Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

u krivu si. Sutra se neće ništa pokazati
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

http://s1.directupload.net/images/120830/xe2vdn5v.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ferrari are sure that they understand and solve the problems that had undermined the latest updates introduced by aerodynamic Silverstone GP to Hungary.
The new aerodynamic parts designed specifically for Spa were tested, both in the wind tunnel in Maranello in the Cologne owned by Toyota, and the results were excellent.
For the race this weekend, the Ferrari will bring the following changes:

Front wing, which reduces the drag of the car and ensures excellent handling of the car;
DRS rear wing with a new concept to increase the top speed of the car
Discharges slightly modified to increase the effect of downforce on the rear axle;
new fund and diffuser
changes to the mapping of the engine to increase the maximum power
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
ismir

Post Postao/la ismir »

Ferrarijevci svi na Spa, bodrimo Cavallino Rampanti.
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Iako su rekli da su problemi s zracnim tunelom rjeseni izgleda da to nije bas istinito.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ne mora značiti. Može biti i da su rezultati u tunelu ispravni, ali da jednostavno u realnom svijetu to malo drukčije funkcionira. Niti jedan zračni tunel ili CFD ne može zamijeniti testiranja na stazi...

slika
ismir

Post Postao/la ismir »

Cuky je napisao/la:Ne mora značiti. Može biti i da su rezultati u tunelu ispravni, ali da jednostavno u realnom svijetu to malo drukčije funkcionira. Niti jedan zračni tunel ili CFD ne može zamijeniti testiranja na stazi...
Slazem se.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo, naletjeh i na sliku novog krila na F2012
slika

Dakle, uklonjene su one "kaskade" koje se nalaze iznad glavnog krila. To ne mora puno utjecati na downforce pošto ih momčadi uglavnom koriste za bolje usmjeravanje zraka prema iza, ali svakako uklanjanje istih smanjuje drag čime se povećava maksimalna brzina. Možda ne puno, ali može pomoći na stazama kao Spa i Monza

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Koja razlika tih krila sad i prije kojih 10ak godina, bila je 1 ploča i to je krilo :biggrin: a sad...

slika
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
ismir

Post Postao/la ismir »

Cuky je napisao/la:evo, naletjeh i na sliku novog krila na F2012
[ http://motorsport.nextgen-auto.com/gall ... ug/242.jpg ]

Dakle, uklonjene su one "kaskade" koje se nalaze iznad glavnog krila. To ne mora puno utjecati na downforce pošto ih momčadi uglavnom koriste za bolje usmjeravanje zraka prema iza, ali svakako uklanjanje istih smanjuje drag čime se povećava maksimalna brzina. Možda ne puno, ali može pomoći na stazama kao Spa i Monza
Te nam pobjede upravo i tribaju.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Koja razlika tih krila sad i prije kojih 10ak godina, bila je 1 ploča i to je krilo :biggrin: a sad...

[ http://www.rmauctions.com/images/cars/F ... 123_01.jpg ]

Razlika je u tome što se veliki dio downforcea kod tih krila sa kraja 90-ih pa do 2008. dobivao na centralnom dijelu, dok se bočni dio koristio da bi se zrak usmjerio između prednjih kotača kako ti kotači nebi stvarali drag. Sada se sav downforce dobiva na stranama jer je sredina neutralna i za sve jednaka. Naravno, što je veći nagib krila veći je downforce, ali je i veća mogućnost da će se struja zraka odvojiti od površine krila čime onda gube dobar dio downforce-a (nešto slično, samo na silu, radi F-Duct, dakle odvaja struju zraka od površine krila). Zato se sada krila rade od mnogo više djelova jer kroz ove razmake zrak može proći i pomaže u tome da se struja zraka zadrži uz površinu krila te time omogućuje veći nagib = veći downforce.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Sasvim logično nisam o tome ni razmišljao zašto bočne strane krila imaju toliko elemenata, jedino nerazumijem ovo da im je sredina krila neutralna
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neznam točno koliko široko, ali ovaj središnji dio krila je svima identičan. Dakle ravan, bez odataka i bez nagiba. Taj dio ne proizvodi nikakav downforce

slika
ismir

Post Postao/la ismir »

