Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Armanini
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Re: NOVOSTI - Kolovoz 2012.
Po ovome mi se staza čini zanimljiva za voziti, ali čini mi se da ima samo 1 mjesto za prestizanje, ili u najboljem slučaju 2 mjesta.
Ovako napamet mi je najgore prošao Hockenheim nakon redizajna, onaj stari, di su bile velike brzine mi je nekako bolji. Jel neko zna šta se dešava sa Spa i Paul Ricardom? Koliko se sjećam da se pričalo da će se izmjenjivat i bilo se pričalo da se A1 vraća u kalendar, a sad nisam ništa čuo o tome
Cuky: koji je drugi zavoj koji je na Nurburgringu redizajniran?
Ovako napamet mi je najgore prošao Hockenheim nakon redizajna, onaj stari, di su bile velike brzine mi je nekako bolji. Jel neko zna šta se dešava sa Spa i Paul Ricardom? Koliko se sjećam da se pričalo da će se izmjenjivat i bilo se pričalo da se A1 vraća u kalendar, a sad nisam ništa čuo o tome
Cuky: koji je drugi zavoj koji je na Nurburgringu redizajniran?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Armanini
- Svjetski prvak
od paul ricarda nista, francuska izgubila interes..
spa produzila 2 godine..
spa produzila 2 godine..
- Cuky
- Moderator
Nurburgring je u zadnjih 10-ak godina osim asfaltnih zona na nekoliko mjesta jedino promijenio početak gdje je umjesto šikane dodan hairpin i još 3 zavoja, a 2004. ako se ne varam je šikana na kraju kruga usporena kako bi se omogućilo više pretjecanja.
gore je onboard video iz 2001. prije zadnjih promjena, a evo iz prošle sezone, pa možeš usporediti
gore je onboard video iz 2001. prije zadnjih promjena, a evo iz prošle sezone, pa možeš usporediti
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
šikana u španjoskoj totalna katastrofa a skračivanje švabija je totalni kriminal , one šikane i ravnice totalni užitak .
I zakaj više nema stazi s krugovima dugačjim ko stari Nürburgring

- Kenny
- Legenda
Sigurnost, morali bi čekat medical car 10 minuta da dođe do mjesta sudaraspacedoc je napisao/la:šikana u španjoskoj totalna katastrofa a skračivanje švabija je totalni kriminal , one šikane i ravnice totalni užitak .

- Cuky
- Moderator
Šikana u Španjolskoj je iz razloga da se poveća mogućnost pretjecanja na startno ciljnoj ravnini jer je lakše blizu pratiti bolid kroz spori zavoj nego kroz brzi. Skraćivanje Hockenheima: iz sigurnosnih razloga jer je staza zastarjela, a i nitko nije mogao uživo vidjeti bilo kakvu akciju jer se sve događalo daleko od gledatelja. Bernie je dao uvijet: ili skratiti stazu i napraviti pristupačniju gledateljima ili se GP seli negdje drugdje.
Što se dugačkih staza poput Nordschleife-a tiče: Takve staze su jednostavno neisplative. Treba puno veći broj vatrogasaca, sudaca...treba osigurati brzu hitnu pomoć u slučaju nesreće...a zamisli da mora SC na stazu...
Što se dugačkih staza poput Nordschleife-a tiče: Takve staze su jednostavno neisplative. Treba puno veći broj vatrogasaca, sudaca...treba osigurati brzu hitnu pomoć u slučaju nesreće...a zamisli da mora SC na stazu...

- Kenny
- Legenda
FIA GT ko hoće gledat http://gt1world.com/pages/live" onclick="window.open(this.href);return false;

- f430
- Navijam za: fernando alonso
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/mo ... rodinamike" onclick="window.open(this.href);return false;
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Piquet Junior prolupao.
http://www.f1zone.net/news/ayrton-senna ... -jr/15351/
He mentioned Senna as an example of a talented driver who might struggle in modern Formula One, due to the change of emphasis since the 80s and early 90s.
“Someone like Senna would not have won anything in F1 today,” he is quoted by Terra.
“He was very fast but he had no talent in terms of the technical and mechanical.”
A onda malo i po Grosjeanu, Kimiju i Lotusu: http://thef1times.com/news/display/06588#page_top
"Sure he (Grosjean) has improved a lot but there is no phenomenon. He's nothing compared to Alonso.
"He is luck is that after F1 he got another season in GP2, found a sponsor and returned to F1 as a paying driver, right?
"He's had a lot of luck, came at a time with a team-mate who is a little weak and a very good car."
Nzm, čovjek se valjda zaželio da se malo piše o njemu, il se osjetio jakim nakon svoje prve pobjede u nascaru..

