Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Pa prednji ovjes ne utječe na prijenos snage na podlogu...Oni su mijenjali i stražnji ovjes i normalno je, tj. bilo je za očekivati da će se morati tražiti dok ne nauče kako podesiti sve da bi bilo kako treba. A nije ovjes jedini koji utječe na prijenos snage na podlogu, tako da se mnogo toga može promijeniti, a možda samo jednu sitnicu, i sve bude kako treba. Ja Ferrari ne očekujem pretjerano brz u Australiji, ali najkasnije sa povratkom u Europu mislim da bi mogli biti prebrzi za sve.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Prebrzi - teško... ali moguće. No da će se kroz sezonu razvijati više ili brže od ostalih - vrlo vjerojatno (od nekonkurentnog do konkurentnog). A tu je i čar svega toga :)
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

slika
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Da ne bude zabune, novo krilo je ovo iznad, ovo zaokruženo je staro

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Gary Anderson: "Felipe Massa was also struggling yesterday, but the way he drives the car looks nervous. Alonso just makes it slide."
Ovaj F2012 neka kršina
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ova je sezona samo nastavak posta
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika new wing

kako je taj autosport smijesan , uvijek kad Ferrari slucajno napravi FL odmah natpisi tipo glory run , media run , a kad Grosjean ili ko drugi odmah . Amazing lap bla bla bla ....
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Neznam dal ste primjetili, ali uz rub krilo ima 5 (!!) elemenata.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:
kako je taj autosport smijesan , uvijek kad Ferrari slucajno napravi FL odmah natpisi tipo glory run , media run , a kad Grosjean ili ko drugi odmah . Amazing lap bla bla bla ....
Autosport je anti-ferrarijevski nastrojen ;) , tako da neznam zašto te čudi ovakvo njihovo pisanje kada je u pitanju Ferrari.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Autosport je anti-ferrarijevski nastrojen ;) , tako da neznam zašto te čudi ovakvo njihovo pisanje kada je u pitanju Ferrari.
ma znam to odavno , nego mi ide na k**** . :roll:
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
joj tražite urote tamo do ih nema... :roll:
pa normalno je za ferari da je na poziciji broj 1 čak i na treningu
ne moram ni spominjati da kad na treningu alonso odveze kao najsporiji već se diže halabuka i traži linč od ultraferarista iako je to samo trening
ako neko iz male momčadi bude na p1 normalno da je to iznenađenje i uzbudljivo jer ti momci samo mogu sanjati da budu brži od dva diva (Ferari i McL) pa makar i na treningu
zato ja ne vidim ništa čudno, već i pomalo ruganje novinara ovima malima da su barem na treningu pobjedili velike
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ferrari's Pat Fry says team in 'reasonable' form after day two of F1 testing

Ferrari technical director Pat Fry believes his team is in 'reasonable' shape for the start of the season, although admits that it must keep working hard to improve its position.

As the Maranello-based team continues to make progress on its radical F2012, Fry says there remain plenty of issues that need to be solved in the final two days of testing.

When asked by AUTOSPORT about what position he felt the team was in now as pre-season testing nears it conclusion, he said: "Reasonable shape I suppose. You are always going to be happy when you are sitting there half a second a lap quicker than everyone knowing that you have still got 60 kilos of fuel in the car. I think we have got a lot of work to do. We just need to keep on.

"New bits are coming through, and we have to sort out exactly what we have got and understand how to deal with the car balance. And then it is a case of trying to get the last few developments that are coming on to the car. There are another four reasonable development items coming through before Sunday."

Fry said he was not too worried about the form that Fernando Alonso showed over a race distance simulation that was conducted on Friday afternoon, even though it did not appear as competitive as that done by Romain Grosjean in the Lotus at the same time.

"I haven't had time to go through the other long runs and overlay it to the others yet, but we were trying a mixture of new and scrubbed sets, with various mileages on," he said. "Some show quite bad degradation and some were quite reasonable."

Fry did admit, however, that one of the problems the team is facing is that the car tends to have a narrow performance window - where its form fluctuates dramatically as conditions change.

