Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - Ferrari
Optimistično
Button ipak ima par pozicija prednosti i vjerojatno brži bolid, ali neka, vidjet ćemo

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
a gle...s obzirom na to kako vole kiksati u boksu McLarena, te kako vole izgubiti pozicije u zadnjim krugovima utrke ako je Ferrari na poziciji iza (npr. Hakkinen kad mu je motor otkazao u zadnjem krugu 2001. u Barceloni, pucanje gume Hamiltonu u Barceloni 2010 ili 2011, izljetanje Hamiltona u Monzi 2009. u zadnjem krugu...). Ipak sam mišljenja da je Ferrari u Alonsovim rukama brži od sva 3 vozača koja su između njih...tako da, bude svega sutra 

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Moram reći da ću se manje više složiti s novopridošlim Karabajom, pogotovo što se tiče nijansi razlika u današnjoj F1. Alonso bi mogao imati bolji ritam, ne znam, ali činjenica je da zapostavljamo Kimija, koji bi - pogotovo pred kraj - mogao imati najbolji ritam.
Svejedno, svi ćemo se složiti da će Button teško u utrci imati prednost kakvu je imao danas.
Zatvoreni DRS, puni rezervari - sve će se ispočetka ispremješati
Kako bilo, vjerujem u dobar Ferrari.
Svejedno, svi ćemo se složiti da će Button teško u utrci imati prednost kakvu je imao danas.

Samo neka se trkaju.
- ismir
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- Cuky
- Moderator
prošle sezone nitko (osim HRT-a i Williamsa ako se ne varam) nije koristio pravo low downforce krilo, čak ni u Monzi. Zato mi je drago da su ove sezone opet počeli malo po malo donositi ova mršavija krila.

- ismir
Preljepo izgleda ovo zadnje krilo. Italijani su uvijek bili sminka.Cuky je napisao/la:prošle sezone nitko (osim HRT-a i Williamsa ako se ne varam) nije koristio pravo low downforce krilo, čak ni u Monzi. Zato mi je drago da su ove sezone opet počeli malo po malo donositi ova mršavija krila.
[ http://motorsport.nextgen-auto.com/gall ... medium.jpg ]
Ferrari je kroz Povist uvik bio Good.Pa sto ne bi bio Good in Spa.dmarijon je napisao/la:Moram reći da ću se manje više složiti s novopridošlim Karabajom, pogotovo što se tiče nijansi razlika u današnjoj F1. Alonso bi mogao imati bolji ritam, ne znam, ali činjenica je da zapostavljamo Kimija, koji bi - pogotovo pred kraj - mogao imati najbolji ritam.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Jedino pozitivno danas vezano za Alonsa je to što je odustao na samom startu, pa se motor dodatno poštedio. Inače prije ove trke Ferrari je imao kod obadvojice vozača jedan nov motor više nego konkurencija. Kod Alonsa je ta prednost sada još veća, jer je ovaj motor iz Spa (inače skroz nov je ugrađen za ovu trku) ima samo FP3 i kvalifikacije odvožene. Ovo će na kraju sezone donijeti određenu prednost na stranu Ferrarija i po pitanju performansi i po pitanju pouzdanosti.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Cuky
- Moderator
Pitanje je da li je motor prošao neokrznut pri onom slijetanju. Jer kao što vjerujem znaš, cijeli stražnji dio bolida je na kokpit pričvšćen preko motora i motor je taj koji trpi sva naprezanja, a ne npr. podnica ili pokrovOne and only je napisao/la:Jedino pozitivno danas vezano za Alonsa je to što je odustao na samom startu, pa se motor dodatno poštedio.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ma lako je za motor treba ubrzati bolid i to drastično inače ode prednost ako ne sljedeću utrku onda nakon Singapura
...put u raj nije posut ružama...
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Zadnji desni ovjes i prednji kraj su nastradali. Nijedan direktan udarac nije bio u području motora. Jedno možda kod onog kratkog leta, ali ne vjerujem da je to nanijelo neku štetu motoru. Oštećenje ovjesa mi nekako govori da je on primio skoro sav udarCuky je napisao/la:Pitanje je da li je motor prošao neokrznut pri onom slijetanju. Jer kao što vjerujem znaš, cijeli stražnji dio bolida je na kokpit pričvšćen preko motora i motor je taj koji trpi sva naprezanja, a ne npr. podnica ili pokrovOne and only je napisao/la:Jedino pozitivno danas vezano za Alonsa je to što je odustao na samom startu, pa se motor dodatno poštedio.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dero
- Profesionalni vozač
Barem ce ocito dobiti novi gearbox za Monzu. Nadam se da su napravili par komada low downforce stražnjeg krila.
- Cuky
- Moderator
Bolid je brz...to je i Massa pokazao danas...To što Alonso kaže da nije najbrži je istina, ali isto i dio njegove igrice u pokušaju da skine pritisak sa sebe i prebaci ga na ove koji imaju "brži bolid"Chuck Norris je napisao/la:Ma lako je za motor treba ubrzati bolid i to drastično inače ode prednost ako ne sljedeću utrku onda nakon Singapura