http://www.f1zone.net/news/ayrton-senna ... -jr/15351/
He mentioned Senna as an example of a talented driver who might struggle in modern Formula One, due to the change of emphasis since the 80s and early 90s.
“Someone like Senna would not have won anything in F1 today,” he is quoted by Terra.
“He was very fast but he had no talent in terms of the technical and mechanical.”

A onda malo i po Grosjeanu, Kimiju i Lotusu: http://thef1times.com/news/display/06588#page_top
"Sure he (Grosjean) has improved a lot but there is no phenomenon. He's nothing compared to Alonso.
"He is luck is that after F1 he got another season in GP2, found a sponsor and returned to F1 as a paying driver, right?
"He's had a lot of luck, came at a time with a team-mate who is a little weak and a very good car."
Nzm, čovjek se valjda zaželio da se malo piše o njemu, il se osjetio jakim nakon svoje prve pobjede u nascaru..

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma budala. Ako je netko imao talenta u smislu tehnike i mehanike u f1 onda je to bio Senna. Ima jedna anegdota kada je testirao novi turbo motor za Toleman. I javlja on boksu da motor čudno zvuči i čudno se ponaša. Boks njemu javlja, sve je u redu na telemetriji samo ti vozi. Za par krugova motor rikava. Činjenica je da sva ova nova pomagala zaglupljuju vozače. Najbolje je pogledati kako se Hamilton borio sa Senninim mp4-4 pa onda ustvari vidiš kako ovaj mali kenja kvake.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Samo ovaj dio je dovoljno pročitati da se Piqueta Jr.-a zauvijek pobriše sa mape ljudi koji nešto znaju o F1.K1M1 je napisao/la: “He was very fast but he had no talent in terms of the technical and mechanical.”
Senna je prvi moderni F1 vozači koji je baš svakom detalju posvećivao neviđenu pažnju. Schumacher je taj princip doveo do savršenstva. Moderni vozači se danas odgajaju po slici i prilici onoga što je Senna radio.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Legenda
Nisam baš siguran da je junior 100% u krivu... ali nije ni bitno. Činjenica je da ne zaslužuje previše pažnje. Puno mi je zanimljivija ova vijest, da vjeruju da će motori od 2014. biti važniji od aerodinamike. Ali do tada nećemo znati da li će zbog toga trke biti bolje ili gore.
Samo neka se trkaju.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Piquet Jr. nema nikakav kredibilitet da javno komentariše Ayrtona Sennu. Nema pravo da komentariše ni to kako je Grosjean dobio opet mjesto u F1. Ne kažem da nema istine u ovome što govori za Grosjeana, ali ko je on da bilo koga proziva? U F1 je dobio priliku samo zahvaljujući prezimenu, a napravio je dvije neviđene gluposti zbog kojih ni da je sin Ecclestone-a neće dobiti povratnu kartu u F1. Toga je i sam svjestan, pa po uzoru na oca pljuje po ljudima koji su ispred njega po svemu. Patetično razmaženo derle rekao bih.dmarijon je napisao/la:Nisam baš siguran da je junior 100% u krivu... ali nije ni bitno. Činjenica je da ne zaslužuje previše pažnje. Puno mi je zanimljivija ova vijest, da vjeruju da će motori od 2014. biti važniji od aerodinamike. Ali do tada nećemo znati da li će zbog toga trke biti bolje ili gore.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Magny-Cours has confirmed that Mercedes, Ferrari and Force India will run their young driver tests at the French track on Sep 11-13

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
Dovršetak radova u Austinu je sve bliže
Slika
Slika

- ismir
Bas mi je drago, sto se Ameri vracaju u F1.A neka su odustali Turci,nije za njih F1.

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Ja neću moći prežaliti stazu u Turskoj, za mene a i za većinu drugih to je jedna od najboljih staza u modernoj Formuli 1.
- ismir
Staza ko staza OK.Ali su Turci losi organizatori i tu nema sta da se zali.

