Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Fernando Alonso
Naravno, ali ih zato ne moramo sažaljevati.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Q. (Andrea Cremonesi – La Gazzetta dello Sport) Fernando, I would just like to know if some jokes have already start between you and the mechanics in the team about tomorrow's match?
FA: No, not yet but if Spain wins, I think there may not be many people at the pit
...put u raj nije posut ružama...
-
- Veteran
Alonso-Hamilton.....1,85:1,65
Ja bacio 40€ na Alonsa..jaooooo
Ja bacio 40€ na Alonsa..jaooooo
Alonsista hasta la muerte..
- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- Ferrari-BiH
- Veteran
Jebena taktika......pu dabogda pocrkali svi redom
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
-
- Veteran
Sta pricas ti,hahahaha,kako dublje,pa iza Hame je koliko 2-3 boda...Walter je napisao/la:Ovo je katastrofa, tone sve dublje u poretku.
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Nit prvi nit zadnji ove sezone koji je imao pogrešnu taktiku. Ne vidim čemu dramatiziranje osim zbog činjenice da su do 7. utrke već mogli naučit neke stvari.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Veteran
Ne pricamo o Sauberu ili Force Indii (postovanje prema njima)al ovo se nebi smjelo dogadjati Ferrariju.Domi je napisao/la:Nit prvi nit zadnji ove sezone koji je imao pogrešnu taktiku. Ne vidim čemu dramatiziranje osim zbog činjenice da su do 7. utrke već mogli naučit neke stvari.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Dobro je da je Alonso uspio uopšte dovesti bolid do kraja utrke ja sam u poslednjih 5 krugova pogledao samo kada će se "spucati" u neki zid, što zbog guma koje su se raspadale, što zbog nemoći bilo šta da uradi po tom pitanju, što zbog toga što će kada se završi utrka morati da se susretne sa "volovima" sa pitwalla. 

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Kad sam to napisao mislio sam kako ga prestižu jedan za drugim na stazi.Alonso-champ je napisao/la:Sta pricas ti,hahahaha,kako dublje,pa iza Hame je koliko 2-3 boda...Walter je napisao/la:Ovo je katastrofa, tone sve dublje u poretku.
-
- Veteran
Aha,sorry pajdoWalter je napisao/la:Kad sam to napisao mislio sam kako ga prestižu jedan za drugim na stazi.Alonso-champ je napisao/la:Sta pricas ti,hahahaha,kako dublje,pa iza Hame je koliko 2-3 boda...Walter je napisao/la:Ovo je katastrofa, tone sve dublje u poretku.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Da, loše danas od Ferrarija, al ionako im je išlo predobro do sad ove sezone
.
RB je kad je vidio da je usro stvar išo spašavat što se spasit da i povuko fetla u box i na kraju spasio barem 4. mjesto, isto su trebali napravit i u Ferrariju po meni, a ne ostavit ga ko sitting duck vani.

RB je kad je vidio da je usro stvar išo spašavat što se spasit da i povuko fetla u box i na kraju spasio barem 4. mjesto, isto su trebali napravit i u Ferrariju po meni, a ne ostavit ga ko sitting duck vani.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
vjerovatno su se isli ravnat po Vettelu tj kad su vidili da ne ide u boks su drzali i Alonsa vani . Sad zasto nisu poslije Vettela otisli u boks ne razumim ..

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mislim da su išli krug poslije Vettela da bi Alonso izgubio poziciju od Vettela ali bar ne bi više padao u poretku, ovako je malo falilo da izgubi poziciju i od Rosberga.F1NAC je napisao/la:vjerovatno su se isli ravnat po Vettelu tj kad su vidili da ne ide u boks su drzali i Alonsa vani . Sad zasto nisu poslije Vettela otisli u boks ne razumim ..

