Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
7Times
Ja sam: Vozač
Navijam za: MSC

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la 7Times »

Frajer nema srece i mos ga jebat.
Ovo je postalo grozno.
5 utrka, 5 pehova.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

7Times je napisao/la:Frajer nema srece i mos ga jebat.
Ovo je postalo grozno.
5 utrka, 5 pehova.
Da. Utješno je jedino što ga barem vlastiti tim ne sabotira kao jednog drugog vozača slične sreće. :(
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
peki
Navijam za: ferrari

Post Postao/la peki »

volim ga obožavam ga , vidio sam sve njegove pobjede i mislim da je vrijeme za penziju.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

5 places grid penalty u Monaku

link
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

Opet kazne. Iskreno nikad mi se schumacher nije svidao ali sad mi ga je nesto zao. Eto i ja to napisao. Jeli se sjecate reakcije nevena novaka koja je ovako nekako izgledala kada su pustali replay tog sudara.
Da da mijenjao je senna putanju vidjelo se to. Ha ha ha koji freak :biggrin:
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ma šumijeva greška, nema dvojbe. Reakcija preko team radia nakon toga ishitrena i nazvati nekoga idiotom (a sam je kriv) nije lijepo, al potpuno ga razumijem, jer kolko je pehova imao ove sezone, kako nećeš bit frustriran.
Iako je njegova krivica, kazna je potpuna gluparija. Pa šta mu nije dovoljna kazna što si je sam uništio utrku, nego mu još kaznu za monako davaju, glupani.. :roll: Zašto stalno inzistiraju na tim glupim kaznama, bio je race incident i to je to...
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

K1M1 je napisao/la:Zašto stalno inzistiraju na tim glupim kaznama, bio je race incident i to je to...
incident bi bio da su se izbili bočno al napucavanje bolida ispred je sigurno za kaznu (kako i u prometu tako i na trkalištu vozač iza ima 99% krivicu). Senna je morao kočit ranije jer je na unutrašnjoj strani a brzi je zavoj, kao što smo vidjeli da je uspjelo par preticavanja kasnije po vanjskoj jer se može dosta kasnije kočit.

Kazna mora bit također jer je uništio utrku Senni, da je samo sebe izbio ili da su oba nastavila nakon kontakta (bez promjene pozicije) ne bi se kažnjavalo kao što je i bilo do sad.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ja sam bio uvjeren da nece bit kazne, obzirom da se senna malo pomjerao na kocenju sto je no no..
kazna nepotrebna ..
dovoljna kazna je sto si je unistio utrku, al unistio je i senni pa je zato kazna..

cale- nije senna morao kocit ranije jer je bio na unutrasnjoj, vec zbog strosenih guma..
on je ostavio unutrasnju msu i kako je sam rekao nije se mislio previse borit za poziciju..
stvar je u tome sto se senna odlucio u posljednji cas gdje ce, i nije cudno da je nastala zbrka.. ovaj je lose reagirao (a i bio na krivom mjestu) i to je to..
s
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ljudi, halo. Schumacher je djelomično bio u pravu - imao je pravo da se ljuti na Sennu koji je napravio nešto što nije ni smio ni trebao. I Novak je djelomično bio u pravu - iz tog razloga. (Makar, i Massa je isto napravio)
Schumacher je ispao malo smotan. Star i trom, ne znam...

Dokaz da je Schumi kriv je to što su njega kaznili? Pa jedva su čekali priliku za tako nešto nakon svađa s Mercedesom zadnjih 15tak dana.
Samo neka se trkaju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Zar nije po pravilima da se putanja može mijenjati samo 1?!?!
Sena je napravio potez desno, pa onda otišao u lijevu stranu, to su 2 defanzivna poteza!
Michael is faster than you!!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Igor18 je napisao/la:Zar nije po pravilima da se putanja može mijenjati samo 1?!?!
Sena je napravio potez desno, pa onda otišao u lijevu stranu, to su 2 defanzivna poteza!
To su one rupice u pravilima na koje se Hamilton žalio preko tim radia lani u Monzi koje je njemu isto tako priredio Schumaher.
Kao neka lagana 'polu zatvaranja', nisi mu dao dovoljno mjesta ni po vanjskoj a ni za napad ili zauzmeš malo desno pa ako vidiš da ovaj ne cima do kočenja se štimaš lijevo ili kako ti paše.