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- Kenny
- Legenda
Odakle ti te insajderske informacije?ismir je napisao/la:Staza ko staza OK.Ali su Turci losi organizatori i tu nema sta da se zali.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
NOVOSTI - Rujan 2012.
Evo šta se dešava zahvaljujući Grosjeanu:
Moje osobno mišljenje je da je to cirkus i da to više nije Formula 1.
Izvor: autosport.comClosed cockpits now appear to be inevitable in Formula 1, with technical chiefs set to ramp up efforts to bring them in following Fernando Alonso's lucky escape in the first lap crash at the Belgian Grand Prix.
Romain Grosjean's Lotus flew over the front of Alonso's cockpit in the pile-up, and it was fortunate that the Ferrari driver did not suffer any impact on his helmet.
The good fortune served to highlight the biggest weakness in the modern safety design of F1 cars, and comes as the FIA and technical figures continue work on closed cockpit concepts.
McLaren technical director Paddy Lowe thinks the first corner crash will serve as a reminder about how important this work is and increase a push being made to change cockpit designs for as early as 2014.
"I think 2014 is intended, as we started the project a year ago," said Lowe, who has been involved in work on the cockpit project. "Personally I think something is inevitable because it is the one big [safety] exposure that we have got.
"You see it time and time again and think 'that was lucky'. One day it won't be lucky. At the same time it is an open cockpit formula so we have to protect that, but it should be technically possible one way or another."
Work on closed cockpits ramped up after the injuries that Felipe Massa suffered at the 2009 Hungarian Grand Prix when he was hit on the head by a car component, just a few days after Henry Surtees was killed in a Formula 2 race when he was struck by a wheel.
Lowe says that an initial focus on canopy protection has now been abandoned, with tests highlighting that a bar/cage type design is much better.
"We have made a test piece and it has been tested structurally with various impacts, like firing wheels at it, and that was successful.
"So we understand some of the parameters in terms of the angles that are needed and the strength of the pieces. The work that is currently in progress is assessing its visibility, and we've done some work on the simulator with our interpretation.
"Ideally a driver wants nothing in the way, but in the same way as you drive a road car or even the old VW camper van with the centre pillar, you just get used to it don't you? We found that as long as the pillars don't get too big it is something you can get used to.
"So we have some parameters about pillar size, and now we are looking at making something with that pillar size and to the right strength requirement."
Ferrari team principal Stefano Domenicali says that work on closed cockpits should not be rushed though, because there are numerous safety considerations needed.
"We were lucky because nothing happened to Fernando on the head," he said. "We are working with the federation to work on the right system of protection, because on what we are testing and working on, there are also some problems that you may have - like moving the protection in the event of a fire or worse. So we need to be very careful on all these devices."
Moje osobno mišljenje je da je to cirkus i da to više nije Formula 1.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
Re: NOVOSTI - Rujan 2012.
ma evo im gotovo rješenje 
zatvore li vozača, to više nije f1. poboljšanja sigurnosti uglavnom su prihvatljiva ako ne narušavaju samu bit f1

zatvore li vozača, to više nije f1. poboljšanja sigurnosti uglavnom su prihvatljiva ako ne narušavaju samu bit f1
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Cuky
- Moderator
kako nije F1? I dalje je "open wheel" serija, i dalje su pravila ista...samo se dodatno poradi na sigurnosti vozača, što je za mene plus.
Svi će vikat da su ružni kad se neko od tih riješenja pojavi, kao što je bilo 2009. i na početku ove. Nakon par utrka se svi naviknemo i nemamo više problema sa time.
A uz to, ima i nešto za zabavu: aerodinamičniji bolid, manji drag = veća maksimalna brzina.
Svi će vikat da su ružni kad se neko od tih riješenja pojavi, kao što je bilo 2009. i na početku ove. Nakon par utrka se svi naviknemo i nemamo više problema sa time.
A uz to, ima i nešto za zabavu: aerodinamičniji bolid, manji drag = veća maksimalna brzina.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Da, samo kuda onda to vodi? Da voze iz boksa na daljinski - to je najsigurnije i mogu napravit da idu najbrže... al nije to to. Duboko se nadam da će se odustat od ovog.Cuky je napisao/la:kako nije F1? I dalje je "open wheel" serija, i dalje su pravila ista...samo se dodatno poradi na sigurnosti vozača, što je za mene plus.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.