Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
scuderia danas: 20% kvalitet bolida, 10% srece, 70% maestralnosti fernanda = 5. mjesto
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Zašto ne bi gledali u odnosu na Massu.Taj Massa je dobii Raikkonena 2008 a bio mu blizu 2007.Caldor je napisao/la:Malo pretjerujete s dizanjem Alonsa u nebesa. Da odvozio je odlično i malo iznad mogucnosti bolida. Al u tome je i stvar. To se očekuje od njega. A i problem je što većina ljudi gleda po načelu da gledaju Massu u usporedbi s Alonsom..
Uglavnom Alonso kojeg god kolegu je imao(osim Hamiltona) vlada mišlenje da mu je loš kolega.Evo ti primjer Groesjeana kad je bio s Alonsom svi su govorili loš vozač a izgleda da nije tako.
Potencirate sreću da je imao odustajanjem MS-a,pa nije je samo on imao imali su je po toj logici svi koji su bili iza MS-a(znači svi osim dvojca Mclarena).Iako nisam siguran da i MS ne bi završio iza jer nisu baš imali dobar race pace
...put u raj nije posut ružama...
-
- Legenda
Mi smo ko kukci s kratkoričnim pamćenjem. Da je utrka završila nakon 15 krugova, svi bi hvalili Ferrari jer je do tada bio solidan. Ovako se sjećamo samo kraja (iako je 5. mjesto na kraju svejedno dobro).
Zadnji krugovi su bili loši za Ferrari, kako se i očekivalo. Činjenica je da su prvi krugovi (dok je bio težak) bili iznenađujuće konkurentni. I to je jedina nova vijest. jedina zanimljivost koju sam danas saznao. Sve ostalo je već prožvakano na 500 stranica.
I vidim da "chuck norris" o tome valjda jedini piše.
Zadnji krugovi su bili loši za Ferrari, kako se i očekivalo. Činjenica je da su prvi krugovi (dok je bio težak) bili iznenađujuće konkurentni. I to je jedina nova vijest. jedina zanimljivost koju sam danas saznao. Sve ostalo je već prožvakano na 500 stranica.
I vidim da "chuck norris" o tome valjda jedini piše.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Jedna pozitivna stvar za Ferrari
, hebeno brzi pit stopovi
.
First Pit Stop
Massa: 22.313 sec
Alonso: 22.035 sec
Second Pit Stop
Massa: 22.528 sec
Alonso: 21.910 sec
za usporedbu
J. Button 23.275 i 22.837
L. Hamilton 22.862 i 23.464
S. Vetttel 24.256 i 24.131
M. Webber 22.918 i 22.915

First Pit Stop
Massa: 22.313 sec
Alonso: 22.035 sec
Second Pit Stop
Massa: 22.528 sec
Alonso: 21.910 sec
za usporedbu
J. Button 23.275 i 22.837
L. Hamilton 22.862 i 23.464
S. Vetttel 24.256 i 24.131
M. Webber 22.918 i 22.915
- Cuky
- Moderator
Ovaj Ferrari nikako da se uskladi...
zadnje dvije sezone: donekle konkurentan bolid - stopovi i strategija katastrofa
ove sezone: bolid katastrofa - urnebesno brzi stopovi

zadnje dvije sezone: donekle konkurentan bolid - stopovi i strategija katastrofa
ove sezone: bolid katastrofa - urnebesno brzi stopovi
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Ili sam ja lud... ili ne znam
??
Bit ću dosadan ko papagaj.
I Massa i Alonso su se iznenađujuće dobro probijali naprijed u prvim krugovima. To nikako nisam očekivao. Čak bi rekao - na razini najboljih. Dok nije popustilo.
Ne znam, ali meni je to bila daleko najveća vijest utrke. Ostalo sam sve znao.
Čak je u jednom trenutku izgledalo da bi Alonso mogao i do podija.

