Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Cuky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Zna li ko o update koje Ferrari donosi u Njemačku, da li je su u pitanju veći ili manji update, to bi moglo da bude od pomoći za Ferrari kada je u pitanju Njemačka dok za Mađarsku nema pomoći za Ferrari jedino kiša. ;)
Nisam nigdje čitao ništa o nadogradnjama, tj. o čem se radi. Makar je rečeno da će na svaku utrku donijeti nešto novo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Gledam ova vremena vozača u utrci i bude mi još teže zbog Ferrari-jeve debilne taktike, fulali su strategiju sa Alonsom skroz.
Evo malo vremena za analizu;
Alonso
11 1:38.518
12 1:38.765
13 1:39.099
14 1:38.866
Webber
11 1:39.384
12 1:39.170
13 1:39.752
Massa
11 1:39.526
12 1:39.106
Ovo je prvi stint prije nego li su ušli u box, ovu su dva zadnja Massina kruga kada je obišao Schumachera prije nego što je otišao u box, treba imati u vidu da je Massa svoje gume opteretio kada se borio sa Schumacherom i pored toga kada ga je zaobišao on je vozio skoro ista vremena kao Webber i nešto sporije od Alonsa koji je bio na tvrdim gumama, na osnovu toga bi se dao izvesti zaključak da je Alonso imao soft gume da bi takođe ostvario prednost nad Webberom od nekih 2-3s. Takođe startom na tvrdim gumama Ferrari je rizikovao da Alonsa na startu pređe Webbber još jedan propust je taj što je Ferrari pokrivao Webbera iako nisu bili na istim gumama.
Takođe ako se poredi drugi stint Alonso i Webbera kada su obadvojica bili na tvrdim gumam Alonso je čak i bio malo brži.
Massa je u poslednjime stintu na tvrdim gumama odvezo najbrži krug koji je samo 01-02s spori od Red Bulla gotovo u istom krugu kad i Red Bull.
Kada se analiziraju svi ovi faktori onda bude još žalije za propuštenom šansom da Alonso pobjedi na Silvestonu. :(
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

I Alonsova slika se nasla na RB bolidu :-)

slika
Alonsista hasta la muerte..
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Čudi me da Alonso nije u borbi sa Webberom primjenio taktiku koju je Hamilton sa njim , a to je da "pusti" Webbara prije DRS zone i onda da ostane iza nega, (kada ga je Webber obišao gotovo pola kuga se vozio odmah iza Webbera) i da onda iskoristi DRS i na pravcu ponovo pređe Webbera mada teško da bi takva taktika "palila" duži vremenski period. ;)
Ako pogledas bolje snimak vidjet ces da na 0:09 prolaze drs detection... Takoder kasnije na pravcu se vidi da je Alonso taj koji je ima otvoreno krilo pa ne znam o kojoj taktici govoris.. Samim time jasno je da Ferrari nije imao veliki top speed i da bi vracanje pozicije putem drs-a bilo malo teze.. Evo i slika koja opisuje bolje te zavoje...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tomidix je napisao/la: Ako pogledas bolje snimak vidjet ces da na 0:09 prolaze drs detection... Takoder kasnije na pravcu se vidi da je Alonso taj koji je ima otvoreno krilo pa ne znam o kojoj taktici govoris.. Samim time jasno je da Ferrari nije imao veliki top speed i da bi vracanje pozicije putem drs-a bilo malo teze.. Evo i slika koja opisuje bolje te zavoje...
Da Alonso koristi DRS ali očigledno da nije imao najbolji izlazak iz zavoja tako da je Hamilton ušao u njegovu zavjetrinu i prestigao ga na pravcu iako je Alonso imao DRS. Što se tiče top speed-a Alonso i Hamilton su imali isti top speed. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bili su na RB-ovom bolidu i svi sa Sky-a, bar su tako rekli. Jbg, njima 15 funti nije puno, a ide u dobrotvorne svrhe
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:bili su na RB-ovom bolidu i svi sa Sky-a, bar su tako rekli. Jbg, njima 15 funti nije puno, a ide u dobrotvorne svrhe
Kakve veze ima to sa ovom temom. :?: :roll:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Bilo je par tema u kojoj sam mogao ovo stavit ukljucujuci Maldonadovu xD

