Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
tomidix
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la tomidix »

Ja iskreno vjerujem da na čelo Ferrarija treba i mora doći osoba koja nema baš previše pojma o autu kao takvom, ali je zato čvrsta ruka koja zna upravljati grupom ljudi, motivirati ih na uspjeh... Barem bi znao kada odustati od propale sezone...
Glavom i bradom... gospodin sa slike..
slika
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:
Ne kužim zasto i dalje nude nakon svake sezone jednogodisnji ugovor Massi ..
Ovo je još jedan od dokaza u kakvom je stanju trenutno Ferrari. ;)
"There's no denying that was a difficult qualifying," said Fry. "It's true that with Fernando, we could have got into Q3 with relative ease, given the time he did on his only lap in Q2 with used softs, but I don't think we could have got higher than the fourth row."
Reče čovjek koji je izjavo da je Red Bull ispred svih minimum 0.5s :lol: :roll: :smijeh:
Izgleda da je Ferrari počeo da postaje deponija za istrošene i izgubljene inžinjere iz drugih timova, tužno :( .
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

F1NAC je napisao/la:
Ne kužim zasto i dalje nude nakon svake sezone jednogodisnji ugovor Massi ..

Njega voli Lojzek, jer je masu slabiji od njega pa nema problema s njim.
Ono, najmanji mu je problem biti bolji od timskog kolege.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ma massa bi bilo gdje bio dobar samo kaj ono kaj voli alonso vozit to ni vrag ne bi znal vozit
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Vidim opet me neke kolege prozivaju da sam pesimista, ja moram da kažem da sam samo surovo realan. ;)
Moram reći da su i mene iznenadili malo u negativnom smislu :shock: , jer je Kimi poklonio Massi prolazak u Q2.
Ja sam ranije dao nekoliko scenarija o F2012 i izgleda da je u pitanju onaj najgori scenarijo, Ferrari je totalno fulao sa bolidom.
Vidim da se spominje poboljšanje ali ja sam veoma skeptičan u to i dajem veoma male šanse da to uspije, moram reći da sam se mnogo više nadao 2009 da će Ferrari biti konkurentan kad stavi dvostruki difuzor nego sada kada navodno poboljšaju bolid.
Jedan velik :klanjanje: za tim Ferrarija jer su uspijeli napraviti ovakav bolid, sa tolikim budzetom, tolikim resursima, pravilima koja bi im trebala ići na ruku su uspjeli napravi frankeštajna, ne može to svako ;) , tako da veliki =D> ze Ferrari.
Sreća je da se takmiče ova tri nova tima inače bi Ferrari bio fenjeraš. ;) :biggrin:
Možda će svučati čudno ali ja im kao navijač Ferrarija i čovjek koji prati F1 zbog Ferrari želim sve najgore sa ovim bolidom, ponekad je potrebno dotaći dno dna da bi se krenulo konačno naprijed, nadam se da je u slučaju Ferrari ovo dno dna i da će Ferrari krenuti konačno naprijed. ;)
Šta dalje radit?
Otpustiti određen broj ljudi naravno na čelu sa Domenicalijem.
Dovesti čovjek sa jakim karakterom na čelo Ferrari-ja, sada će svi da mi se smiju ali ću reći da sam siguran da bi Fabio Capello bolje vodio Ferrari od Domenicalija.
Zaposliti određen broj inžinjera iz drugih ekipa.
Vratiti Luca Baldisserria u F1 ekipu, i dati mu značajnu ulogu u ekipi, siguran sam da bi i on bolje vodio Ferrari od Domenicalija, ali naravno on nije bio podoban Domenicaliju i zato ga se ovaj odmah riješio.
Inače meni je zabavno ovako gledat Ferrari, žao mi je jedino Alonsa, jer je Ferrari ovo zaslužio, tačnije poglavica LDM jer je bio previše ohol i reko bih da je imao podcjenjivački stav prema drugim momčadima, jer je mislio da može bilo koga postaviti na čelo momčadi i Ferrari će opet biti među najboljima e pa to može proći samo u njegovoj mašti. ;)
hvala. =D>
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

u Ferrariu je nešto trulo već odavno, s kolegom bi se složio da trebaju doć inženjeri i ljudi drugih momčadi koji će zapet i radit marljivo (kao Brawn u meči, Adrian u RB itd...) ...bez obzira na trenutni rezultat, gledat u budućnost bez obzira što će trpit reputacija tako velikog imena i vozači u nj.

