Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la mrd »

mislim da danas red bull nije bio konkurentan sa mclarenom već sa hamiltonom, i to sticajem okolnosti. button im je pokazao kako može da kontrolira tempo kad treba. pojedinačni sektori ne znače puno, cijeli krug je bitan.
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Dobra vijest za McLarenovce ako je vjerovat Martinu :D
Button do pobjede na benzinskim parama (autosport.hr)

-ako je vjerovat ovome onda je razumljivo i zašto je Hamilton bio "nemoćan" krajem trke
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

u radio porukama, cak i za vrijeme safetya su lewisu javljali da stedi gorivo, dok je button palio corbu koliko moze, barem ako se ne varam takav je radio bio za vrijeme safetya? burn as much you can?
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Dobra vijest za McLarenovce ako je vjerovat Martinu :D

-ako je vjerovat ovome onda je razumljivo i zašto je Hamilton bio "nemoćan" krajem trke
Ali onda su bili lakši od ostalih a i to ima značajnu ulogu
...put u raj nije posut ružama...
karabaja

Post Postao/la karabaja »

Chuck Norris je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Dobra vijest za McLarenovce ako je vjerovat Martinu :D

Ali onda su bili lakši od ostalih a i to ima značajnu ulogu

Pa i ne baš... Ne radi se o 20 kg goriva, niti 15, da su toliko pogriješili ne bi uopće došli do cilja, to je vjerojatno cifra od jedno 10-ak kilograma najviše (ako se po krugu troši oko 3, a Albert Park i nije nešto brza staza pa vjerojatno i manje), puno je veći problem nemogućnost korištenja punog potencijala motora...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, čulo se i na vezi da govore da su na "štedljivom" modu. Mislim da su spominjali mod 4?
Dakle, nije toliko značaj u većoj ili manjoj težini, već u tome da nisu smjeli voziti punom snagom. Koliko tu gube ili baš i ne gube, ne znam.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ŠEF "obećaje" još bolji Mcl u Sepangu :D ...čak odlazi toliko daleko da kao "glavnu konkurenciju" na toj trci navodi Mercedes jer smatra da su jedino "spori zavoji" mjesto gdje RB može trenutno parirati...jaaaaako doooobroooooo...još to vidjeti ovaj vikend....
ŠEF
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Toon je napisao/la:ŠEF "obećaje" još bolji Mcl u Sepangu :D ...čak odlazi toliko daleko da kao "glavnu konkurenciju" na toj trci navodi Mercedes jer smatra da su jedino "spori zavoji" mjesto gdje RB može trenutno parirati...jaaaaako doooobroooooo...još to vidjeti ovaj vikend....
ŠEF
Kakav mi je gušt čitati ovakve izjave. Jedva čekam da vikend počne,mislim da smo svi mi Mclarenovi navijač jako dugo čekali da konačno budemo u takvoj situaciji, da imamo bolid sposoban boriti se za pobjedu od prve utrke i ja jednostavno uživam. :D
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Apsolutno sve što su mogli zeznuti su uspjeli. Od glupih taktika, do greške u boksu i na kraju ocito promašenog set upa za ovakvu trku. Da ne spominje glupu grešku Buttona koja ako se ne varam je zeznula i Hamiltona jer mu je onaj jedan dio krila ostao u kočnici(ako se ne varam to su mu vadili u boksu). Apsolutna katastrofa.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Caldor je napisao/la:Apsolutno sve što su mogli zeznuti su uspjeli. Od glupih taktika, do greške u boksu i na kraju ocito promašenog set upa za ovakvu trku. Da ne spominje glupu grešku Buttona koja ako se ne varam je zeznula i Hamiltona jer mu je onaj jedan dio krila ostao u kočnici(ako se ne varam to su mu vadili u boksu). Apsolutna katastrofa.
Button se sam zeznul, Hamilton nije imal srece s zautavljanjima u boxu. Nije komadic krila ostal nek su skiral traku s utora kroz koji struji zrak u kocnice. I jos k tome nisu uspjeli jedan skinuti. U svakom slucaju mclarenov box je zaribal na veliko danas
Darkness rises when silence dies
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

koji konji sve do jednoga, osim lewisa kojeg nevidim da je ista danas fulao.....
McLaren u <3
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

