Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
KRgirl01
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Re: Formula 1 team - Lotus F1 Team

Post Postao/la KRgirl01 »

Uf, što bih dala da Lotus uspije na kraju izboriti drugo mjesto u konstruktorima :) Nadam se da će Romain nastaviti dobru formu, a s Kimijem krećemo u borbu za naslov. 8)

Adam Cooper:

"Fun Kimi Raikkonen stat, he's 48 pts behind with 9 races to go. In 2007 he was in effect 42.5 (17 x 2.5) behind with 2 to go.."
Kimi Räikkönen
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

hm baš malo gledam statistiku te 2007
kimi 3 polea 6 pobjeda - od toga 2 sa polea, 2 sa drugog i 2 sa trećeg startnog mjesta
massa 6 polea 3 pobjede - sve tri sa polea
lewis 6 polea 4 pobjede - sve četiri sa polea
alonso 2 polea 4 pobjede - 2 sa polea, 2 sa drugog mjesta

alonso i kimi bolji u trkama
massa i lewis u kvalama

znakovito je da ni te 2007 ni ove 2012 kimi nije bio bog zna kaj u kvalama

ali povijest se ipak ne ponavlja nikad tako detaljno :)

on topic, ako romain nastavi završavat utrke te kimi nastavi kako je počeo, mislim da su ozbiljan konkurent i za momčadski naslov, jer da je završio one utrke gdje je odustao barem na onim pozicijama na kojim je startao lotus bi bio svega 7 bodova iza rbr
KRgirl01
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KRgirl01 »

padobranac je napisao/la: on topic, ako romain nastavi završavat utrke te kimi nastavi kako je počeo, mislim da su ozbiljan konkurent i za momčadski naslov, jer da je završio one utrke gdje je odustao barem na onim pozicijama na kojim je startao lotus bi bio svega 7 bodova iza rbr
Zbilja se nadam da će tako biti, romain se lagano uhodava.
Kimi s druge strane izgleda fenomalno. 8) Jedva čekam da prođe ova stanka.
Kimi Räikkönen
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Lotus je spreman za 1 2 u spa, jos nek profunkcionira onaj DDRS. Mislim da su ozbiljni kandidati za oba naslova
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

problem bi mogle bit možebitno niže temperature u spa
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Mišljenja sam kako će se vozački naslov, bez uvrede ikome, odlučiti između trojca Alonso-Hamilton-Raikkonen. Lotus sprema taj upgrade sa F-Ductom (a ne DDRS) za Spa, a spominjalo se da i Ferrari ima novi update za Spa i za Monzu. McLaren je svoj bolid lijepo ubrzao u Njemačkoj, dk RB stalno kruži tim sivim zonama i često nakon jedne utrke moraju vraćati na staro, te su po meni zbog tog svog igranja dalje od naslova nego gore spomenuta trojica.
Da pitam u pravoj temi. Zar F-duckt nije zabranjen?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Kenny je napisao/la: Da pitam u pravoj temi. Zar F-duckt nije zabranjen?
Zabranjen je F duct koji je bio kontroliran od strane vozača zbog sigurnosti jer je na ravnicama vozač sa svojom rukom usmjeravao zrak prema rear wingu

slika

Lotusov sustav je neovisan o vazaču buduci da zrak usisava sa vrha i šalje kroz duct na rear wing

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Da pitam u pravoj temi. Zar F-duckt nije zabranjen?
Iako je Dero pojasnio, evo još koji detalj:
Naime, FIA nije imala ništa protiv F-Ducta kakvog je McLaren imao jer su njihovi vozači F-Duct aktivirali pomicanjem koljena na otvor u kokpitu. Kad su druge momčadi počele razvijati F-Duct zbog homologacije šasije nisu mogli napraviti tolike promjene da bi se F-Ductom upravljalo nogom pa su njihovi vozači to radili rukom. A možeš mislit kakve su reakcije bile kad npr. u zadnjem zavoju u Barceloni vozač ide jednom rukom na volanu, a drugom zatvara otvor...jednostavno, ne ide u paru sa FIA-inim promoviranjem sigurnosti.

Lotusov F-duct radi tako da se pri podešenoj brzini struje zraka kroz usisni tunel prekidač pomakne i usmjeri zrak prema stražnjem krilu kroz nosač na sredini (zabranjeno je da se bilo koji dio bolida dodiruje sa krilom, tj. pravilima je određeno točno područje u kojem ne smije biti niti jedan dio bolida). Neznam zašto svi crtaju, kao i na slici koju je Dero stavio, ovaj svijetlo plavi dio koji kao puše zrak u difuzor. Toga na bolidu NEMA. Zrak prolazi kroz tunel i izlazi ispod stražnjeg krila, a kada je postignuta brzina na pravcu onda se preusmjerava na stražnje krilo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Da možda nisu oni već na Hungaroringu to testirali? jer se vidilo da su Kimi i Grosjean imali različite bolide, različit im je bio taj dio odakle ide zrak na stražnje krilo
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

testirao je Kimi u Njemačkoj i onda opet u Mađarskoj. Ni u jednom slučaju nije korišteno za kvalifikacije ili utrku

