Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Činjenica je da su u obje sezone nakon odlaska ljudi koji su vodili glavnu riječ, a prije promjene pravila bili u utrci za naslov do zadnjeg zavoja sezone. Jednom su osvojili (Raikkonen) jednom nisu (Massa). Tek kad su se pravila promjenila je RB iz sredine skočio naprijed, dok su McLaren i Ferrari nastavili se izmjenjivat i jedne je sezone bolji McLaren, a druge Ferrari....
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Igor18 je napisao/la:pa vozikali su se i drugi isto tolko
činjenica je da odkad je otišlo nekoliko ljudi koji su vodili glavnu riječ, njihove zamjene nisu se pokazale kao dostojno rješenje
Istina,vozikali su se i drugi,al niko se nije kao Ferrari,pa preko puta imaju stazu..istina i ovo za odlazak ljudi..al ipak su tu bila glavna testiranja koja sad puuuuuno vise fale Ferrariju nego bilo kome drugom....da su samo ljudi onda bi bio Mercedes u samom vrhu a ovako je truba bas kao i Ferrari...nazalost(za Ferrari)
Alonsista hasta la muerte..
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

činjenica je da odkad je otišlo nekoliko ljudi koji su vodili glavnu riječ, njihove zamjene nisu se pokazale kao dostojno rješenje
Vozikali su se ali bez toliko love koliko je Ferrari lupao u razvoj bolida. Jedino tko je mogao primirisati ciframa koje je Ferrari izdvajao za bolid bio je Mclaren...

Ne želim ulaziti u rasprave ali osim Schumacher-Brawn-Todt kombinacije za dominaciju Ferrarija 2000tih zaslužni su mnogi drugi faktori.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

alonso je danas ujutro vozio ovaj novi difuzor i novo prednje krilo. Popodne u simulaciji utrke vozili su ovaj difuzor iz jereza, staro prednje krilo ipokrov motora sa malo većim otvorom za zrak otraga.

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Točno no oni su bili jedan od (nekoliko) glavnih kotačića.

Pa nije Ferrari preko noći došao do one dominacije i do statusa ekipe koju se mora pod svaku cijenu zaustaviti.
U Mercedesu se radi ili pokušava raditi sličan projekt kao sa Ferrarijem počevši od 1997.
Vremena su drugačija, vidjet ćemo dali Mercedes može doći do uspjeha. Vjerujem da može kroz koju sezonu.

Ferrari, ukoliko i ova sezona bude promašaj mora dobro preispitati dali je ovo pravi način...
5 sezona bez naslova, za ovakvu ekipu bilo bi katastrofalno, ni sad nije nešto bolje.

U ekipi imaju Alonsa, zanči čovjeka koji je možda najkompletniji vozač na gridu, zna kako usmjeriti razvoj bolida tu nije problem.. a sad, gdje je?
Michael is faster than you!!
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ja bi rekao da su navijaće ferrarija razmazili M.S. , Brawn i ekipa pa je sad sve osim naslova promašaj
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Po mom mišljenu Jean Todt je ključan čovjek za Ferrari-jev uspjeh, velike zasluge idu naravno i Schumacheru, Brawnu, Byrne, Martineliju ali ipak je Todt bio na čelu toga tima i on je držao čvrsto uzde propetog konjića. ;)
Kada su ovi gore nabrojani krenuli krajem 2006 da odlaze iz Ferrari-ja i još kada se saznalo koje im je zamjene spremio poglavica LDM, svaki navijač Ferrari-ja je znao da je to kraj Ferrari-jevog niza uspijeha, i da idu teške godine za Ferrari, imao je Ferrari još 2 sezone kvalitetan bolid i to zahvaljujući nadogradnji ranijih bolida koji su bili brzi i imao je i uspjeh 2007 zahvaljujući Todtu.
Što jedna budala pokvari (glupi, nesposobni Domenicali), sto pametnih ne može popraviti (Todt, Brawn, Schumacher). ;)
Koliko je Todt nezgodan igrač govori i 2007 i špijunska afera sa McLarenom i njegovo insistiranje da se sa tom pričom ide do kraja.
Jednom su Domenicali i Whitmarsh davali interviju za BBC, i komentator je rekao kako je to divno što se oni vole i da možda nikad nisu bili u tako boljim i prisnijim odnosima čelnici Ferrari-ja i McLarena. Ja da sam na mjestu njihovih supruga zabrinuo bi se. :biggrin:
Između Ferrari-ja i McLarena mora biti poštovanja ali mora biti i tog takmičarskog naboja.
Kako mi nedostaju Todt i Ron Dennis.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nemogu se ne go složiti sa svime što si napisao. Dok je mali Napoleon bio u sedlu i držao uzde konjića Ferrari je bio gotovo savršen: Najbolji bolid, najbolji motor, natezanje pravila do limita (kao sada RB), najbolja posada u boksevima...a sad makar je još uvijek mnogo ljudi ostalo koji su tada bili u ekipi kao da su svi zaboravili kako se šta radi...