-Nekad je Ferr bio poznat po brzini i jakim motorima, al već nekih 10tak godina mehanički grip i snaga/izdržljivost motora je najmanji faktor. Treba radit na aerodinamici i ovjesu a motor može unutra od Hyundaia jer uz današnju tehnologiju i laboratorijska ispitivanja nitko nema loš motor. Ako im fali dodatnih testiranja ne fali im para da pecaju F1 stručnjake :)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

tomidix je napisao/la:Ja iskreno vjerujem da na čelo Ferrarija treba i mora doći osoba koja nema baš previše pojma o autu kao takvom, ali je zato čvrsta ruka koja zna upravljati grupom ljudi, motivirati ih na uspjeh... Barem bi znao kada odustati od propale sezone...
Glavom i bradom... gospodin sa slike..
[ http://f1grandprix.motorionline.com/wp- ... errari.jpg ]
najbolje jos i on da dođe na čelo :roll:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Vrti ocima koliko hoćeš ali Schumi je osvojio naslov u Benettonu pod njegovom palicom...
Dobio je otkaz (Flavio) nakon odlaska Schumija i jos nekolicine ljudi u Ferrari kako bi na njegovo
mjesto dosao Rocco Benetton.. E sad, kada je Renault kupio tu momcad, ponovno su vratili Flavia
na vrh tadasnjeg Benetton-Renaulta - 2001. Bas kada je Alonso debitirao u Minardiju, a mjesto mu
osigurao Flavio... Očito jedan veliki plan za mladog talentiranog vozača i nadolazeću ambicioznu
momčad Renaulta... Nakon Schumija u Benettonu znamo kako je Alonso prosao u Renaultu..
Kažem opet.. Možda nema pojma o bolidu, ali na kraju krajeva to niti nije njegov posao..
Vjerojatno puno vise znanja nema niti SD.. Pa radi isti posao.. Njihov posao nije da crtaju auto
već da donose odluke koje usmjeravaju cijeli tim... Opet ću te podsjetiti da je Flavio bio taj koji
je nakon Australije 2011. poručio Ferrariju da se okrenu sljedećoj sezoni.. Možda bismo, da je on
imao ovlasti, sada i ti i ja i svi ostali gledali jedan dominantan Ferrari koji je žrtvovao 2011. da
ove godine ne bi imali kantu s kakvom danas raspolažu.. Pozdrav
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Eto. Pozitivna stvar je to što - dok su puni ko brod solidni su.
Što se više prazne to su nekonkurentniji.
Samo neka se trkaju.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

ferari loš danas....
alonso ima više sreće neg pameti danas jer MSC bio ispred, ali mu krepao auto
masa ko da nije ni bio u utrci....
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

darky je napisao/la:ferari loš danas....
Nemozes mi pricat da alonso ima srece...s ovakvim bolidom je uspio doc do 5 mjesta
Još jednom je potvrdio da je najbolji vozač na gridu
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

alonso vise srece nego pameti???smijesan si...
Alonsista hasta la muerte..
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

...Ferrari jako loš...morat če se dosta toga promjeniti...no ipak ovi Alonsovi bodovi su itekako vrijedni ako se Ferrari dovede u red puno če značiti...a Massa loše jako loše...kao da ga ni bilo u utrci...
1982 UCV 1919
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Koju si ti utrku gledao :roll: ,stvarno objektivno

Ferrari kako tako s punim rezervoarom,a kasnije loše prema očekivanju,tako da je ovo Alonsovo 5.mjesto pravo čudo.Nakon Buttona junak utrke
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Čovječe umalo nas Williams uzeo , ovo nije katastrofa ovo je još gore ..... Alonso , kapa do poda čak u jednom momentu dok je bio na mediumu bio brzi od Vettela na softu al vjerovatno zbog temperature . Niš nazad u garazu i razmisljat kako ovih 21 sekundu izgubit.
slika
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

Dr. DJ je napisao/la:...Ferrari jako loš...morat če se dosta toga promjeniti...no ipak ovi Alonsovi bodovi su itekako vrijedni ako se Ferrari dovede u red puno če značiti...a Massa loše jako loše...kao da ga ni bilo u utrci...
Krajnje je vrijeme da ode iz Ferrarija
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

f430 je napisao/la:
Nemozes mi pricat da alonso ima srece...s ovakvim bolidom je uspio doc do 5 mjesta
Još jednom je potvrdio da je najbolji vozač na gridu
gle, staza mu je išla u korist
1. prvo su ispali MSC (kvar) a onda je Rosberg zapeo u prometu SC-a
2. na kraju je maldonado bio brži od alonsa
3. kimi je startao sa 17 mjesta, grosejana su izbacili sa staze....