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:testirao je Kimi u Njemačkoj i onda opet u Mađarskoj. Ni u jednom slučaju nije korišteno za kvalifikacije ili utrku
Na trci im je taj dio na bolidu bio različit, ako nađem sliku stavim ju tu
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

istina, ova dva usisnika, kao i tunel koji vodi zrak ispod stražnjeg krila su napravljeni tako da ih ne mogu samo skidati i stavljati bez većih radova. Taj dio ostave jer ne utječe na performanse, ali dio koji vodi zrak na stražnje krilo ne bude na bolidu.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

e sad ja imam pitanje :). Pravi F duct je zabranje, pa oni stavljaju ovakav. Kakva je onda točno razlika između ovakvog F ducta i DDRS-a?
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F-Duct nije zabranjen, to je i Charlie Whitting rekao. Zabranjeno je samo da vozač ima utjecaja na to kada se on aktivira. On je isto rekao da iako su oni zabranili da bilo koji dio bolida dolazi u kontakt sa stražnjim krilom, kako bi spriječili da one cijevi za zrak dolaze do krila, da jednostavno oni ne mogu natjerati momčadi da zaborave ono što su naučile i da je bilo pitanje vremena kad će netko naći načina da se to znanje primjeni (to je rekao nakon što je potvrđena legalnost Mercedesovog DDRS-a).

A koja bi razlika bila? Najkraće rečeno ovako:
*DDRS: Kad vozač aktivira DRS krilo se pomakne prema gore i time otvori dva otvora, svaki na svojoj strani krila, kroz koje onda struji zrak. Taj zrak se kroz dvije cijevi koje prolaze kroz stražnje krilo i cijeli bolid dovodi do prednjeg krila i kroz otvore na prednjoj strani ispod krila se izbacuje van. Time se struja zraka odvaja od površine krila, smanjuje se downforce i drag i bolid je brži na pravcu i stabilniji u zavojima u kojima vozač ima otvoren DRS za razliku od onih koji to isto rade ali bez DDRS-a.
*F-Duct: Kao i originalan sustav 2010. usmjerava zrak na stražnje krilo kako bi odvojio struju zraka od površine krila i time smanjio drag i downforce te omogućio nekoliko km/h veću maksimalnu brzinu u slučajevima kada se DRS ne koristi (npr. utrka)

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

prema pisanju GP u Lotusu je tijekom ove duuugačkeee stanke došlo do znatnih poboljšanja i nadogradnji...prvenstveno se misli na opremanje i poboljšanje njihove "radionice" kao i tunela...iako im je na početku sezone cilj bio samo biti bolji nego prošle godine čini se da se počelo "pucati" i na neke druge stvari... KLIK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Tako se rijetko dogodi da tim bude bolji nego što planira prije početka sezone, a to se dogodilo Lotusu. Baš me zanima kako će izgledati nakon stanke, ali sasvim mi je realno očekivati Kimmija u borbi za pobijedu na Spa.
Samo neka se trkaju.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Lotus looks set to postpone the race debut of its double DRS after announcing that it will not run the device in Saturday morning practice at Spa.

Friday's rain hampered the team's efforts to evaluate the system ahead of what was expected to be its first use in a grand prix.

Lotus technical chief James Allison said the team had decided that with just one dry practice session likely, it was more sensible to remove the double DRS.

"Today's rain also prevented us from seeing how the 'device' would perform in the expected race conditions," he said.

"With discretion being the better part of valour we will conduct P3 tomorrow with a conventional aero package rather than attempting to squeeze Friday's intended evaluation into the precious final practice session."

Kimi Raikkonen has carried out the double DRS testing in previous practice sessions, and Romain Grosjean was set to get his first taste of it at Spa.

"I was really looking forward to trying the famous 'device' for the first time, but I guess I'll have to wait," said Grosjean.
KLIK na izvor
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mene samo zadivljuje kako novinari i dalje to čudo zovu DDRS, a sami su iz Lotusa rekli da je to pasivni F-Duct sustav i da nema nikakve veze sa DRS-om

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dio Lotusove izjave za medije :D

slika

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...ovo kao da je sam Kimi pisao...očigledno je njegov flegmatičan karakter prevladao i u momčadi..
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a navodno su imali još sličnih provala tokom ove sezone, samo nisam našao info na kojim utrkama, pa da pronađem slike...

slika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač

nije dobro
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

sad je malo bolje
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač

U drugom sektoru jaaako brzi, jer imaj novi f duct ??
Odgovori