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Dero je napisao/la:
Vozikali su se ali bez toliko love koliko je Ferrari lupao u razvoj bolida. Jedino tko je mogao primirisati ciframa koje je Ferrari izdvajao za bolid bio je Mclaren...

Ne želim ulaziti u rasprave ali osim Schumacher-Brawn-Todt kombinacije za dominaciju Ferrarija 2000tih zaslužni su mnogi drugi faktori.
Ima netko cifre koje ni Ferrari nije nadmašil u to doba - Toyota. Nakon toga titulu rastrošnosti u razvoju preuzima Red Bull.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Massa danas ima dobar ritam. Iako nemam pojma s kakvim gumama i td.
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

McLaren je poceo sprdnju sa F2012

http://i42.tinypic.com/zsjuq.jpg
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari zabranio vozačima davanje izjava za medije do kraja testa. :roll:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Je li to loš ili dobar znak? :)
Samo neka se trkaju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

dmarijon je napisao/la:Je li to loš ili dobar znak? :)
može se protumačit i kao jedno i kao drugo :D

Dobar = imaju jeben auto i ne žele da se slučajno otrkije njihov adut u rukavu
Loš = auto je smeće i ne žele da vozači svoje nezadovoljstvo iskazuju u medijima kako nebi dodatno narušili ugled ekipe

Kaj vi mislite? Jel to dobar ili loš znak?
Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Moje mišljenje:
Dobar znak = Nešto su dobro otkrili na autu i u strahu od loših rezultata ne žele da vozači slučajno svojim izjavama nabriju euforiju pa da se pljuje po njima ako rezultati budu razočaravajući.
Loš znak = Shvatili su da je auto katastrofa i ne žele da vozači to izlaju u javnost u nadi da će do 1. ili bar do 1. europske utrke riješiti probleme

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

dmarijon je napisao/la:Je li to loš ili dobar znak? :)
Hehe upravo da pitam?
Nadam se da je ovo prvo što je @Igor 18 naveo, mada mi više izgleda da je ovo drugo :lol:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ja bih dodao i treći razlog a to je da se vodi neki tihi rat na relaciji Ferrari-mediji. ;)
Većina medija je okarakterisala F2012 kao spor bolid a neki smatraju da će se boriti sa zadnja tri tima na gridu, možda su u pravu vidjet ćemo, zatim neke izjave iz Ferrari-ja su na različite načine interpretirane, i kao šlag na tortu sinoć se pojavilo na internetu da je Ferrari otpustio Massu pa je to Ferrari sinoć morao da demantira. ;)
Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 03 ožu 2012, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Sigurno ovo drugo...Ne vjerujem da bi Ferrari skrivao svoju brzinu pred drugima :D
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slika
Ferrari poslao svog čovjeka u špijunažu, kada je već tako blizu bolidu mogao je Red Bull-ovim mehaničarima pomoći da uguraju bolid u garažu :biggrin: , znači kada je u pitanju ispuh Ferrari će morati da primjeni staru metodu copy paste. ;)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Bah, ljudi nikad zadovoljni sa Ferrarijem. Neka su otkazali druženje s medijima jer i meni vec ide na živce kako je svaka budala zna u milisekundama koliko je Ferrari u zaostatku.
Ova tri dana imamo najviše odveženih krugova - 352. Pouzdanost je tu. Sutra očito ce namontirati novi aero paket i novu varijaciju difuzora. U proteklih 11 testiranja isprobali su ogromnu količinu dijelova i set-upova.

Svi su se radovali što su izjavili da idu radikalno sa novim autom. To je upravo što sada čine. Imaju 2 tjedna da analiziraju sve podatke i u Australiju donesu najbolji moguci paket.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slika
slika
slika

Nešto djelova koji su jutros stilgli iz Maranella. Vide se samo nove bočne stranice, poklopac motora
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ne mogu da vjerujem #-o :shock: , koji neprofesionalizam, koja aljkavost, ovo svaka može da slika :( , još jedan dokaz nesposobnosti Domenicalija, da je Todt na čelu Ferrari-ja zbog ovoga bi letjele glave. ;)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne mogu da vjerujem #-o :shock: , koji neprofesionalizam, koja aljkavost, ovo svaka može da slika :( , još jedan dokaz nesposobnosti Domenicalija, da je Todt na čelu Ferrari-ja zbog ovoga bi letjele glave. ;)
Taki su bili i prije njega :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne mogu da vjerujem #-o :shock: , koji neprofesionalizam, koja aljkavost, ovo svaka može da slika :( , još jedan dokaz nesposobnosti Domenicalija, da je Todt na čelu Ferrari-ja zbog ovoga bi letjele glave. ;)
Dobro aj nije da su nešto posebno slikali, samo sidepod cover

Evo kako to rade profesionalci u RB xD

slika
Odgovori