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ne treba Alonso govoriti,bolid nije brz i to se jasno vidi.Ne znam po čemu ti vidiš da je bolid brz,je u odnosu na ostale ali nije u odnosu na Rb,Mclaren pa čak ni i u odnosu na Lotus.Bolid je brz da se dovuče uz sreću do postolja ali tako se ne može osvojiti naslov.Cuky je napisao/la:Bolid je brz...to je i Massa pokazao danas...To što Alonso kaže da nije najbrži je istina, ali isto i dio njegove igrice u pokušaju da skine pritisak sa sebe i prebaci ga na ove koji imaju "brži bolid"Chuck Norris je napisao/la:Ma lako je za motor treba ubrzati bolid i to drastično inače ode prednost ako ne sljedeću utrku onda nakon Singapura
Ja ne vidim šta je Massa pokazao danas,istina uspio je biti ispred Webbera ali nije mogao Hulkenberga rješiti.Osvojio je 5. mjesto zahvaljujući odustajanju oba Saubera,Alonsa,Hamiltona pa i Maldonada
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
je, i imao je najbrži krug utrke dok Senna nije stavio nove gume...
Bolid je brz...2. mjesto u Barceloni, pobjede u Njemačkoj i Valenciji te utrka u Silverstoneu su to lijepo i pokazale...to što su u Hungaroringu imali problema ne znači da je bolid spor. I ne, ne slažem se da je Lotus, pa čak i RB brži...jedini koji je možda, ovisno o stazi, brži od Ferrarija je McLaren
Bolid je brz...2. mjesto u Barceloni, pobjede u Njemačkoj i Valenciji te utrka u Silverstoneu su to lijepo i pokazale...to što su u Hungaroringu imali problema ne znači da je bolid spor. I ne, ne slažem se da je Lotus, pa čak i RB brži...jedini koji je možda, ovisno o stazi, brži od Ferrarija je McLaren

