Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ali ovaj post iznad se uopće nije odnosio na brzinu nego na to da su gume na Alonsovom bolidu unatoč strahovima ostale među najbolje očuvanim nakon long run-a
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

@damjan.cule

da, prvi post se odnosio samo na gume. Htio sam time da ukazem na ono sto sam mislio da ce se i desiti u Maleziji. Australija je rak rana za ovaj Ferrari jer je trakcija mnogo bitnija nego sto je to slucaj u maleziji. Zato je u Australiji Ferrari imao zestokih problema s gumama. Moja pretpostavka je bila da ce u Maleziji u odnosu na konkurente imati manje problema, jer je auto u brzim zavojima jako dobro pogotovo sto se tice downforce-a, pa da ce se samim time zadnje gume manje trositi.

evo dijela izjave Newey-a poslije ova dva treninga:

"The Mercedes is quick as a flash on the straight and also Alonso is eerily consistent and in the race could be a problem
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@InsideFerrari: For instance the rumour that we will have a new car in Bahrain or Barcelona, just to mention one... It is not true!
IZVOR
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

damjan.cule je napisao/la:
@InsideFerrari: For instance the rumour that we will have a new car in Bahrain or Barcelona, just to mention one... It is not true!
IZVOR
Znači špekulacije o novoj šasiji koja je prošla crash test ili šasiji koja je evolucija F-150 su potpune gluposti. Ajd barem sad znamo na čemu smo.

Na neki način mi je i drago što se drže izvornog plana. Napravili su potpuno novi auto i tko zna možda je bolid ubiti zvijer a možda i ostane kanta. Sa danasnjim limitiranim testiranjem treba vremena da shvate njegove mogucnosti.

Rađenje nekog B bolida u mjesec dana ionako ništa ne bi promijenilo, naprotiv bili bi u jos goroj situaciji.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

slika
Pogledajte kako Hamashima "studira"gume :klanjanje: , pravi japanac. :biggrin:
Dva čovjeka za koje sam siguran da će učinit sve da izvuku iz trenutnog paketa, F2012+gume, 120% su Alonso i Hamashima. ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mogu si misliti kaj sad misli o ovim gumama:
" Jeb..i talijani i njihova šlampavost".
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

1.37.566 for Fernando, who had a KERS problem
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ogroman zaostatak,više se nije moglo od 9.mjesta.Ove 4.momčadi su puno ispred,bar u kvalifikacijama.Ovaj put i Massa bio solidan
...put u raj nije posut ružama...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Koji je to krš majko mila....
Alonsista hasta la muerte..
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

Chuck Norris je napisao/la:više se nije moglo od 9.

Kako znas?
Chuck Norris
Veteran
Veteran

7Times je napisao/la:

Kako znas?
Imaš li neko suvislo pitanje?
Ferarist
Navijam za: Alonso i Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

Jako loše za Ferrari, Masa je smanjio zaostatak za Nandom ali podhitno moraju nešto poduzeti jer ako ovako nastave propade još jedna sezona, Alonso zaostaje za Hamiltonom 1,5 sec to je malo previše premda kaže da je imao problema sa kersom. Nadam se da bar u utrci bude konkurentan, teška vremena za nas Ferariste.
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
7Times

Post Postao/la 7Times »

Chuck Norris je napisao/la:
7Times je napisao/la:

Kako znas?
Imaš li neko suvislo pitanje?

Pa glupost je reci da nije moglo bolje...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Pa kako je mogo,jos problemi sa KERS-om,kad ti znas onda nam objasni...
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

7Times je napisao/la: Pa glupost je reci da nije moglo bolje...
Ako vidiš nešto što mi ostali ne vidimo onda podjeli to s nama ovako ispadaš samo provokator i ništa više
7Times

Post Postao/la 7Times »

Ja ne mogu da kazem za GAZDU da nije mogao bolje, mozda je mogao da je odvozio jos jedan krug...

A tesko vam je, znam... :biggrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran

7Times je napisao/la:Ja ne mogu da kazem za GAZDU da nije mogao bolje, mozda je mogao da je odvozio jos jedan krug...
Jesam li rekao da nije moglo bolje?Nisam.Moglo je bolje to je pokazao i u q2 kad je imao brže vrijeme
Rekao sam da nije moglo biti bolje od 9.mjesta jer je razlika ogromna oko sekunde

A tko ti je gazda!?Poznajem li ga
Kako mi je lijepo kad ja nemam gazde
alonso-best

Post Postao/la alonso-best »

Koliko sam dobro cuo komentatore na skysport samo je Masa vozio sa novom sasijom. Znaci donijelo je dobro poboljsanje za Masu. Ima ovaj ferari (iako je sada koanta) dobar potencijal da za 3-4 trke nadoknadi dobar dio zaostatka za vodecim ekipama.
Ako uspiju da nadju brzinu na pravcu (sto je za sada najveci problem - jer se najvise gubi u tim sektorima) i u krivinama - evo ih brzo medju vodecima (sobzirom da je putpuno novi bolid - imaju najvise prostora od svih ekipa da brze unaprijede bolid).
Pozitivna stvar su gume koje funkcionisu bolje.

