Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la One and only »

Toon je napisao/la:ovim djelom foruma kao da vlada manično-depresivna psihoza koja se smjenjuje u intervalima kako izlazi koji članak u nekim novinama...pa zar nemate niti malo povjerenja u ljudstvo (ne govorimo o poglavici) koje ima maltene neograničene resurse i gotovo da je krema ovog cirkusa te je spremno bolid okrenuti i naopačke kako bi iz njega iscjedili i dobili svaku desetinku i stotinku...pa nije ferrari virgin ili HRT pa će se zadovoljiti neuspjehom i da gleda u leđa svakom iscjedku na stazi...ako su (i to je veliki ako) i prdnuli u prazno pretvorit će i to barem u podnošljiv miris...toliki defetizam i kukanje a u stvari pojma nemamo koliko su to loši ili dobri...na kraju rata će se mrtvi i heroji brojati a ne prije prve bitke...
...a što je najžalosnije ja navijam i uvijek ću navijati za najgori mogući scenarij što se tiće crvenih...
Pred početak prošle sezone isto je raspoloženje vladalo na McLarenovoj temi :biggrin:
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Aldo Costa je izjavio da je teško u zračnom tunelu predvidjeti kretanje gasova iz ispuha, i da ima odstupanja između podataka u zračnom tunelu i na stazi, naročito je to izraženo izgleda kod izvedbe ispuha kao što je kod Ferrarija ili ova nova verzija kod Red Bulla.
Meni nije jasno zašto Ferrari krajem prošle godine nije napravio preinake na F60 na zadnjem kraju i stavio ispuh sličan onom koji će se pojaviti na novom bolidu i poslao Gene i Fisichellu da mjesec dana na Fioranu vrte po 100 krugova dnevno, valjde bi dobili neke korisne podatke, mislim da se smije koristit bolid star najmanje dvije godine.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jedino opravdan razlog koji ja vidim je RRA (ograničenje troškova). U to ograničenje ulaze testiranja, razvoj i proizvodnja novih djelova, transport opreme i ljudstva na utrke, PR eventi...po pravilima bi F60 smio biti testiran, ali bi to onda značilo ili manje novaca za druge stvari ili prekoračenje limita.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

:off:
Moram se nasmijati :mrgreen:
Pa feraristi su već počeli spremati lomače i vješala i to zbog vremena na testiranju?????? :smijeh2: :oo:

pa kolega Armanini je dao najbolje objašnjenje kaj se događa trenutno na stazi
1. testiranje služi da se isprobaju setinzi, da se nađe najbolji omjer za bolid (ako pratite atletiku znate da branka vlašić na treningu skače samo 195 cm i vježba tehniku, a ne skače svjetski rekord na treningu)
2. osim toga koji bi idiot pokazao konkurenciji sve adute prije prve utrke i da žrtvuje osvajanje naslova za jedan dobar krug zbog plačljivosti fana
:off:
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

darky je napisao/la: 2. osim toga koji bi idiot pokazao konkurenciji sve adute prije prve utrke
Ferrari prošle godine.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja sam veliki optimist. Već sam rekao prije, Ferrari možda na prvoj utrci neće biti najbrži, ali konkurirat će za prva 2-3 mjesta. No od povratka u Europu očekujem da će oni biti ti koje će ostali trebat uhvatiti.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

damjan.cule je napisao/la:jedino opravdan razlog koji ja vidim je RRA (ograničenje troškova). U to ograničenje ulaze testiranja, razvoj i proizvodnja novih djelova, transport opreme i ljudstva na utrke, PR eventi...po pravilima bi F60 smio biti testiran, ali bi to onda značilo ili manje novaca za druge stvari ili prekoračenje limita.
U F1 je sve što nije zabranjeno, ili dok te ne uhvate da radiš nedozvoljene stvari, je dozvoljeno ;) , a Ferrari sam po sebi pruža velike mogućnosti za "različite" skrivene radnje, još kad se u obzir uzme cijela Fiat grupa u tom slučaju samo je nebo granica.
To što neko ne zna to da iskoristi je dokaz njegove nesposobnosti, u ovom slučaju dokaz Domenicalijeve nesposobnosti.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Autosprint piše da je Ferrari najbolje vrijeme u Barceloni postigao na supersoft gumama i sa praznim rezervoarom, ako je to istina ulazak u Q2 u Australiji za Ferrari će biti veliki problem. :(
pogledaj malo specifikaciju staze. imas brze zavoje najvise pati prednja lijeva guma . A Super soft jednostavno nije guma za Barcelonu. A sto se tice goriva to ne treba bit istina nuzno . Sve su to nagađanja.

Ferrari ce bit konkurentan u OZ . Sigurno se nece sad 2 tjedna gledat jedan drugog nego ce slozit najbolje sto mogu bolid za australiju .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slika
Mission accomplished, Ferrari destroyed :biggrin:
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Autosprint piše da je Ferrari najbolje vrijeme u Barceloni postigao na supersoft gumama i sa praznim rezervoarom, ako je to istina ulazak u Q2 u Australiji za Ferrari će biti veliki problem. :(
Koliko je kod koga bilo goriva, to samo ptice znaju... Mislim da ta tvrdnja autosprinta svakako presmijesna. Ako se dobro sjecam, Alonso je odvozio 1.22.4 na hard gumama. Sve i da je to bilo u praznom Ferrariju, to znaci da bi sa super soft gumama prazan mogao ici oko sec i pol brze...

