Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ja takodjer mislim da ako fulas bolid na startu da se poslije mozes slikat.. mcm lani nije bio ovoliko losh..
doduse, naravno da ostaje nada, al i da posloze za europu bit ce prekasno.. moguce da ce ova sezona bit na knap sa bodovima, i trebat ce bit stalno pri vrhu za neki rezultat..
stvar je u tome sto su ostali, merc, reno pa eto i will slozili dobre bolide i zato je gusto.. al mozda i bolje, jer sad oce nece moraju.. lani su bili sigurni 3., sasvim dovoljno pa nisu ni imali pretjerane potrebe.. al sad je druga prica..

takodjer, jebe ih brzina, sto je toliko nekarakteristicno za njih, al kako je cale negdje spomenuo, motor ne igra ulogu vec 10 godina pa mozda i nije lose da pokusavaju promjenit filozofiju.. iako to vise nece bit ferr, jer svaki bolid je karakteristican i ferrari koji nije medju najbrzim bolidima nije ferrari :)

nestrpljivo cekamo petak, iako ce vjerojatno bit isti omjer snaga, al mozda barem uspiju posloziti setup pa da odmagle williamsu :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

ak bude kiše eto im šanse, ponajprije Alonsu da se bori za vrh
Michael is faster than you!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hh, auto je jedva upravljiv po suhom, gdje ti vidis mogucnost da bude konkurentan po mokrom?
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Alonso može kontrolirati taj auto, a po mokrom zaostatak koji imaju za Mclarenom i RB-om neutralizira se na neki način.
Alonsovo vozačko umijeće može donjeti dobar rezultat.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pusti ti mcm i rbr.. oni nisu dohvatljivi, vjerojatno nece biti ni kroz citavu sezonu..
ono sto je prioritet i cilj je poslozit i ubrzat bolid da bude brzi od mercedesa, lotusa i williamsa !! koji su redom brzi..
alonso moze kontrolirati auto da.. al tek po mokrom ulogu imaju upravljiv! auto.. jer mnogi su dobri po mokrom, a sa boljim bolidima.. mcm je uvijek dobar po mokrom, button je dobar po mokrom, lewis je dobar uvijek, rbr sumnjam da su losi, ms je sila na morkom, kimi je dobar, hulkenberg je pokazao da je odlican + jos neko iznenadjenje.. i opet gledas bar 5 vozaca i bolida koji imaju puno vise izgleda nego alosno pa koliko on bio dobar vozac, ne moze raditi cuda..
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

gringo73 je napisao/la: Pa ne idu biciklom, pa će potrošit dosta vremena na put?! Za ovu trku nemaju oni tu šta puno napravit, ali Kina je za mjesec dana i svaki dan rada u Maranellu je itekako bitan. Pogotovo sad nakon prve trke, kad bi ipak trebali malo bolje shvatit bazu, skužit koji detalji zahtijevaju doradu... Zasigurno da će bit korisniji tamo nego u Sepangu, a tako (očito) misle i oni koji su plaćeni za to. :)
U pitanju je Australija a ne Austrija, ne mogu se oni teleportovat u Maranello, ipak treba vremena dok dođu u Maranello,takođe ne mogu puno vremena provest u Marenellu jer moraju krenut za Maleziju ;) . Ja i dalje mislim da je odlazak u Maranello nepotreban, nisam nigde počitao da se Whitmarsh, Newey i Brawn vraćaju u Englesku. Ako idu u Marenello da malo poviknu na inžinjere, mnogo je efikasnije da se poglavica LDM pošeta kroz fabriku u Marenellu i malo povikne na inžinjere :biggrin: , siguran sam da njega više respektuju. ;)
Armanini je napisao/la:hh, auto je jedva upravljiv po suhom, gdje ti vidis mogucnost da bude konkurentan po mokrom?
Mark Gene je izjavio da bi ove godine trebali biti dobri po kiši, jer su riješili problem sa zagrijavanjem guma, takođe je izjavio pred kvalifikacije u Australiji da će teško ući u Q3 i da Australija ne odgovara Ferrari-jevom bolidu. Pitanje je da li mu vjerovati. :?:
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Igor18 je napisao/la:na ovom bolidu radili su pola godine i kak je ispao?
misliš da se u mjesec dana može napraviti skroz novi bolid? I misliš da bi u mjesec dana napravili bolid koji će biti sekundu brži od postojećeg?
Di će ga testirat?
pa nek ga testiraju izravno na stazi i utrci.... :roll:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

darky je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:na ovom bolidu radili su pola godine i kak je ispao?
misliš da se u mjesec dana može napraviti skroz novi bolid? I misliš da bi u mjesec dana napravili bolid koji će biti sekundu brži od postojećeg?
Di će ga testirat?
pa nek ga testiraju izravno na stazi i utrci.... :roll:
Da baš, onda se mogu okrenut odmah izradi bolida za iduću sezonu.
Kaj, u Barceloni bi došli sa potpuno novim i ne isprobanim bolidom, kojeg bi testirali na iduća 3 GP vikenda, jer prvo treba provjerit sve sisteme na bolidu, pa provesti aero i ostala testiranja i kaj bi dobili s tim?
Sredinom sezone ionako se kreće sa dizajniranjem bolida za iduću sezonu.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ej... ali pazite ovo:

Prošle godine u Silverstonu, Ferrari je doslovno pojurio bez EBD-a... Na kraju postavlja se pitanje: Koji qurac su morali radikalisat do ove mjere???

Mogli su samo napravit evoluciju prošlogodišnjeg auta i poradit na zagrijavanju guma.
Avanti FER, Avanti!!!
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

The Greatest je napisao/la:Ej... ali pazite ovo:

Prošle godine u Silverstonu, Ferrari je doslovno pojurio bez EBD-a... Na kraju postavlja se pitanje: Koji qurac su morali radikalisat do ove mjere???

