Ma... prvu pravu sliku ćemo imati na 3. treningu u Australiji. Tada će svi probat pravo kvalifikacijsko vrijeme. Ja se samo nadam da će Ferrari bit makar ispred Mercedesa.Dero je napisao/la:Bah, ljudi nikad zadovoljni sa Ferrarijem. Neka su otkazali druženje s medijima jer i meni vec ide na živce kako je svaka budala zna u milisekundama koliko je Ferrari u zaostatku.
Ova tri dana imamo najviše odveženih krugova - 352. Pouzdanost je tu. Sutra očito ce namontirati novi aero paket i novu varijaciju difuzora. U proteklih 11 testiranja isprobali su ogromnu količinu dijelova i set-upova.
Svi su se radovali što su izjavili da idu radikalno sa novim autom. To je upravo što sada čine. Imaju 2 tjedna da analiziraju sve podatke i u Australiju donesu najbolji moguci paket.
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Re: Formula 1 team - Ferrari
Avanti FER, Avanti!!!
-
- Legenda
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
-
- Legenda
Da, ovo nikako ne zvuči dobro: "Zanimljivo, u petak su na stazi u Barceloni istovremeno bili Gromain Grosjean i Fernando Alonso, obojica radeći simulacije utrka. Kako se tada činilo – Lotus E20 imao je konzistentno bolja vremena od Ferrarija F2012 na tvrdim gumama, a kad su na bolide stavili mekšu komponentu – Lotus ih je uspio bolje sačuvati i odvoziti više krugova."
Vidjet ćemo šta će biti danas s novim dijelovima, iaoko nije realno očekivati čuda.
Vidjet ćemo šta će biti danas s novim dijelovima, iaoko nije realno očekivati čuda.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
McLaren je podjednako loše izgledao prošle godine, također na kraju testiranja, pa je u Melobournu bio odmah iza RBR-a. Ja još uvijek mislim da Ferrari može biti 3. momčad...odmah iza Red Bulla.dmarijon je napisao/la:Da, ovo nikako ne zvuči dobro: "Zanimljivo, u petak su na stazi u Barceloni istovremeno bili Gromain Grosjean i Fernando Alonso, obojica radeći simulacije utrka. Kako se tada činilo – Lotus E20 imao je konzistentno bolja vremena od Ferrarija F2012 na tvrdim gumama, a kad su na bolide stavili mekšu komponentu – Lotus ih je uspio bolje sačuvati i odvoziti više krugova."

-
- Legenda
Doooobra
. Mac je prošle godine izgledao lošije na testiranjima nego Ferrari ove. Trenutno je Alonso prvi. Ali više me muči ovo s gumama nego sama vremena. Iako se i to potpuno promjeni kroz prvih dve, tri trke.

Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Alonso je vozio svoj stint na rabljenim gumama dok je grosjean koristio novi set. Ako cemo tako bila je usporedba Hamiltonove i Vettelove simulacije u i na kraju je ispalo da je ukupno Vettel 2 minute brzi od Hamiltona...dmarijon je napisao/la:Da, ovo nikako ne zvuči dobro: "Zanimljivo, u petak su na stazi u Barceloni istovremeno bili Gromain Grosjean i Fernando Alonso, obojica radeći simulacije utrka. Kako se tada činilo – Lotus E20 imao je konzistentno bolja vremena od Ferrarija F2012 na tvrdim gumama, a kad su na bolide stavili mekšu komponentu – Lotus ih je uspio bolje sačuvati i odvoziti više krugova."