"We drop in and out of having a good balance or not, and that is something we are working on trying to understand still. Yesterday there were times when the car was good and times when it suddenly changed, and that is what we are trying to understand."

Ferrari evaluated a new front wing on Friday, which was not used for its race simulation run, and Fry said that more experiments were expected on its exhaust configuration, with the team having moved away from a more aggressive concept used at the last Barcelona test.

"It showed some good promise but after the test we did here last week, it was clear that we needed to do a lot more development before we race it, so it is something that we will carry on working on and look at later.

"Now obviously, having developed that car for that concept, we are looking to try and re-optimise everything for the week and a half we have got. There is not a massive difference between the two but we need to go through and check all the details – there are more bits turning up tonight and some other bits for Sunday to try and do the final optimisation."
Bitno je da ima potencijala. Prvenstvo se ne osvaja u Australiji.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Pa kad smo kod tog, u kolko ono zadnjih godina je pobjednik Australije bio ujedno i svjetski prvak ? :biggrin:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

2011-Sebastian Vettel
2010,2009-Jenson Button
2008-Lewis Hamilton
2007-Kimi Räikkönen
2006-Fernando Alonso
2005-Giancarlo Fisichella
2004-Michael Schumacher
spacedoc
Test vozač
Test vozač

evo vam jedan podatak. Od kad nema M.S. prste u razvoju bolida nema ni naslova
:p
slika
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

spacedoc je napisao/la:evo vam jedan podatak. Od kad nema M.S. prste u razvoju bolida nema ni naslova
Istina... =D> =D>
Alonso-champ
Veteran
Veteran

spacedoc je napisao/la:evo vam jedan podatak. Od kad nema M.S. prste u razvoju bolida nema ni naslova
Pa ima prste u Mercedesu pa nista,prosla su ona vremena kad se je Schumacher vozikao po Fioranu 24/7...
spacedoc
Test vozač
Test vozač

ne ide mu od ruke a ni ferrariju
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

eto i tebi jos jedan podatak , u ono doba su bila dozvoljena testiranja unutar sezone
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

tko bi reko kakve li slučajnosti
slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Da, Schumy je doktor aeronautike, mehanike i ka mali je radio za NASA-u :D
Sad je sve to zaboravio nakon pada sa motocikla jer da nije tako, Mercedes bi razvaljivao od kada je on u ekipi.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Dokaži da nije :D

Šalu na stranu, ali ima nešto u tome.
Od kad su Schumacher i Brown otišli Ferrari se od superiorne ekipe u svakom pogledu, polako ali sigurno srozava u prosječnost.
Schumacher je godinama gradio ekipu oko sebe da bi postigao onakvu dominaciju početkom 2000.-tih i tada nije bilo šlamperaja kao sada (i u zadnje vrijeme) u Ferrariju..

Eto koliko utjecaja mogu imati 2-3 čovjeka u megatvornicu poput Ferrarijeve.
Michael is faster than you!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Igor18 je napisao/la:Dokaži da nije :D

Šalu na stranu, ali ima nešto u tome.
Od kad su Schumacher i Brown otišli Ferrari se od superiorne ekipe u svakom pogledu, polako ali sigurno srozava u prosječnost.
Schumacher je godinama gradio ekipu oko sebe da bi postigao onakvu dominaciju početkom 2000.-tih i tada nije bilo šlamperaja kao sada (i u zadnje vrijeme) u Ferrariju..

Eto koliko utjecaja mogu imati 2-3 čovjeka u megatvornicu poput Ferrarijeve.
Ti si izgleda isti kao ovaj spacedoc,sad smo trojica nas rekli kako i sta i ti opet lupas isto...pa eto ga I Schumacher i Brawn opet zajedno pa nista i opet kazem:nema Fiorana da se vozikaju 24/7..
spacedoc
Test vozač
Test vozač

još jedan podatak M.S. ima 4 odvožene sezone od zadnjeg naslova a alonso čak 5. a kimi samo 2
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

pa vozikali su se i drugi isto tolko
činjenica je da odkad je otišlo nekoliko ljudi koji su vodili glavnu riječ, njihove zamjene nisu se pokazale kao dostojno rješenje
Michael is faster than you!!
Odgovori