Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Felipe Massa

Post Postao/la dmarijon »

Za ferrarijev bolid 2009. kad su se drugi vozači pogubili u njemu, pričalo se na široko koliko je zahtjevan (upravo taj bolid) za prilagodbu, i da zato to ne uspijevaju. Ne sjećam se da se ikada dogodilo da se vozači toliko ne mogu naviknuti na bolid. Sjetite se npr. Kobayashija u toyoti. Upao sam tako i odlično odvozio. car
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrarijev bolid iz 2009. je od FI bio kompliciraniji samo po tome što je imao KERS, a FI nije.
Ali problem je bio što je Fisichella navikao na bolid FI i onda odjednom, bez treninga sjeo u Ferrari. A ta 2 bolida su različita, kao što je i bolid bilo koje momčadi na gridu različit od bolida druge momčadi. Kobayashi je druga priča. On je sa Toyotom bio CIJELE sezone, neznam dali je vozio na zimskim testiranjima, ali je sigurno proveo dane i dane u simulatoru gdje je mogao steći neki dojam o tome što očekivati od bolida. Njemu je vrijeme prilagodbe na bolid Toyote kad je krenuo voziti na kraju sezone bilo mnogo kraće jer:
a) Nije vozio nijedan različiti bolid te sezone
b) Djelomično se sa bolidom upoznao na simulatoru
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Mislim da je Felipeova najbolja sezona; 2008! Zaslužio je taj naslov, ali bio je previše izbaksuziran od same momčadi Ferrari ( Mađarska, Singapoure ). I 2007. je bio dobar.
Ovo tada je nastupio veliki pad; od 2009.-e na ovamo, i tone sve više. Jedino ako mu Bernie, preko Pirrelija udjeli par dobrih kompleta guma, u slijedećih nekoliko utrka. Ali, na neki način, vjerovatno se i Bernie želi rješiti Felipe-a. :biggrin:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Za ferrarijev bolid 2009. kad su se drugi vozači pogubili u njemu, pričalo se na široko koliko je zahtjevan (upravo taj bolid) za prilagodbu, i da zato to ne uspijevaju. Ne sjećam se da se ikada dogodilo da se vozači toliko ne mogu naviknuti na bolid. Sjetite se npr. Kobayashija u toyoti. Upao sam tako i odlično odvozio. car
Pogledaj te sezone Grosjeana nije bio nikaki u Renaultu i isto je u pola 2009e upao u Renault, a ovu vozi sasvim dobro
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

pospani gad je napisao/la:Mislim da je Felipeova najbolja sezona; 2008! Zaslužio je taj naslov, ali bio je previše izbaksuziran od same momčadi Ferrari ( Mađarska, Singapoure ). I 2007. je bio dobar.
Ovo tada je nastupio veliki pad; od 2009.-e na ovamo, i tone sve više. Jedino ako mu Bernie, preko Pirrelija udjeli par dobrih kompleta guma, u slijedećih nekoliko utrka. Ali, na neki način, vjerovatno se i Bernie želi rješiti Felipe-a. :biggrin:

samo da se nadovezem malo , Massa taj naslov izgubio u prve dvje utrke , kad se izvrtio .. njemu trebali dvje utrke da se navikne na bolid bez TC. I Tu on izgubio taj naslov , nararavno i pridonela momcad u više spomenutim utrkama :doubt:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

pospani gad je napisao/la:Mislim da je Felipeova najbolja sezona; 2008! Zaslužio je taj naslov, ali bio je previše izbaksuziran od same momčadi Ferrari ( Mađarska, Singapoure ). I 2007. je bio dobar.
kako se svi hvataju singapura i madjarske.... sve to stoji da ga je ekipa zeznula, ali u australiji i maleziji se izvrtio bez TC-a -20 bodova.... u silverstoneu nezna ni on sam koliko se puta okrenuo po onoj kisi -30 bodova... u Belgiji dobije pobjedu na dlanu... nedjeluje mi to bas kao prezasluzeno toliko da ga je nezasluzeno izgubio....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Je, izgubio ga je na početku...ali recimo da mu motor nije otišao 3 kruga prije kraja dok je vodio u Mađarskoj imao bi naslov sa + 10. Ili da ga ekipa u boksu nije pustila van dok je crijevo još unutra, pobijedio bi i u Singapuru (bio je vodeći kad je u boks ušao), dakle +20. I to sa tim spomenutim greškama. Ovdje su spomenute stvari na koje on nije mogao utjecati (kvarovi, greške boksa). Da on nije kiksao u prve dvije utrke (Britaniju ću mu progledat kroz prste u ovom slučaju) on bi 3, a možda i 4 utrke prije kraja osigurao naslov (da nije bilo ovog kvara i greške u boksu).