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da Vettel je imao upgrade bolida , a Hamilton bazni model sa predstavljanja. Alonso svoje vrijeme postavio na supersoft gumama i u jednom brzom krugu.
Edit:
10:05 That opening lap for Hamilton was some seven seconds off his best. That McLaren is carrying a lot of fuel by the looks of it
Edit:
10:05 That opening lap for Hamilton was some seven seconds off his best. That McLaren is carrying a lot of fuel by the looks of it
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 04 ožu 2012, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
mislio sam na prosli test u Barceloni, a ako mislis sad danas na FL Alonso je postavio na HarduDani je napisao/la:Da Vettel je imao upgrade bolida , a Hamilton bazni model sa predstavljanja. Alonso svoje vrijeme postavio na supersoft gumama i u jednom brzom krugu.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Pa da , vettel već tamo imao dorade na bolidu dok mclaren tek sada u barceloni ima nove dijelove.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
BBC F1 technical analyst Gary AndersonF1NAC je napisao/la:mislio sam na prosli test u Barceloni, a ako mislis sad danas na FL Alonso je postavio na HarduDani je napisao/la:Da Vettel je imao upgrade bolida , a Hamilton bazni model sa predstavljanja. Alonso svoje vrijeme postavio na supersoft gumama i u jednom brzom krugu.
"I'm out watching at Turn Nine - the fast right-hander halfway around the track. It's a demanding corner, and the McLaren looks very good through there. It's very consistent, the drivers can place it and it behaves well on and off the throttle. The Ferrari is a different matter. It looks OK for a lap or two but then the front starts to wash out with understeer, and then a bit later in the run it starts developing oversteer on the exit as well. Of the other teams, the Lotus looks quite nice and Kimi Raikkonen looks very committed. The Finn did have a wander off track when the front didn't bite as he was expecting."
Darkness rises when silence dies
- F1NAC
- Moderator
upravo to, a i nebi se cudio da su i vozaci to trazili da ne davaju intervjueF2004_the_best_ever je napisao/la:Ja bih dodao i treći razlog a to je da se vodi neki tihi rat na relaciji Ferrari-mediji.![]()
Većina medija je okarakterisala F2012 kao spor bolid a neki smatraju da će se boriti sa zadnja tri tima na gridu, možda su u pravu vidjet ćemo, zatim neke izjave iz Ferrari-ja su na različite načine interpretirane, i kao šlag na tortu sinoć se pojavilo na internetu da je Ferrari otpustio Massu pa je to Ferrari sinoć morao da demantira.

- Forza
- Profesionalni vozač
Breaking the Ferrari ban on their drivers about not talking to the Press, the Spaniard told AS and Canal+ Liga: "There are a lot of things that we need to work on. We’ll have to grit our teeth and just get on with it for a while"
"We’ll struggle in the first few races of the season as we still aren’t 100%."
"We’re nearing the end of the final testing sessions before the start of the season, and we want to take stock of where we are at the moment. We still have some work to do and we need to grit our teeth and improve things a step at a time.
http://english.gazzetta.it/Motor_sports ... 9675.shtml

- F1NAC
- Moderator
http://www.formula1.com/wi/0x0/sutton/2 ... 4ma084.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; wallpaper

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Pat Fry upravo ima konferenciju za medije, baš me zanima šta će se tu čuti. 

- Forza
- Profesionalni vozač
Pat Fry: (exhaust) "Too early to say which is the better solution"
Podio is excluded? - Pat Fry: "At the moment, I'd say, yes"
He ruled out a podium in Melbourne. Or even fighting for one. Said the team is behind but "how far, I'm not sure yet"
Ferrari "still playing catch up from last week" (2nd test). A long way from where it would have wanted to be this evening
He ruled out a podium in Melbourne. Or even fighting for one. Said the team is behind but "how far, I'm not sure yet"
Ferrari "still playing catch up from last week" (2nd test). A long way from where it would have wanted to be this evening

- F1NAC
- Moderator
kad on tako veli onda je to takoForza je napisao/la:Pat Fry: (exhaust) "Too early to say which is the better solution"

Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 04 ožu 2012, 17:48, ukupno mijenjano 1 put.

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Brutalna iskrenost, barem znaju na čemu su. Biti ce ovo dva kratka tjedna u Maranelu s obzirom kroz koliko isprobanih varijacija moraju proci da bi našli konkurentnu specifikaciju.
Cijenim Pat Frya i njegovu realnost ali mislim da ce ga mediji dok je u Ferrariju razapeti zbog ovakvih odgovora.
Cijenim Pat Frya i njegovu realnost ali mislim da ce ga mediji dok je u Ferrariju razapeti zbog ovakvih odgovora.

- Barry
- Test vozač
obistinila se ona silna predvidjanja. mene muci ovo "how far, i'm not sure yet". bit ce na kraju 5-6 startni redF1NAC je napisao/la:kad on tako veli onda je to takoForza je napisao/la:Pat Fry: (exhaust) "Too early to say which is the better solution"
Ferrari "still playing catch up from last week" (2nd test). A long way from where it would have wanted to be this evening.

