Michael Schumacher
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- dzoni__
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mercedes_Schumacher
Re: Michael Schumacher
http://www.sportinglife.com/formula1/ne ... end-career" onclick="window.open(this.href);return false;
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...mercedes nikad nije bio u pitanju što se tiče produživanja ugovora...vjerojatno svi samo čekaju Schumacherov "mig" i novi ugovor je na stolu...ono što je pozitivno je njegova izjava da još nije zadovoljan s "postignućima" nakon povratka u F1 te njegova "glad" daje njegovim navijačima dobre temelje za optimizam...no ono što može brinuti je zadnja rečenica u slobodnom prijevodu: "Jako sam motiviran. Samo vrijeme će reći koliko dugo"...mislim da ne treba "razbijati glavu" već jednostavno pričekati i vidjeti da li će Schumacher pronaći u sebi još "vatre" za nastavak sudjelovanja - sve ovisi o njemu...dzoni__ je napisao/la:http://www.sportinglife.com/formula1/ne ... end-career
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Bilo bi lijepo da produži do 2015. i tad se oprosti s još jednim naslovom kojeg je zaslužio. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- dzoni__
Slazem se
Podigao je formu i pokazao da moze. Treba da produzi ugovor

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ajde mi reci bez nepotrebnih tenzija, po čemu je on to zaslužio naslov?Domi je napisao/la:Bilo bi lijepo da produži do 2015. i tad se oprosti s još jednim naslovom kojeg je zaslužio.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Evo ja cu ti reci:Dani je napisao/la:Ajde mi reci bez nepotrebnih tenzija, po čemu je on to zaslužio naslov?Domi je napisao/la:Bilo bi lijepo da produži do 2015. i tad se oprosti s još jednim naslovom kojeg je zaslužio.
MSC je vozac velikog kalibra i dan danas pa mu zato treba jedan auto poput McLarena, RedBulla ili Ferrari_a i bio bi vodeci 100% u prvenstvu ne ovom nego i dva prosla kako se vratio !!
Cudno da Mercedes nepravi neki veci update jer jos uvijek su u igri
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Da baš sam i ja to mislio pitati.Po čemu ga je zaslužio?Dani je napisao/la:Ajde mi reci bez nepotrebnih tenzija, po čemu je on to zaslužio naslov?Domi je napisao/la:Bilo bi lijepo da produži do 2015. i tad se oprosti s još jednim naslovom kojeg je zaslužio.
A sve da dobije bolid sposoban za to prvo mora pobjediti momčadskog kolegu što do sada nije bio slučaj
...put u raj nije posut ružama...
- dzoni__
Kad bi dobio malo bolji auto, sigurno bi se ravnopravno borio sa svima. Valjda ce Mercedes za sledecu godinu da slozi nesto ozbiljnije
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Nema potrebe za tenzijama, jednostavno mislim da bi to u jednu ruku bila i naplata za 2006. godinu i sve nesreće koje su ga zadesile u Mercedes eri, naravno to su moje želje samo s kojima se možete a i ne morate slagati.Dani je napisao/la:Ajde mi reci bez nepotrebnih tenzija, po čemu je on to zaslužio naslov?Domi je napisao/la:Bilo bi lijepo da produži do 2015. i tad se oprosti s još jednim naslovom kojeg je zaslužio.

Ipak, bez obzira na sve, htio bih da produži ugovor jer sama njegova pojava na stazi meni puno znači.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Veteran
Naplata za 2006???sad ce ispasti da Alonso nije zasluzio naslov te godine....Domi je napisao/la:Nema potrebe za tenzijama, jednostavno mislim da bi to u jednu ruku bila i naplata za 2006. godinu i sve nesreće koje su ga zadesile u Mercedes eri, naravno to su moje želje samo s kojima se možete a i ne morate slagati.Dani je napisao/la:Ajde mi reci bez nepotrebnih tenzija, po čemu je on to zaslužio naslov?Domi je napisao/la:Bilo bi lijepo da produži do 2015. i tad se oprosti s još jednim naslovom kojeg je zaslužio.
Ipak, bez obzira na sve, htio bih da produži ugovor jer sama njegova pojava na stazi meni puno znači.
Alonsista hasta la muerte..
-
- Legenda
Ako se mene pita, Schumi je trebao imati devet naslova, a ne sedam. Međutim, ne mislim zbog toga da bi bilo fer da za godinu, dve osvoji naslov. A šanse još manje od toga "bilo fer". Volio bi da uhvati koju pobjedu. Npr. za 10 dana u Njemačkoj
.

Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
Vjerovatno misli na Japan 2006 kao i nesreći a pri tom mnogi zaboravljaju Mađarsku te godine.Alonso-champ je napisao/la: Naplata za 2006???sad ce ispasti da Alonso nije zasluzio naslov te godine....
Isto tako zaboravljaju kvalifikacije u Monzi te godine
Ja bi prije rekao šest(Adelaide 1994)dmarijon je napisao/la:Ako se mene pita, Schumi je trebao imati devet naslova
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
Čače, a spa 94 necemo spomenut ak vec zadiremo u 94? 2006 australija i ispadanje, te renaultov mass dumper? nemoj opce pocinjat molim te.
Po mom 8 jer ono kocenje Coultarda 1998. u spa je bio cisti gubitak titule.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

-
- Veteran
Upravo taj mass dumper i kažnjavanje Alonsa u Monzi ide u prilog tome da su pokušali sve da ga proguraju ispred ali nisu uspjeliDodi_napalm je napisao/la:Čače, a spa 94 necemo spomenut ak vec zadiremo u 94? 2006 australija i ispadanje, te renaultov mass dumper?
Puno toga bi mogao reći i o 1994 pa i nekim godinama poslije ali kao što si rekao bolje ne počinjati
Trenutno ih ima sedam(a mislim i konačno) to što bi ti rekao osam,kolega dmarijon devet ili ja šest neće ništa promjeniti
Samo me te priče da zaslužuje još jedan naslov smetaju i nemaju nikakve osnove osim želje pojedinca pogotovo dok treću godinu zaredom gubi od momčadskog kolege koji i nije top 5 klasa vozač
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
Pa mass dumper je bilo ilegalno pomagalo zahvaljujući kojem je renault imal prednost u prvom dijelu 2006. kak to ide u prilog Renaultu. No teorije zavjere su uvjek prisutne - kak kome pašu.
1994. i sve nadalje sezone su bile u sjeni Schumachera priznal ti to ili ne. čak je i 96. u onoj kanti pokazival zašto je br. 1.
Malo smanji doživljaje glede top 5, jer objektivnost ti je jača strana uvjek bila, osobito kaj se Schumachera tiče jel..
Ne mislim da je zaslužio 8. naslov bar ne u ovoj "drugoj" karijeri, ali nadam se da ga bude osvojil bravuroznim vožnjama itd. Nije se snašel sa novim bolidom, gume, pravila i Rosberg ga je oderal prve dvije sezone, dok ove sezone baš nema sreće, ali svaku utrku koju je završil u normalnim uvjetima je bil bolji od momčadskog kolege. Dakle prva stepenica je napokon odrađena, sad je na Mercu da pokrpaju tu kantu te da sljedeće sezone gledamo borbu za vrh. Netreba biti naslov ako ga pobjedi netko tko je bolji (ne zahvaljujući superduper bolidu ili gumama kao Alonso, to ne), ali već borba za vrh je dovoljna satisfakcija nama fanovima Gazde.
1994. i sve nadalje sezone su bile u sjeni Schumachera priznal ti to ili ne. čak je i 96. u onoj kanti pokazival zašto je br. 1.
Malo smanji doživljaje glede top 5, jer objektivnost ti je jača strana uvjek bila, osobito kaj se Schumachera tiče jel..

Ne mislim da je zaslužio 8. naslov bar ne u ovoj "drugoj" karijeri, ali nadam se da ga bude osvojil bravuroznim vožnjama itd. Nije se snašel sa novim bolidom, gume, pravila i Rosberg ga je oderal prve dvije sezone, dok ove sezone baš nema sreće, ali svaku utrku koju je završil u normalnim uvjetima je bil bolji od momčadskog kolege. Dakle prva stepenica je napokon odrađena, sad je na Mercu da pokrpaju tu kantu te da sljedeće sezone gledamo borbu za vrh. Netreba biti naslov ako ga pobjedi netko tko je bolji (ne zahvaljujući superduper bolidu ili gumama kao Alonso, to ne), ali već borba za vrh je dovoljna satisfakcija nama fanovima Gazde.

-
- Veteran
Sa ovim si sve rekaoDodi_napalm je napisao/la:Pa mass dumper je bilo ilegalno pomagalo zahvaljujući kojem je renault imal prednost u prvom dijelu 2006. kak to ide u prilog Renaultu. No teorije zavjere su uvjek prisutne - kak kome pašu.

