Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la One and only »

Meni se čini da je Lowe rekao da su oni protiv ovog testa, jer nemaju nešto veliko da testiraju, a i zbog činjenice da će drugi timovi više profitirati ovim testom nego oni (vjerovatno je mislio na Ferrari i RBR). Sad su valjda i oni skontali da itekako mogu profitirati ovim testom.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

There is a rumor that McLaren has a "mechanic" adjustable rear brake duct (body part) that adjusts the air flow to the tire. By adjusting the very hot air from the brakes to the tire you can effect how fast/slow the tire will heat.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
tofa
Navijam za: McLaren

Post Postao/la tofa »

Prošlo je nažalost dugih 18 godina R.I.P
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

mclaren je testirao novi nos u Mugellu. i, nitko nije primjetio. navodno, samo su nakratko izasli na stazu s njime:
http://www.auto.it/images/auto/63/C_3_M ... _fullw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Da, ovaj nos izgleda visi od onog s pocetka sezone...al jos uvijek nisu grbavi... :D
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika

tobogan :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

hajde dobro za prednje krilo.to se nešto govorkalo i šuškalo.ali nitko izgleda nije znao da mclarenovi inžinjeri rade na usisnicima zraka za kočnice.
Naime,kako prenosi jedan naš portal:nije nos najveća novost koju je McLaren krišom testirao u Mugellu, nego su to revolucionarni usisnici zraka za kočnice.

Paffett i Turvey su tijekom tjedna odradili niz dužih stintova tijekom kojih su u boks ulazili na vrlo kratka zaustavljanja. Ispred McLarenove garaže čekala su ih samo dva mehaničara s odvijačima, i cijelo je zaustavljanje trajalo tek sekundu-dvije. Nakon toga bi se vratili na stazu i nastavili nizati krugove.

Već se neko vrijeme spekulira da je McLaren razvio usisnike zraka za kočnice čije je kapacitete usisa moguće mijenjati tijekom utrke. Smatralo se da su takve usisnike izradili samo za stražnju osovinu, no testiranja u Mugellu ukazala su da imaju spreman sistem i za prednje kotače

prednost:Prednost koju bi usisnici zraka za kočnice promjenjivog kapaciteta donosili nije u održavanju temperature kočnica (premda i to može pomoći), nego u mogućnosti održavanja, ali i promjene temperature naplatka, a samim tim i unutrašnjosti gume.

sada je samo pitanje da li će to primjeniti u barceloni i kako će to funkcionirati.
još jednu stvar moram napisati zašto volim mclaren.ne znam za druge momčadi ali dragi su mi što tijekom sezone svoj bolid stalno unapređuju i to mislim boljim i bržim tempom nego ostali.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

senamozart je napisao/la:hajde dobro za prednje krilo.to se nešto govorkalo i šuškalo.ali nitko izgleda nije znao da mclarenovi inžinjeri rade na usisnicima zraka za kočnice.
Naime,kako prenosi jedan naš portal:nije nos najveća novost koju je McLaren krišom testirao u Mugellu, nego su to revolucionarni usisnici zraka za kočnice.

Paffett i Turvey su tijekom tjedna odradili niz dužih stintova tijekom kojih su u boks ulazili na vrlo kratka zaustavljanja. Ispred McLarenove garaže čekala su ih samo dva mehaničara s odvijačima, i cijelo je zaustavljanje trajalo tek sekundu-dvije. Nakon toga bi se vratili na stazu i nastavili nizati krugove.

Već se neko vrijeme spekulira da je McLaren razvio usisnike zraka za kočnice čije je kapacitete usisa moguće mijenjati tijekom utrke. Smatralo se da su takve usisnike izradili samo za stražnju osovinu, no testiranja u Mugellu ukazala su da imaju spreman sistem i za prednje kotače

prednost:Prednost koju bi usisnici zraka za kočnice promjenjivog kapaciteta donosili nije u održavanju temperature kočnica (premda i to može pomoći), nego u mogućnosti održavanja, ali i promjene temperature naplatka, a samim tim i unutrašnjosti gume.

