Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la King iCool »

A hebemu! Opet Button vani. Sve je jako knap ali da 6:0 gubi u kvalama protiv Lewisa to je sramotno...razočaran sam.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Iskreno se nadam da bude 150 pole za mclaren sad :)
Darkness rises when silence dies
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Jesam vam rekao da nije dobar bolid za pp :(
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Dobro je, nije loše, i Alonso i Vettel su iza, that's what counts :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Pa dobro. Na kraju Lewisovo 4. (3.) mjesto i nije tako loše. Vodeći u prvenstvu su iza njega a sutra je sve moguće. Biti će zanimljivo vidjeti kakve će biti strategije, ja bi riskirao i išao na samo 1 zaustavljanje jer je ipak jaaaako teško prestizat u Monacu.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

King iCool je napisao/la:Pa dobro. Na kraju Lewisovo 4. (3.) mjesto i nije tako loše. Vodeći u prvenstvu su iza njega a sutra je sve moguće. Biti će zanimljivo vidjeti kakve će biti strategije, ja bi riskirao i išao na samo 1 zaustavljanje jer je ipak jaaaako teško prestizat u Monacu.
teško jaaaako teško, dva pit stopa vec da....
McLaren u <3
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Racunaj 3
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Vele govna iz Pirellija da bi žute trebale trajat 50 krugova, meke 35, tako da je 1 zaustavljanje moguće. Naravno ove cifre poznajući tu gamad, treba podijelit barem s 2, ali opet... :D
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Slash je napisao/la:Vele govna iz Pirellija da bi žute trebale trajat 50 krugova, meke 35, tako da je 1 zaustavljanje moguće. Naravno ove cifre poznajući tu gamad, treba podijelit barem s 2, ali opet... :D
ovo je gradski asfalt, puno je glađi od redovnih pista, više se kliže po njemu i manje se gume troše
osim toga i staza je vrlo kartka krug je samo 1:14
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Fakat bi mogli 1 stop izvest. Poslat ću im mail, sigurno se neće sami tog sjetit jer su prenesposobni :D.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

gume mogu toliko izdržat, ali hoće li toliko dugo imati i performanse?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Slash je napisao/la:Fakat bi mogli 1 stop izvest. Poslat ću im mail, sigurno se neće sami tog sjetit jer su prenesposobni :D.
računaj da će button to pokušati ima priliku birati gume
luis će vjerojatno ići sa crvenima koliko se da, a onda na žute do kraja
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Pa mislim da bi se moglo nategnut. Ako su u Španiji uspjeli sa 2 gdje su se svi mučili, mislim da je moguće odigrat nešto slično tu.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Gume mogu izdržat 50 krugova sigurno ali koliko performansa izgube to je pitanje, ali pošto je u Monacu teško nekog proći čak i ako imaš auto koji je 3-4sec po krugu brži vjerujem da ćemo vidjeti i vozače koji će pokušat samo sa 1 zaustavljanjem.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

suberi su prvi koji će ići tako - oni su doktorirali na tome
i bogme će bit ključne prve izmjene sa crvenim gumama, jer ako zapadnu iza ovih u žutima ode utrka i plasman u 3 pm
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

zato treba čuvat ih u prvom stintu i zadnji otić u boks i onda se vratit na neko normalno mjesto a ne 12., 13.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Kaj se desilo s mclarenom neznam, ali da button nemre proci ispred kovalainen-a je uzas.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bio je gori nego Hamilton prošle godine.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

možda nije tema ali me zanima nešto.
da je npr.lewis u monacu u zadnjem q3 kvalama u prvih 5-6 minuta izašao na crvenim gumama (super soft) i postavio vrijeme koje je dovoljno za 5-6 mjesto na gridu možda i za 4 mjesto da li je isti mogao opet izaći na žutim gumama i postaviti neko vrijeme koje bi bilo normalno slabije ili samo da na njima odvozi instalacijski krug.
da li je tada mogao startati na žutim gumama jer je u Q3 u zadnjem stintu bio na tim (žutim ) gumama.nisam upoznat sa pravilima pa zato i pitam ako mi netko može objasniti.
slika
karabaja

