Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- One and only
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Re: Fernando Alonso
Kralj, šah, idol. Mislio sam da nakon Schumachera nikad više nećemo imati vozača koji će znati doslovno vuči momčad naprijed. Trenutno najbolji vozač na gridu i jako sam sretan što ga mi imamo u svojim redovima.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Znao sam da će se ovo što ti pričaš jednog dana desiti. Kad je Alonso došao u Ferrari mnogi nisu bili odušeljvljeni time i mnogi su proklinjali taj dan njegovog dolaska. Uvijek sam tvrdio da su Schu i Alonso jako slični, mentalno i vozački. Mnogi su ga Feraristi mrzili zbog 2005-06, i to je bilo za očekivati. Alonso je za mene, kažem za mene, najbolji vozač današnjice i u zadnjih nekoliko godina. Zapanjujuća je njegova snaga i umijeće vožnje. Godinama bez pada u formi i oscilacija.One and only je napisao/la:Kralj, šah, idol. Mislio sam da nakon Schumachera nikad više nećemo imati vozača koji će znati doslovno vuči momčad naprijed. Trenutno najbolji vozač na gridu i jako sam sretan što ga mi imamo u svojim redovima.
To je odlika samo najvećih vozača. Imamo čast da smo živjeli, uživali i gledali jednog od najvećih svih vremena. Toliko svjetskih prvaka na gridu i on sa prosječnim bolidom dođe do pobjede i to po kišnoj utrci samo dokazuje njegovu veličinu.
Kapa dole i hvala za ove divne trenutke

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
čovjek je čudotvorac. uvijek daje sve od sebe,al imam osjećaj da kad osjeti miris pobjede da vozi još brže. rođeni pobjednik na stazi, izvan nje baš i ne... al nitko nije savršen 

- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
-
- Veteran
I ja sam o tome razmišljao i točno sam znao da će se ovo desiti,da će svojim vožnjama a i temperamentom koji je sličan talijanima sviditi se tifosima.Normalno ima ih i sada koji ga ne vole al to je tako,ali sve ih je manjeBernardinac je napisao/la: Znao sam da će se ovo što ti pričaš jednog dana desiti. Kad je Alonso došao u Ferrari mnogi nisu bili odušeljvljeni time i mnogi su proklinjali taj dan njegovog dolaska. Uvijek sam tvrdio da su Schu i Alonso jako slični, mentalno i vozački. Mnogi su ga Feraristi mrzili zbog 2005-06, i to je bilo za očekivati.
Ja od Sennine smrti nisam imao vozača za kojeg navijam sve do pojave AlonsaBernardinac je napisao/la: Alonso je za mene, kažem za mene, najbolji vozač današnjice i u zadnjih nekoliko godina. Zapanjujuća je njegova snaga i umijeće vožnje. Godinama bez pada u formi i oscilacija.
To je odlika samo najvećih vozača. Imamo čast da smo živjeli, uživali i gledali jednog od najvećih svih vremena. Toliko svjetskih prvaka na gridu i on sa prosječnim bolidom dođe do pobjede i to po kišnoj utrci samo dokazuje njegovu veličinu.
Kapa dole i hvala za ove divne trenutke
Ja znam da se mnogi neće složiti,i ne moraju ali moje mišljenje je odavno da je on najbolji vozač u post Senninoj eri.Ne želim sad da ova moja izjava izazove polemike(posebno MS-ovih navijača),ovo je moje mišljenje koje se ne mora poklapati sa drugima

I prava bi šteta bila da ovakav vozač ostane na samo 2 naslova.Od 2005 je u svakom bolidu(osim 2009) pobjedio iako je imao bolide koji su bili daleko od vrha(2008,2012 pa čak i 2011-e)
...put u raj nije posut ružama...
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
I taj nesretni McDonald's R29 je dovukao do postolja u Singapuru... 

SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
-
- Veteran
"Nismo imali baš najlakši start prvenstva. Imamo problema s bolidom i nedostaje nam brzine, ali na tome radimo danonoćno," rekao je Alonso, koji je u Maleziji preuzeo vodstvo u poretku vozača. "Mislim da je Ferrari u zadnjih 60 godina dokazao za što je sposoban."
"Međutim, ova pobjeda ne mijenja ništa u našem pristupu za tjedne koji dolaze. Na nekoliko sljedećih utrka moramo biti vrlo agresivni u smislu razvojnog programa s bolidom. Novi dijelovi potrebni su nam na svakoj utrci jer u ovom trenutku previše zaostajemo za svojim ciljevima,"
Ferrari će prva poboljšanja na F2012 imati za tri tjedna u Kini, a za utrku u Španjolskoj, koja se vozi 13. svibnja, planiraju značajnija poboljšanja na tehničkom paketu, koja će prethodno testirati u Mugellu. U planu su promjene na bočnim stranama i modifikacije na stražnjem kraju bolida.
"Vodeći smo u prvenstvu i trebamo biti ponosni na posao kojeg smo napravili, ali, kao što sam već rekao, moramo nastaviti raditi," dodao je Alonso. "Sa psihološkog stajališta, ova pobjeda dodatno će motivirati dečke u Maranellu."
"Njima motivacija zapravo nije ni potrebna jer rade za Ferrari. Za crvene bolide moraju dati svoj maksimum i toga su svjesni. Ali, nakon ove pobjede svojih osam sati odrađivat će sa smješkom, a možda će se pojaviti i neke nove ideje,"
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
nakon nekog vremena naletih ponovo na ovaj video... Vidi se koliko se dobro slazu, a koliko su dobri prijatelji pokazala je i ova pobjeda kada Stella nije mogao sakriti suze... Inace, neobicno mi je drag Stella, cini se kao pravo fin cikica...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
-
- Veteran
Evo ko jos nije vidio snimku kako je Alonso presao Pereza,to nam reziser nije pokazo..
MAESTRALNO
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rcsw3EIn ... ata_player[/youtube]
MAESTRALNO
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rcsw3EIn ... ata_player[/youtube]
Alonsista hasta la muerte..
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Bilo je je jedva vidljivo za vrijeme prijenosa, jer je kamera pratila druge stvari. Kod MotoGP prijenosa, nakon završetka trke, dok idu rezultati, prikaže se pretjecanje za pobjedu. Zbog ovakvih slučajeva, ne bi bilo loše i da F1 ima sličnu stvar.Alonso-champ je napisao/la:Evo ko jos nije vidio snimku kako je Alonso presao Pereza,to nam reziser nije pokazo..
MAESTRALNO
http://www.youtube.com/watch?v=rcsw3EIn ... ata_player" onclick="window.open(this.href);return false;
Perez na izlasku iz boksa, bilo bi "žalosno" da ga Alonso nije prestigao.

-
- Veteran
Ima li negdje team radio Stelle i Alonsa kad je prošao ciljem?Baš bih volio čuti šta su pričali_dreamer_ je napisao/la: Vidi se koliko se dobro slazu, a koliko su dobri prijatelji pokazala je i ova pobjeda kada Stella nije mogao sakriti suze... Inace, neobicno mi je drag Stella, cini se kao pravo fin cikica...
Čudno mi je kako to nisu pustili,prošle godine su uvijek puštali kad bi Vettel vrištao
-
- Veteran
Evo prikaChuck Norris je napisao/la:Ima li negdje team radio Stelle i Alonsa kad je prošao ciljem?Baš bih volio čuti šta su pričali_dreamer_ je napisao/la: Vidi se koliko se dobro slazu, a koliko su dobri prijatelji pokazala je i ova pobjeda kada Stella nije mogao sakriti suze... Inace, neobicno mi je drag Stella, cini se kao pravo fin cikica...
Čudno mi je kako to nisu pustili,prošle godine su uvijek puštali kad bi Vettel vrištao

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UF_lE6eV ... ata_player[/youtube]
Alonsista hasta la muerte..
- Dero
- Profesionalni vozač
Evo što od Ferrarija dobijes na poklon kada imas nastup kao što je FA imao u Maleziji
After a splendid victory in #Malaysia there was another surprise for #Alonso: a #FF in Rossa livery was waiting for him.

After a splendid victory in #Malaysia there was another surprise for #Alonso: a #FF in Rossa livery was waiting for him.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mislim da je Fernando zaslužio da mu Ferrari da F12 Berlinettu

Ferrari FF mi ne "leži", mada se ne bi bunio da ga imam u garaži
, a ko bi se bunio

Ferrari FF mi ne "leži", mada se ne bi bunio da ga imam u garaži

-
- Veteran
- Dero
- Profesionalni vozač
Bez brige čim uđe Berlinetta u tvorničku proizvodnju zasigurno ce ga dobitiF2004_the_best_ever je napisao/la:Mislim da je Fernando zaslužio da mu Ferrari da F12 Berlinettu![]()

A ovaj FF mu je malo za off road ako zatreba makar i ja se slažem da Ferrari ne treba izlete u 4WD svijet
- Ferrari4ever
- Test vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari - Massa
Strašno mi se svidilo šta je na presici bio realan , ono samo šta nije rekao ma ljudi moji ovo je ipak stvar sreće ,a ne kompletnog bolida , a o alonsu nije potrebno reć čovjek izvlači iz Ferraria nemoguće , svaka čast !
... Forza Massa ...
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
zaslužio je i puno bolju egzotiku iz Ferrarieve kolekcije, jednostavno koliko je brzine pokazao Ferrari u početku sezone iskreno sam mislio ovi neće nijednom pobjedit do polovice sezone, kad ono...
-kiša je za F1 potres, al eto španjolca nije potreslo
(vjerojatno će i dalje kako Blažičko kaže plesat cijelu noć i pucat vatromete u nebo za kišnu nedjelju
)
-kiša je za F1 potres, al eto španjolca nije potreslo

- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Clanak na engleskom koji objasnjava problem Ferrarija. Naravno, ovo ne mora biti tacno. Ako je problem sto je na engleskom, brisite:
The real problem with the F2012, a problem Ferrari cannot openly admit, is the ban of reactive suspensions (Lotus style). Ferrari's were even more radical than the Lotus, as they inter-connected also the front and the rear wheels and the left and right sides. This explains why the car behaves well with heavy loads and why it ceases to be effective under light loads; such a system would allow to maintain a stable height, and even more important, would improve the balance under braking, in pure traction exits and in slow curves. As Ferrari was not allowed to put it on the car, the rest of the car suffers, as everything was designed for that device.
The starting point of the exhaust system, pointing towards the wings of the rear brakes (that never had been so complex in a Ferrari car) would work with that device, but when the system was stripped from the car, all the original exhaust system did was to increase the instability that the device would have prevented. When it is said that there is a team in Maranello that is working on the initial exhaust solution, I think that what they are trying to do is develop such suspension device, but in a way that the FIA may not ban; meanwhile there is another team that is working on a new location for the exahusts (as the McLaren one, etc), and for that alternative location, it will be necessary to modify the sidepods and the engine cap, removing the "Acer Duct". If the first team is successful, the car will be a blast; if it is not, and the second alternative is used, the car may only be abreast of rivals, but not above them.
The ban of reactive suspensions by the FIA has resulted in a bigger loss for Ferrari than for Renault or for any of the other teams in the championship. This explanation is twofold; on the one hand that of Ferrari went beyond, as it interconnected the front and the rear wheels and the left and right sides, while the Lotus Renault solution was limited to prevent the pitch (or change in pitch) under braking and acceleration.
On the other hand the Ferrari is much more "pitch sensitive" than the Renault or any rivals who had plans to use such devices, because of its wide and very fine nose, that does not have an overhung, almost like a horizontal spoiler, different to any other nose used by the teams on the Championship, which are narrower, thicker and extending ahead of the pillars. The Ferrari is thereby subject to pressures from the nose, as when you get your hand out of the window of a car and put it horizontally: a little tilting is all it takes to displace it. When the Ferrari slows down, the nose tends to fall, and that gives more downforce in the front, but at the same time, it removes downforce from the rear and it, therefore, makes the car less stable under braking than the engineers had hoped when they designed it with the reactive suspension that initially the FIA did not declare illegal (which was why it was initially developed by several teams); later, coming out from a slow curve, the nose rises and reduces the downforce in the front, increasing it in the rear; that should be good for traction, but the traction lost at the front means that the improved traction may not be fully used, as the car would oversteer, forcing drivers to get out of slow corners with more restraint than necessary.
The woes of Ferrari begun due to the absence of a device designed to improve the balance, and due to the flawed aerodynamics of the car, that were planned for being used with that device.
But make no mistake, they will solve it.
The real problem with the F2012, a problem Ferrari cannot openly admit, is the ban of reactive suspensions (Lotus style). Ferrari's were even more radical than the Lotus, as they inter-connected also the front and the rear wheels and the left and right sides. This explains why the car behaves well with heavy loads and why it ceases to be effective under light loads; such a system would allow to maintain a stable height, and even more important, would improve the balance under braking, in pure traction exits and in slow curves. As Ferrari was not allowed to put it on the car, the rest of the car suffers, as everything was designed for that device.
The starting point of the exhaust system, pointing towards the wings of the rear brakes (that never had been so complex in a Ferrari car) would work with that device, but when the system was stripped from the car, all the original exhaust system did was to increase the instability that the device would have prevented. When it is said that there is a team in Maranello that is working on the initial exhaust solution, I think that what they are trying to do is develop such suspension device, but in a way that the FIA may not ban; meanwhile there is another team that is working on a new location for the exahusts (as the McLaren one, etc), and for that alternative location, it will be necessary to modify the sidepods and the engine cap, removing the "Acer Duct". If the first team is successful, the car will be a blast; if it is not, and the second alternative is used, the car may only be abreast of rivals, but not above them.
The ban of reactive suspensions by the FIA has resulted in a bigger loss for Ferrari than for Renault or for any of the other teams in the championship. This explanation is twofold; on the one hand that of Ferrari went beyond, as it interconnected the front and the rear wheels and the left and right sides, while the Lotus Renault solution was limited to prevent the pitch (or change in pitch) under braking and acceleration.
On the other hand the Ferrari is much more "pitch sensitive" than the Renault or any rivals who had plans to use such devices, because of its wide and very fine nose, that does not have an overhung, almost like a horizontal spoiler, different to any other nose used by the teams on the Championship, which are narrower, thicker and extending ahead of the pillars. The Ferrari is thereby subject to pressures from the nose, as when you get your hand out of the window of a car and put it horizontally: a little tilting is all it takes to displace it. When the Ferrari slows down, the nose tends to fall, and that gives more downforce in the front, but at the same time, it removes downforce from the rear and it, therefore, makes the car less stable under braking than the engineers had hoped when they designed it with the reactive suspension that initially the FIA did not declare illegal (which was why it was initially developed by several teams); later, coming out from a slow curve, the nose rises and reduces the downforce in the front, increasing it in the rear; that should be good for traction, but the traction lost at the front means that the improved traction may not be fully used, as the car would oversteer, forcing drivers to get out of slow corners with more restraint than necessary.
The woes of Ferrari begun due to the absence of a device designed to improve the balance, and due to the flawed aerodynamics of the car, that were planned for being used with that device.
But make no mistake, they will solve it.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
-
- Veteran
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Dero je napisao/la:Evo što od Ferrarija dobijes na poklon kada imas nastup kao što je FA imao u Maleziji![]()
[ http://p.twimg.com/Ao7B4yWCMAEgYQU.jpg ]
Today I was lucky at the airport,instead going in the bus with everyone, Ferrari let me try the FF!
S Alonsovog twittera