sada je samo pitanje da li će to primjeniti u barceloni i kako će to funkcionirati.
još jednu stvar moram napisati zašto volim mclaren.ne znam za druge momčadi ali dragi su mi što tijekom sezone svoj bolid stalno unapređuju i to mislim boljim i bržim tempom nego ostali.
Pitanje koliko ce im to vremena uzet u boxu , pošto to mora mehaničar štelat ;)
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

da kolega u pravu si.koliko će sekundi izgubiti na to štelovanje.
valjda imaju računicu.
za napomenuti je (čitao sam jedan podatak) da je u zadnje četiri utrke mclaren najsporiji u boxu.2x hamilton 1x button.ukupno 32 sekunde više nego inaće kad se zaustavlja bolid u boxu.prestrašno loše za mclaren.tu se trebaju poboljšati.
još ako implemetiraju taj sustav štelovanja kočnica u boxu bojim se da će zaustavljanje trajati pa bar 10 sekundi više nego što trebaju.gdje će naći te dodatne sekunde na stazi :roll:
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da ali ako taj sustav donese prednost kod čuvanja i zagrijavanja/hlađenja guma definitivno će se isplatiti. Tih par sekundi lako se nadoknadi drugačijom strategijom ili boljim gumama koje će rezultirati drastično boljim vremenima.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

ne znam, kao navijač mclarena postao sam jako skeptičan što se tiče nastavka sezone. ove promene na testiranju su me malo obradovale, ali vidit ćemo.
evo scrabsova kratka (za sada) analiza mclarenovog brake ducta, kaže da će uskoro da stavi na svom blogu ilustrovani post
I tweeted about the McLaren brake story last month. I tipped off AMuS who in return shared some pictures of the brakes from previous races\test with me. I haven’t got around to blogging this news, with the Mugello test and other commitments. I will change this comment into a blog post before the Spanish GP weekend

Basically the brake disc vents its heat through openings in the outside of the brake drum. with McLarens brakes this year the
duct and wheel spoke arrangement have been altered. the brake disc face has a blanking pate over it, this creates a passage way from the drilling in the perimeter of the disc out through the smaller drillings in the outer face of the new-for-2012 wheel. Normally teams tune the brake cooling via the inlet, taping it it over or changing to a smaller scoop. with the McLaren system the inlet duct remains the same, but bake cooling is tuned via a threaded adjuster moving the duct top open or close the openings in the brake drum. this is analogous to the cars engine cooling, the inlet tends to remain the same and the outlet area is tuned for optimum cooling. a larger than required duct will create extra drag, but I suspect the operating window the adjustable duct is within quite a small range. probably smaller range than switching to the next size brake duct inlet.
I have seen these fitted to the rear brakes in Bahrain, but they’ve reportedly been on the car since China and F1 insiders tell me they were used even last year. I’m also told the front brakes are adjustable too, but I’ve seen no evidence for this. One thing is clear, these are quoted as secret devices, but most rival F1 engineers know about them!
I understand the brake ducts can be adjusted from a single point near the fuel filler flap, so I presume cables run from the threaded adjuster back to the middle of the car. At a pitstop the mechanic can adjust the brakes with a tool accordingly. As the adjustment is done via a mechanic it is a legal change to set up, allowed once the race starts, but not during qualifying or whilst the car is in Parc Fermé. When the car is stationery at a pitstop, the system is not considered moveable aero.

Changing the brake ducting will alter the amount of brake cooling, opening the duct will allow more heat to escape and reduce brake disc temperatures and vice versa with closing the ducts. Adjusting the rear brake temperature may be the sole reason for this season. with changing tyre balance and KERS usage the rear brakes have been prone to overheating. But the more likely benefit is the effect of the brake heat altering tyre temperature. As the brake heat passes through the smaller set of drillings in the wheel, this has a greater surface area than the more usual 8-10 spoke wheel, this allows more heat to transfer into the wheel. Heating the wheel will transfer heat into the tyre, this will be useful when the driver is struggling for tyre temperature. The contrary is reducing the heat transfer into the wheel to reduce tyre temperature when the driver is struggling with heat related degradation.

Of other teams are able with their current wheel and duct arrangement to alter tyre temperatures via heat radiated from the brakes, then this will be an easy modification to make to the car. however many other F1 Engineers suggest that they find little effect of brake temperatures altering tyre temperature, making the solution unattractive to them.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

garx je napisao/la:mclaren je testirao novi nos u Mugellu. i, nitko nije primjetio. navodno, samo su nakratko izasli na stazu s njime:
http://www.auto.it/images/auto/63/C_3_M ... _fullw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad se samo sjetim komentara nakon testiranja i prve utrke kako će nakon nekoliko utrka svi pratiti McLaren i krenut spuštat noseve, a onda odjednom McLarenu više ne odgovara njihova varijatna...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

čuj, možda seu testirali ima li smisla dizanje nosa...
ako cijeli grid ima visoki nos, onda nije da ne valja, samo je pitanje kako se ponaša na ovakvom dizajnu auta
budemo vidjeli kasnije u sezoni jel budu u utrci sa povišenim nosom ili će ga još jače spustiti....
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Evo ga, i McM mijenja nos
Team principal Martin Whitmarsh says McLaren is likely to switch to the new high nose design it trialled on the final afternoon of in-season testing at Mugello.

