Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Rujan 2012.

Post Postao/la Cuky »

a gle, ako postoji koji alternativni način za zaštititi vozače, a da istovremeno kokpit ostane otvoren ja sam za. Ali bilo je prijedloga da se doda samo kao štit ispred kokpita, što po meni izgleda gore nego nekakva kupola kao na ovim borbenim avionima. Uostalom, ako je netko u GT5 (Gran Turismo) vidio Red Bull X2010 i X20'11 koje je dizajnirao Newey nakon što su mu rekli da napravi bolid kakav bi on napravio da nema ovako striktnih pravila u F1...pokriveni kotači i kokpit, ground effect, turbo motor...rezultat: maksimalna brzina preko 400km/h, a brzine u zavojima gotovo dvostruke od današnjih. I to je čak i u zračnom tunelu testirano, tako da su brojke vjerodostojne
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

dovoljno je da stave "ogradicu" sa svake strane.. kao sto kabriji imaju iza glave.. sprjecilo bi da ovi preleti zavrse u glavi, a sitnije djelove zadrzi kaciga..
kakve kupole.. pa prototipovi za lemans vec postoje..
i sto kad kisa pada? brisaci na 300 kmh?
rFactor F1 HR server Info
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Nemreš više ništ iznad glave stavljati jer bi se usporil izlazak vozača iz bolida u slučaju hitne potrebe, znaš da za 5 sek moraju izaći van.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ne iznad nego pored.. kuzis - ogradis vozaca sa strane..
a u 5 sekundi ja ne izadjem iz normalnog auta, volio bi vidjet njih kako skidaju onaj k oko ramena i iskoce van u 5 sekundi..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pravilo je bez skidanja ičeg osim volana vozač mora u 5 sekundi izaći iz bolida i vratiti volan na mjesto.
Ono čudo sa strane je napravljeno da se može skidat kako bi se vozača lakše zakopčalo sa pojasima kad se po 2-3 mehaničara guraju unutra te iz razloga što postoje dva različita materijala za upijanje udaraca (razlikuju se u boji, jedan je rozi drugi ako se ne varam crven) koji se koriste ovisno o temperaturi jer imaju drukčije radno područje).

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

znaci nemora se skidat taj vrag da bi se iskocilo van? ja bio "siguran" da se mora, obzirom da uvijek skidaju kad izlaze.. al da.. nema bas logike..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

skidaju jer im je lakše izać. Ali dimenzije otvora kokpita su one koje su vidljive kada je taj dio na bolidu. Vozač test započinje zakopčan u bolidu sa volanom na mjestu. U roku od 5 sekundi mora skinut volan, izać i vratit volan natrag.
Znam da je Brundle bio za Sky pojašnjavao kokpit na primjeru Ferrarijevog F10 bolida, te je simulirao i taj test. Njemu je trebalo 9 ili 10 sekundi, nisam točno siguran, da izađe van

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Slash nije to zahvaljujući Grosjeanu, o tome se počelo pričati nakon Hungaroringa 2009e, a nedavno su nešto tako i testirali

Cuky: Taj auto iz GT5 mi više liči na neki LMP1 auto nego na F1
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ne samo nakon Hungaroringa, nego i nakon što je jedan mali poginuo na utrci F2 jer ga je pogodio kotač koji je otpao od drugog bolida (samo se ne mogu sjetiti kako mu je ime)

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Cuky je napisao/la:Ne samo nakon Hungaroringa, nego i nakon što je jedan mali poginuo na utrci F2 jer ga je pogodio kotač koji je otpao od drugog bolida (samo se ne mogu sjetiti kako mu je ime)
Henry Surtees. Da, sin od tog Surteesa.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

znao sam da je sin nekog od poznatih vozača, samo se nisam mogao sjetiti kojeg...

