Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Usporedba F2012 i F150th Italia u pogledu odozgo (na formula1.com)
KLIK
Jedna zanimljiva analiza Ferrarijevog pull-rod ovjesa naprijed
KLIK
KLIK
Jedna zanimljiva analiza Ferrarijevog pull-rod ovjesa naprijed
KLIK
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ja sam negdje procitao da rezultati iz simulatora i na stazi nisu ni blizu isti,dali to znaci da su opet fulali sa simulatorom kao i prosle godine?mozda neko od vas nesto vise zna..
Alonsista hasta la muerte..
- Dero
- Profesionalni vozač
Jedino što sam ja pročitao je da su nakon prvog dana testa imali mala odstupanja parametara ( staza - zračni tunel ) ali da su vec 3. dan zamjenili te dijelove sa novima iz produkcije i da je sve štimalo.Alonso-champ je napisao/la:Ja sam negdje procitao da rezultati iz simulatora i na stazi nisu ni blizu isti,dali to znaci da su opet fulali sa simulatorom kao i prosle godine?mozda neko od vas nesto vise zna..
-
- Veteran
Hvala Dero,samo da ne bude kao prosle godine..nisu bas nesto sigurni ni oni sami..Dero je napisao/la:Jedino što sam ja pročitao je da su nakon prvog dana testa imali mala odstupanja parametara ( staza - zračni tunel ) ali da su vec 3. dan zamjenili te dijelove sa novima iz produkcije i da je sve štimalo.Alonso-champ je napisao/la:Ja sam negdje procitao da rezultati iz simulatora i na stazi nisu ni blizu isti,dali to znaci da su opet fulali sa simulatorom kao i prosle godine?mozda neko od vas nesto vise zna..
- Cuky
- Moderator
Sve ti se to vodi principom čula-rekla-kazala...Alonso-champ je napisao/la:Ja sam negdje procitao da rezultati iz simulatora i na stazi nisu ni blizu isti,dali to znaci da su opet fulali sa simulatorom kao i prosle godine?mozda neko od vas nesto vise zna..
pojedini "stručnjaci" pišu da F2012 djeluje stabilno, uvjerljivo i moćno, drugi "stručnjaci" pišu da je F2012 tek 4. po brzini, iza RB-a, McLarena i Lotusa dok neki "stručnjaci" idu toliko daleko da će Ferrari ove godine boriti sa Cateramom, Williamsom i ostatkom sporijeg društva....

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Kolega Alonso_champ je to prečitao kod JoseLuisa ili na CSpontonF1 blogu. Provjeri izvor informacija jer i na F1T, Autosportu i TSN ima dosta "nagađanja" bez osnova.damjan.cule je napisao/la:Sve ti se to vodi principom čula-rekla-kazala...Alonso-champ je napisao/la:Ja sam negdje procitao da rezultati iz simulatora i na stazi nisu ni blizu isti,dali to znaci da su opet fulali sa simulatorom kao i prosle godine?mozda neko od vas nesto vise zna..
pojedini "stručnjaci" pišu da F2012 djeluje stabilno, uvjerljivo i moćno, drugi "stručnjaci" pišu da je F2012 tek 4. po brzini, iza RB-a, McLarena i Lotusa dok neki "stručnjaci" idu toliko daleko da će Ferrari ove godine boriti sa Cateramom, Williamsom i ostatkom sporijeg društva....
Evo još nekoliko vjesti iz Maranella
Maranello, 17 February – Felipe Massa has had two very busy days yesterday and today at Maranello, working in the simulator in preparation for the Barcelona tests.
The Brazilian will be back on track this coming Thursday, 23 February, when he will take over from Fernando Alonso at the wheel of the F2012. “In the meantime, I’ve been able to try the car on the Catalunya Circuit, at least on the simulator,” he told http://www.ferrarif1" onclick="window.open(this.href);return false;, before hitting the road home to Monaco. “The past two days have been very interesting, because we ran both on the track where the new car has already run, in other words Jerez and then on the next circuit. There’s a lot of work to do to fine tune the F2012 but, as both Fernando and I said last week, I think this car has plenty of potential. It will be important to do a lot of kilometres next week, because we have many ideas we want to try out and it’s essential we don’t have any problems: I know that on this front too, the team has worked assiduously to ensure that me and Fernando can do a lot of laps. I’ll say it before we even start: again this coming session, we won’t be looking at the stopwatch, especially as you can never know what your rivals are running. The truth will only begin to emerge in Melbourne.”

