Bravo majstore
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
Alonso-champ
- Veteran

- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Cuky
- Moderator

- Navijam za: Ferrari
Re: Fernando Alonso
ma to je bilo na f1technical forumu, sjetio sam se da sam to već vidio pa sam malo pogledao i našao 
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
Alonso-champ
- Veteran

Fernando Alonso: “There’s still a lot of work to do, but isn’t that what we are here for?” “I don’t think we will see anything different over the coming days, because before we can see what this car is really capable of, we must piece together all the pieces in the jigsaw. I know there is much expectation from the outside, but we are totally focussed on ourselves, without giving a thought to what is going on around us. We will only start to properly understand the situation in Melbourne.”
Alonsista hasta la muerte..
-
Alonso-champ
- Veteran

http://www.autosport.com/news/report.php/id/97633
Ovo mi se nimalo ne svidja..
-
Chuck Norris
- Veteran

Ma ništa je ne vjerujem nikome ni da kažu da su najbrži ni da kažu da su najsporiji.Treba pričekati 1. utrku da vidimo omjer snaga.Alonso-champ je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/97633
Iako sam osobno pesimist što se tiče Ferraria nadam se da griješim
...put u raj nije posut ružama...
- Barry
- Test vozač

ja se samo nadam da nije gore od ovoga sto je rekao.Chuck Norris je napisao/la:Ma ništa je ne vjerujem nikome ni da kažu da su najbrži ni da kažu da su najsporiji.Treba pričekati 1. utrku da vidimo omjer snaga.Alonso-champ je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/97633
Iako sam osobno pesimist što se tiče Ferraria nadam se da griješim
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
Alonso-champ
- Veteran

Idu mi na zivce,prije sezone najavljuju sve i svasta i sam Fernando je izjavio sve i svasta,kako ce oni bla bla..a kad dodju testiranja samo citam:"We have much to do"...znam da su ovo testiranja i da i niko nista nezna sta rade ali sve mi je to sumljivo,kao sto je @Barry rekao.. samo da ne bude gore...
- Cuky
- Moderator

Ja se ne sjećam nikakvih bombastičnih najava prije sezone (ove godine). Rekli su da idu agresivno sa autom, to je napravljeno. Sad na testiranjima kažu "we have much to do.." i nisu u krivu. Ovaj auto je danas tek 6. put vožen. Toliko je noviteta koje Ferrari nije koristio do sada da jednostavno treba vremena da se momčad upozna sa njime prije nego krenu loviti vremena. Možda ova godina neće biti savršena, barem ne od početka. Ali nakon nekoliko utrka bi moglo sve skupa izgledat i više nego dobro. Samo da ne bude prekasno tada...

