobjede i dugovječnost u sportu će ostati kao dokaz njegovog talenta u analima Formule 1.
preuzeto sa gp1.hr !!! da me ne bi u doglednoj buducnosti razapeli i uzeli mi sve sto imam radi krsenja autorskih prava :;P

truli ce ostat zapamcen kao the lokomotiva.. neznam tko je radio duze vlakice nego li on..
neznam tko ce plakat i zasto bi plakao za njim.. eto on ce u f1 anale, djeci cemo pricati o njemu..

ruzan nacin? ukoliko je imao vazeci, potpisani, ovjereni i .. ugovor, sigurno ga nisu bacili praznih djepova.. da je njemu toliko zao koliko vama culo bi ga se kao sto se culo heidfelda..

meni je drago zbog zamjene.. petrov mi je zabavn lik i jedan od rjetkih pozitivnih licnosti koje su proizasle iz tog "novog" fenomena vozaca koji dobivaju priliku zarad novaca..
truli isto kao rubens, sumnjam da cu ijednom kroz sezonu osjecat da fali..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Možda će se malo tko složiti samnom, ali tih vlakića nebi bilo bez njegovog očito velikog talenta. On je bolid Toyote (u kojem je postao poznat po vlakićima) vrlo vrlo često u kvalifikacijama uparkirao tamo di mu, realno, nije bilo mjesto. Zatim bi kasnije u utrci zbog bolida kakav je bio brzo gubio priključak sa onima ispred, ali se isto tako nije dao ovia iza te se zubima i noktima držao svoje pozicije. Da je Toyota bila malkice brža tih vlakića nebi bilo jer ovi iza nebi bili toliko brži
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

pa apsolutno, cim radis vlakic znaci da si na mjestu koje bolid ne moze "odrzavat", gomilanje auta iza sebe znaci da se dobro branis i da se kako kazes - "grebes za poziciju" znaci da ti je stalo i da se trudis..
to sto ga je kova nasamarao prosle sezone mene ne cudi nimalo, jer iako izuzmemo problem sa powersteeringom koji recimo da je postojao i da je bio toliko problematican, svejedno je velika razlika u motivaciji, zalaganju, zelji, volji, timu koji te gura i sve popratne stvari- izmedju vozaca na kraju karijere i mladog vozaca sa visegodisnjim planom i puno godina i interesa ispred sebe..

bilo kako bilo, f1 bez talijanskog vozaca nije bila od 196x..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

powersteering čak i nije tako malen problem. Ako vozač dobiva "čudne" povratne informacije preko volana onda ga možeš je*at jer nikad neće biti 100% povjerenja u ponašanje bolida. Ovo o motivaciji se slažem, ali Trulli mi cijele prošle sezone nije djelovao nemotivirano. No tako je kako je...Meni je žao da nema Trullija više, čak mi je više žao nego Barrichella.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Jedino je ostao Schumi iz stare garde '90ih još, pomalo tužno kad znam da sam odrastao uz većinu njih..
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

Domi je napisao/la:Jedino je ostao Schumi iz stare garde '90ih još, pomalo tužno kad znam da sam odrastao uz većinu njih..
Starimo,nema sta,nema vise onih koje smo gledali dok su vozili ajmo reci "sirovu snagu",sad su nam ostali samo ova hi tech djeca,ali nema veze voli se srcem a ne glavom! :cry: :cry: :cry:
Sato-san
Navijam za: Kamui

Post Postao/la Sato-san »

Moje mišljenje je da dolaskom Petrova šansa za osvajanje bodova naglo im se povećala. Živi bili pa vidjeli. :D

Nemam ništa protiv Trullija tako da se odmah razumijemo.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ako neki vozač sa sobom donosi novac, to mu automatski narušava reputaciju. To je tako. Publika ga odmah drugačije gleda. Petrov je solidan vozač.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Ako neki vozač sa sobom donosi novac, to mu automatski narušava reputaciju. To je tako. Publika ga odmah drugačije gleda. Petrov je solidan vozač.
Pitanje je koji vozač nedonosi novac što je vozač bolji donese više novca u tim
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Kenny je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Ako neki vozač sa sobom donosi novac, to mu automatski narušava reputaciju. To je tako. Publika ga odmah drugačije gleda. Petrov je solidan vozač.
Pitanje je koji vozač nedonosi novac što je vozač bolji donese više novca u tim
Pa Petrov nije dosao u ekipu zato sto je dobar...tako i publika gleda...
Alonsista hasta la muerte..
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

Doce za Petrovom mozda koja gasna ili naftna kompanija a znamo da ih Rusi imaju na izvoz pa ce mu malo podmazati put...:driver:
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso-champ je napisao/la: Pa Petrov nije dosao u ekipu zato sto je dobar...tako i publika gleda...
Ja mislim da Petrov nije lošiji od Trullija, mislim da su tu negdje, a Petrov sa sobom donosi i neke sponzore u tim tako da je po meni to logičan potez Caterhama
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Zašto svi imate tako loše mišljenje o Trulliju? Čovjek nikad nije imao bolid s kojim bi se mogao boriti za prvenstvo a u Renaultu je protiv Alonsa i više nego dobro izgledao. Čak mislim da je bodovno bio bolji od njega 2004. prije nego što se sa Flaviom posvađao...
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

Slažem se potpuno s tobom, Trulli je naime i jedinu pobjedu za Renault 2004. ostvario u Monacu.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

King iCool je napisao/la:Zašto svi imate tako loše mišljenje o Trulliju? Čovjek nikad nije imao bolid s kojim bi se mogao boriti za prvenstvo a u Renaultu je protiv Alonsa i više nego dobro izgledao. Čak mislim da je bodovno bio bolji od njega 2004. prije nego što se sa Flaviom posvađao...
Nije ni jednom
2003: Alonso 55, Trulli 33
2004: Alonso 59, Trulli 46
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

Trulli nije vozio zadnje 3 utrke 2004. ako se dobro sjećam, mjenjao ga je Villeneuve
Odgovori