Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrari ima neke tehničke probleme. Nadaju se da će ih uspjet otklonit da stignu još koji krug prije pauze za ručak.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Scarbsova analiza F2012:

Link

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

damjan.cule je napisao/la:Ferrari ima neke tehničke probleme. Nadaju se da će ih uspjet otklonit da stignu još koji krug prije pauze za ručak.
Kad FIA zabrani mapiranje Renaultovih i Mercedesovih motora, možda dođu na isto :biggrin:
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Bernardinac je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:Ferrari ima neke tehničke probleme. Nadaju se da će ih uspjet otklonit da stignu još koji krug prije pauze za ručak.
Kad FIA zabrani mapiranje Renaultovih i Mercedesovih motora, možda dođu na isto :biggrin:
Da li je to, ovo?:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/97662" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

http://www.formula1.com/wi/sutton/2011/dms1223fe112.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pogled na stražnji kraj ;)
Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 24 vel 2012, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

pospani gad je napisao/la:
Bernardinac je napisao/la:
Da li je to, ovo?:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/97662" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako je Mercedes ukazao na taj "propust" u pravilima, onda je to zasigurno učinio da "našteti" Renaultovim motorima u RB-u.
Ne znam dali bi netko išao ukazivati na neki propust u pravilima ako bi to njemu samome štetilo.

U svakom slučaju, Ferrarija se to ne tiče, možda je ovo maleni uteg na vagi Ferrarija koji bi im mogao pomoći da budu konkurentniji bikovima
Michael is faster than you!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Posle ova dva odrađena testa Ferrari ne izgleda dobro kad se u obzir uzmu pređeni kilometri, pouzdanost bolida, ponašanje bolida na stazi itd. ali ovakvo stanje je i bilo očekivano možda ne u ovoj mjeri. ;)

Ferrari je 2011 odlučio da reskira sa novim bolidom za 2012, odlučili su da naprave bolid koji će se u velikoj mjeri razlikovati od bolida sa kojim su nastupali 2011, takođe odlučili su koristiti nove materijale pri izradi bolida, uvesti nove procedure prilikom izrade dijelova, novi program testiranje bolida itd, ovakav pristup može dovesti do sljedećeg:
-Ferrari ima određenih problema na testiranjima ali bolid od prve utrke pokazuje svoj potencijal i ima kapacitet za pobjede,
-Bolid svoj puni kapacitet počinje da pokazuje tek dolaskom u Europu i počinje da pobjeđuje,
-Bolid svoj kapacitet počinje da pokazuje tek sredinom sezone ali to postaje kasno za uključivanje u borbu za titulu ali se stvara dobra baza za sljedeću sezonu, nešto slično što Red Bull radi svake godine počev od 2009.
- Bolid je katastrofa, skoro ništa na bolidu ne valja, ponovo se mora krenuti od početka za sljedeću sezonu.

Drugi pristup koji je Ferrari mogao da primjeni prilikom razvoja ovogodišnjeg bolida je pristup koji je primjenjivao proteklih nekoliko godina, pristup bez reskiranja, modifikacija nosa bolida i ispuha bolida zbog ovogodišnjih pravila i to je to, takav pristup bi Ferrari na prvom danu testiranja vjerovatno stavio na prvo mjesto i mogli bi svaki dan testiranja da vrte 150 ili čak 200 krugova ali kako bi dani testiranja prolazili što se tiče brzine ostali bolidi bi ih prestizali tako da bi u Australiji a i u ostalim urkama vodili grčevitu borbu za ulazak u Q3 i za osvajanje kojeg boda.

Ferrari je odlučio da prilikom razvoja ovogodišnjeg bolida primjeni prvi pristup i ja ih u tome podržavam a vjerujem i većina drugih ferrarista. Bez obzira što je Ferrari već sredinom 2011 krenuo u razvoj bolida za 2012 nije lako sve odraditi na pravi način i na vrijeme što se tiče novog bolida zbog sasvim novog pristupa u razvoju bolida, zatim zbog ograničenja kada su u pitanju ljudski i materijalni resursi ( nije ovo 2002 kada je Ferrari moga da vrti krugova koliko hoće sa novom bolidom na Fioranu u cilju razvoja istog), zatim i vremenski uslovi koji su doveli do otkazivanja shakedowna što ih je značajno poremetilo oko njihovih planova što se tiče testiranja, zatim kvarovi itd.

Vjerujem da će što se tiče guma Hamashima svoj posao odraditi perfektno i da će Ferrari imati najbolji management guma od svih momačadi na gridu u to sam siguran ali jedna lasta ne čini proljeće pa tako i Hamashima neće moći pomoći Ferrari-ju ako svoj posao nisu dobro odradili Fry, Tomabazis i Byrne. ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

McLaren već od prošle godine ima bivšeg Bridgestoneovog inženjera zaduženog za gume, tako da nije konjić jedini posvetio veliku pozornost gumama.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dani je napisao/la:McLaren već od prošle godine ima bivšeg Bridgestoneovog inženjera zaduženog za gume, tako da nije konjić jedini posvetio veliku pozornost gumama.
Da, za McLaren radi Hiroshi Imai, i to je jedan od razloga dobrog nastupa McLarena prošle sezone, mislim da je što se tiče management guma McLaren prošle sezone bio najbolji ali ja tokođe vjerujem da je Hamashima bolji od Imaia. :biggrin:
Na kraju sezone ćemo vidjet čiji je japanac svoj posao bolje odradio, Ferrari-jev ili McLaren-ov. ;)