Inače MS je za one koji ne znaju od 2000-2004 osvojao naslove s kantom od bolida
Živio ti meni superobjektivni
EDIT:Ono top 5 se odnosilo na Rosberga ako nisi razumio
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
nzm, možda je malo glupo govorit ko je zaslužio kolko naslova, al po meni već 7 je prevelika brojka. Iako je Schumi definitivno jedan od najboljih ikad, definitivno nije duplo bolji od senne, prosta, clarka, alonsa.. (a ima duplo više naslova od svakog od njih)..
Naravno razlog zašto ih ima tako puno je taj što je puno više sezona od njih proveo u dominantnom bolidu. Od 2000-2005. je bio u bolidu u kojem bi i bilo koji drugi imalo solidan vozač osvojio barem 3 naslova...
To ne umanjuje njegovu vrijednost, al samo kažem da se nikad nije dogodilo (a ni više neće vjerojatno) da neki vozač ima toliko sezona dominantan bolid na raspolaganju, pa time nitko neće moć ni srušit Schumijeve rekorde, pa makar bio i duplo bolji od njega..
Naravno razlog zašto ih ima tako puno je taj što je puno više sezona od njih proveo u dominantnom bolidu. Od 2000-2005. je bio u bolidu u kojem bi i bilo koji drugi imalo solidan vozač osvojio barem 3 naslova...
To ne umanjuje njegovu vrijednost, al samo kažem da se nikad nije dogodilo (a ni više neće vjerojatno) da neki vozač ima toliko sezona dominantan bolid na raspolaganju, pa time nitko neće moć ni srušit Schumijeve rekorde, pa makar bio i duplo bolji od njega..

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
A jedno pitanje: Kako znaš tko je od ovih najbolji? Senna i Prost su harali kroz F1 u svoje vrijeme, Clark je to radio u svoje, Fangio još prije svih njih....Svatko od ovih nabrojanih je imao jednu eru u F1 u kojoj mu je sve išlo na ruku.K1M1 je napisao/la:definitivno nije duplo bolji od senne, prosta, clarka, alonsa.. (a ima duplo više naslova od svakog od njih)..
Schumacher je dominantan bolid od 2000-2005 ima uglavnom parnim godinama, dok se neparnima morao mučiti. Jedini izuzetak su 2000. i 2001. di se u prvoj morao pomučiti, a u drugoj išao kao nož kroz putar.
On je imao brz bolid, ali je bio i najbolji u toj svojoj eri u kojoj nije imao pravog suparnika. Tek sredinom 2000-ih kad su Alonso, Raikkonen i ostatak mlade garde malo stasali i skupili iskustva našli su se oni koji mu mogu konkurirati.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Slažem se sa svim što si napisao, ne znamo koji je najbolji kad su u različito vrijeme vozili, samo kažem da svi ostali nisu imali priliku toliko sezona vozit dominantan bolid kao Schumi. Da jesu i oni bi imali više naslova..Cuky je napisao/la: A jedno pitanje: Kako znaš tko je od ovih najbolji? Senna i Prost su harali kroz F1 u svoje vrijeme, Clark je to radio u svoje, Fangio još prije svih njih....Svatko od ovih nabrojanih je imao jednu eru u F1 u kojoj mu je sve išlo na ruku.
I s ovim se slažem. I to je jedan od raloga tolikog broja naslova, manjak konkurencije. U tih 5 sezona kad je zaredom osvojio naslov glavni konkurenti su mu bili Rubens, Coulthard, Montoya i njegov brat.. složit ćeš se da to baš i nije neko ugledno društvo.. Osrednji vozači koji i nisu baš kapaciteti za osvojit naslov (osim montoye možda)..Cuky je napisao/la:On je imao brz bolid, ali je bio i najbolji u toj svojoj eri u kojoj nije imao pravog suparnika. Tek sredinom 2000-ih kad su Alonso, Raikkonen i ostatak mlade garde malo stasali i skupili iskustva našli su se oni koji mu mogu konkurirati.
A pogledaj kakvu je senna imao konkurenciju (prost, mansell, piquet), ili sad alonso (vettel, kimi, hamilton).. Tamo ranih 2000-ih je na gridu bila možda i najgora vozačka postava ikad, a sad je jedna od najjačih..
Opet kažem, Scumiju to ne umanjuje vrijednost, al činjenica je da je imao lakši posao doć do tih 7 naslova nego itko prije ili poslije njega..