Ajmo Ferrarijevci na noge lagane,sutra uz Boziju pomoc do pola numero 1.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Slike su od jučer, ali ista stvar je i danas bila...Massa je testirao standardno stražnje krilo, a Alonso low downforce krilo. Po onome što Kravitz kaže, u Ferrariju su odlučili da će oboje koristiti ovo koje je Alonso testirao
Massa
Alonso

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Ferrari izgleda fenomenalno,jos je rano al optimisticno idemo u kvale...
Alonsista hasta la muerte..
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

2. sektor je katastrofa
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jest, ali će zato sutra u 1. i 3. imat dobru prednost u odnosu na ove koji su brzi u 2. sektoru...a pošto u 2. sektoru nema baš mjesta za pretjecanje...očekujem podij, možda i pobjedu

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Točno. To sam i ja mislio. Tamo gdje ima mjesta za pretjecanje, Ferrari će biti brži!
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Cuky je napisao/la:jest, ali će zato sutra u 1. i 3. imat dobru prednost u odnosu na ove koji su brzi u 2. sektoru...a pošto u 2. sektoru nema baš mjesta za pretjecanje...očekujem podij, možda i pobjedu
nislim da za pobjedu tesko,daleko je Alonso iza Buttna na start gridu,mozda na podij uspije al mislim da ce to Button uzet..
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u teoriji, Button bi trebao u prvom i trećem sektoru gubiti više nego Alonso u drugom, pošto se DRS ne može koristiti u utrci po cijeloj stazi. Ako Alonso prvi zavoj prođe neoštećen i uz to nadoknadi poziciju-dvije pobjeda je itekako moguća

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Cuky je napisao/la:u teoriji, Button bi trebao u prvom i trećem sektoru gubiti više nego Alonso u drugom, pošto se DRS ne može koristiti u utrci po cijeloj stazi. Ako Alonso prvi zavoj prođe neoštećen i uz to nadoknadi poziciju-dvije pobjeda je itekako moguća
Zašto bi Button morao u teoriji na ravnici više gubiti? Pa u zavojima se može dobiti više vremena nego na ravnome. Uostalom, Button je čak imao malo veću maximalnu brzinu od Alonsa...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da. S otvorenim DRS_om...
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zato jer Alonso ima manje krila nego Button, zato će on manje na pravcima gubiti. Za zavoje i nije toliki problem jer većina downforce-a ionako otraga dolazi od difuzora. S obzirom da je kod Alonsa manji downforce kojeg proizvodi krilo on nije mogao toliko rano kao Button otvarati DRS u zavojima, no sutra će bez DRS-a brzina kroz i na izlasku iz zavoja, posebno bržih biti zanemarivo različita. I sami su iz Mclarena rekli da su sa Buttonom išli na kvalifikacije, a sa Hamiltonom na sigurniju opciju za utrku

slika
karabaja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la karabaja »

Cuky je napisao/la:zato jer Alonso ima manje krila nego Button, zato će on manje na pravcima gubiti. Za zavoje i nije toliki problem jer većina downforce-a ionako otraga dolazi od difuzora. S obzirom da je kod Alonsa manji downforce kojeg proizvodi krilo on nije mogao toliko rano kao Button otvarati DRS u zavojima, no sutra će bez DRS-a brzina kroz i na izlasku iz zavoja, posebno bržih biti zanemarivo različita. I sami su iz Mclarena rekli da su sa Buttonom išli na kvalifikacije, a sa Hamiltonom na sigurniju opciju za utrku

Po čemu zaključuješ da Alonso ima manje krila od Buttona? Možda je Mclaren jednostavno brži u zavojima, a na pravcu su svi (s istim postavkama) gotovo identični, svi imaju otprilike jednak otpor zraka, motori su gotovo identični, a neki jednostavno imaju efikasniju aerodinamiku tako da s istim deficitom od krila na pravcu imaju prednost u zavojima... Pa oko toga se i vrti formula 1... Evidentno je recimo da Hamilton ima više krila jer je sporiji na pravcu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pardon, pomiješao sam Buttona i Hamiltona. Znam da smo pričali da Button ima novo krilo, pa mi je bilo nejasno zašto pišem da sad on ima veliko, A Hamilton novo, manje krilo...
Dakle, onda se moja prognoza malo mijenja...iako mislim da Alonso i dalje može do pobjede, neće imati toliku prednost nad Buttonom...

slika
Odgovori