Bit ću dosadan ko papagaj.
I Massa i Alonso su se iznenađujuće dobro probijali naprijed u prvim krugovima. To nikako nisam očekivao. Čak bi rekao - na razini najboljih. Dok nije popustilo.
Ne znam, ali meni je to bila daleko najveća vijest utrke. Ostalo sam sve znao.
Čak je u jednom trenutku izgledalo da bi Alonso mogao i do podija.
Samo neka se trkaju.
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Alonso se bori, ali bolid je kanta i sve to podsjeća na Alesija u prvoj polovini devedesetih.
Ako Massa zareda loše rezultate treba mu dati otkaz i dovesti Trullija, on ima iskustva, Talijan je , a i zvali su ga u Ferrari kad je Barrichello odlazio.
Ako Massa zareda loše rezultate treba mu dati otkaz i dovesti Trullija, on ima iskustva, Talijan je , a i zvali su ga u Ferrari kad je Barrichello odlazio.
- f430
- Navijam za: fernando alonso
Ja bi volio vidit flavija umjesto dominicalija... Sve bi bilo bolje, ipak je kombinacija alonso-flavijo provjerena
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Kad smo kod te talijanizacije momčadi, mene zanima zašto kao drugog vozača ne angažuju talijana, Trulli, Fisichella ili nesretni Badoer, ako se već qurče tim talijanizmom to bi imalo više efekta nego postavljanje talijana za šefa momčadi, jer običan gledatelj mnogo više će čuti za vozača talijana nego za šefa momčadi, ipak su vozači u prvom planu.
Inače nisu svi talijani nesposobni, problem je što se Ferrari jako lako riješavao ljudi koji su sposobni a onima koji su nesposobni davao mnogo novih šansi koji oni i dalje ne koriste.
Ja ću kao papagaj
da ponovim slučaj Luca Baldisserri kada su ga odmah posle jedne iznuđene pogreške istjerali iz F1 odjela.
A što je on uradio
na VN Malezija 2009 kad je Ferrari bio takođe katastrofa, trebala je da padne kiša i on je krug ranije pozvao Kimija i stavili su mu kišne gume ali kiša je nažalost malo zakasnila i kada je počela da pada Kimi je već bio uništio kišne gume, ali tu se nije imalo šta izgubiti, Kimi je bio mislim na 6-7 mjestu u trenutku kada su ga pozvali u box kockali su se i izgubili po mom mišljenju nisu ništa mogli izgubit jer je bolid bio također katastrofa. Domenicali je to odmah iskoristio i otpustio Baldisserria, čovjeka koji je bio dio dream teama i čovjeke koji je bio desna ruka Brawna što se tiče strategije a i sam Brawn je izjavio da su neke genijalne strategijske odluke bile donešene od strane Baldisserria a ne njega, naravno da takav čovjek nije odgovarao Domenicaliju, jer je on htio da pravi svoj dream team-dream team nesposobnjakovića i luzera. 

Inače nisu svi talijani nesposobni, problem je što se Ferrari jako lako riješavao ljudi koji su sposobni a onima koji su nesposobni davao mnogo novih šansi koji oni i dalje ne koriste.
Ja ću kao papagaj

A što je on uradio

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Stvatno je veća katastrofa onda nego što sam i mislio ako je točno to što kažeš za Maleziju 2009. Pa čak je i Schumacher jednim dijelom utjecao na izbor Kimijevih guma tad i tom se dosta pričalo.
Smiješna ekipa postaje ovaj Ferrari, toliko da se sve češće pitam zašto još uvijek jednim dijelom navijam za njih, pogotovo nakon što su i Schumi i Kimi otišli.