- Bernardinac
- Rezervni vozač

A što nam preostaje nego se hvatati za slamčicu i nadati se. Prošle dvije godine na testiranjima bolid je izgledao solidno glede brzine i pouzdanosti a znamo kako su prvenstva završavala. Ove godine sve suprotno!
Mali broj odvoženih krugova, još rade aero testove, bolid na izlascima nema grip (ako se ne varam Ferrari je predhodnih godina upravo na izlascima bio jako dobar?), prednji kraj izgleda kao da ga je osmislilo dvogodišnje dijete. Ispuh ne znaju gdje da okrenu? Malo su rezali, a sad su ga čak okrenuli i usmjerili u onom pravcu gdje je i RbR.
Jako, jako razočaravajuće.
Što nam ostaje? Nadam se da da će se desiti nešto slično kao sa McLarenom prošle godine. Ako je sve obratno u odnosu na njihova testiranja 2010-11 onda se negdje u krajičku mozga javlja neka nada kako je Ferrari možda postao "lukava lija" pa prave performanse prikriva.
Međutim, uzmem li u obzir hvalisavost i brbljivost Talijana dvojim da bi oni mogli išta držati u tajnosti kad bi imali dobar bolid?
Prema tome nade da ovaj bolid bude na postoljima u početku sezone su po mom mišljenju male.
Što će se kasnije desiti nemam pojma.
Mali broj odvoženih krugova, još rade aero testove, bolid na izlascima nema grip (ako se ne varam Ferrari je predhodnih godina upravo na izlascima bio jako dobar?), prednji kraj izgleda kao da ga je osmislilo dvogodišnje dijete. Ispuh ne znaju gdje da okrenu? Malo su rezali, a sad su ga čak okrenuli i usmjerili u onom pravcu gdje je i RbR.
Jako, jako razočaravajuće.
Što nam ostaje? Nadam se da da će se desiti nešto slično kao sa McLarenom prošle godine. Ako je sve obratno u odnosu na njihova testiranja 2010-11 onda se negdje u krajičku mozga javlja neka nada kako je Ferrari možda postao "lukava lija" pa prave performanse prikriva.
Međutim, uzmem li u obzir hvalisavost i brbljivost Talijana dvojim da bi oni mogli išta držati u tajnosti kad bi imali dobar bolid?
Prema tome nade da ovaj bolid bude na postoljima u početku sezone su po mom mišljenju male.
Što će se kasnije desiti nemam pojma.
- Cuky
- Moderator

Hmm nije baš mali broj krugova...danas 87, jučer 75. A u Jerezu su podosta odvozili. Aero testove rade da bi bili sigurni dali nadogradnje koje su donijeli daju očekivane rezultate. Jer ako ne eto opet problema za buduće nadogradnje. Ako su rezultati u skladu sa očekivanjima onda se može nataviti raditi na nadogradnjama za kasnije.
Što se izlazaka tiče i gripa općenito na f1technical forumu se dosta piše da F2012 izgleda jako stabilno. Posebno u Barceloni u zadnjoj šikani preko rupbnika di uopće nema korekcija od strane Alonsa i di bolid normalno prati putanju koju mu je Alonso zadao i normalno ubrzava. Što se ispuha tiče, ne možeš baš reći da neznaju di će sa njime. Ono rezanje su morali napraviti jer je pravilima određeno da u pogledu odozgo zadnjih 100mm ispušne cijevi mora biti vidljivo (uostalom, zbog toga je i McLaren u Jerezu radio neke preinake). A što se pozicije tiče, oni imaju nekoliko solucija i isprobavaju koja daje bolje rezultate. Šta je loše u tome?
Što se izlazaka tiče i gripa općenito na f1technical forumu se dosta piše da F2012 izgleda jako stabilno. Posebno u Barceloni u zadnjoj šikani preko rupbnika di uopće nema korekcija od strane Alonsa i di bolid normalno prati putanju koju mu je Alonso zadao i normalno ubrzava. Što se ispuha tiče, ne možeš baš reći da neznaju di će sa njime. Ono rezanje su morali napraviti jer je pravilima određeno da u pogledu odozgo zadnjih 100mm ispušne cijevi mora biti vidljivo (uostalom, zbog toga je i McLaren u Jerezu radio neke preinake). A što se pozicije tiče, oni imaju nekoliko solucija i isprobavaju koja daje bolje rezultate. Šta je loše u tome?