Ako bude suvo - Buton pobjedjuje. Hamilton ima dosta problema na tvrdjim gumama, tako da nema sanse u borbi sa Buton-om.
Lotus dobro djeluje - borice se za dobre pozicije. Mercedes dosta dobro djeluje u kvalifikacijama - ali ono sto sam zapazio jeste da posle 6-7 krugova gube vise od 1s, tako da ce trebati da prodje jos par trak da pokusaju da rijese te probleme se trosenjem guma i onda ce se moci boriti za pobjede i podijume (imaju dobar bolid, ali za sada previse problema sa gumama)

Red bul ce biti jak u trci - najmanje im se gume trose, tako da ce za Butona veca prijetnja biti Weber i Vetel nego Hamilton.
7Times

Post Postao/la 7Times »

Chuck Norris je napisao/la:više se nije moglo od 9.mjesta.

Chuck Norris je napisao/la: Jesam li rekao da nije moglo bolje?Nisam.Moglo je bolje to je pokazao i u q2 kad je imao brže vrijeme

Joooooj...odluci se.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

7Times je napisao/la:

Chuck Norris je napisao/la: Jesam li rekao da nije moglo bolje?Nisam.Moglo je bolje to je pokazao i u q2 kad je imao brže vrijeme

Joooooj...odluci se.
nikad ne komentiram autora posta(evc samo post) al u ovom slucju cu napravit iznimku i napisati da ili si priglup ili su ti provokacije zbilja jadne i uopce niti su smjesne,niti sarkasticne,cak niti uvredljive...jednostavno glupe

1:37.566 Fernando
1:36.664 Rosberg

zbilja ne znam kak je mogao nadoknadit taj zaostatak...Chuck ti je ukazao da je imao bolje vrijeme u Q2,ali i to je vrlo daleko od Rosberga ispred...cilj je ostvario...skinuo Pereza koji mu je bio jedini realni konkurent u Q3
Chuck Norris
Veteran
Veteran

7Times je napisao/la:

Joooooj...odluci se.
Dečko ako ne kužiš razliku između ova dva posta onda je to već tvoj problem :lud:
Ali više mi se čini da si provokator jer si namjerno izostavio ovaj dio :read:
Rekao sam da nije moglo biti bolje od 9.mjesta jer je razlika ogromna oko sekunde
Ne namjeravam ulaziti dalje u rasprave s tobom kad dođeš na normalnu razinu komuniciranja možemo nastaviti a do tada živio =;
:stupid:
7Times

Post Postao/la 7Times »

ma jednostavno mrzim te price tipa "nije mogao bolje"...
Mozda je negdje bio van staze, negdje je blokirao tocak...mozda je napravio sve te greske koje mi nismo vidjeli preko tv-a...
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ocekivane kvale.

Ja ne znam sta vi hocete, ovaj zaostatak je meni potpuno prihvatljiv uzimajuci u obzir sta se ocekivalo. Shvatite da je auto bez upgrade-a dovuceno ovamo, dakle, nije se ni mogao ocekivati napredak. Alonoso je u kvalama po brzini sigurno malo ispod jedne sekunde u odnosu na prvog sto je bolje nego u Australiji. U ovom zadnjem krugu nije funkcionisao kers, a da je, sigurno bi isao na nekih 1.37.0, sto je za okolnosti veoma prihvatljivo.

Kvale su trenutno manja briga, mnogo je bitnije da bolid bude dobar u utrci. A kao sto smo culi, tyre wear bi trebao da bude dobar, long runovi sa vise goriva takodjer, tako da mislim da ferrari sa dobrim startom moze ovdje uz malo srece ponoviti rezultat iz australije, sto bi bilo izvrsno. Ocekujem da Merc ne bude ovako jak u utrci, mislim da ce biti na nivou alonsa. Francuz u lotusu je takodjer pobjediv, dakle, moze se ba ljudi, opusteno...