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

slika

Ja mislim da se niže serije nemogu prerviše uspoređivat sa F1 u sigurnosti, to da nekog pogodi kotač u F1 su dosta male, jer kotači imaju dosta tih sajli s kojima su vezani za šasiju. Koja je onda iduća stvar da se od toga zaštite ljudi koji su došli gledat trku?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Sve ekipe su za to da se troskovi smanje i drze pod kontrolom, osim RB-a i RB 2.
S obzirom na veto RB-a, tesko je za ocekivati da ce FIA "nadgledati " troskove iduce sezone.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Novi GP3 autić za slijedeću sezonu
slika

Uz promjene na aerodinamici, promijenjen je i motor. Umjesto rednog sa 4 cilindra i turbom koji je razvijao 280 KS, slijedeće sezone koristit će se V6, bez turba koji razvija 400 KS. Na prvom testu ovaj je bolid u odnosu na trenutni u prosijeku 3 sekunde brži po krugu.

Također, spominje se da bi u trenutni bolid za GP2 seriju, koji bi trebao odraditi još 2013. prije nego ga zamijene novim, dogodine trebali biti ugrađivani F1 motori sa istom standardnom elektronikom i displayem na volanu kao što je slučaj sada u F1. Time bi razlika između F1 i GP2 trebala biti oko 9 sekundi, dok bi GP3 trebao biti oko 7 sekundi sporiji od GP2.

Te promjene su napravljene sa ciljem da se smanji vrijeme prilagodbe potrebno vozaču koji iz GP3 prijeđe u GP2, te onome koji iz GP2 prijeđe u F1.

Neznam za troškove u GP3, ali ove bi promjene trebale podići troškove natjecanja u GP2 sa oko 11.000.000€ po sezoni na oko 20.000.000€ po sezoni

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ljepo izgleda ovaj GP3 bolid i konačno da su se rješili 4 cilindarskog motora, odvratan zvuk. Zar to nebi bili previsoki troškovi za GP3? na stazi poput Monze sa F1 motorima bi mogli bit jako blizu F1 bolidima
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

troškove sam naveo za GP2 ;)

Inače, za ovaj GP3 bolid su već izmislili nadimak "mini GP2" pošto je sličnost jako velika
slika

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Da znam da si napisao za GP2, neznam koliko oni dobivaju od sponzora, pa mi se čini dosta love
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Cuky je napisao/la: Neznam za troškove u GP3, ali ove bi promjene trebale podići troškove natjecanja u GP2 sa oko 11.000.000€ po sezoni na oko 20.000.000€ po sezoni
Ovo je loše. Jer već sad je jako puno pay drivera u gp2 a malo pravih talenata. S ovim se bojim da će se stvar još pogoršat..
World Series by Renault ove godine ima jači grid od GP2, većina f1 timova ima tamo svoje mlade vozače zbog puno manjih troškova..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ako se ne varam, od F1 timova jedini koji se baš oslanja na GP2 je Caterham koji tamo ima i kompletnu momčad. A ako se ne varam, Caterham momčad ima i u WSbR-u (bar su imali dok su se zvali Lotus)

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

U GP2 ima tim još i Lotus i Marussia
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

lotus ima tim i u gp2 i u wsbr, a u gp2 tim jos ima i caterham..
a što se tiče mladih vozača iz f1 timova, većina ih je u wsbr. bianchi (ferrari), magnussen (mclaren), bird (mercedes), korjus (lotus), da costa (red bull), rossi (caterham). Inače super serija, budu na eurosportu prijenosi. A i bolidi su prekrasni, da su bar ovakvi u f1. :) slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kad si već bolide spomenuo, od 2014. će u F1 imat noseve na otprilike toj visini ;)

A što se Caterhama tiče: ima tim u F1 (Caterham F1 Team), GP2 (Caterham Racing) i WSbR (Arden Caterham). Uglavnom, sad gledam malo i vidim da su Marussia, Lotus i Caterham dosta jako uključeni u te manje serije.

I nisam imao prilike gledati ove sezone WSbR. Znaš možda kad i gdje je sljedeća utrka?

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Mislim da je idući vikend na Hungaroringu. Inače vidio dam na njihovom sajtu da daju besplatno karte za trke, a Formulu 3 i FIA GT imaš na njihovim sajtovima HD stream
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Još 3 utrke su do kraja, sljedeca je mađarska, drugi vikend. ;)
Inače baš mi je zbog toga odlično za gledat, jer puno f1 timova ima svoje mlade vozače tamo i jer nema pay drivera i onakvih par smiješnih vozača ko u gp2.. :)
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

K1M1: jel danas GP3 u 00:00?
slika
Zaključano