- Dero
- Profesionalni vozač

Dajte molim vas pocnite čitati članke a ne samo naslove prije nego padnete u depresiju
"At the moment we don't know exactly where we are. I think maybe we are not the fastest but definitely we are not the slowest – so we need to wait and see, especially in the final test. With hotter temperatures in Australia etc we will see how the cars work and in Q3 there is the time to see where you in Melbourne."
Danas je Ferrari imao najbolji dan testiranja od početka testova, istina nisu radili race simove ali uz potpuno novi auto i filozofiju to je sasvim normalno. Svi se voze daleko ispod mogucnosti, svi skrivaju sve. Baš sam ujutro pratio malo vremena i Alonso i Hamilton su iz kruga u krug vozili najbrže S1 da bi u S3 usporili ili prošli kroz boks
"At the moment we don't know exactly where we are. I think maybe we are not the fastest but definitely we are not the slowest – so we need to wait and see, especially in the final test. With hotter temperatures in Australia etc we will see how the cars work and in Q3 there is the time to see where you in Melbourne."
Danas je Ferrari imao najbolji dan testiranja od početka testova, istina nisu radili race simove ali uz potpuno novi auto i filozofiju to je sasvim normalno. Svi se voze daleko ispod mogucnosti, svi skrivaju sve. Baš sam ujutro pratio malo vremena i Alonso i Hamilton su iz kruga u krug vozili najbrže S1 da bi u S3 usporili ili prošli kroz boks
- Bernardinac
- Rezervni vozač

Ovo je kao iz "Top liste nadrealista" kad Čenga kaže: "para more bit bidne, a more bit da i ne bidne"
Ok, možda Ferrari bude najbolji kad sunce upekne?
Prije nekoliko dana su izjavili da su definitivno riješili problem sa zagrijavanjem guma?
Moja predviđanja da će Ferrari imati loš start sezone je samo moja pretpostavka.
Znamo da je "pretpostavka" majka svih zajeba, pa bih volio da se prevarim.
Ipak mislim da će Ferrari u Australiji biti u najboljem slučaju tek 4 bolid po brzini.
Moja pretpostavka
Ovo je kao iz "Top liste nadrealista" kad Čenga kaže: "para more bit bidne, a more bit da i ne bidne"
Ok, možda Ferrari bude najbolji kad sunce upekne?
Prije nekoliko dana su izjavili da su definitivno riješili problem sa zagrijavanjem guma?
Moja predviđanja da će Ferrari imati loš start sezone je samo moja pretpostavka.
Znamo da je "pretpostavka" majka svih zajeba, pa bih volio da se prevarim.
Ipak mislim da će Ferrari u Australiji biti u najboljem slučaju tek 4 bolid po brzini.
Moja pretpostavka
- pospani gad
- Veteran

- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Sve to djeluje kao tipična talijanska šlampavost i izgubljenost. Ja sam optimista po rođenju, a sad, kod Ferarija ne znam gdje bi tražio dobre vijesti.
Kod njih sunce još ne izlazi. Ako ove godine ništa ne naprave, to je kraj.
Kao da se i Fernando "utopio" u tom zgubidanskom okružju.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.
-
Alonso-champ
- Veteran

U svemu tome najvise mi je zao Fernanda,nikako da mu se sve poklopi,kad se sjetim da je izgubio dva naslova bezveze pomislim da covjek ima peha vise nego Kimi..al to je vec druga prica..u potpisu mi pise Alonsista do smrti,pa tako ce i biti i ne gubim nadu 
- McLewis
- Veteran

- Navijam za: McLaren i Mercedes
vozio je za ekipu koja ima dobar bolid vec par sezona ( ne najbolji ali se moze pobjedjivat s njim) pa mu nije valjalopospani gad je napisao/la:Sve to djeluje kao tipična talijanska šlampavost i izgubljenost. Ja sam optimista po rođenju, a sad, kod Ferarija ne znam gdje bi tražio dobre vijesti.Kod njih sunce još ne izlazi. Ako ove godine ništa ne naprave, to je kraj.
McLaren u <3
- Riki
- Navijam za: Ferrari - Kimi
kako navijači F.A. brzo izgube vjeru u momčad....pospani gad je napisao/la:Sve to djeluje kao tipična talijanska šlampavost i izgubljenost. Ja sam optimista po rođenju, a sad, kod Ferarija ne znam gdje bi tražio dobre vijesti.Kod njih sunce još ne izlazi. Ako ove godine ništa ne naprave, to je kraj.
pa bilo je puno gorih sezona za crvene, a ipak nije došao kraj
"Aerodynamics are for people who can't build engines"
2016-Red Bull Ring
2017-Hungaroring
2018-Monza
2019-Hockenheimring
2016-Red Bull Ring
2017-Hungaroring
2018-Monza
2019-Hockenheimring
-
Alonso-champ
- Veteran