Mogli su samo napravit evoluciju prošlogodišnjeg auta i poradit na zagrijavanju guma.
pa nije im kasno to jos napravit
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

A činjenica je da sve što se moglo krivo poklopiti se tako i ooklopilo. prošle godine, kada je trebalo raditi revoluciju. Ove godine, kada su svi najbolji dorađivali bolid, oni su radili revoluciju.

Bez obzira na to, meni nitko nije odgovorio: "kako su S TAKO LOŠIM BOLIDOM došli od 12. mjesta do 5. ? S time da je i Massa donekle jurio dok je bio pun.
Samo neka se trkaju.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

uz malo sreće i SC na stazi....
vidjelo se potkraj utrke da je williams brži od alonsa, ali da nema dovoljno ravnice da ga pretekne...
kimi je bio predaleko odostraga, grosejana su izbacili iz utrke, MSC je krepo auto...
dmarijon
Legenda
Legenda

pred kraj utrke ga je maldonado stizao. Na početku, dok su bili puni, je ferrari većinu njih stizao
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

dmarijon je napisao/la:pred kraj utrke ga je maldonado stizao. Na početku, dok su bili puni, je ferrari većinu njih stizao
Slažem se s tobom,samo sam u dvojbi je li to zbog punog tanka ili im bolje leži mekša guma,jer Alosno je bio brz samo 1. stint.Trebalo bi malo analizirat vremena na početku 2.stinta jesu li bila i dalje tako dobra u odnosu na druge
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Ja vjerujem da je zbog težine. Ali znat ćemo više u Maleziji.
Kako god, drago mi je da se neko ipak nastavio na ovo, jer... ova tema je puna politike - o tome koga treba otpustiti iz Ferrarija a koga zadržati bla bla bla i kako je bolid grozan, a nitko ne spominje ni analizira (stvarno iznenađujeće brzih) prvih 15tak krugova.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

I ja mislim da je do težine,tj. to punog tanka, ali takođe treba znati da je na početku utrke Alonso startao na potpuno novom setu soft guma dok su ostali vozili kvalifikacione krugove sa gumama sa kojima su startali. Ali takođe je činjenica što je bolid postajao lakši da je stražnji kraj bolida sve više bio nemirniji. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Ma i ja mislim da je do težine bolida,ali samo razmišljam i o toj opciji pa je ne isključujem.I kako mi se čini da se Alonso par krugova u 2.stintu nosio dobro s Vettelom i da je onda negdje sredinom 2.stinta počeo zaostajati sve više i više,preko sekunde.
Ali loša je i ta stvar da je Alonso novi set mekših guma tako brzo potrošio.Dojma sam da će ove godine svi koristiti mekše gume samo u 1.stintu a kasnije prelaze na ove sporije(ali ne toliko kao lani sporije) a ipak dugotrajnije,pa će u kvalama važnije biti čuvati ovu tvrđu varijantu guma
...put u raj nije posut ružama...
mantikor

Post Postao/la mantikor »

F2004_the_best_ever je napisao/la:I ja mislim da je do težine,tj. to punog tanka, ali takođe treba znati da je na početku utrke Alonso startao na potpuno novom setu soft guma dok su ostali vozili kvalifikacione krugove sa gumama sa kojima su startali. Ali takođe je činjenica što je bolid postajao lakši da je stražnji kraj bolida sve više bio nemirniji. ;)

Ja sam mislio da bolid nemiran upravo s punim tankom, teži bolid i jace ga gura u stranu u zavojama , ili grešim ?
dmarijon
Legenda
Legenda

Griješiš. Tu nema pravila. Sve to ovisi o milijon nijansi.
Kako bilo, moguće da je Alonsovo 5. mjesto zarađeno i ispadanjem u Kvalama, i dodatnim setovima guma. Svako zlo ...
Samo neka se trkaju.
mantikor

Post Postao/la mantikor »

Što imao novi set guma to je, i cto je bio stvarno brz u 1 stintu stvarno izninadzuece birz .... zanimlivo , par dana pa cemo videt kak ce bit u Maleziji
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mantikor je napisao/la:a sam mislio da bolid nemiran upravo s punim tankom, teži bolid i jace ga gura u stranu u zavojama , ili grešim ?
I jesi i nisi u pravu. Bolid je sa "do čepa" punim tankom jako stabilan jer se tekućina (gorivo) u tanku ne može kretati pa mu ne narušava stabilnost. Jedino je problem što za pogurat ili usporit tu veću masu treba veća sila. Ferrariju očito dobro ide sa punim tankom jer im nedostaje mehaničkog gripa i kad ih gorivo pritisne na stazu onda mogu brže voziti.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Stvarno se nemamo čemu veseliti u Malesiji

Ako bude suho - veliki problemi na 2 ravnice jer sada odjednom nemamo ni top speeda
Ako bude mokro - neupravljiv i nestabilan auto na kiši :roll:

Ja uplacujem u kladi da Massa ne završava utrku. Čisti zicer :P
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mozda da se pojavimo sa F12 Berlinettom bimo mogli uzet pobjedu :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali mislim da on ima neku vrstu blown difuzora pa bi nas diskvalificirali :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Dero je napisao/la:Stvarno se nemamo čemu veseliti u Malesiji

Ako bude suho - veliki problemi na 2 ravnice jer sada odjednom nemamo ni top speeda
Ako bude mokro - neupravljiv i nestabilan auto na kiši :roll:

Ja uplacujem u kladi da Massa ne završava utrku. Čisti zicer :P
slika

Cemu takav pesimizam i to jos od strane navijaca Ferrarija ... ?
slika
Odgovori