Post Postao/la karabaja »

senamozart je napisao/la:možda nije tema ali me zanima nešto.
da je npr.lewis u monacu u zadnjem q3 kvalama u prvih 5-6 minuta izašao na crvenim gumama (super soft) i postavio vrijeme koje je dovoljno za 5-6 mjesto na gridu možda i za 4 mjesto da li je isti mogao opet izaći na žutim gumama i postaviti neko vrijeme koje bi bilo normalno slabije ili samo da na njima odvozi instalacijski krug.
da li je tada mogao startati na žutim gumama jer je u Q3 u zadnjem stintu bio na tim (žutim ) gumama.nisam upoznat sa pravilima pa zato i pitam ako mi netko može objasniti.
Starta se s gumama na kojima je odvožen najbrži krug.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Sta mislite koliko bi drugacija filozofija Mclarena sto se tice nosa bolida mogla ih kostati u nastavku sezone. Imam osjecaj kao da Mclaren ne uspijeva bas pretjerano poboljsati svoj bolid, dok drugima to malo po malo polazi za rukom...

U zadnje dvije utrke se vidjelo da su pogrijesili sa svojom filozofijom, te su i sami pokusali da podignu spic nosa kako bi sto vise zraga usmjerili ispod. No mozda bi ih ovaj kompromis mogao kostati u daljnjem procesu razvoja...

Nesto slicno je i Ferrari morao da ucini, doduse kod njih je rijec bila o auspuhu, no Ferrari je sigurno sa trenutacnim kompromisom slabiji no sto su ocekivali da ce biti na pocetku sezone. Ovo neutralno rjesenje sa auspuhom ne donosi extra zamisljeni downforce, ali su ipak uspjeli da naprave solidan kompromis...

No nikako se ne mogu oteti dojmu da bi Mclarenova promjena filozofije mogla da ih kosta prije svega vremenski kada je u pitanju optimalan razvoj bolida, pogotovo aerodinamickog paketa...

Ovo je naravno samo moje laicko razmisljanje, bas bih volio da cujem koji strucan komentar o tome.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
karabaja

Post Postao/la karabaja »

_dreamer_ je napisao/la:Sta mislite koliko bi drugacija filozofija Mclarena sto se tice nosa bolida mogla ih kostati u nastavku sezone. Imam osjecaj kao da Mclaren ne uspijeva bas pretjerano poboljsati svoj bolid, dok drugima to malo po malo polazi za rukom...

U zadnje dvije utrke se vidjelo da su pogrijesili sa svojom filozofijom, te su i sami pokusali da podignu spic nosa kako bi sto vise zraga usmjerili ispod. No mozda bi ih ovaj kompromis mogao kostati u daljnjem procesu razvoja...

Nesto slicno je i Ferrari morao da ucini, doduse kod njih je rijec bila o auspuhu, no Ferrari je sigurno sa trenutacnim kompromisom slabiji no sto su ocekivali da ce biti na pocetku sezone. Ovo neutralno rjesenje sa auspuhom ne donosi extra zamisljeni downforce, ali su ipak uspjeli da naprave solidan kompromis...

No nikako se ne mogu oteti dojmu da bi Mclarenova promjena filozofije mogla da ih kosta prije svega vremenski kada je u pitanju optimalan razvoj bolida, pogotovo aerodinamickog paketa...