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Dero
- Profesionalni vozač
Trenutno Ferrarijev problem nije single speed krug. Naprotiv jedini pozitivni komentari dolazili su da bolid ima brzinu kod tog jednog kvalifikacijskog kruga. Najveci problemi nastaju u dužim stintovima kada bolid izgleda nestabilno i neupravljivo.Barry je napisao/la:
obistinila se ona silna predvidjanja. mene muci ovo "how far, i'm not sure yet". bit ce na kraju 5-6 startni red
Sve se još stigne popraviti, bolid možda ima najviše potencijala na gridu ali taj potencijal zasigurno necemo u cijelosti otkriti u Australiji. Ako do Europe i dalje nismo u borbi onda treba početi tražiti krivce.
Bitno je samo da sada ne počnu srljati u razvoju.
- F1NAC
- Moderator
samo da ne pocnu vrsit pritisak na momcad , onda nam se ne piše dobro . Al bilo bi dobro kad bi kiša padala na trkama do Kine kad nam stize ugprade ...Dero je napisao/la:Trenutno Ferrarijev problem nije single speed krug. Naprotiv jedini pozitivni komentari dolazili su da bolid ima brzinu kod tog jednog kvalifikacijskog kruga. Najveci problemi nastaju u dužim stintovima kada bolid izgleda nestabilno i neupravljivo.Barry je napisao/la:
obistinila se ona silna predvidjanja. mene muci ovo "how far, i'm not sure yet". bit ce na kraju 5-6 startni red
Sve se još stigne popraviti, bolid možda ima najviše potencijala na gridu ali taj potencijal zasigurno necemo u cijelosti otkriti u Australiji. Ako do Europe i dalje nismo u borbi onda treba početi tražiti krivce.
Bitno je samo da sada ne počnu srljati u razvoju.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ako se ne mogu borit za pobjede i podijume, meni je u tom slučaju svejedno da li će biti u 5-6 startnom redu ili u 10-11 startnom redu.Barry je napisao/la:

Ja bi u tom slučaju osobno volio da budu što niže 10 ili 11 startni red, možda bi to konačno dovelo do toga da poglavica LDM konačno da otkaz nesposobnom Domenicaliju. Nije mi jasno koliko taj čovjek ima kredita kod poglavice LDM, nekad imam osjećaj da će pogalavica LDM preimenovati Ferrari u Domenicali u znak zahvalnosti što jedan tako "sposoban" čovjek vodi Ferrari.

- Armanini
- Svjetski prvak
kakve veze ima domenicali sa bolidom? pa ne radi ga on.. nit ga crta.. a nit ga vozi..
- Forza
- Profesionalni vozač
http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport ... 72092.html
Ferrari's technical director Pat Fry has ruled out the team fighting for a podium position during the season-opening Australian Grand Prix.
While the team's lap times have not appeared a match for Red Bull and McLaren over a long run, the most telling sign that Ferrari is in trouble came yesterday when the drivers were prevented from speaking to the press. A revised exhaust position during the second test appears to have halted any progress the team was making, and when asked if he would exclude a battle for the podium in Melbourne Fry replied: "At the moment I'd say yes.
"I am disappointed by our performance level at the moment; I think we've got a lot of work to do. So we've just got to kick on. The change we made last week to the exhaust position has put us a little bit on the back foot we're just trying to optimise for that, we've still got obviously a lot of work going on at the factory and we'll have new bits to test in Melbourne."
When asked by ESPNF1 how far the team still has to go to reach the point it hoped to be at by the end of testing, Fry admitted that a substantial amount of progress needed to be made.
"A reasonable way I think really. Testing is always hard to see exactly where you are. We know historically what fuel levels people have run so we've got an idea where they are but if they've changed what they've done for the last two or three years I could either be depressed, more disappointed or less disappointed, I don't know. I think we've got a reasonable amount of work to do still."
With Red Bull appearing to direct its exhausts towards the floor to blow the diffuser again, Fry admitted that if it was legal in the regulations then it was the best solution but that Ferrari had failed when trying to do something similar.
"I think it's the obvious direction to go in. We gave it a shot and we didn't quite get it right and the issues we had we weren't going to solve at least for the first four races so that's why we had to back up and change course. Ultimately I think it is the way to get the most downforce out of the current rules - obviously depending on Charlie's (Whiting) interpretations - so we are continuing to look in that area, obviously, as I'm sure the whole pit lane is."
ChrisESPNF1
Sorry to be the bearer of bad news! Fry did tell me Mugello's mid-season test could help recovery though