Mislim da Ferrari generalno nije toliko los koliko se cini. Pesimisticne izjave od strane Fry-a su ponajvise zbog toga sto su htjeli da od prve utrke pobjedjuju (tako su najavili zimus). Eh sad, ocigledno to nije moguce, ali su po mojoj procjeni jaci red bull i mclaren, a lotus i merc su sigurno u dometu, ako i ne iza ferrarija...

Mislim da se preuvelicava sva ova prica i da novine koriste momenat za skandalozne naslove.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da sam ja Fry, išao bi taktikom da smo loši - jer jedino tako bi mogli ugodno iznenaditi u Australiji :)
Samo neka se trkaju.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

a iz onoga sto sam procitao do sada, se moze onako sumirati da je jedini problem ausput i to nepredvidivo kretanje gasova koje dovodi do neobjasnjivog gubitka downforcea na zadnjem kraju bolida. Samim time zadnji kraj vise klizi tj zabacuje kroz krivine sto prouzrokuje onda i brzu degradaciju guma.

No postoje glasine i da je ferrari vec nasao optimalnu formu/model auspuha, ali da ga cuva u tajnosti.

Mislim da ima istine u tome sto Fry govori, ali isto tako ne vidim da ce Ferrari biti neki tim koji ce ispadati u Q2 na pocetku sezone, barem ne Alonso...
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Evo problema i ovoga se plasim
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

plašiš se pogreške vozača??

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Pa neznam dali je tu Alonso pogrijesio il je to ono sto govore experti da Ferrariju nosi zadnji dio u krivini..nadam se da je Alonsova greska al neznam,nisam siguran...
Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Ma ja jesam. ovo stvarno nije pogreška vozača. Nikako. Jednostavno - nenaštelan bolid.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

joooj ovi crnjaci mi uvijek dan pokvare :S
A ajde razmislite di se to dogodilo...pomoći ću: na TESTIRANJU!!
Još jednom kažem, F2012 je potpuno novi bolid i momčad TESTIRA kako bolid reagira na koju promjenu setupa. Neka će promjena dovesti do toga da je bolid super stabilan i to će se zabilježit. Druga će možda pokvariti stabilnost pa će velikim crvenim slovima napisati NE KORISTITI. Pa ljudi ovo su bila testiranja. Ja ću se brinuti ako nakon prve 3 utrke bude 0 bodova uz Ferrarijevo ime...prije ne...

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ja cu pak biti mnogo vise zabrinut ako vidim da su opet sekundu ili vise iza RB, bez obzira na broj bodova koje sakupe u te tri utrke. Jednostavno, mnogo ima dima, dakle mora biti i vatre. eh sad, koliko je ta vatra jaka, ostaje da se vidi u Australiji.

Ja opet nekako ocekujem da ce Ferrari biti tu izmedju 5-8 mjesta. Ako zaostatak bude ispod sekunde za vodecim, onda ce biti sigurno nade... Sve iza toga je vec jako kriticno...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bolje ovako nego prošle godine di su svi dizali Ferrari uz Red bull i na kraju u australiji peko sekunde u kvalama ...
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

damjan.cule je napisao/la:joooj ovi crnjaci mi uvijek dan pokvare :S
Još jednom kažem, F2012 je potpuno novi bolid i momčad TESTIRA kako bolid reagira na koju promjenu setupa. Neka će promjena dovesti do toga da je bolid super stabilan i to će se zabilježit. Druga će možda pokvariti stabilnost pa će velikim crvenim slovima napisati NE KORISTITI. Pa ljudi ovo su bila testiranja. Ja ću se brinuti ako nakon prve 3 utrke bude 0 bodova uz Ferrarijevo ime...prije ne...
Naravno, nismo mislili da ovo proklizavanje znači da bolid ne valja. Samo da je na ovom testiranju bio loše podešen, i to je sve.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:
damjan.cule je napisao/la:joooj ovi crnjaci mi uvijek dan pokvare :S
Naravno, nismo mislili da ovo proklizavanje znači da bolid ne valja. Samo da je na ovom testiranju bio loše podešen, i to je sve.
vjerovatno se radilo o podešavanju ovjesa , a moguće i da je promašio kočenje pa da ga je uzelo .. NEMA ZVUKA! :D
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Okey, WTF?
Izgleda da ce Salo voziti F10 u Suzuki isti vikend kada ce biti utrka u aus

LINK
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Gazzetta suggests that Ferrari redesigned the sidepods and went through another crash test.
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Montezemolo: “The truth will only come out in Melbourne”
Marc Gene on Antena 3 (Spanish TV): "We went too radical with the new car and we have to go back to someting more traditional."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

"Ferrari dismissed reports that they are making modifications to the new car's chassis that are potentially significant enough to require a new crash test."
slika
Odgovori