Sve vise vjerujem da ce taj veliki ocekivani update, koji bi trebao rijesiti pitanje downforcea na repu, vratiti Ferrari u sami vrh. Ustvari, ne da vjerujem, nego sam skoro pa siguran da hoce. Vidi se da auto ima potencijala u Alonsovim rukama i da nije toooolikaa kanta kao sto se prica...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Ako uspiju da nadju brzinu na pravcu i u krivinama - evo ih brzo medju vodecima
:D

kako vam moze bit zadovoljavajuce sto perez ima skoro bolje vrijeme i sto taj ferrari ni ne pripada u q3 gledajuci sve ostale..
ispod sekunde u kvalama? upravo je ovakvo stanje.. kers ne daje pol sekunde, od kud ti to? al i da daje, uzmi blokadu lewisa u zadnjem zavoju i opet si na toj sekundi..

nadajmo se samo da ce u utrci bit sve oke, kao zadnji put.. izgleda da sad nece bit williams u djiru vec sauber..

idemo korak po korak.. first goal - uzet sauberu bodove.. jbga.. mislim da nece bit samo tako, ako perez bude opet na nekoj ludoj taktici i nekako mi mirisi da je zamjerio ferrariju ili se pokazuje jer proslu utrku nije pustio alonsa napred nego ga je stopao kao i ostale pa tu nece bit popustanja..

let's go for a point tomorrow!! weeeha!

al budimo realni i malo optimisticni.. sasvim je na mjestu ocekivat da ce doc do guzve i da ce netko iz prvih redova odustat pa mozda bude i 2 boda..
rFactor F1 HR server Info
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Armanini je napisao/la:
Ako uspiju da nadju brzinu na pravcu i u krivinama - evo ih brzo medju vodecima
:D

kako vam moze bit zadovoljavajuce sto perez ima skoro bolje vrijeme i sto taj ferrari ni ne pripada u q3 gledajuci sve ostale..
ispod sekunde u kvalama? upravo je ovakvo stanje.. kers ne daje pol sekunde, od kud ti to? al i da daje, uzmi blokadu lewisa u zadnjem zavoju i opet si na toj sekundi..

nadajmo se samo da ce u utrci bit sve oke, kao zadnji put.. izgleda da sad nece bit williams u djiru vec sauber..

idemo korak po korak.. first goal - uzet sauberu bodove.. jbga.. mislim da nece bit samo tako, ako perez bude opet na nekoj ludoj taktici i nekako mi mirisi da je zamjerio ferrariju ili se pokazuje jer proslu utrku nije pustio alonsa napred nego ga je stopao kao i ostale pa tu nece bit popustanja..

let's go for a point tomorrow!! weeeha!

al budimo realni i malo optimisticni.. sasvim je na mjestu ocekivat da ce doc do guzve i da ce netko iz prvih redova odustat pa mozda bude i 2 boda..
Blokada lewisa u zadnjem krugu ga nije kostala ni desetinke, ili mozda toliko, barem tako tvrdi Alexander Wurz, a znamo koliko njegovo misljenje vrijedi. Kers nosi sigurno 0.2-0.4 sec, ovisno o autu. Alonso je vozio u Q2 1.37.3, a vjerujem da je na to vrijeme svakako mogao dici 0.3-0.4 sec. SIgurno nije isao 100%, jer se i gume malo stede, a i staza se u medjuvremenu poboljsala. Dakle, sve ukazuje na to da je Ferrari sa alonsom u odnosu na prvog na nekih 0.8, 0.9 u kvalifikacijama. Long runovi od jucer su bili veoma dobri, dakle u utrci bi to trebalo biti jos manje, pogotovo u pocetku... Nemam razloga da padam u depresiju kada vidim te zaostatke. To je 100% nadoknadivo, pogotovo jer ce njihov update biti masivan, buduci da imaju fundamentalne probleme sa autom.

Drug, zar ne vidis da naglasavam u svakoj recenici "uzimajuci u obzir sta se ocekivalo0". Bolje biti sekundu u kvalama iza prvog, nego sekundu i pol, jel tako? Pa ni prosle godine nisu bili brzi u kvalama u odnosu na prvog, jedino sto su drugi timovi bili losiji pa taj zaostatak nije dolazio do izrazaja. Ferrari u odnosu na prvog nije ove godine tooliko losiji kao u prosloj. A ovaj bolid ima potencijal, barem to tvrde ljudi u Ferrariju. Dakle, imajuci sve to u vidu, ja imam argumenata da budem optimistican barem do update-a u spaniji. A ako update bude flop, onda je sezona svakako gotova.

Evo i potvrde onog sto govorim:

Fernando on Quali & the race:

"Yesterday was good degradation, we took some long runs and the car performed well, so if it is dry we will have a chance. If it rains the truth is always mixing things up a bit and if we are in late position can help us, but well, the best thing would make a good start, have a good race pace, not rain and finishing in the top five, but we know it will be very complicated and the fight will be fierce "
Odgovori