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ferrari normalno ne pretjece McLarene ,lotuse i RB ove sezone,pa ni Alonso.Mora se dogadjati nesto extra da ih predje.
Nikako cistom brzinom bolida u suvoj utrci.Danas si vidio Vettela pored Masse,kao nista.
Da, Massa nije top vozac ali opet je tuzno vidjeti kako je Ferrari nemocan.Po Massi se vidi snaga Ferrarija.
Redovno ispada u Q2 .14-i u Spa,ok pripisemo mu 3-4 pozicijena losu formu ali to je to.
Jednu jedinu utrku je Ferrari imao dobar vikend na suvom(Barcelona),Alonso drugi u kvalama pa i tu Wiliams uze na sirovu brzinu.
Alonso ga uzeo na startu ali brzine za pobjedu nije bilo.
Koliko god se misli da ove godine pozicija na startu nije presudna statistika pokazuje da je to ove godine vaznije nego prethodnih.Kimmi recimo nema pobjede zbog toga,a Ferrari je konstantno iza 5 mjesta.
Mimo ova 3 veca tima uvijek je tu i neki Sauber i Williams koji su brzi od nas.
Ferrari nije kanta ali je u punom smislu rijeci srednja zalost.
Nikako cistom brzinom bolida u suvoj utrci.Danas si vidio Vettela pored Masse,kao nista.
Da, Massa nije top vozac ali opet je tuzno vidjeti kako je Ferrari nemocan.Po Massi se vidi snaga Ferrarija.
Redovno ispada u Q2 .14-i u Spa,ok pripisemo mu 3-4 pozicijena losu formu ali to je to.
Jednu jedinu utrku je Ferrari imao dobar vikend na suvom(Barcelona),Alonso drugi u kvalama pa i tu Wiliams uze na sirovu brzinu.
Koliko god se misli da ove godine pozicija na startu nije presudna statistika pokazuje da je to ove godine vaznije nego prethodnih.Kimmi recimo nema pobjede zbog toga,a Ferrari je konstantno iza 5 mjesta.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Po Massi nikako ne gledajte stvarnu brzinu bolida. On više nije top vozač, čak bih rekao da je loš i da ima sreće da sjedi u ferrariju. Podsjeća me na Trullija i Villneuvea pred kraj karijere.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- ismir
Za Ferrdzu jos uvijek nije kasno. Sta se dramatizira ispo Alonso i gotovo.Ja duboko vjerujem u cijelu ekipu a to ce pokazati Monza.

- KiKiFerrari
Forza Ferrari! Pobjeda u Monzi ne gine!
-
- Legenda
Slažem se s ovim. Isto kao što Alonsova bodovna prednost ne govori o stvarnoj brzini Ferrarija, tako ni Massine vožnje također.Dani je napisao/la:Po Massi nikako ne gledajte stvarnu brzinu bolida. On više nije top vozač, čak bih rekao da je loš i da ima sreće da sjedi u ferrariju. Podsjeća me na Trullija i Villneuvea pred kraj karijere.
Kako god, Massa ne bi došao do 5. mjesta da bolid nema dobar ritam. Kao i uvijek - bolji u utrci nego na kvalama. Najbrži vjerojatno ili sigurno nije, ali je u vrhu ili pri vrhu. Ionako to sve varira od staze do staze.
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Kakve su to gluposti gledat brzinu bolida po sporijem vozaču? Ko je kriv Massi da nezna iskoristit potencijal bolida? Ako ćemo tako gledat 2005 i 2006 je Renault bio kanta od bolida, pogledaj di je bio FisichellaAlonso Fernando je napisao/la:Ferrari normalno ne pretjece McLarene ,lotuse i RB ove sezone,pa ni Alonso.Mora se dogadjati nesto extra da ih predje.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Nisam rekao da je Ferrari kanata vec srednja zalost.Mclaren,Red-bul i Lotus su brzi ako cemo sumirati sezonu do sada.
Znam da Massa nije u formi ali istina kao i uvijek negdje izmedju.On je kao Button daj mu dobar bolid pa ces vidjeti.
Znam da Massa nije u formi ali istina kao i uvijek negdje izmedju.On je kao Button daj mu dobar bolid pa ces vidjeti.
- ismir
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ako je srednja žalost kako je Alonso stalno među vodećima? a najbrži bolid se mjenja od utrke do utrke, nekom odgovara hladnije dok nekom ne, nekom odgovaraju pojedine staze dok drugima ne i to je toAlonso Fernando je napisao/la:Nisam rekao da je Ferrari kanata vec srednja zalost.Mclaren,Red-bul i Lotus su brzi ako cemo sumirati sezonu do sada.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Zato jer je Alonso klasa,onako bez lazne skromnosti.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
ove godine Ferari nije nikad imao najaci bolid.na nekim trkama je bio bluzu najacima,no nikad na vrhu.na nekim je stazama bio tek peti bolid po jacini.prosek-izmegju 2-3 mesta po brzinu za celu sezonu