- goran007
- Profesionalni vozač
i ja ne bi htio ulaziti u dizanje tenzija,ali tebi ko navijaču MS bi itekako trebalo biti u interesu ne spominjati 1994.g...iako smatram da je djelomično tu i Michael bio žrtva FlaviaDodi_napalm je napisao/la:Čače, a spa 94 necemo spomenut ak vec zadiremo u 94? 2006 australija i ispadanje, te renaultov mass dumper? nemoj opce pocinjat molim te.
i izjava da su sve godine poslije 1994 bile u znku Michaela...možda tebi,meni ne...a naslove mu ni ne osporavam ni ne veličam jer pobijedit Damona Hilla koji jednostavno nije njegov kalibar i nije baš nešto(pobjedio ga je Senna u onoj Mclarenovoj kanti 93.g borbi za viceprvaka)...
@FerrariF1
tvoje postove je bolje ne komentirati...vozača koji je do zadnjih 2-3 trke sporiji od Rosberga(koji ničim nije dokazao da je ekstra klasa) tak jednostavno postaviti ispred Alonsa,Hamiltona,Vettela i takvih je presmješno....razgovori ŠBBKBB obično ne vode nikud,a nasmješnije je kad ih neko upotrebljava ko argumenat
@cuky
mi,promatrači iz fotelja ćemo teško moći reći ko je najbolji svih vremena...uvijek će pobjedit subjektivnost,ali zanimljivo je kaj kaže ovo probrano društvo...
http://f1greatestdrivers.autosport.com/who/" onclick="window.open(this.href);return false;
naravno,ni oni nemoraju biti točni...Ayrtonu je najveći bio Fangio,Michael kaže Senna...dalo bi se o tome godinama
uglavnom,nemojmo srljat u ŠBBKBB razgovore i prekrajat prvenstva jer ko zna ko bi sve i s koliko prvenstva završio
Zadnja izmjena: goran007, dana/u 12 srp 2012, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
1994. je apsolutno godina MS-a, te vrlo vjerojatno bi bila i da se nije desila Imola tak da sva sranja kaj je Fia izvodila su pokrivena Adeladiom. opet sve ovo pricati i preklapati?

- goran007
- Profesionalni vozač
ne neću se dat navući u tu temu i ŠBBKBB razgovore...Williams je unaprijedio olid koji je u prvim utrkama bio nevoziv...stoga,pogledaj kak se poslije nosio Hill,a taj isti Hill je bio u Brazilu obiđen od strane Senne za krug...Dodi_napalm je napisao/la:1994. je apsolutno godina MS-a, te vrlo vjerojatno bi bila i da se nije desila Imola tak da sva sranja kaj je Fia izvodila su pokrivena Adeladiom. opet sve ovo pricati i preklapati?
ali Michael iz prvog dijela karijere i ovaj za mene nisu isti vozači i tu zbilja prestajem o tome

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Ali vidiš da to oni isto iznose svoje osobno mišljenjegoran007 je napisao/la:mi,promatrači iz fotelja ćemo teško moći reći ko je najbolji svih vremena...uvijek će pobjedit subjektivnost,ali zanimljivo je kaj kaže ovo probrano društvo...
http://f1greatestdrivers.autosport.com/who/" onclick="window.open(this.href);return false;
naravno,ni oni nemoraju biti točni...Ayrtonu je najveći bio Fangio,Michael kaže Senna...dalo bi se o tome godinama

Nemoguće je čak i statistički vidjeti tko je najbolji ikada...Pa Vettel je ako se ne varam 3. po broju ukupno osvojenih bodova...a evo već 3. sezonu vozi sa ovim bodovnim sustavom koji bodove dijeli šakom i kapom, a nekad je pobjednik dobivao kao danas šestoplasirani.
U puno sportova se svi love za tu statistiku, a nema veće laži od nje. Toliko može zamaskirati stvarno stanje stvari da je to nevjerovatno. Jedino kad bi mogli doznati tko je najbolji ikad je kad bi svima dali isti bolid na istoj stazi u idealnim uvjetima. No nažalost, to je nemoguće jer su neki toliko stari da su im refleksi nikakvi, a neki su, nažalost, završili sa životom i prije nego im je bilo vrijeme. Svatko od nas ima svog favorita i njega će proglasiti najboljim. U sportu normalno da svatko misli da je on najbolji, ali zbog PR ljudi koji im isperu mozak moraju reć da je netko drugi. Jedino u nogometu ima Mourinho koji se ne boji reć da je on najbolji (njegovo mišljenje naravno), ali vidimo kakvo javnost ima mišljenje o njemu...i to zato jer je iskren, a ne skriva se iza PR-a. No sad sam otišao totalno u off-topic tako da ovdje prekidam
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
I spominjati mass dumper kao neku nepravdu MS-a,a šutjeti o legalnosti Benetonagoran007 je napisao/la:ne neću se dat navući u tu temu i ŠBBKBB razgovore...Williams je unaprijedio olid koji je u prvim utrkama bio nevoziv...stoga,pogledaj kak se poslije nosio Hill,a taj isti Hill je bio u Brazilu obiđen od strane Senne za krug...Dodi_napalm je napisao/la:1994. je apsolutno godina MS-a, te vrlo vjerojatno bi bila i da se nije desila Imola tak da sva sranja kaj je Fia izvodila su pokrivena Adeladiom. opet sve ovo pricati i preklapati?
ali Michael iz prvog dijela karijere i ovaj za mene nisu isti vozači i tu zbilja prestajem o tome![]()
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
Čače mozemo i o tome, bentton su prekopali parvputa i sve je bilo ok, makar su svi cekali i nadali se da budu nekaj nasli. mass dumper s druge strane je bil cista prica, ilegalan element-vadi van.