- F1NAC
- Moderator
Alonso proud Ferrari gambled on the win
Fernando Alonso is proud Ferrari opted to go for the win at the Canadian Grand Prix with a risky strategy rather than settle for second by matching race-winner Lewis Hamilton's for pit stops.
Alonso took the lead when Hamilton pitted for the second time on lap 50, but in doing so he was asking too much of his 30-lap old tyres. In the end the degradation saw him fall to fifth place, but he said he has no regrets about his strategy.
"I'm proud of the team and happy we went for the victory," Alonso said. "We tossed the coin in the air and we waited to see the result and it didn't work. At least we tried and we were not happy with second. In the end it was too many laps and in the end we ran out of tyres quite suddenly and it was too late to pit."
He said he would not have stood a chance of beating Hamilton if he pitted at the same time as the McLaren and admitted Ferrari was keeping one eye on Sebastian Vettel, who beat Alonso after bailing out of a one-stop strategy eight laps from the end.
"Lewis was quicker than us all the way through so pitting at the same time of Lewis we would have come second, which now seems like a much better result than fifth, but after the race that's easy to say. At that point it was 50/50 and we either cover Vettel or we cover Hamilton and we did Vettel and it didn't work."
@alo_oficial "Before anyone is confuse; It was unexpected high degradation at the end, but strategy undoubtedly the best one! The same of Gros or Perez.."

-
- Legenda
točno tako. I prvo i drugoSlash je napisao/la:Da, loše danas od Ferrarija, al ionako im je išlo predobro do sad ove sezone.

Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
E to je ono bitno.Ovo je indirektno upućeno Pirelli-Bernie paktuF1NAC je napisao/la:@alo_oficial "Before anyone is confuse; It was unexpected high degradation at the end, but strategy undoubtedly the best one! The same of Gros or Perez.."
...put u raj nije posut ružama...
-
- Legenda
Alonso to spominje. I sve više njih koji smiju nešto otvoreno reći. U Ferrariju se (još uvijek) drže politikanstva i izjava: trebamo bolje razumijet tyre menagment. Kako? Prisluškivati telefon između Bernija i Pirrelija
Kako god, bolid je sada jako dobar. To je sada bitno.

Kako god, bolid je sada jako dobar. To je sada bitno.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Šta mislite
, kada je Alonso izašao ispred Hamiltona posle boxa, znalo se da se ne može odbranit na pravcu gdje se koristi DRS, da je Alonso pustio Hamiltona ispred prije DRS detekcije a zatim on pokušao proći Hamiltona pomoću DRS na pravcu, da li bi uspio vratit poziciju.
Problem kod ove"taktike" bi bio taj što se odmah iza nalazio i Vettel.

- F1NAC
- Moderator
neznam mislim da bi mu hamilton odmaglio na izlazu iz hairpina posto je imao zagrijanije gume , a i tu je Vettel bio kako kažeš .. Ma meni bi bilo zanimljivije da nije bilo DRSa uopce. Onda bi bila strava trkaF2004_the_best_ever je napisao/la:Šta mislite, kada je Alonso izašao ispred Hamiltona posle boxa, znalo se da se ne može odbranit na pravcu gdje se koristi DRS, da je Alonso pustio Hamiltona ispred prije DRS detekcije a zatim on pokušao proći Hamiltona pomoću DRS na pravcu, da li bi uspio vratit poziciju.
![]()

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
procitaj sta sam napisao u temi lewis HamiltonF1NAC je napisao/la: Ma meni bi bilo zanimljivije da nije bilo DRSa uopce. Onda bi bila strava trka

McLaren u <3
-
- Veteran
Bas o tome je Villnue pricao poslje trke,govorio je kako je Alonso namjerno kocio u hairpinu da bi ga Hamo prosao,ali Hamo lisac nije ga prosao i vozio dalje iza Alonsa i onda ga presao sa DRS-om...Alonso je to isto ucinio sa Vettlom pred kraj utrke ali Vettel nije skapirao i prosao ga,ali Alonsu nije pomogo kasnije ni DRS,Vettel je odmaglio,Gume su bile previse potrosene...F2004_the_best_ever je napisao/la:Šta mislite, kada je Alonso izašao ispred Hamiltona posle boxa, znalo se da se ne može odbranit na pravcu gdje se koristi DRS, da je Alonso pustio Hamiltona ispred prije DRS detekcije a zatim on pokušao proći Hamiltona pomoću DRS na pravcu, da li bi uspio vratit poziciju.
![]()
- F1NAC
- Moderator
-
- Veteran