Ako je takvo što za kaznu onda treba kažnjavat sve od reda i kad se ne desi incident, čim neko mrdne više od 5cm nakon zauzimanja defanzive ga kaznit!
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Igor18 je napisao/la:Zar nije po pravilima da se putanja može mijenjati samo 1?!?!
Ma nije bilo nikakvog defanzivnog poteza od strane Senne nego je hvatao bolid na sve strane pri ulasku u zavoj jer su mu gume propale. S unutarnje strane bilo je dovoljno prostora da prođu dva bolida, Schu je prekasno to vidio i krivo procijenio brzinu Senne. Čista pogrešna procjena koja je koštala utrke obojicu.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

MSC je cist ko suza ,a onome klocu bi uzeo prezime sena jer bruka legendu F1
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Dero je napisao/la:
Ma nije bilo nikakvog defanzivnog poteza od strane Senne nego je hvatao bolid na sve strane pri ulasku u zavoj jer su mu gume propale. S unutarnje strane bilo je dovoljno prostora da prođu dva bolida, Schu je prekasno to vidio i krivo procijenio brzinu Senne. Čista pogrešna procjena koja je koštala utrke obojicu.
Šta je hvatao, to se dogodilo nakon 1 km ravnog dijela, pred zavoj napravio je potez u desno i tamo je MORAO ostati do zavoja!
A on je napravio cim u desno, schumi je automatski otišao u lijevu stranu jer je tamo ostavljen porostor da bi Senna napravio ono što se više NE SMIJE jer je nakon prošle sezone lijepo određeno da vozač smije napraviti samo JEDAN obrambeni potez i da više nema situacija da se pred zavoj vraća na trkaću putanju pod izlikom da mora proći zavoj!
To je donešeno nakon Monze i dvoboja Schumi Hamilton kad se schumacher branio na taj način jer je tada bila ta "rupa" u pravilu.

Senna je svoj potez napravio i nije mi jasno čemu kazana za MSC?! :roll:

Sad će netko reć " MSC je pogodio sennu od iza" Da, a što je izazvalo to? Senino dvostruko mijenjanje putanje, nemaju tu veze gume i hvatanje bolida, on da nije napravio dva poteza schumi bi ga prošao na kočenju, ovako kad se ponovo vratio na drugu stranu schumi ga je htio izbjeć i otiči desno, vjerovatno je bio i iznenađen potezom Senne.

Pa krug prije Senna je imao čudan pristup i kontakt mislim sa lotusom..
Dečko se ne zna ponašat prilikom pretjecanja i branjenja pozicije... u svojoj kratkoj karijeri više puta je to demonstrirao.

Žao mi je kaj schumi svako malo naleti na neke jazavce, bilo u svom boxu bilo ovak na stazi, i još pobere kaznu od 5. mjesta :evil:

Mogli su mu komotno i 20 zaljepit.

Debilizam od FIA-e. Prvo Hamilton, pa onda Vettel i Massa za ignoriranje žutih zastava?? :shock: Nije mi jasno kaj je to Vettel ignorirao kad su se njih dva skršila drito ispred njega?! A ak su njemu dali kaznu, kak to da button nije pobro a jurio je istom brzinom...
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Igor18 je napisao/la: Šta je hvatao, to se dogodilo nakon 1 km ravnog dijela, pred zavoj napravio je potez u desno i tamo je MORAO ostati do zavoja!
A on je napravio cim u desno, schumi je automatski otišao u lijevu stranu jer je tamo ostavljen porostor da bi Senna napravio ono što se više NE SMIJE jer je nakon prošle sezone lijepo određeno da vozač smije napraviti samo JEDAN obrambeni potez i da više nema situacija da se pred zavoj vraća na trkaću putanju pod izlikom da mora proći zavoj!
A gdje ti vidiš da se senna vratio na trkaću putanju, pomaknuo se 10cm ulijevo. Schumaheru je ostalo po vanjskoj strani dovoljno mjesta (a i po unutanjoj bome). Uostalom takvih situacija gdje ovaj ispred napravi ovako mali pomak prilikom obrane ima na tisuće. Ako gledaš gp2 to ćeš prilično često vidjet..
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

K1M1 je napisao/la:
Igor18 je napisao/la: Šta je hvatao, to se dogodilo nakon 1 km ravnog dijela, pred zavoj napravio je potez u desno i tamo je MORAO ostati do zavoja!
A gdje ti vidiš da se senna vratio na trkaću putanju, pomaknuo se 10cm ulijevo. Schumaheru je ostalo po vanjskoj strani dovoljno mjesta (a i po unutanjoj bome). Uostalom takvih situacija gdje ovaj ispred napravi ovako mali pomak prilikom obrane ima na tisuće. Ako gledaš gp2 to ćeš prilično često vidjet..
ovo nije GP2 ovo je formula 1. Znači potpuno drugo natjecanj, za informaciju...