Smiješna ekipa postaje ovaj Ferrari, toliko da se sve češće pitam zašto još uvijek jednim dijelom navijam za njih, pogotovo nakon što su i Schumi i Kimi otišli.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
ako glume talijansku ekipu onda bi trebali . Dati otkaz massi i alonsu. Uzet gnjilog i badoera

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
zato jer bi talijanska štampa jedva dočekala jedan krivi potez i odmah stavila na lomaču i vješala talijana kao što i vi ovdje na forumu raditeF2004_the_best_ever je napisao/la:Kad smo kod te talijanizacije momčadi, mene zanima zašto kao drugog vozača ne angažuju talijana,

talijanski mediji vide samo loše stvari talijanima i zato zbog prevelikog pritiska u ferariju može samo stranac voziti
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Jeste, u odluku da Kimi ranije pređe na kišne gume je i Schumacher bio "umješao svoje prste"Domi je napisao/la:Stvatno je veća katastrofa onda nego što sam i mislio ako je točno to što kažeš za Maleziju 2009. Pa čak je i Schumacher jednim dijelom utjecao na izbor Kimijevih guma tad i tom se dosta pričalo.![]()

Mnogo bi bolje za Ferrari bilo da imaju sposobno rukovodstvo i inžinjere, većinom netalijane, i jednog nekvalitetnog talijanskog vozača, nego da imaju dva kvalitetna vozača i nesposobno talijansko rukovodstvo i inžinjere, u prvom slučaju bi se sigurno borili za titulu u kokurenciji vozača-ovaj netalijan vozač

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Eureka!!!Stefano Domenicali:We know the main areas we need to work on – traction and top speed first and foremost – and we must accelerate as much as possible the development work to reach the level of the best as soon as possible

E nek si nam rekao Stefano mi to nismo znali, što je sljedeće, zemlja je okrugla, godina ima 12 mjeseci...

Svako ko i površinski prati F1 vidi da Ferrari ima problema u zavojima i na izlascima iz istih, takođe vidi da Ferrari ima problema da zaobiđe HRT na pravcu i sad nam Demenicali kaže da imaju problema sa trakcijom i top speedom, šta reći

- Cuky
- Moderator
a čuj...možda su mu Fry i ekipa tek danas pojasnili di je problem pa se on želi praviti pametan 

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ne razumijem svrhu njihovog putovanja u Maranello, nije to blizu, potrošiće dosta vremena u putu, ako žele da održe sastanak sa inžinjerima iz Maranella to mogu uradit i da se ne vraćaju u Maranello, jedino ako ih je zvao poglavica LDM da ih osobno onSomeone, like Stefano Domenicali and Pat Fry, are going back to Maranello. We need to push on car's development, there is no time to lose .
@InsideFerrari

Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 19 ožu 2012, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Vjerovatno je toF2004_the_best_ever je napisao/la:edno ako ih je zvao poglavica LDM da ih osobno onSomeone, like Stefano Domenicali and Pat Fry, are going back to Maranello. We need to push on car's development, there is no time to lose .
@InsideFerrari![]()
![]()

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Sve to stoji. Sve se to iz aviona vidi. Ali baš mi je zbog toga i veći misterij što je Alonso skočio s 12. mjesta na 4., a MAssa sa 16. na 10.F2004_the_best_ever je napisao/la:Eureka!!!Stefano Domenicali:We know the main areas we need to work on – traction and top speed first and foremost – and we must accelerate as much as possible the development work to reach the level of the best as soon as possible![]()
E nek si nam rekao Stefano mi to nismo znali, što je sljedeće, zemlja je okrugla, godina ima 12 mjeseci...![]()
Svako ko i površinski prati F1 vidi da Ferrari ima problema u zavojima i na izlascima iz istih, takođe vidi da Ferrari ima problema da zaobiđe HRT na pravcu i sad nam Demenicali kaže da imaju problema sa trakcijom i top speedom, šta reći, citirat ću Mladena Delića "Ljudi moji, pa je li to moguće!"

Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Pa ne idu biciklom, pa će potrošit dosta vremena na put?! Za ovu trku nemaju oni tu šta puno napravit, ali Kina je za mjesec dana i svaki dan rada u Maranellu je itekako bitan. Pogotovo sad nakon prve trke, kad bi ipak trebali malo bolje shvatit bazu, skužit koji detalji zahtijevaju doradu... Zasigurno da će bit korisniji tamo nego u Sepangu, a tako (očito) misle i oni koji su plaćeni za to.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne razumijem svrhu njihovog putovanja u Maranello, nije to blizu, potrošiće dosta vremena u putu, ako žele da održe sastanak sa inžinjerima iz Maranella to mogu uradit i da se ne vraćaju u Maranello, jedino ako ih je zvao poglavica LDM da ih osobno onSomeone, like Stefano Domenicali and Pat Fry, are going back to Maranello. We need to push on car's development, there is no time to lose .
@InsideFerrari![]()
![]()

- Armanini
- Svjetski prvak
meni je indikativan bio tim radio nakon utrke.. domenicalli cestita alonsu ikaze kako su jako ponosni na njega i da ako uspije tako nastavit, mozda nesto i izvuku..
potpisana kapitulacija..
bolid koji je pobjedio u autraliji uvijek (osim 2 puta) uzme naslov.. naravno.. naslov uzme najbrzi bolid, a bolid se radi kroz zimu.. poslije ga mores ebat.. sad ce oni posloziti bolid da bude sekundu brzi.. da.. moguce je, al samo u slucaju da ostali ne progresiraju niti malo..
steta, sto je jos jedna sezona promasena..
potpisana kapitulacija..
bolid koji je pobjedio u autraliji uvijek (osim 2 puta) uzme naslov.. naravno.. naslov uzme najbrzi bolid, a bolid se radi kroz zimu.. poslije ga mores ebat.. sad ce oni posloziti bolid da bude sekundu brzi.. da.. moguce je, al samo u slucaju da ostali ne progresiraju niti malo..
steta, sto je jos jedna sezona promasena..
- darky
- Profesionalni vozač
ne mora biti....
ako i nakon sljedeće utrke budu iza 6 mjesta onda si možda u pravu, jer malezija će im dati mogućnost da pokažu brzinu
ako i nakon sljedeće utrke budu iza 6 mjesta onda si možda u pravu, jer malezija će im dati mogućnost da pokažu brzinu
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
ako je baza bolida promašena onda se mogu jebat lagano..
vidjeli smo prošle godine sa Mercedesom koji je potpuno fulao bazu bolida i do kraja je bilo samo krpanje i spašavanje onoga kaj se da spasiti
vidjeli smo prošle godine sa Mercedesom koji je potpuno fulao bazu bolida i do kraja je bilo samo krpanje i spašavanje onoga kaj se da spasiti
Michael is faster than you!!
- darky
- Profesionalni vozač
ja ne kužim, pa ferari ima sasvim dovoljno i vremena i resursa da do europe naprave skorz novu šasiju (i iskopiraju i McL i mercedes)
jedini je uvjet da moraju proći crash test
ja ne kužim zašto to ne bi napravili, pa bili smo svjedoci prošle godine kad je McL na utrke dovukao maltene 3 šasije raznih dijelova i na kraju su sklepali auto koji danas imaju, sklepali na stazi, a ne u tunelu
jedini je uvjet da moraju proći crash test
ja ne kužim zašto to ne bi napravili, pa bili smo svjedoci prošle godine kad je McL na utrke dovukao maltene 3 šasije raznih dijelova i na kraju su sklepali auto koji danas imaju, sklepali na stazi, a ne u tunelu
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
na ovom bolidu radili su pola godine i kak je ispao?
misliš da se u mjesec dana može napraviti skroz novi bolid? I misliš da bi u mjesec dana napravili bolid koji će biti sekundu brži od postojećeg?
Di će ga testirat?
misliš da se u mjesec dana može napraviti skroz novi bolid? I misliš da bi u mjesec dana napravili bolid koji će biti sekundu brži od postojećeg?
Di će ga testirat?
Michael is faster than you!!