Pravo utrkivanje!
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page ... o%20Alonso" onclick="window.open(this.href);return false;

nemam sad vremena detaljno analizirati,ali ako se nekome da ima sad mogućnost usporedbe Alonsa i Webbera...tu su prikazana vremena po krugu i kako se kretao razmak...možemo tu još ubacimo Massu jer on je u prvom stintu imao iste gume ko i Webber...
uglavnom,ovak na brzinu ne mislim da je Ferrari napravio pogrešku u ovakvom odabiru guma...neka logika bi trebala biti da nakon što se staza "izgumira" i bolidi postanu lakši da bi meke gume trebale bolje raditi...zašto odmah nakon prelaska na njih Alonso nije bio konkurentan to naprosti mi nije jasno...
jedina stvar koja mi donekle nije logična zašto su u prvom stintu tako rano išli u boks jer ovako letimičnim pogledom mislim da su mogli ostati još enko vrijeme vani i opet bi se vratili ispred Webbera...iako,kad pogledamo ostavili su 15 krugova na mekšim gumama što se činilo sasvim ok...
ovo su moja mišljenja "ovak s nogu" i možda nisu točna...ak se neko ima malo više vremena igrati s tim nek napravi temeljitiju analizu
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@goran007
Ferrari je imao apsolutno glupu strategiju juče, Alonso je bio prvi, svi oko njega su startali na softu, nije bilo razloga za nikakvu improvizaciju, da je startao kao Hamilton sa 8 mjesta razumio bi tu strategiju, ali kad startaš sa prvog mjesta nema nikakvog razloga za "otrkivanjem tople vode". ;)
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

F2004_the_best_ever je napisao/la:@goran007
Ferrari je imao apsolutno glupu strategiju juče, Alonso je bio prvi, svi oko njega su startali na softu, nije bilo razloga za nikakvu improvizaciju, da je startao kao Hamilton sa 8 mjesta razumio bi tu strategiju, ali kad startaš sa prvog mjesta nema nikakvog razloga za "otrkivanjem tople vode". ;)
koliko vidim i koliko mi se čini da je ovaj odgovor temeljen isključivo na subjektivnom stavu i herojstvu nakon bitke...nikakvu garanciju ne vidim da bi Alonso bolje prošao da je startao na žutim gumama...kao što sam reko po meni ideja uopće nije bila loša da se staza "izgumira" i bolidi postanu lakši...to bi trebala i biti logika...zašto su one od početka bile sporije mislim da je pitanje za neku drugu analizu...njegove gume nisu popustile u zadnjim krugovima,on je na njima bio drastično sporiji od samog izlaska iz boksa...samo u 39.krugu on je brži od Webbera(iako je taj krug u biti Webber spor,a ne Alonso brz),a već u trećem krugu na novim gumama on je sporiji skoro pola sekunde...
zato mislim da ne treba govoriti o krivoj strategiji već vidjeti zašto je bolid bio spor u zadnjem stintu na mekanim gumama...jedina mi je nelogičnost malo prekratki prvi stint jer vremena nisu bilapreloša i moglo se još malo ostati i opet vreatiti ispred Webbera
P.S vremena iz kvala nisu ostvarena na gumama za suho tak da su se one mogle birati...tak da ona tvoja rečenica kak su svi na mekanima,a oni izmišljaju toplu vodu baš i ne stoji...čisto sumnjam da su strategiju radili u zanji čas dok su drugi otkrili gume ispod grijača
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Lako je biti general nakon bitke i brzati. Neobično je što prvi vozač starta s različitom strategijom, istina. Ali nije to tako jednostavno. Prvo, čista brzina je bila jača kod webbera, i morali su naći taktiku kako zaštiti prvo mjesto. Drugo, kao što goran kaže - nije problem ni bio u strategiji nego u zadnjem soft set-u koji je bio bezrazlošno loš od samog početka. Osobno mislim da nije do bolida na soft-u (jer je i massa bio u prvom stintu na njima), nego u prevelikoj razlici od set-a do set-a koje pirelli isporučuje. I tu su sve glasnije kritike.
Samo neka se trkaju.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

dmarijon je napisao/la:Lako je biti general nakon bitke i brzati. Neobično je što prvi vozač starta s različitom strategijom, istina. Ali nije to tako jednostavno. Prvo, čista brzina je bila jača kod webbera, i morali su naći taktiku kako zaštiti prvo mjesto. Drugo, kao što goran kaže - nije problem ni bio u strategiji nego u zadnjem soft set-u koji je bio bezrazlošno loš od samog početka. Osobno mislim da nije do bolida na soft-u (jer je i massa bio u prvom stintu na njima), nego u prevelikoj razlici od set-a do set-a koje pirelli isporučuje. I tu su sve glasnije kritike.