No to je sve što bi bilo kad bi bilo. Čovjek je tad odvozio najbolju sezonu u karijeri, naslov mu je izmakao za dlaku...i onda kad je bio na vrhuncu dobije F60...pa koga to nebi ubilo...(ima možda par vozača koje nebi)

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Izgubio ga je u singapuru.
Vozačke greške i mehanički kvarov se događaju, svima!
Ali da te vlastita momčad sjebe (nenamjerno) je nedopustivo.
U F1 sve mora biti perfektno, pogotovo boxevi koji se vježbaju po 1000 i više puta.

Pa eto npr., ako Lewis ili Button ove sezone izgube naslov za bod-dva može se komotno reći da su ga izgubili zbog ekipe, i sranja u boxevima.
Neće se reći da su ga izgubili jer se u nekoj utrci malo prekoči i otišao široko i tako izgubio jednu ili dvije pozicije.
Michael is faster than you!!
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Igor18 je napisao/la:Izgubio ga je u singapuru.
Vozačke greške i mehanički kvarov se događaju, svima!
Ali da te vlastita momčad sjebe (nenamjerno) je nedopustivo.
U F1 sve mora biti perfektno, pogotovo boxevi koji se vježbaju po 1000 i više puta.

Pa eto npr., ako Lewis ili Button ove sezone izgube naslov za bod-dva može se komotno reći da su ga izgubili zbog ekipe, i sranja u boxevima.
Neće se reći da su ga izgubili jer se u nekoj utrci malo prekoči i otišao široko i tako izgubio jednu ili dvije pozicije.
ja bas mislim suprotno.... lewis da je izgubio naslov 2008. za bod ili koliko je visilo u brazilu, svi bi rekli da je to jer ga je vettel prosao, da je zbog toga sta je malo zaglavio u boxu u maleziji, ili zato sto mu je fia uzela pobjedu u belgiji ili sto mu je guma pukla u madjarskoj... a da ne kazem jos sta ga je massa pokosio u japanu....
McLaren u <3
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Felipe Massa has no doubts that Ferrari remains fully behind him in his quest to find a way out of his current difficulties.
Vise...

-> KLIK
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

McLewis je napisao/la:da je zbog toga sta je malo zaglavio u boxu u maleziji, ili zato sto mu je fia uzela pobjedu u belgiji ili sto mu je guma pukla u madjarskoj...
kao kod Masse kvar motora, greška u boksu....dakle ono na što on ne može utjecati

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

damjan.cule je napisao/la:
McLewis je napisao/la:da je zbog toga sta je malo zaglavio u boxu u maleziji, ili zato sto mu je fia uzela pobjedu u belgiji ili sto mu je guma pukla u madjarskoj...
kao kod Masse kvar motora, greška u boksu....dakle ono na što on ne može utjecati
ja bas mislim da se naslov gubi zbog stvari na koje vozac moze utjecat... a to bi po mome bila za massu australija, malezija, silverstone.... po mome lewis 2010. nije naslov izgubio zato sta mu je guma pukla u barceloni dok je bio 2. nego zbog njegovih sudara u Monzi i Singapuru dok je bio 4.
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Izgubio je zbog svega toga, da se bilo šta od toga nije desilo bio bi prvak
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Meni su besmislene sve te ŠBBKBB varijante. 2007. da se neke stvari NISU desile bi Hamilton bio prvak, kao i 2010.