Nije da mu nije valjao bolid,nego gazda ekipeMcLewis je napisao/la:vozio je za ekipu koja ima dobar bolid vec par sezona ( ne najbolji ali se moze pobjedjivat s njim) pa mu nije valjalopospani gad je napisao/la:Sve to djeluje kao tipična talijanska šlampavost i izgubljenost. Ja sam optimista po rođenju, a sad, kod Ferarija ne znam gdje bi tražio dobre vijesti.Kod njih sunce još ne izlazi. Ako ove godine ništa ne naprave, to je kraj.
- McLewis
- Veteran

- Navijam za: McLaren i Mercedes
ma ja sam sam svoj gazda, pa si valjamAlonso-champ je napisao/la:Nije da mu nije valjao bolid,nego gazda ekipeMcLewis je napisao/la:vozio je za ekipu koja ima dobar bolid vec par sezona ( ne najbolji ali se moze pobjedjivat s njim) pa mu nije valjalopospani gad je napisao/la:Sve to djeluje kao tipična talijanska šlampavost i izgubljenost. Ja sam optimista po rođenju, a sad, kod Ferarija ne znam gdje bi tražio dobre vijesti.Kod njih sunce još ne izlazi. Ako ove godine ništa ne naprave, to je kraj.
Kao da se i Fernando "utopio" u tom zgubidanskom okružju.ni meni moj ne valja al jbg trpim i radim,on to ne mora-zasto bi????jel tebi tvoj gazda valja?
McLaren u <3
- Cuky
- Moderator

Bilo bi gadno kad bi se sam sa sobom počeo svađatMcLewis je napisao/la:ma ja sam sam svoj gazda, pa si valjam
on Topic:
Ja uopće nisam pesimist za ovu sezonu vezano za šanse Ferrarija i Fernanda. Štoviše, veći sam optimist nego prošle godine.

- pospani gad
- Veteran

- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Ja ne vjerujem, dok ne vidim početak sezone i par prvih utrka. Jednostavno sam skeptičan.damjan.cule je napisao/la:Bilo bi gadno kad bi se sam sa sobom počeo svađatMcLewis je napisao/la:ma ja sam sam svoj gazda, pa si valjam
on Topic:
Ja uopće nisam pesimist za ovu sezonu vezano za šanse Ferrarija i Fernanda. Štoviše, veći sam optimist nego prošle godine.
Stefano Domenicali..... R.I.P.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
- Vuksa_KC
- Veteran

Sa jednom rukom se drifta, sa drugom maše, like a boss:)
-
Alonso-champ
- Veteran

-
Alonso-champ
- Veteran

Najbrzi krug na hard gumama:
Alonso, who set his best time on hard rubber,
retained second place. Nobody completed a longer
stint than Alonso, whose seven-lap run on hards
during the second hour featured a drop-off of around
2.5s from start to finish
- Cuky
- Moderator

Ovo boldano ne djeluje dobro. Razlika u vremenu po krugu između 1. i zadnjeg kruga u stintu je 2,5s. Navodno problem sa velikom degradacijom guma. Iako, moguće i da je on samo usporio prije odlaska u boks...Alonso, who set his best time on hard rubber,
retained second place. Nobody completed a longer
stint than Alonso, whose seven-lap run on hards
during the second hour featured a drop-off of around
2.5s from start to finish

- darky
- Profesionalni vozač

- Navijam za: McLaren
ovo nije dobro
http://www.index.hr/xmag/clanak/fernand ... 02115.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
moguće da ove sezone alonso neće bit pravi....
http://www.index.hr/xmag/clanak/fernand ... 02115.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
moguće da ove sezone alonso neće bit pravi....