1 cm, 10 cm ili 100 cm je svjedno. Potez je potez i nebitno koliki je
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Igor18 je napisao/la: ovo nije GP2 ovo je formula 1. Znači potpuno drugo natjecanj, za informaciju...
je, drugo natjecanje al ima potpuno ista pravila ko i f1. Ako tamo u takvoj situaciji vozač koji se brani nikad nije pobrao kaznu ne vidim razloga zašto bi ovdje. Poanta svega je da je schumacher imao dovoljno prostora i da si je sam kriv. Znam da je schumijevim navijačima ovdje teško bit objektivan al jbg..
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Michael tradicionalno kažnjen. Bilo uoči, tijekom ili nakon VN monaka. Zakon. :D

Garant će odvozit dobru trku. Isto tradicionalno. ;)
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Ma sve je bilo oke. Schu je izgorio u želji da se što prije približi Britney. Trebao je voditi računa da je 'idiot' ispred njega i biti oprezniji. ;)
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

I want the stewards to clarify what happened. He moved to the right, but he shouldn't move back in the braking phase to the left that sharply," he told Sky Sports F1 HD.

"I'm just behind him and I don't know how sharply he is going to move. So it was all very dangerous.

"We had a chance of good points today so it is doubly frustrating. I have to say I don't know what he was trying to prove but in Brazil last year he was driving into my car and today he was doing funny things.

"A lap before he had an accident together with Grosjean so I don't know what he was going through his mind."
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Realno po meni je trebal biti trkaći incident, teško je reći ko je kriv u ovoj situaciji, dešava se jbg... Mislim da je FIA preglupa s tim nekim kaznama...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

FIA pocinje opet da lupa bezveze pa nisu bili na autoputu nego je race bila kakve veze ima sto je pozadi vozac udario ovoga ispred kad se zna kako je mali bas se vratio na putanju kuda bi MSC prosao bez problema a to je lijeva ( vanjska strana )
Prvo je mali pošao desno i svi znamo da je namjerno trznuo prema lijevo sto MSC nije ni usnu pomislio da moze neko kao ovaj mali deb*l da mu zatvori putanju i naravno bum sto nebi ni u igrici mogao izbjeci tako nesto ! Steta za MSC ali ima jos dosta dosta vremena da se nabere postolja i bodova samo malo srece mu treba
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

ma puno ga lupate. čak i da Je Schumacher otišao na vanjsku stranu bi došlo do sudara jer je čekao predugo. Čista njegova greška.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

FerrariF1 je napisao/la:FIA pocinje opet da lupa bezveze pa nisu bili na autoputu nego je race bila kakve veze ima sto je pozadi vozac udario ovoga ispred kad se zna kako je mali bas se vratio na putanju kuda bi MSC prosao bez problema a to je lijeva ( vanjska strana )
Prvo je mali pošao desno i svi znamo da je namjerno trznuo prema lijevo sto MSC nije ni usnu pomislio da moze neko kao ovaj mali deb*l da mu zatvori putanju i naravno bum sto nebi ni u igrici mogao izbjeci tako nesto ! Steta za MSC ali ima jos dosta dosta vremena da se nabere postolja i bodova samo malo srece mu treba
FerrariF1 je napisao/la:Vidim kolega K1M1 pored majstora si stavio da navijas i za ovog kako se zove ******?? Smijesno mi vidjeti da neko navija za ovakvog amatera jedino da ti nije neki rod pa ti se prasta
A evo ti tvoga "amatera" u indentičnoj situaciji
Kanada 2010. Schumacher - Massa. Schumacher mijenja očigledno putanju dva puta i prolazi nekažnjeno.

VIDEO: http://twitvid.com/C55KY" onclick="window.open(this.href);return false;
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Senna je Ispoštovao pravilo jednog poteza ali je to napravio na neobičnom mjestu - u fazi kočenja. Potez je "na papiru" legalan što baca krivnju na Scumachera ali pošto ja nevolim defanzivnu vožnju i sve te sitne trikove koji opstruiraju utrkivanje (utrkivanje = tko je brži, utrkivanje ≠ tko uspije zadržat brže iza sebe svim drugim sredstvima osim vlastitom brzinom su moje definicije) za mene je potez nekorektan (ajmo se sakrit iza pravila na papiru, a o posljedicama ćemo razmišljat kasnije) i opasan jer je riječ o fazi kočenja kada bolidi imaju bitno smanjene mogućnosti korigiranja putanje.
Da suci još uvijek smatraju da vozač iza mora imati kristalnu kuglu kako bi predvidio i izbjegao bedastoće ovog ispred koji ima puno pravo odabrati putanju, točku kočenja čak i kad taj potez može dovesti do ugrožavanja ovog iza zbog premalo vremena za reakciju, potvrđuje kazna 5 mjesta na gridu za Monaco...
Odgovori