- Cuky
- Moderator
Ponešto o novim djelovima na testiranju u Barceloni
new modified suspension, new floor, diffuser, exhaust, new innovative water pump to hopefully improve realibility & stop the hydraulic failures & more.

-
- Veteran
Pa to su im skoro sve bitne stvaridamjan.cule je napisao/la:Ponešto o novim djelovima na testiranju u Barceloni
new modified suspension, new floor, diffuser, exhaust, new innovative water pump to hopefully improve realibility & stop the hydraulic failures & more.

- Cuky
- Moderator
A tome testiranja služe. Oni su napravili bolid koji je po svemu drukčiji od zadnja 3 i normalno da će se ispitivati mnogo djelova da vide kako što funkcionira i da se znaju bolje informirat za buduće nadogradnje...

-
- Veteran
Znam Damjane,mal humora,ako bi iko volio da bude Ferrari jak to sam ja,naravno vise zbog toga da Alonso osvoji treci naslovdamjan.cule je napisao/la:A tome testiranja služe. Oni su napravili bolid koji je po svemu drukčiji od zadnja 3 i normalno da će se ispitivati mnogo djelova da vide kako što funkcionira i da se znaju bolje informirat za buduće nadogradnje...

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ne sviđa mi se ovo oko ispuha . Oni su vjerovatno slagali bolid s tim da je ispuh bio na mjestu di je bio do sad , a posto je to uzrokovalo neke njima vjerovatno nezeljene probleme (overheating) neznam baš ...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
novi ispuh ne mora značiti drugu poziciju ispuha. Ispuh se ne sastoji samo od rupe na kraju. Cijela se cijev dizajnira da bi se osigurao što optimalniji rad motora i tu se može puno dobiti i izgubiti. Možda mijenjaj nešto "ispod haube"

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pa najavljeno je da ce auspuh bit pozicioniran kao i kod RB u Barceloni . Ako je to istina onda se mjenja malo bodywork (ja mislim) posto vise nema auspuha na onoj poziciji di i do saddamjan.cule je napisao/la:novi ispuh ne mora značiti drugu poziciju ispuha. Ispuh se ne sastoji samo od rupe na kraju. Cijela se cijev dizajnira da bi se osigurao što optimalniji rad motora i tu se može puno dobiti i izgubiti. Možda mijenjaj nešto "ispod haube"

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
A tko je to najavio? Novinari kao i inače...i to zašto? Zato jer RB ima tu ispuh pa će sada svi ić tako...moš mislit. Moguće da Ferrari proba i tu soluciju, ali meni baš nema logike ić kompletno u 2 tjedna mijenjati nešto što mjesecima usavršavaš u zračnom tunelu..

-
- Veteran
Daj Boze..The new aerodynamic parts have been reviewed 3 times, the problems should be solved
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Bodywork oko ispuha može služiti i za "odvesti van" nešta drugo, a ne samo ispušnu cijev ... dio vrućeg zraka sa hladnjaka npr ... nemojte razmišljati dvodimenzionalno ... iako bih ovaj tip rasprave više volio vidit pod tehničkim dijelom foruma ...F1NAC je napisao/la:pa najavljeno je da ce auspuh bit pozicioniran kao i kod RB u Barceloni . Ako je to istina onda se mjenja malo bodywork (ja mislim) posto vise nema auspuha na onoj poziciji di i do saddamjan.cule je napisao/la:novi ispuh ne mora značiti drugu poziciju ispuha. Ispuh se ne sastoji samo od rupe na kraju. Cijela se cijev dizajnira da bi se osigurao što optimalniji rad motora i tu se može puno dobiti i izgubiti. Možda mijenjaj nešto "ispod haube"
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
ali nije bez veze ta prinaka, sječate se da je MCL prošle godine imao frke zbog ispuha (pregrijavanje) i da im je praktički naslov možda i zbog toga promakao -jer su morali mjenjati dizajn usred sezone
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Ferrari je htio sa originalom pozicijom bodyworka iznad izpuha usmjeravati izpusne plinove veši prema dolje (poklopci kočnica -zunanja stran krila- rub difusora) nego što je to dozvoljeno sa nagibom cjevi. Ako, če dovesti neke preinake onda če preusjerit tuk izpusnih plinova negdje drugdje na beamwing, ispod stražnjeg krila i slično. A to što je kolega zvjerko predložio je jedna opcija kako odvodit vruči zrak ali zasad je Ferrari sklon druim solucijama po tom pitanju.

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Treba imati na umu da su ovo prva testiranja novog bolida i da gotovo ništa na njemu nema svoj konačan oblik pa tako ni sidepodi. Kako ja vidim ovu ideju sa ispuhom i odvođenjem vrućeg zraka - princip je isti kao i kod blown difuzora tj ubaci usmjerenu, bitno bržu struju zraka kako bi stvorio polje niskog tlaka oko nje i na taj način ubrzao onu sporiju struju. Dakle nije riječ samo o iskorištenoj masi zraka za hlađenje već i o usmjeravanju struja sa i oko bodyworka i, možda, odvajanju struje koju rade gume svojom rotacijom.
Ako ispušne cijevi nestanu sa tog mjesta nestat će i ti otvori prosto zbog pravilnika koji dopušta otvore samo za ispuh motora no nestajanje istih znači da bi trebali imati drugo riješenje sa već potvrđenim brojkama ili nešta konvencionalno. U suprotnom su samo gubili vrijeme ova 4 dana testiranja, a stvarno ne vjerujem da su postali toliki amateri ili toliko očajni da bace sve na jednu kartu bez backup plana.
@ darky - koliko se ja sjećam (a neda mi se kopati okolo) nabrzinusklepano riješenje tj kopija RB-ovog napuhanog difuzora je radila OK sa limenim zaštitama ... novi sklop ispuha i difuzora je vjerovatno previše vibrirao te usporavao i razbijao tok struje ispuha preko difuzora kad se sve zgrije na "borbenu" temperaturu, a nije baš bilo ni od pomoći što su koristili hot blowing ... po sijećanju.
Ako ispušne cijevi nestanu sa tog mjesta nestat će i ti otvori prosto zbog pravilnika koji dopušta otvore samo za ispuh motora no nestajanje istih znači da bi trebali imati drugo riješenje sa već potvrđenim brojkama ili nešta konvencionalno. U suprotnom su samo gubili vrijeme ova 4 dana testiranja, a stvarno ne vjerujem da su postali toliki amateri ili toliko očajni da bace sve na jednu kartu bez backup plana.
@ darky - koliko se ja sjećam (a neda mi se kopati okolo) nabrzinusklepano riješenje tj kopija RB-ovog napuhanog difuzora je radila OK sa limenim zaštitama ... novi sklop ispuha i difuzora je vjerovatno previše vibrirao te usporavao i razbijao tok struje ispuha preko difuzora kad se sve zgrije na "borbenu" temperaturu, a nije baš bilo ni od pomoći što su koristili hot blowing ... po sijećanju.
- darky
- Profesionalni vozač
da ali moraš znati da je jedno kad ti dizajniraš šasiju i onda na nju mečeš dijelove, a potpuno druga stvar kada moraš raditi preinake a šasiju ne možeš samo tako promijeniti
svaka promjena nakon izrade šasije je problematična, jer možda neće pasati kako treba (to je imao MCL lani problem i skoro do kraja sezone su prtljali po tome) - a svi znamo da je promjena šasije komplicirana (treba sve testove ispočetka raditi)
makar i ovo sa isupuhom može biti samo novinarska patka, niko od nas nezna što je A verzija ferarija, a što modifikacija
možda i namjerno potpiruju priče oko ispuha da se ne otrkiju neke druge stvari
svaka promjena nakon izrade šasije je problematična, jer možda neće pasati kako treba (to je imao MCL lani problem i skoro do kraja sezone su prtljali po tome) - a svi znamo da je promjena šasije komplicirana (treba sve testove ispočetka raditi)
makar i ovo sa isupuhom može biti samo novinarska patka, niko od nas nezna što je A verzija ferarija, a što modifikacija
možda i namjerno potpiruju priče oko ispuha da se ne otrkiju neke druge stvari
- Cuky
- Moderator
ovo mene kopka od kad je predstavljen bolid, samo nisam govorio da ne ispadnem čudakdarky je napisao/la:možda i namjerno potpiruju priče oko ispuha da se ne otrkiju neke druge stvari

- Cuky
- Moderator
Jedna slika na kojoj F2012 izgleda predivno:
Slika
A na ovoj izgleda kao da se sprema zgaziti sve pred sobom
Slika
Slika
A na ovoj izgleda kao da se sprema zgaziti sve pred sobom
Slika

- darky
- Profesionalni vozač
recite kaj hoćete, ali ja tu grbu na nosu ne mogu "provariti", auto je odvratan sa time...
-
- Veteran
Znam da voli Fernando sjedeti cim nize al ovo na drugoj slici,covjek jedva da vidi

-
- Veteran