s ovim se u potpunosti slažem...guma koja bi trebala biti brža bila je drastično sporija od početka stinta...tu leži uzrok poraza Alonsa...i to je ono što se pitaju mnogi na našim i stranim forumima...Alonso nije upao u probleme s gumama,nego su gume koje su trebale biti brže bile sporije od početka stinta...
on je ko zalog u zadnji stint(krug 38) donio prednost od 3.930 sec...u slijedećem podiže to na 4.440 s(al tu je razlog da je Webberov krug bio spor) i odmah onda počinje gubiti...već u petom krugu na novim gumama on gubi preko sekunde,a u slijedeća dva ostaje bez prednosti...
uglavnom,bio sam uvjeren da ima trku pod kontrolom i bojao sam se eventualno da u probleme s gumama ne uđe u zadnjih 2-3 kruga...čak su slično i javili Webberu preko team radia...al da će se gume raspasti već nakon 4 kruga nisam ni u snu mislio :!:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@goran007, dmarijon,
Massa je bio odličan na softu, kada je prošao Schumachera vozio je skoro ista vremena kao i Webber iako su Massine gume bile u gorem stanju nego Webberove zbog Massine borbe sa Schumacherom. Ne vidim razlog zašto bi Alonso imao problema da zadrži Webbera u prvom stintu da je i on bio na softu i zatim da ga "pokrije" u boxu i da ponovo izađe ispred Webbera, jedino ako Pirelli isporučuje različite gume timovima ali to je već... #-o
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

F2004_the_best_ever je napisao/la:@goran007, dmarijon,
Massa je bio odličan na softu, kada je prošao Schumachera vozio je skoro ista vremena kao i Webber iako su Massine gume bile u gorem stanju nego Webberove zbog Massine borbe sa Schumacherom. Ne vidim razlog zašto bi Alonso imao problema da zadrži Webbera u prvom stintu da je i on bio na softu i zatim da ga "pokrije" u boxu i da ponovo izađe ispred Webbera, jedino ako Pirelli isporučuje različite gume timovima ali to je već... #-o
ove sezone smo vidjeli da kod jednog vozača gume funkcioniraju besprijekorno,kod drugog ne...štoviše,vidjeli smo da kod istog različiti setovi funkcioniraju posve različito...da li ćemo o teorijama urote ili ne nije ni bitno,ali ovo su činjenice...to kaj su kod Masse bile ok na početku ne znači nužno da bi bile i kod Alonsa...
ajde kad toliko pljuješ po taktici reci mi neko logično objašnjenje zašto brže gume od početka stinta su bile sporije...jer Alonso je donio u zadnji stint skoro 4 sekunde i nije upao u probleme s gumama,već su bile odmah sporije...više položene gume na stazi,bolid lakši,a gume funkcioniraju sve lošije...
sve više sam uvjeren da je taktika bila i više nego dobra,ali čudljivost Pirellia još jednom je bila na djelu
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

http://www.f1racing.com.hr/formula-1/re ... ovima-guma" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@goran007
trebale su soft gume na kraju utrke da budu bolje nego na početku ali u današnjoj F1 ništa nije sigurno ;) , i zato je Alonso trebao da starta na gumama na kojima su startali i ostali, ja bih "pljuvao" po Pirelliju da je Alonso vozio prvi stint na softu i imao lošija vremena od Webbera i Masse ali pošto se to nije dogodilo ja zato "pljujem" po Ferrari-jevoj strategiji.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

F2004_the_best_ever je napisao/la:@goran007
trebale su soft gume na kraju utrke da budu bolje nego na početku ali u današnjoj F1 ništa nije sigurno ;) , i zato je Alonso trebao da starta na gumama na kojima su startali i ostali, ja bih "pljuvao" po Pirelliju da je Alonso vozio prvi stint na softu i imao lošija vremena od Webbera i Masse ali pošto se to nije dogodilo ja zato "pljujem" po Ferrari-jevoj strategiji.
evo,završit ću ovu raspravu jer se počela vrtiti u krug,a i nemam više vremena

1)sam kažeš trebale su biti bolje kasnije,ali nisu...znači ne nudiš nikakvo objašnjenje,a ja ga dosad nigdje nisam ni našao
2)da starta na gumama na kojim i ostali...već smo raspravili to da su se kvalificirali na INT gumama i mogli birati gume za utrku...kad su radili strategije čisto sumnjam da su znali za ikoga osim Masse koje će gume birati...baš iz razloga što je Massa bio na mekšim mislimda je dosta u ovoj odluci da idu na tvrđe svoje prste imao Fernando
3)od 52 kruga 27-25 je za Webbera u bržim krugovima...stoga,možda je ipak ova pobjeda zaslužena,al neki repovi u pitanju guma ipak će ostati
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

goran007 je napisao/la: ove sezone smo vidjeli da kod jednog vozača gume funkcioniraju besprijekorno,kod drugog ne...štoviše,vidjeli smo da kod istog različiti setovi funkcioniraju posve različito...da li ćemo o teorijama urote ili ne nije ni bitno,ali ovo su činjenice...to kaj su kod Masse bile ok na početku ne znači nužno da bi bile i kod Alonsa...
ajde kad toliko pljuješ po taktici reci mi neko logično objašnjenje zašto brže gume od početka stinta su bile sporije...jer Alonso je donio u zadnji stint skoro 4 sekunde i nije upao u probleme s gumama,već su bile odmah sporije...više položene gume na stazi,bolid lakši,a gume funkcioniraju sve lošije...
sve više sam uvjeren da je taktika bila i više nego dobra,ali čudljivost Pirellia još jednom je bila na djelu
Kolega goran007 slažem se s tobom gotovo sa svime što si napisao.Ali ja i dalje mislim da je Ferrari promašio s taktikom,ali slažem se s tobom da i sa ovakvom taktikom Ferrari je trebao pobjediti da se NEŠTO ČUDNO nije desilo s gumama.A to NEŠTO ČUDNO ja objašnjavam ovako:(a i već sam prije o tome pisao)Alonso je vodeći čovjek u prvenstvu i interes je udružene zločinačke organizacije Bernie+Pirelli da prvenstvo bude što napetije i da je što više vozača u igri za naslov.Koliko god će nekome ovakve teorije zavjere zvučati suludo ja odavno na to sumnjam i svaku utrku se sve više i više uvjeravam u to
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:
Kolega goran007 slažem se s tobom gotovo sa svime što si napisao.Ali ja i dalje mislim da je Ferrari promašio s taktikom,ali slažem se s tobom da i sa ovakvom taktikom Ferrari je trebao pobjediti da se NEŠTO ČUDNO nije desilo s gumama.A to NEŠTO ČUDNO ja objašnjavam ovako:(a i već sam prije o tome pisao)Alonso je vodeći čovjek u prvenstvu i interes je udružene zločinačke organizacije Bernie+Pirelli da prvenstvo bude što napetije i da je što više vozača u igri za naslov.Koliko god će nekome ovakve teorije zavjere zvučati suludo ja odavno na to sumnjam i svaku utrku se sve više i više uvjeravam u to
Ja ne želim da vjerujem u to ;) ali ako je to istina onda pošto znamo da se Tamara Ecclestone "pali" na Ferrari i da je poslednji Ferrari koji je kupila bio 599 GTO poklonit ćemo joj F12 Berlinettu ako neće da se zadovolji F12 Berlinettom onda ćemo joj dati prvog novog Enza kada se proizvede pod uslovom da nam sredi kod Bernia gume. Tata Bernie će sve da uradi za svoju kćerku samo da ona bude zadovoljna, tako da su sada na potezu Ferrari i poglavica LdM. ;)
Ovo je moj predlog kako da se Ferrari bori protiv ove "terorije zavjere" oko guma. :biggrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Ja ne želim da vjerujem u to ;)
Ne želim ni ja,ali svaku utrku sve više i više argumenata ide u prilog tome
Je li normalno da nakon 9 utrka i gotovo pola godine najbolji stručnjaci u svim momčadima izjavljuju ne razumijemo još gume?Je li normalno da vodeći čovjek u tom trenutku u prvenstvu ima uvijek problema s gumama?

Nešto tu jako smrdi,a dolazi od Berniea(a pri tom ne mislim na ustajali znoj :biggrin: )
...put u raj nije posut ružama...
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Ne zelim opravdavati nikog... ali ne zelim ni vjerovati u ove spacke s gumama pa cu pitati zna li itko koje su temperature staze bile na pocetku i na kraju utrke... Jedino polu-logicno objasnjenje koje mi se namece je da je staza pri kraju bila toplija i da su softice bile izvan "radne/idealne" temperature..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Chuck lako moguće da je problem te gume držat na idealnoj temperaturi i da je u tome problem, a koliko se sjećam to je i Brawn izjavio i drugi je problem da je većina bolida jako izjednačena, tako da sad puno odlučuje brzina vozača, a i ko će kako čuvat gume
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

tomidix je napisao/la:Ne zelim opravdavati nikog... ali ne zelim ni vjerovati u ove spacke s gumama pa cu pitati zna li itko koje su temperature staze bile na pocetku i na kraju utrke... Jedino polu-logicno objasnjenje koje mi se namece je da je staza pri kraju bila toplija i da su softice bile izvan "radne/idealne" temperature..
Ovo su ti temperature kroz utrku

slika

Još stintovi

slika
slikaslikaslika
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Ma ove gume su lude najedanput se ponasaju kao da su savine i ja nesto kontam dali sve momcadi dobivaju istog kvaliteta gume !*? hmmm
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Odgovori