i treće mjesto je dobro, malo nesreće sa buttonom, malo peha sa kišom, sve u svemu loš dan, biće bolje idući put, bitno je da smo bolji od RB-a
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Sjebat će Witmarsh prvensto sa njegovim vođenjem momčadi...Vidim već sad.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Šta je Whitmarsh skrivio?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Slash je napisao/la:Šta je Whitmarsh skrivio?
Pa Ham je utrku vozil protiv Buttona i zato su zeznuli i taktiku i ulaske u box...
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Sumnjam da su zato. Desilo se, jebiga, bit će bolje drugi put.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...utrka je bila kaotična u kojoj su spreto/sretni osvojili više bodova i to je to...glavni konkurenti su iza nas...ovakav razvoj utrke se neće baš često događati...i dalje imamo najbolji bolid i odlične vozače...teško da možemo baš sve usrati...ne pretvarajmo se u "neke" navijače koji će zbog jednog lošeg dana početi cmizdriti i tražiti sječe glava...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Toon je napisao/la:...utrka je bila kaotična u kojoj su spreto/sretni osvojili više bodova i to je to...glavni konkurenti su iza nas...ovakav razvoj utrke se neće baš često događati...i dalje imamo najbolji bolid i odlične vozače...teško da možemo baš sve usrati...ne pretvarajmo se u "neke" navijače koji će zbog jednog lošeg dana početi cmizdriti i tražiti sječe glava...
ne trazim sjece glava ali mislim da se u ovakvim utrkama dok imamo najbolji auto mora iskoristit maksimum, a to nije lewisovo trece mijesto.... i jos pogotovo u ovako tijesnoj sezoni nesmijemo dozvolit greske.....
McLaren u <3
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Nisam baš presretan današnjom trkom. Do prekida; mislio da ćemo sve zaobić za krug do pola trke. :) Odonda je svaka odluka bila zakašnjela. Button je imao prednost u donošenjima odluke (kao vodeći po bodovima), što je imalo loše posljedice po Hamiltona. I onda problemi za Hamiltona u boksovima, Buttonov kontakt, sve stvarčice koje se odigrale svoje. Očekivao sam da će bolid biti brži od Ferrarija kad su svi prešli na slick, ali očito smo i tad bili sporiji od "kante".
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

ne znam zašto svi smatraju da je danas jenson imao prednost u donošenju odluka. u australiji je withmarsh rekao da su se ravnali po jensonu jer je on u tom trenutku bio prvi. danas je hamilton bio ispred a to što nije ušao prvi u boks ne znači da nije on odlučivao o tome. ne znam, mislim da bi se lewis izjasnio da je bio zakinut.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

mrd je napisao/la:ne znam zašto svi smatraju da je danas jenson imao prednost u donošenju odluka. u australiji je withmarsh rekao da su se ravnali po jensonu jer je on u tom trenutku bio prvi. danas je hamilton bio ispred a to što nije ušao prvi u boks ne znači da nije on odlučivao o tome. ne znam, mislim da bi se lewis izjasnio da je bio zakinut.
Ja sam jutros ili noćas čitao o tome načinu funkcioniranja, i kako me (do sada) nisu demantirale stvari na stazi, vjerujem da je istina.;) Ne mislim da je zakinut, ali da se danas ravnao prema Buttonu - je.
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...logikom stvari slijedeću će se ravnati prema Hamiltonu jer je on sad ispred...iskreno ovo mi se čini najpoštenije - ravnati se prema trenutno boljem u prvenstvu...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Toon je napisao/la:...logikom stvari slijedeću će se ravnati prema Hamiltonu jer je on sad ispred...iskreno ovo mi se čini najpoštenije - ravnati se prema trenutno boljem u prvenstvu...
Normalno je da idu prema onome što je najbolje za momčad.
I mene je danas iznenadio pace McLarena kada se prešlo na slickove. U kišnim uslovima se svašta može desiti, ali na slickovima su morali biti puno brži (prema viđenom u prvoj utrci) od Saubera i Ferrarija. Čudna utrka i čudno ponašanje McLarena.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Toon je napisao/la:...logikom stvari slijedeću će se ravnati prema Hamiltonu jer je on sad ispred...iskreno ovo mi se čini najpoštenije - ravnati se prema trenutno boljem u prvenstvu...
Ko zna, kako je neko juče napisao Hamiltonu ove gume neodgovaraju dok su za Buttona stvorene, tako da mogu gledat i na to, pa prednost dat Buttonu. Meni je žalosno da su takve gume kakve jesu, da imamo ko one od prije par sezona rekao bi da Hamilton dobiva Buttona, ali ovako je sve moguće
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

ovdje ima zanimljiv tekst o pit stop strategijama danas. što se buttona i hamiltona tiče, piše:
In Melbourne last week Martin Whitmarsh reiterated that McLaren – like several other teams – give priority to their leading driver on pit calls when they’re running close together.

So why, one might ask, did Button pit first out of the two McLarens during the first two rounds of pit stops in Malaysia, when he was close behind his team mate?

The reason why teams give priority to their leading driver on pit calls is to avoid moving the following driver ahead through the benefit of the ‘undercut’ in dry conditions. The first driver to change tyres in dry conditions can gain several seconds by being the first to take on fresher tyres.

In wet conditions that does not necessarily apply, and so nor does the policy of giving the first call to the leading driver. Plus, the teams have other, more pressing considerations in wet weather races.

When the track is wet, the driver’s assessment of conditions plays a larger role in deciding when to change tyres and what to put on. The tactics which are a major consideration in ‘normal’ dry races – such as when to pit to avoid coming out behind a rival, which the driver cannot judge – decrease in importance because the penalty for being on the wrong tyre at the wrong time can be huge.

In both situations today Button made an earlier call than Hamilton to change tyres. This might simply be because Hamilton feels more comfortable with the car’s handling in wet conditions – note his superb time on intermediate tyres on lap four mentioned earlier.
slika
Odgovori