Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Alonso-champ »

Pa McLaren je rekao da ce do Madzarske skroz promjeniti bolid...
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Meni je bila zanimljiva borba Alonso-Hamilton, iako nije baš bila ravnopravna jer je Alonso imao nove gume i brži bolid, ali i pored toga vidi se da su to jedni od najboljih vozača u povijesti F1, njihovo nadmudrivanje i fer potezi bez izguravanja ;) , da je tu bio Maldonado ko zna kako bi to završilo. :biggrin:
IH!
Navijam za: McLaren

Post Postao/la IH! »

Ovo ej toliko frustrirajuce i lose da ne mogu da vjerujem. :(

Sve ekipe su u nekoj uzlaznoj putanji, cak i oni najslabiji, samo McM ide silaznom putanjom.

Prizeljkujem da se desi neko cudo pa da opet posloze barem konkurentan bolid, jer ovo trenutno je koma ziva.
slika
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

McLaren pins hopes on Germany update

Popriličan broj novih ključnih dijelova. Ako to bude funkcioniralo sa ovim dijelovima iz Britanije biti ćemo opet u igri. Činjenica je da nisu uspijeli testirati te dijelove zbog kišnih treninga. E da spominju i gume. Opet.
Nitko ne spominje najbrže pitstopove. Mislim da dečki zaslužuju pohvalu.

McLaren: Form won't influence Hamilton
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Glavni problem Mclarena je što su u sezonu krenuli sa nisko konstruiranim bolidom. Ovako nisko postavljen bolid onemogucuje veliki prostor za protok zraka ispod bolida i samim time manje zraka dolazi do stražnjeg kraja bolida gdje se očito krije vecina Mclarenovih problema.

Vidili smo da u pripremi imaju "stepped nose" i valjda cemo ga viditi na bolidu u njemackoj. To bi trebalo povecati protok zraka ispod bolida ali opet s druge strane kako je šasija konstruirana nekako sumnjam da ce se puno toga promijeniti. Isto tako s ovim novim nosem poremetiti ce se protok zraka "iznad bolida" pa ce biti zanimljivo vidjeti hoce li u biti taj nos biti koristan. Gary Anderson je ovo tvrdio još i na presezonskim testiranjima da Mclaren bez "B spec" šasije tokom sezone nema puno mjesta za napredak bas zbog niskog profila cijelog bolida.
Uz to Mclaren očito ima probleme i sa zagrijavanjem i održavanjem guma a prilike koje su imali dok drugi nisu donijeli pakete upgradea su si uništili sa greškama u pitu.

Isto tako zanimljivo je koliko je ljudi iz tehničkog odjela Mclarena otišlo tokom prošle sezone. Možda čak i u tome leži problem kaskanja u razvoju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dero je napisao/la:Glavni problem Mclarena je što su u sezonu krenuli sa nisko konstruiranim bolidom. Ovako nisko postavljen bolid onemogucuje veliki prostor za protok zraka ispod bolida i samim time manje zraka dolazi do stražnjeg kraja bolida gdje se očito krije vecina Mclarenovih problema.

Vidili smo da u pripremi imaju "stepped nose" i valjda cemo ga viditi na bolidu u njemackoj. To bi trebalo povecati protok zraka ispod bolida ali opet s druge strane kako je šasija konstruirana nekako sumnjam da ce se puno toga promijeniti. Isto tako s ovim novim nosem poremetiti ce se protok zraka "iznad bolida" pa ce biti zanimljivo vidjeti hoce li u biti taj nos biti koristan. Gary Anderson je ovo tvrdio još i na presezonskim testiranjima da Mclaren bez "B spec" šasije tokom sezone nema puno mjesta za napredak bas zbog niskog profila cijelog bolida.
Uz to Mclaren očito ima probleme i sa zagrijavanjem i održavanjem guma a prilike koje su imali dok drugi nisu donijeli pakete upgradea su si uništili sa greškama u pitu.

Isto tako zanimljivo je koliko je ljudi iz tehničkog odjela Mclarena otišlo tokom prošle sezone. Možda čak i u tome leži problem kaskanja u razvoju.
Nemoj zaboravit dolazak Sama Michaela
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Kenny je napisao/la:
Nemoj zaboravit dolazak Sama Michaela
Da. McLaren were brilliant and Williams were rubbish. Then Sam Michael changed teams. #-o
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Dero je napisao/la:Glavni problem Mclarena je što su u sezonu krenuli sa nisko konstruiranim bolidom. Ovako nisko postavljen bolid onemogucuje veliki prostor za protok zraka ispod bolida i samim time manje zraka dolazi do stražnjeg kraja bolida gdje se očito krije vecina Mclarenovih problema.

Kad sam ja prije jedno mj i pol napisao to na jednom forumu u temi Mclarena, naravno ljudi su me ismijali. A ja upravo vjerujem da je to sto ti govoris problem. Njihov koncept je znatno umanjio mogucnosti razvoja bolida tako da mislim da ce u nastavku sezone imati jos vise problema u odnosu na RB i Ferrari. No naravno, sve je moguce u F1, pa tako i ponovni zaokret Mclarena...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

_dreamer_ je napisao/la:

Kad sam ja prije jedno mj i pol napisao to na jednom forumu u temi Mclarena, naravno ljudi su me ismijali. A ja upravo vjerujem da je to sto ti govoris problem. Njihov koncept je znatno umanjio mogucnosti razvoja bolida tako da mislim da ce u nastavku sezone imati jos vise problema u odnosu na RB i Ferrari. No naravno, sve je moguce u F1, pa tako i ponovni zaokret Mclarena...
Slažem se s time da imaju jako malo prostora za napredovanje (u fizičkom i konceptualnom smislu), jer je njihov bolid dosta nisko. Mijenjati koncept da budu kao ostali im se ne isplati, jer mislim da bi im uzelo dosta vremena i resursa, a pitanje gdje će ostali biti do tada (bodovno i razvojno).
McLaren je sezonu počeo sa jako razvijenim bolidom, dok su Ferrari i RBR bili poprilično u ranoj fazi razvoja bolida. Kako vrijeme odmiče faze razvoja se približavaju i pokazuje se da je ovaj koncept koji su pratili praktički svi osim McLarena se više isplati. Woking boysi mogu pokušati nešto, ali konceptualno je bolid različit od ostalih, tako da sumnjam da neke velike dobitke mogu imati. Ja bih volio da mogu, da uzimaju što više bodova Vettelu i Webberu :)
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ja mislim da nije problem u aerodinamici bolida nego jednostavno ne možemo iz guma izvuči koliko druge momčadi. Kad počnu bolje razumjeti kako gume rade vjerujem da će se i rezultati vratit samo što bi onda mogle biti kasno...
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Slažem se s kolegama. Ali najveći problem nije što su sad oni tu gdje jesu, nego je problem što su sad tek trebali počet ''otapat'' prednost izgrađenu s početka sezone, ali to se ne događa jer su dok su imali najbrži auto iz utrke u utrku si zabijali autogolove.
Čitam sad da je danas ''krizni sastanak'' u Wokingu i da će čak biti riječi o budućnosti Whitmarsha u ekipi.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Znam da je Index, ali...

LINK
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Slash je napisao/la:Slažem se s kolegama. Ali najveći problem nije što su sad oni tu gdje jesu, nego je problem što su sad tek trebali počet ''otapat'' prednost izgrađenu s početka sezone, ali to se ne događa jer su dok su imali najbrži auto iz utrke u utrku si zabijali autogolove.
Čitam sad da je danas ''krizni sastanak'' u Wokingu i da će čak biti riječi o budućnosti Whitmarsha u ekipi.
Loša sreća i loš boks su im usrali dominaciju na početku sezone. Mada ovaj format ultraduge sezone više ide na ruku onima koji sustižu formom, nego onima koji stagniraju.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

luka_kimi je napisao/la:Znam da je Index, ali...

LINK
Sad kad je Red Bull otpao novinari moraju naći neko drugo mjesto gdje će Hamiltona "strpat". Uvijek ista priča, sad će Lotus potvrdit Raikkonena i Grosjeana pa će se pisati da Ham ide u Ferrari itd, itd...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Čudi me da nitko ovo nije stavio. Bilo je na Sky-u prije utrke
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

hahaha
Darkness rises when silence dies
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Iz "pisma Hamiltonu":

"Rekao bih ti da se držiš McLarena, da su dobra ekipa, da zaboraviš na Ferrari, Red Bull i Mercedes da nisam vidio novi crtić koji su napravili i u kojem Jenson testira novi bolid, a ti si, dragi moj Lewise, jednako brz ili čak i brži od njega na nekakvim kolicima. Zar McLaren više ni u crtićima ne vjeruju u sebe i svoje bolide?"
Samo neka se trkaju.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

McLaren's Martin Whitmarsh hopes Hockenheim upgrades will turn team's form around this weekend

Martin Whitmarsh, McLaren, 2012McLaren boss Martin Whitmarsh is hopeful that "noticeable" updates the team will introduce to the MP4-27 at this weekend's German Grand Prix will help turn around its form after two disappointing races.

Lewis Hamilton and Jenson Button struggled for competitiveness at Silverstone last time out, having scored just four points in the race prior to that in Valencia.

The team will have several new updates for this weekend's event at Hockenheim, including new sidepods that will make the car look different.

"The sidepods from the front to rear are quite different so you'll notice those," Whitmarsh said during a Vodafone phone-in. "There are other bits and pieces that the sharper eyes will see and clearly there are some parts that are transparent to the naked eye so that is the main area of modification and it's reasonably noticeable."

Whitmarsh admitted managing this year's tyres properly is proving to be a "substantial challenge" for his McLaren team and its rivals.

But the Briton reckons the last two races, where the team struggled for pace, were simply "unusual", and hopes things will get back to normal at Hockenheim.

"Formula 1 changes very quickly and your fortunes can change from being very strong in Canada, which we clearly were, to a disappointing couple of last races,"

"I think they were unusual. Silverstone was an unusual weekend. But our thrust is always to be developing the car, we've got quite a lot of new components and some quite noticeable ones on the car that we will have in Germany.

"For everyone, not just McLaren, trying to understand and exploit the tyres correctly is proving quite a substantial challenge, so I think keeping ourselves focused, seeking to eliminate mistakes, improving the performance of the car, understanding the tyres, seeing if we can exploit them better are all top of our to do list."
slikaslikaslika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Ono što sam naučio o Whitmarshu - zna dobro srat. Ostalo...ha...tako je kako je.

Neke slike updajetova?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zanimljiva promjena na ispuhu kod McLarena. Prvo Ferrari promjeni svoj ispuh gledajući na onaj kod McLarena, a sada se McLaren po dizajnu približi Ferrariju
SLIKA

Ne samo da su dobri rivali nego očito vole međusobno posuđivati ideje :D

slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Se to meni čini ili je to rupa u podnici :O ?
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Zanimljiva promjena na ispuhu kod McLarena. Prvo Ferrari promjeni svoj ispuh gledajući na onaj kod McLarena, a sada se McLaren po dizajnu približi Ferrariju
SLIKA

Ne samo da su dobri rivali nego očito vole međusobno posuđivati ideje :D
Najbolje se vidilo 2007e :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Slash je napisao/la:Se to meni čini ili je to rupa u podnici :O ?
Ako možeš označiti na slici di misliš da je rupa, jer ju ja ne uspjevam nać :?

slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Cuky je napisao/la:
Slash je napisao/la:Se to meni čini ili je to rupa u podnici :O ?
Ako možeš označiti na slici di misliš da je rupa, jer ju ja ne uspjevam nać :?
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

dobro izgleda ovaj zadnji kraj. ovako, cisto estetski, izgleda opasno. Vidjet cemo sutra sto ce biti... ne vjerujem bas u preveliki optimizam. Vise u umjereni optimizam
Samo neka se trkaju.
Odgovori