Ovo je naravno samo moje laicko razmisljanje, bas bih volio da cujem koji strucan komentar o tome.
Evo jedan nestručan komentar... Utrka u Barceloni je dokazala upravo suprotno, pokazala je da imaju odličnu aerodinamiku, Hamiltonov pp (najbrže vrijeme u kvalifikacijama...) koji je bio čak pola sekunde ispred drugoga (ove godine je to čak).
Što se tiče Monaka... Monako je jako specifična staza, ono što se dogodi tamo, ne mora se nigdje ponoviti. Očigledno staza nije nimalo odgovarala McLarenovu bolidu, nisam siguran ali čini mi se da imaju nešto duži međuosovinski razmak, što naravno nije dobro u Monaku radi sporih zavoja. To je moglo utjecati na Hamiltonov stil vožnje (vjerojatno je vozio agresivnije od ostalih da bi držao priključak) i time na jaču potrošnju guma.
S druge strane što je međuosovinski razmak veći to je bolid stabilniji u bržim zavojima (2 zaustavljanja u Barceloni). U brzim zavojima bolid je dobar, a i na dugim pravcima.
Poredak vodećih još nije baš potpuno jasan... Treba dočekati neku dosadnu utrku, malo klasičniju stazu da bi se tek vidio pravi omjer snaga, do sada se svašta izdogađalo, teško je reći kako stvari stoje stvarno...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

karabaja je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Sta mislite koliko bi drugacija filozofija Mclarena sto se tice nosa bolida mogla ih kostati u nastavku sezone. Imam osjecaj kao da Mclaren ne uspijeva bas pretjerano poboljsati svoj bolid, dok drugima to malo po malo polazi za rukom...

Evo jedan nestručan komentar... Utrka u Barceloni je dokazala upravo suprotno, pokazala je da imaju odličnu aerodinamiku, Hamiltonov pp (najbrže vrijeme u kvalifikacijama...) koji je bio čak pola sekunde ispred drugoga (ove godine je to čak).
Što se tiče Monaka... Monako je jako specifična staza, ono što se dogodi tamo, ne mora se nigdje ponoviti. Očigledno staza nije nimalo odgovarala McLarenovu bolidu, nisam siguran ali čini mi se da imaju nešto duži međuosovinski razmak, što naravno nije dobro u Monaku radi sporih zavoja. To je moglo utjecati na Hamiltonov stil vožnje (vjerojatno je vozio agresivnije od ostalih da bi držao priključak) i time na jaču potrošnju guma.
S druge strane što je međuosovinski razmak veći to je bolid stabilniji u bržim zavojima (2 zaustavljanja u Barceloni). U brzim zavojima bolid je dobar, a i na dugim pravcima.
Poredak vodećih još nije baš potpuno jasan... Treba dočekati neku dosadnu utrku, malo klasičniju stazu da bi se tek vidio pravi omjer snaga, do sada se svašta izdogađalo, teško je reći kako stvari stoje stvarno...
Najklasičnija staza je bila Barcelona. A strategija od 2 zaustavljanja bila je zbog kazne, ne zbog karakteristika bolida.
Elem mislim da je McLaren jako aerodinamički efikasan, vjerovatno najefikasniji na gridu trenutno, ali da je dosta ograničen po pitanju razvoja. Njihova filozofija ja da više zraka ide preko bočnih stranica, a tu je prostor za razvoj skroz ograničen. Ostali su odabrali opciju "prebacivanja" zraka na stražnji kraj pored i ispod bočnih stranica gdje je manevarski prostor zbog pravila puno veći. Da se razumijemo i McLaren i ostali koristi obe putanje za dovođenje zraka na stražnji kraj, samo što je kod McLarena zbog nosa jedna dominantnija, a kod drugih ova druga. Sam Newey je rekao da je to McLarenova filozofija i da on tu ne vidi problema za njih, ali opet i sam je odabrao visok nos s grbom. Vjerovatno ima više prostora za napredak.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Why McLaren turned their nose up
Ništa novo, ali dosta opširna analiza mclarenoce filozofije po pitanju nosa.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Očito da i lijep bolid ne pobjeđuje :P
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Odgovori