The new nose is far higher at the front than the original design, and features significantly longer pillars - effectively bringing it far closer to the stepped designs used by the rest of the field.

While McLaren only trialled the high nose in the final hours at Mugello, Whitmarsh said during a Vodafone phone-in on Wednesday that the team would run the design again in Barcelona, and that it was reasonable to expect it to remain on the car for the race.

"There's a reasonable chance we will see it on Sunday, which will be the first time our drivers experience it," Whitmarsh said.

"We got a lot of feedback from Mugello, so we have the data to set it up and can find the performance on track."

Asked about the philosophy behind the new design, Whitmarsh said the higher nose helped manage the airflow directed to the rear of the car.

"Classically of course you are looking for lower drag and higher downforce, but be aware that nowadays incremental improvements are generally modest," he said.

"In the case of the nose and front wing the attachment pylons are quite different and there are other subtle differences.

"You are managing the airflow that is enjoyed by the rest of the car. Nowadays, in quite a critical part of the car you are looking to find very small improvements. [There are] a lot of restrictions around the back end of the car, so you generate more improvement by managing the flow that arrives there than by developing the rear itself."

Whitmarsh said he expected McLaren to prove competitive once again after its poor showing in Bahrain, but said it was impossible to be fully confident given how competitive 2012 has proved.

"I believe we will be competitive in Spain and going forward, but you don't know what other teams are going to do," he said. "I think great thing about this sport is you can never been fully confident you understand everything.

"[We] have a car clearly able to be on front row in each of the first four races and therefore the pace is inherently there. We are working to continuously develop the car, but you can never be confident that other teams won't up their game and give you harder time.

"We had an interesting data gathering test at Mugello, and we will see at Barcelona but we expect to put that knowledge to good use."
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

Nadam se samo da će taj nos donjeti neke napretke, i da neće imati onu grbu!
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

U Mugellu nije bilo grbe, pa ne bi trebalo biti ni u Barceloni.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

trebali bi onda napravit opet crash test .. ukoliko odluce grbu napravit ja mislim
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

evo detaljne Scrabsove analize brake ducta sa ilustracijama:

McLaren: Adjustable Rear Brake Ducts
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F1NAC je napisao/la:trebali bi onda napravit opet crash test .. ukoliko odluce grbu napravit ja mislim
novi nos je prošao crash test. Ukoliko ga požele još podignuti, za to će trebati mijenjati šasiju, a to znači novi crash test šasije.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

novi mclarenov nos ima grbu, samo nije uopce toliko jako izrazena kao kod ostalih.....
McLaren u <3
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Meni su se odmah svidila ova mala krilca. :)
Klik na sliku
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

McLewis je napisao/la:novi mclarenov nos ima grbu, samo nije uopce toliko jako izrazena kao kod ostalih.....
Moram te ispraviti:
To nije dio bolida niti dio novog nosa. Ta "grba" je zapravo kao neki mostić, tj. komad karbona koji su stavili preko nosa jer, kako je Witmarsh rekao Kravitzu na Sky-u, testiraju već za slijedeću sezonu. Sa tim dijelom testiraju vidljivost ukoliko se odluče za podizanje prednjeg dijela kokpita, a time i kompletnog prednjeg kraja. Taj dio su samo na prvih nekoliko sporijih krugova vozili i kasnije su skinuli, a nalazio se na mjestu slova "d" u nazivu sponzora "Vodafone"

EDIT: Evo i možda malo bolji kut za vidjet kako zapravo to izgleda
Slika

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Damjane pa postoji i grba tojest tobogan
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

grbe kao grbe nema jer je cijeli prednji dio bolida niži u odnosu na suparnike. Taj "tobogan" tako izgleda jer se novi nos umjesto da nastavlja padat prema dolje izravnava prema svom vrhu.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Caldor je napisao/la:Damjane pa postoji i grba tojest tobogan
oteo si mi recenicu sa tipkovnice :)
McLaren u <3