2011. da Vettel nije onako dominirao prvenstvom, netko drugi bi možda bio prvak...What's the point?!
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

2008 je u prve 2 utrke je učio da jedini TC sistem je njegova noga i papuča gasa a privikavanje ga je koštalo bodova a i prvenstva koji da nije bilo tih sranja bio bi osvojen sa + 40 bodova isto ko i crveni bikovi da si nisu stalno pucali u noge bilo bi ...
Ali to je f1 gdje nije bitno samo koliko je vozač brz već tu je cijela ekipa i vanjski faktor
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Slash je napisao/la:Meni su besmislene sve te ŠBBKBB varijante. 2007. da se neke stvari NISU desile bi Hamilton bio prvak, kao i 2010.

2011. da Vettel nije onako dominirao prvenstvom, netko drugi bi možda bio prvak...What's the point?!
ma ja samo kazem... svi su zagrizli na madjarsku i singapur, a ima drugih trka gdje je felipe fulao, a to se ne racuna...
McLaren u <3
Rudonja147
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Rudonja147 »

Kenny je napisao/la:Izgubio je zbog svega toga, da se bilo šta od toga nije desilo bio bi prvak
[-X pa bio bi tad i alonso prvak da mu nije ošo motor kad je hvatao buttona zadnjih par krugova ko sumanut da dođe do 5. ili 6. mjesta.
da se zbilo kaj se babi snilo. :biggrin:
Always choose a lazy person
To do a difficult job...
Because, he will find
an easy way to do it...
Be Lazy!
Think Crazy!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Više ne znam da li je ovo smiješno ili tužno... : "Massa se nada da će GP vikend u Monaku biti drugi početak sezone za njega". Ferrari vjeruje u njega, i tako...
Mislio, 2008. sam navijao za njega. Drugo, glupost je da je zbog ozljede slabiji jer je 2010. imao neke jako dobre rezultate.

Ali ovo, mislim da i najveće optimisti više ne doživljavaju ovo zaozbiljno.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a gle...sada su na redu 2 staze koje zadnjih sezona odgovaraju Ferrariju, Monako i Kanada...Ako tu Massa ostvari koji dobar rezultat, a kao što vidimo ove godine se ništa nezna, onda bi nakon tih utrka možda i mogli gledat nekog novog Massu. Ja, makar sigurno nije meni najdraži vozač, ne vjerujem da je on odjednom zaboravio voziti. On ima tu nesreću da za momčadskog kolegu ima vjerojatno najboljeg vozača trenutno na gridu te ekipu koja je stala uz tog vozača. Ionako poljuljano samopouzdanje onako izgubljenim naslovom i nesrećom u mađarskom mislim da mu je totalno uništeno odlukom da mora Alonsa propustiti u Njemačkoj...kad bi mu se zaredala 2-3 dobra rezultata (a nadam se da hoće, počevši od Monaka ovaj vikend) mislim da bi mogli opet gledati vedrijeg i bržeg Massu. Pogledaj samo njegov izraz lica kad ga pokažu u prijenosima ili na presicama...nema smješka, nema vedrine...a na početku karijere, pa do pred kraj 2010. je uvijek bio nasmijan i rezultati su bili tu...mislim da njemu treba dobar rezultat, ne zbog toga da bi osigurao mjesto dogodine (makar i za to) nego ponajviše da bi vratio vjeru u samog sebe

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Bice Massa u Monacu u Top 5, jednostavno imam taj osjecaj... :)
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo ga 6. na FP1 :)

slika
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

_dreamer_ je napisao/la:Bice Massa u Monacu u Top 5, jednostavno imam taj osjecaj... :)

To jedino ako lojzek bude u Top 4...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo Massa 3. i ono još čudnije, ispred Nanda

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Dobro, samo su jedno izlazenje imali i to na tvrdim gumama. Ne bih rekao da je Nando forsirao, mogao je sigurno na tvrdim i brze jer je jutros vozio 1.16.2. No dobro, ohrabrujuce je vidjeti da je Massa u gornjem dijelu plasmana.

Nekada mu je Monaco lezao i zato ocekujem dobar rezultat od njega.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Massa mi djeluje pun samopouzdanja ovaj vikend. Sad ga gledam u kompleksu bazena, leti preko onih rubnika na ulazu bez ikakvih korekcija ili popuštanja gasa...ajde samo neka ovo ne bude "one off"

slika
Odgovori