znači sljedeća utrka favoriti po brzini pokazanoj danas:
1. Mercedes
2. MCl
3. RB
4. Lotus
5. Williamas
6. Ferrari
7. Suber

e sad ako je tebi to dobro, onda OK, ali ja bih se brinuo
Alonso je imao sreće razvojem situacije na stazi, jer auto je danas bio kanta za napucavanje i današnji rezultat je ravan pobjedi...
zato i velim da je imao više sreće neg pameti
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso je bio očigledno brzi od Rosberga danas . ti si očito gledao mozda trku iz prošle godine
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

f430 je napisao/la:
Dr. DJ je napisao/la:...Ferrari jako loš...morat če se dosta toga promjeniti...no ipak ovi Alonsovi bodovi su itekako vrijedni ako se Ferrari dovede u red puno če značiti...a Massa loše jako loše...kao da ga ni bilo u utrci...
Krajnje je vrijeme da ode iz Ferrarija

...bit ču subjektivan i još uvijek mu pružiti priliku jer mi je jako drag vozač no svojim vožnjama u zadnje vrijeme definitivno nezaslužuje mjesto u Ferrariu...no nadam se da če opravdati i to jako brzo moje simpatije...na starim vožnjama se neživi pogotovo u situaciji u kojoj je Ferrari toliko godina bez trofeja se nemože tolerirati za jednu tako veliku momčad [-X
1982 UCV 1919
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Massa po meni pokazao koliko se zna braniti kad ga netko želi prestići. Ne razmijem zašto je otišao toliko duboko u zavoj.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@darky
sreća je sastavni dio utrkivanja ;) , nemoj da ja sada počnem nabrajati kada je splet sretnih okolnosti odgovarao McLarenu, veoma je mali broj utrka kada se vozači i timovi rasporede tako da na kraju utrke odgovaraju stvarnom kvalitetu timova i vozača.
Nemoraš nam pametovati, svaki navijač Ferrari-ja zna da ovo 5 mjesto nije odraz kvalitete Ferrari-jevog bolida. ;)

Alonso. :klanjanje: =D>
Kada gledam Alonsa kako se bori sa F2012 imam osjećaj kao da on jaše rodeo a ne da vozi bolid F1. :( :biggrin:
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Malo pretjerujete s dizanjem Alonsa u nebesa. Da odvozio je odlično i malo iznad mogucnosti bolida. Al u tome je i stvar. To se očekuje od njega. A i problem je što većina ljudi gleda po načelu da gledaju Massu u usporedbi s Alonsom. To nije fer prema nikome. Massa je veoma izgubljen i definitivno ne pripada u Ferrari. 5 pozicija uz sreću da su Mercedesi zavrsili kako su zavrsili i da je Kimi startao sa 17-og su doveli da Ferrari bude tu di je. Mislim da je realnija pozijica oko 9. mjesta. Ako ćemo gledati po Massi onda je Ferrari na razini Caterhama.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

@F2004_the_best_ever
ma ne pametujem, samo iskazujem svoje gledište kako ga ja vidim
No na sljedećoj utrci neće bit skrivanja, u Kaula Lumpuru su dvije dugačke ravnice tamo ćemo vidjeti kako se ferrari nosi sa brzinom
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

darky je napisao/la:@F2004_the_best_ever
ma ne pametujem, samo iskazujem svoje gledište kako ga ja vidim
No na sljedećoj utrci neće bit skrivanja, u Kaula Lumpuru su dvije dugačke ravnice tamo ćemo vidjeti kako se ferrari nosi sa brzinom
Kažeš da je to faktor sreće, da imao je danas Alonso sreće kao što je nije imao Hamilton ali to je sastavni dio utrkivanja. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Caldor je napisao/la:5 pozicija uz sreću da su Mercedesi zavrsili kako su zavrsili i da je Kimi startao sa 17-og su doveli da Ferrari bude tu di je. Mislim da je realnija pozijica oko 9. mjesta. Ako ćemo gledati po Massi onda je Ferrari na razini Caterhama.
To je po nekim "procijenjenim" brzinama i slažem se donekle. No rezultat utrke se ne ostvaruje prema procjenama, nego je posljedica rezultata kvalifikacija i događaja u utrci. Istina, sreća je da je Schumacher odustao jer bi on bio ispred Alonsa. Rosberg je bio iza tako da njega ne računam kao sretnu okolnost kod Alonsa. Kimi je startao 17. zbog svoje greške, on od početka nije bio u blizini Alonsa, tako da ni on nije sretni faktor u njegovom plasmanu.
Sa 12. na 5. mjesto s ovakvim bolidom iziskuje puno sreće, ali i puno znanja i prolivenog znoja.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori