A ja i dalje tvrdim da je ova (ne)brzina danas bila rezultat nekog malog kompromisa u očekivanju kiše, a ne stvarna brzina bolidaChuck Norris je napisao/la:Da i ono što ja odavno tvrdim da je Ferrari 4. bolid po snazi kada su normalni uvjeti
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Matt_77
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Ferrari je danas bio 4. po snazi i vidljivo je da se s takvim bolidom ne može do podija...Ali u prijašnjim utrkama F2012 je bio puno brži od toga...budimo realni, Alonso je fenomenalan ali danas se vidjelo da se s 4. bolidom ne pobjeđujeChuck Norris je napisao/la:Da i ono što ja odavno tvrdim da je Ferrari 4. bolid po snazi kada su normalni uvjeti

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Sve ovisi o poziciji na startu. Hamilton je danas pobijedio sa 3. najbržim bolidom. Ali čisto zbog karakteristika staze. Slično kao Alonso u Njemačkoj.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Zavisi dosta i od staze, recimo ja sam mišljenja da se Alonso i po suhom mogao u kvalifikacijama u Silverstoneu borit za pol.Chuck Norris je napisao/la: Da i ono što ja odavno tvrdim da je Ferrari 4. bolid po snazi kada su normalni uvjeti
U Kanadi Alonso je imao bolid brži u kvalifikacijama od Hamiltona ali nažalost nije odvezao savršen krug.
Problem je što Ferrari nije od Kanade donio veliki update.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ferrari je uvijek po normalnim utrkama 4. bolid po snazi.Sve 3 utrke što je pobijedio umješana je kiša,što utrka što kvalifikacijaMatt_77 je napisao/la:Ferrari je danas bio 4. po snazi i vidljivo je da se s takvim bolidom ne može do podija...Ali u prijašnjim utrkama F2012 je bio puno brži od toga...budimo realni, Alonso je fenomenalan ali danas se vidjelo da se s 4. bolidom ne pobjeđujeChuck Norris je napisao/la:Da i ono što ja odavno tvrdim da je Ferrari 4. bolid po snazi kada su normalni uvjeti
@Cuky
Slažem se da ovi zaostatak nije realno stanje,zaostatak je dosta manji ali to i dalje ne mjenja činjenicu da su 4. bolid tj da su sporiji i od RB i od Lotusa i od Mclarena
Ukoliko ne bude napretka prednost će se brzo istopiti
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
ja se ne sjećam da je u Valenciji padala kiša. Mađarska je prvi put nakon Bahraina da su Lotusi brži od Ferrarija. McLaren možda sad nakon updatea jest brži..RB sumnjam, ali Lotus nikako nije Brži. Ja znam da je lijepo dizati u nebo onog za kojeg navijaš, to svi radimo više ili manje, ali realno je da on nebi imao 40 bodova prednosti da je bolid 4. po brzini

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
i dalje nismo koristili nova krila ni 4. trku zaredom . Vjerovatno se sve sprema za Spa

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
Pobrko sam za Valenciju,nije bilo kiše ali je odustajanje Vettela pa i GrosjeanaCuky je napisao/la:ja se ne sjećam da je u Valenciji padala kiša. Mađarska je prvi put nakon Bahraina da su Lotusi brži od Ferrarija. McLaren možda sad nakon updatea jest brži..RB sumnjam, ali Lotus nikako nije Brži. Ja znam da je lijepo dizati u nebo onog za kojeg navijaš, to svi radimo više ili manje, ali realno je da on nebi imao 40 bodova prednosti da je bolid 4. po brzini
Ne uzdižem ja sa ovime Alonsa nego ukazujem da su neke okolnosti :kišne utrke,odustajanje suparnika i njihovo prosipanje bodova doveli do ove prednosti, i ukazujem na to da ako Ferrari ne unaprijedi bolid u odnosu na konkurenciju da će prednost nestati jer ona nije realna.
Lotusi su definitivno brži bili od Ferraria na većini utrka to što oni nisu kapitalizirali je drugi par rukava
...put u raj nije posut ružama...
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
nemoze se odrediti konstanta u bolidima.svaki tim ima svoju dinamiku.ferari je svoje ispucao pre 2-3 utrke,mklr na poslednje dvije utrke,lotus isto tako,nemora znaciti da svi nose nove delove zajedno.zato se preskacu u performansama.ako ferari donese nove delove za spa,i ako oni rade kako sto treba,onda ce biti jaci.pa mklr ce doneti za 3-4 utrke nove delove pa oni ce biti jaci.nema tu postojanosti.a i vidi se da staza u magjarskoj ne odgovara ferariju.moguce je da sa istim bolidima kao sto su sada,na drugoj stazi da je odnos drugacii.setimo se mislim da je bilo 2004 godine ,kad je ferari bijo najaci,u spa mklr je bio brzi.ednostavno nisu podesili bolid i to je to
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Izvini, ali mislim da lose tvrdis.Chuck Norris je napisao/la:Da i ono što ja odavno tvrdim da je Ferrari 4. bolid po snazi kada su normalni uvjetiF2004_the_best_ever je napisao/la:Ono što sam pisao posle Silverstonea se pokazalo tačnim, Ferrari je bio loš u Mađarskoj, ali uz malo sreće, loše odluke Buttona i Webbera što se tiče boxa, stiglo se do solidnih bodova.
Kao prvo, Mclaren je u zadnje dvije utrke donio ogroman update koji ih je katapultirao tamo gdje su bili na pocetku. Lotus je takodjer donio update koji ih je digao dodatno. Ferrari vozi sa istim autom od Kanade i tu lezi trenutno problem.
U zadnjih par utrka su se konkurenti poboljsali i to je glavni kljuc problema. S druge strane, Wurz je pricao na austrijskoj nacionalnoj televiziji da Ferrarijev pull rod ne mirise stazu u madjarskoj jer je dosta grbava. Tu navodno push rod ima odredjenu prednost. No ta prednost se neutralise kako staza dobiva vise gume na stazi.
Po meni, ta njegova prica ima smisla, jer je Ferrari na pocetku bio jako spor, dok su pred kraj utrke imali tempo kao i vodeci. Znamo da je noc prije utrke kisa padala i oprala stazu tako da...
Bilo je utrka gdje je Ferrari bio 4 auto, kao sto je bio slucaj u Madjarskoj. Ali ta "snaga" varira od utrke do utrke, ovisno o updateovima i karakteristikama te staze...
Da je Ferrari u Valenciji, Silverstone-u i Hockenheimu bio 4 auto po brzini, garantujem da bi Alonso imao 20 bodova manje nego sada... Nije ni on cudotvorac.
Ne treba dizati frku. Jeste da imamo trenutno frku sa najnovijim updateovima, jer se vidjelo da se novo zadnje i prednje krilo nisu jos koristili. No sredice se to za vrijeme pauze. SPa bi trebao biti bolji za nas, a za tu utrku je najavljen veci update...
Tek ako u Spa budemo lose izgledali, onda mozemo upaliti alarm, a ja sam cvrsto ubijedjen da se to nece desiti...
Malo optimizma ljudi...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Ako u sPa budu jaki, onda imaju naslov u dzepu, a da imaju i drugog solidnog vozaca, bila bi i oba naslova. Uglavnom misljenja sam ko u spa bude ime najbrzi bolid taj bu i naslov sparkirao u svoju garazu, a naravno tu mislilm na rb, mclr, ferrari i lotus, ne i na mercedes koji bi mOgo biti jako brz
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- Cuky
- Moderator
Mišljenja sam kako će se vozački naslov, bez uvrede ikome, odlučiti između trojca Alonso-Hamilton-Raikkonen. Lotus sprema taj upgrade sa F-Ductom (a ne DDRS) za Spa, a spominjalo se da i Ferrari ima novi update za Spa i za Monzu. McLaren je svoj bolid lijepo ubrzao u Njemačkoj, dk RB stalno kruži tim sivim zonama i često nakon jedne utrke moraju vraćati na staro, te su po meni zbog tog svog igranja dalje od naslova nego gore spomenuta trojica.

-
- Veteran
Alonsista hasta la muerte..
-
- Svjetski prvak
u najnovijem SF news video,P.Fry priznaje da je dio novih delova na F2012 nije radilo kao sto je zamisljeno,ali da su otkrili sta je uzrok tome.nadamo se ce se nepravilnosti otkloniti na vreme,a sledeca veca nadgraba vec se ispituje u aerotunelu i se sprema za Singapur.Po svemu sudeci,za Spa se sprema samo osvezenje i instaliranje vec testiranih delova na bolidu[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5M-ERgJDAW0&sns=em[/youtube]
- Cuky
- Moderator
da se napokon vratimo temi, tj. Ferrariju, evo tekst od pred koji dan:
Ferrari changes development approach
Ferari's technical director Pat Fry recently acknowledged the team has struggled to make some recent developments to work, but now it understands why the updates failed. With this understanding, Ferrari has changed its development approach and will have new updates ready after the summer break.
In an interview with “Scuderia Ferrari Racing News”, Fry praised the team for getting back on its feet after a disappointing start of the season.
"I remember that in Melbourne we were around a second and a half behind the best. We then put in a huge effort, in the wind tunnel, the production department and at the design stages. The entire workforce reacted to the challenge we faced. In my opinion, we have overtaken a large part of the other teams in terms of development over the season: we staged a good recovery, but there is still a long way to go.”
Fernando Alonso however recently mentioned a lack of updates on the Ferrari F2012, resulting in the struggle during the Hungarian GP. Part of that was caused by some updates that failed to work out as expected, including a new front wing that the team tested at three events but was never used during a race.
“It’s true we had a handful of parts that did not work the way we had expected: there’s always a chance that can happen in work like this. The positive aspect is that we understood the problem and everything is alright now: that way, we can use this experience to move forward rather than being left confused about it. In fact, we have a clear idea on the direction we need to take and we have already begun to work in this direction.”
“I think that when one tries to get to the limit, one definitely encounters new problems. Now we have a good understanding of the situation, therefore we only need to modify our development criteria and continue to push.”
Fry mentioned that the team has continued to work hard in the first week after the Hungarian GP, focussing on wintunnel work for updates to be introduced at Spa and Singapore. Other than that, Ferrari have also prepared an aerodynamic and engine package specifically suited for the team's home event, the Italian GP at Monza.

- ismir
-
- Svjetski prvak
bog cuo tvoje reci
- Cuky
- Moderator
Sa Autosprinta:
Ferrari updates for SPA
New FW,RW,new DRS,new Shell fuel mixture and new engine mapping!

- Cuky
- Moderator
nove vijesti iz Ferrarija

- ismir
Ferrari ce sigurno osvoiti titulu,ako Massa malo bolje bude vozio,jer ne zaostajemo mnogo,jedva cekam spa,Forza Scuderio!!!

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...sasvim logično da su počele pripreme za 2014. - negdje sam bio naletio da niti Reno ni Mercedes ne spavaju po tom pitanju...a što tek kemijaju u PURE
-nekog malog turbo zmaja...

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Cuky
- Moderator
ako se ne varam, projekt PURE je propao. Tako sam bar negdje pročitao pred koji mjesec...

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Mislim da im trenutno fali love, a valjda će nać od negdje. Bilo bi šteta da to propadne bilo bi zanimljivo da se u igru uključi još koji dobavljač motora. Jel neko zna šta je sa onim Mclarenovim motorom, 2010 je bila rječ da će za 2014 imat svoje motore, a od tada se ništa nije pričalo o tome

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- ismir