Edit.
Već kad smo kod ove dvojice :biggrin:
Hiroshia Imai korisiti suvremena sredstva-laptop
slika

Dok Hirohide Hamashima je old school, Newey pristup, sveska i olovka nadam se da će i on biit uspješan sa gumama kao Newey u konstruisanju šasije.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

of.t. stvar je u tome da vi nemate za laptop :D ...sve ste potrošili na dovođenje "novih snaga"...
...a sad ozbiljno...bez obzira kakav će biti ovogodišnji bolid gotovo sve će morati ispočetka za slijedeću sezonu...ono što jest pohvalno za crvene - to da su napokon odlučili "riskirati" samo što će rezultati ma kakvi bili ipak biti kratkog daha...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

http://www.bbc.co.uk/blogs/andrewbenson ... _in_a.html

Andrew Benson:The car is not as bad as a lot of people think
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

haha usporedba vettelove i hamiltonove simulacije trke , vettel je 2 minute brzi :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
david1993

Post Postao/la david1993 »

Hoće li Ferrari ove sezone imati flexi prednje krilo???
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ako mene pitate, ništa ne bi bilo uzbudljivije nego da na prvoj utrci Ferrari ne bude konkurentan, ali da tokom sezone otkrivaju skriveni potencijal u njemu i postaje sve bolji i bolji. Ali - kad se samom sjetim prošle sezone: "evo, na idućoj utrci će sigurno dominirati...", i tako iz utrke u utrku.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dobili smo i mi svoj napitak, to je TNT. :biggrin:
slika
http://www.omnicorse.it/magazine/15680/ ... la-ferrari" onclick="window.open(this.href);return false;

Edit:
Evo i službene potvrde
TNT Energy Drink is a new partner of Scuderia Ferrari
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

ček malo znači sad bude ferari eksplozivan? pozivitno ili negativno? :biggrin:
ili sutra objavljuju da je Grumpf postao šef tehničkog osoblja na razvoju novih modela :biggrin: :biggrin: :roll:

NHF, nisam mogao odoljeti kad je spomenut TNT :vragolan:
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

darky je napisao/la:ček malo znači sad bude ferari eksplozivan? pozivitno ili negativno? :biggrin:
ili sutra objavljuju da je Grumpf postao šef tehničkog osoblja na razvoju novih modela :biggrin: :biggrin: :roll:

NHF, nisam mogao odoljeti kad je spomenut TNT :vragolan:
Može sve, samo bez Grunfa, molim...... :biggrin:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nešto kuhaju za subotu :biggrin:
According to the newspaper, the Italian Scuderia will make a fireball in its aero update for tests on Saturday (03) in Barcelona

The Ferrari F2012 can introduce new design for the pre-season training on Saturday (03). This is what the report said the Italian newspaper 'La Stampa', confirming through the driver Fernando Alonso, the Scuderia Red fireball will receive a new aerodynamic package, called 'RED'.

"We have improved, we have chosen the right path. Many parts, repairs and modifications were made by mechanics in F2012 as the project is so new that they at first did not know where to put your hands. Now I believe that on Saturday, the new F2012 will show its potential for the Australian Grand Prix, "said Alonso.

According to a report in Italian newspaper on Thursday and Friday, the Ferrari will be evaluating various technical solutions for the implementation of the 'RED'. The functioning of tires, the possible disposal of the steps in its beak, and height loss in the F2012 chassis have also been speculated by 'La Stampa'.

Anyway, Saturday (03), the F2012 will show your final finish in the third set of tests in pre-season F1 2012.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la:nešto kuhaju za subotu :biggrin:
Svi "kuhaju" ;) , vidjet ćemo čija će kuhinja biti najbolja. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:nešto kuhaju za subotu :biggrin:
Svi "kuhaju" ;) , vidjet ćemo čija će kuhinja biti najbolja. :biggrin:
Talijanska pašta sigurno :)
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Sta Martin Brundle misli o F2012
"The Ferrari looks a bit of a handful, especially when it's coming out of a corner trying to put the power down. Instead of doing long runs, like the Red Bull and McLaren, they are still trying to sort their car. There's time yet, and they will put a lot of new parts on before Melbourne, and it doesn't look as bad as the McLaren did last year, but they've got some issues - there's no doubt about it."
Alonsista hasta la muerte..
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Mene najviše brine ovaj pull-rod prednji ovjes... Ne znam zašto su se odlučili uopće za to. Po meni, to ima više štete nego koristi.
Avanti FER, Avanti!!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ako smijem pitati, po čemu si zaključio da ima više štete nego koristi??

Po onome što se piše, Ferrari je riješio problem sa zagrijavanjem guma, a to je bio jedini problem prošlogodišnjeg bolida. Dok je na mekanim ili super mekanim gumama bio bi jednako ako ne i brži od RB-a (u utrci), a čim bi se prešlo na srednje tvrde ili tvrde bolid je bio 3. ili 4. po brzini. Taj dio su sad riješili. Također, ima i aerodinamičkih koristi pošto zrak sa prednjeg krila sada neometanije prolazi prema stražnjem dijelu bolida...

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

A šta mu vrijedi zagrijavanje guma kad imaju velikih problema s prijenosom snage na asfalt kod dodavanja gasa na izlascima. Po meni, brzina ovogodišnjeg bolida će u najvećoj mjeri ovisiti o tome koliko će taj dio uspjeti riješiti.
Samo neka se trkaju.
Odgovori