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
RETROVIZORAli time je ujedno dokazana i poanta koju Alonsovi navijači rado serviraju: možda je temperamentan, kompliciran i tvrdoglav, ali čini se da bi on i na crvenom dječjem triciklu s jednom polomljenom pedalom uspio doći na postolje, a u HRT-ovom bolidu bi već do sad osvojio bodove. Španjolac s razlogom dobiva od Ferrarija plaću koliku dobiva, iako će se mnogi složiti da mu ekipa nije dala bolid kakav netko njegovog ranga zaslužuje
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...uh kako me "ubiju" članci poput ovih sa nadljudima i sličnim porukama bez obzira o kome se govori...ja sam siguran da bi u HRT-ovom bolidu bio predzadnji i da bi samo njegov momčadski kolega bio iza njega...gospo'n Ribica je malo "zabrijao" ali 'ajde neka mu bude...jedna stvar mi nikako nije jasna - kome to još navijači i/ili štovatelji Alonsa moraju dokazivati da je rijeć o vrhunskom vozaču koji će se i u "osrednjem" bolidu izvlačiti i "više od maximuma"? Isprva nisam mislio "izreagirati" no kako sam čitao komentarChuck Norris je napisao/la:RETROVIZORAli time je ujedno dokazana i poanta koju Alonsovi navijači rado serviraju: možda je temperamentan, kompliciran i tvrdoglav, ali čini se da bi on i na crvenom dječjem triciklu s jednom polomljenom pedalom uspio doći na postolje, a u HRT-ovom bolidu bi već do sad osvojio bodove. Španjolac s razlogom dobiva od Ferrarija plaću koliku dobiva, iako će se mnogi složiti da mu ekipa nije dala bolid kakav netko njegovog ranga zaslužuje

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nije valjda to ozbiljno mislio, valjda je htjeo reć kako je dobar vozačToon je napisao/la:...uh kako me "ubiju" članci poput ovih sa nadljudima i sličnim porukama bez obzira o kome se govori...ja sam siguran da bi u HRT-ovom bolidu bio predzadnji i da bi samo njegov momčadski kolega bio iza njega...gospo'n Ribica je malo "zabrijao" ali 'ajde neka mu bude...jedna stvar mi nikako nije jasna - kome to još navijači i/ili štovatelji Alonsa moraju dokazivati da je rijeć o vrhunskom vozaču koji će se i u "osrednjem" bolidu izvlačiti i "više od maximuma"? Isprva nisam mislio "izreagirati" no kako sam čitao komentarChuck Norris je napisao/la:RETROVIZORAli time je ujedno dokazana i poanta koju Alonsovi navijači rado serviraju: možda je temperamentan, kompliciran i tvrdoglav, ali čini se da bi on i na crvenom dječjem triciklu s jednom polomljenom pedalom uspio doći na postolje, a u HRT-ovom bolidu bi već do sad osvojio bodove. Španjolac s razlogom dobiva od Ferrarija plaću koliku dobiva, iako će se mnogi složiti da mu ekipa nije dala bolid kakav netko njegovog ranga zaslužuje...ovaj put Alonso, slijedeći put netko drugi...imao je dotični puno boljih osvrta ali vjerojatno oduševljen navijač nije mogao suspregnuti emocije kojima se vjerojatno prije trke nije nadao...

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja